Skoro štvormesačné bábo málo spinká
Ahojte, urcite je tu uz podobna tema, ale nestiham citat pri malom, pretoze so vyzaduje strasne vela pozornosti.ale mam otazku, aj vy mate taky problem ze vam vase babo vydrzi byt hore aj 5hodin v kuse??? snazim sa ho aj uspat,ale len place v kociku a vzdavam to.....nas maly bude mat za 2tyzdne 4mesiace a zato vytrapi nas dost...v noci potom spinka dobre, len sa mi zda ze cez den spinka malo.niekedy da za den iba 3-4h spanku.diky za radu 🙂
@zdenkalv pokial ti spi v noci dobre, tak 4 hodiny cez den su uplne v pohode... bud rada ze spi v noci, to je zaklad, cez den clovek uz nejak prebojuje aj ked nic nestiha, skus mu kupit nejake lehatko alebo hracku co bude nad nim visiet a prehra sa s nou chvilu aj sam, aby si mala cas si vydychnut..
@zdenkalv podla mna 3-4 hodiny cez den su dost, navyse, ked ti spi dobre v noci, tak nie je o com ...moja bude mat 3 mesiace a od 6:00 do 18:00 spi doobedu 2x po 45 minut a poobede este 2 hodiny v kociku, a v noci je cca. 3x hore a to je zakazdym aspon 1 hodinu hore... tak si to spocitaj, hned by som menila.... co by som ja dala za to, keby aspon v noci spala.... 😉
3-4 hodiny cez den sa ti zda malo? to je dost si myslim....tak moja v 4 mes. spavala cez den asi 3x polhodinu , hodinku len v kociku aj to len zriedka a v noci spavala od polosmej vecer , hore bola kazdych 45 minut a o piatej bolo dospane....niekedy uz o styroch rano bola vyspata a zaspala az o osmej rano tak na 30-45minut...takze tych 14-15hodin dokopy je dost....
@hrjanka prave ze ja ho ukladam uz niekody aj po 2h, niekedy aj skor, dneska napr vstal rano o 6,30 a uz o 8h sa ukladal, suchal si ocka , zyval tak som ho ulozila a zalomil mi na 45min. ja ho ukladam len ked je unaveny, inak by to nemalo vyznam. len by som ho trapila.myslis ze by sa mu zle spalo v kociku? poobede mi tam spal 2,5hodinky ako zarezany 🙂
Aj naša najmladšia nespávala poriadne cez deň, veľmi málo. A ona nespávala ani v noci, veľmi zle spala, plakávala, bola hore aj každú hodinu sa budila buď na prsník alebo len tak. Nepomohlo nič, len vydržať. A držíme doteraz, má vyše 2 rokov a ešte vždy sa budú v noci. Ale chápem ťa keď chceš aby aj cez deň si pospal, lebo aj ty potrebuješ trochu času na seba, na domácnosť, oddych...Treba len vydržať
@sense no zda sa mi to malo, nato ze je taky malinky este.co ja viem.ja viem ze kazde dieta je ine, niektore prespia cele dni, ine nic.....coze??? kazdych 45min??? fu tak to teda mozem byt rada 😀 ja ho len lutujem, ked je hore tych 5h uz je taky unaveny a nie a nie zaspat.aj teraz sme bojovali 45minut v postielke...ale uz spi 🙂
@sense no mi tiez zatial spime iba v kociku, ked som ho dala do postielky, tak spal 45minut a budil sa z rehotom ze mami aha ja uz nespim.ked je v kociku tak ho viem ukocikat a spi mi dalej 🙂 ani nevrav, ajmne vonku hned zalomi ale tak kazdy den bludit po dedine 2hodiny je uz vela 🙂 tak spime na balkone aked ze byvame kusok od cesty tak tam nespi az tak dlho ale lepsie ako vo vnutri
@sense no ja som opacny pripad ako predavat kocik, teraz si poziciavam vacsi, lebo co sme dostali taky na doma ten bol strasne malinky a ked bude zima uz sa mi tam nezmesti...takze posstielku podvedome posuvam na neskor, co som neni velmi nadsena ze ho tam neucim zaspavat.... 😠
@zdenkalv veru kazdych 45 minut, ale mala skryty reflux ci ako sa to vola a kedze nemala takmer ziadne priznaky tak to lekari neriesili az v 8 mes. ked som bola raz na pohotovosti kvoli niecomu inemu som toto spomenula a dali nam lieky a potom sa to zlepsilo, lebo dovtedy to bolo ze zacnete s prikrmami sa to zlepsi, potom ze zacne sediet, stat a furt sa nic nelepsilo....
no ja som prv tak kocikovala po vonku aj styri hodiny kolkokrat ani neviem ako ma nohy niesli od unavy, ked sme sa prestahovali a mame terasu tak naterase som uspala nechala odchylene dvere aby som ju pocula a tak spavala ....
...inak ja som ju davala napriek tomu ze spavala malo a katastrofalne vzdy spavat 2.5 -3 hod. po prebrati vtedy este zaspala ako tak, inak ked bola unavena tak som mohla zabudnut ze zaspi to len zivala, oci suchala , mrncala len nespala....
a potom neskor ked presla na dva spanky vzdy v rovnaku dobu aj ked nahodou pospala dlhsie vzdy sla spat v rovnakom case , teraz ma 18mes. uz spi len raz cez den ale vzdy o 12.-12.15 a niekedy pospi 30min. inokedy hodku dnes spala skoro do troch zazrakom....a vecer vzdy 19.00, lebo ked isla neskor tak uz bud nezaspala alebo za 15minut hore....
@sense ja som ho skusala aj dlhsie nechat hore, praveze vtedy mi nechcel zaspat...on skor zaspi po tych 2hodinach, ale je to individualne, niekedy zalomi hned, inokedy dlhsie.no aj ja som kocikala zo zaciatku dlho, ale je to strasen unavne.....a potom som dom anic nestihala - ako keby som stihala teraz viacej 😀 ale neni som aspom tak unavena.ja ho dam na balkon, nechm otvorene okno a tiez ho pocujem ked sa preberie
dnes bol asi dobry den na spanie, lebo aj nas maly spal vyse 2,5hodiny co som ho uz chodila pozerat ze co je s nim 🙂 a vecer chodi spat vzdy rovnako...teda snazim sa aby mal apom aky taky rezim takze niekedy spinka uz o 19, ale dneska scenoval lebo sa zobudil o tej 14,15 a zaspla az o 19,45 cista katastrofa, ale tak dufam ze sa to nebude niak casto opakovat
@zdenkalv moja mala ked v noci prvykrat prespala viac ako tri hodiny sme chodili pocuvat ci dycha a to sme mali aj monitor dychu....
a co sa domacnosti tyka tak to som prveho polroka vobec neriesila.....som bola rada ze neskoncim v blazninci kedze prve tri mesiace koliky a reflux potom reflux,....esteze mam chlapa ako mam ze aj poupratoval ked bolo treba ....
@sense no mi sme mali tiez koliky, uz nastastie presli, ale zacali dost neskoro asi az v 2mesiacoch.aj mi mame monitor, a ked mi v noci zapiskal, som myslela ze zomrem od strachu - a to sa len dako divno posunul.u nas je to s domacnostou rovnako...ja akosi zatial nic nestiham, nikedy sa mi podari navarit, ale inokedy varim na etapy.este ze ma skveleno manzela,ktory vie varit takze vari on, alebo mi donesie z roboty.zaujimavejsie to uz bude ked zacnem varit aj malemu.ale tak snad dovtedy sa uz dako bude vediet aj sam zahrat, aby som navarila nieco.lebo po veceroch varit neni bohvie co
@sense no mi mame klasicku drevenu postielku v kuchyno-obyvacke aby sa vedel drzat ked uz zacne chodit.aby som nemusela riesit tisic ohradom lebo take co som ja chcela v tom by sa nevedel pridrziavat, tak sme zvolili staru klasiku.
a do coho si to davala do niakch kelimkov, cisi zamrazovala ako kocky?
moja v 4 mesiacoch spala asi 3x po 30 minut, takze 3-4 hodiny je super, mozes byt rada 🙂 teraz to nie je o nic lepsie, stale spi cez den veelmi malicko - max 2 hodiny, v noci nastastie spinka, ale tiez to nieje ziadna slava.. budi sa na papanie, niekedy je v noci hore aj cez dve hodiny.... citim sa ako po 11 mesacnej zurke 🙂
@dievcatko79 mame riadne hyperaktivne deti 🙂 mne mama rozpravala ako sme spavali mi, najedli sa a spali ze ani o mne nevedela a muz tak isto.ale toto nase sidielko neviem po kom je 🙂
Tolko spala moja starsia
@zdenkalv to mas fajn, nasa zaspi okolo siedmej vecer a zobudi sa medzi 23:30-00:30 a potom je 1,5-2 hodiny hore, na prsniku nezaspi, jednoducho je hore, mam zaplnutel len tlmene svetlo, ale akonahle by som ho chcela vypnut, tak strasny rev, nechce byt vobec po tme a uz vobec nechce spat.... aj tuto noc vstala o pol dvanastej a do pol druhej bola hore, ale nastastie sa potom zobudila az o pol siestej (ale to sa stalo 1x), inak sa zobudi okolo stvrtej, do piatej je hore, potom zaspi na hodinu, o siestej, najneskor pol siedmej je uz saza hore...., takze ja sa musim stihnut vyspat vacsinou do tej pol dvanastej, potom je to uz o nicom....

záleží od toho, koľko hodín spí v noci. Možno sa v noci prespí toľko, že mu už cez deň netreba. A 3-4 hodiny za celý deň je super, naša má 4 mesiace a toľko hodín mi neprespala za deň ani nepamätám. A keď sa ho snažíš uspať, tak aj je unavený? Možno by zaspal pri nosení, možno sa mu v kočíku zle zaspáva. Treba poskúšať, čo naňho platí. Naša v kočíku nespala už zo tri mesiace, proste ho neznáša a chce spať tak, aby niekoho cítila. Takže sa nosí v šatke abo nosiči a spí tak a je spokojná. Inak by mi tiež neprespala vôbec nič.