icon

Smäd 3 mesačného bábätka

vrabcek154
2. máj 2011

Ahojte zienky, kolko vypije vase babatko vodicky, my po vypiti mliecka - ca.120ml-150ml sme potom dost smadny a mala stiahne aj 50 ml vodicky prevarenej dojcenskej, ked jej nedam vodicku su dost velke place a mala sa dost jeduje. Myslela som, ze ma aj zvysenu teplotku, ale ma len 37,3 bez odratania 0,5stupna. Inak je na dotyk cielko niekedy dost teple, tak neviem co si mam uz mysliet, neustale si dudle pasticku a prstiky.

Strana
z3
ela2710
2. máj 2011

@vrabcek154 ahojky, ja by som nedavala vodicku pri UM, lebo samotne UM uz obsahuje dost vody, vodicku by malo pit az po zavedeni prikrmov....samozrejme ked je v lete horuco a tak, tak by som dala sem-tam vodicku, ale teraz este nie

kvetinqa
2. máj 2011

@ela2710 suhlasim.

@vrabcek154 ak sa aj rozodnes dat vodicku, velmi to neprehanaj, pretoze to moze vo velkom mnozstve byt pre dieta az toxicke. Ale to uz samozrejme hovorime o vacsich mnozstvach, aj ked 50 ml po kazdom krmeni je strasne vela. Pri prikrmoch by dieta malo vypit stonasobok svojej vahy. To znamena, ak dieta vazi napriklad 7 kil, malo by vypit 700 ml, ale to je az pri prikrmoch a rataju sa do toho aj polievky a mlieko atd.. My sme boli az do zavedenia prikrmov iba na UM. V troch mesiacoch sme mali obdobie, kedy nas maly potreboval ovela vacsie davky, trvalo to asi 2 tyzdne.. skus radsej zvysit davku mlieka, ak place, mozno je este hladna.. nemyslim si, ze by po UM bola smadna.

miska333
2. máj 2011

@vrabcek154 moj maly je tiez na um a vzdy pil vela vody- caju od narodenia, nic na tom nieje. teraz zacina byt teplo tak este viac pije

wladymyra
2. máj 2011

@vrabcek154 celkom suhlasim s @ela2710 a s @kvetinqa. my sme boli od troch mesiacov na UM, ale vodicku pijeme az od 6mes. s prikrmami. skusila by som dat viac UM, ci mala naozaj nie je este hladna. i ked 150ml UM sa mi zda dost - my ani teraz v 8. mesiaci nevypijeme naraz viac, ale prave v tomto je kazde dieta ine.

sante81
2. máj 2011

ja by som sa poradila s pediatričkou, aky ma na to ona názor, môj drobec bol kojeny, takže neviem ako je to u detičiek na UM

zivika
2. máj 2011

@vrabcek154 ahoj, neviem ako casto papate, ale 150ml je podla mna malo a malinka nie je smadna, ale hladna...na vacsine mliek sa standartne odporuca papat 1000ml denne a nie je potrebne doplnat vodou, alebo cajom...ja som zacaja s doplnanim tekutin az teraz, ked sa oteplilo aj to mi maly vypije tak max 30ml a viac nechce...a skusala si jej dat viacej papat? alebo ako vies, ze je to smad, nie hlad?

medyna
2. máj 2011

no ze si dudle prstiky a pasticku, je normalne v takom veku .... a co sa tyka smadu, tiez sa priklanam k nazoru, ci to nebude skor hlad ...... Nasa Natalka nevypije cez den viac ako 100 -150 ml tekutiny, a to uz davno ficime na prikrmoch .....

iwulka23
2. máj 2011

no neviem,ale my ked sme na zaciatku len kojili tak mala nikdy nebola smadna,ked sme zacali aj s UM tak je smadna a dost casto..ja som mala take info,ze deticky ktore su na UM tak by mali viacej pit lebo to UM im moze sposobit zapchu..no neviem..ale ja som zistila ze ked mala aj po papani este place a dam jej cajik a cucka a cucka tak je HLADNA..napr dnes som ostala v soku ked moja Timejka spapala pred spinkanim 180ml UM ..potom este ccca 50 ml cajiku a stale si ,,pytala" tak som jej este dorobila 30ml UM spokojne zaspinkala..takze spapala cca 210 UM a 50ml cajiku..co si myslim ze je na 3mes.dietako vela..mate niekto skusenost??

nicky182
2. máj 2011

Ahoj, tiez si myslim, ze to bude skor hlad ako smad ....hmm Moja dcera bola sice kojena ale v tomto "veku" mala tiez v puse viac rucicky ako cicik 😀 A k tej teplote - teplota sa u tychto deticiek riesi len ked maju vyse 38st. uz po odratani ...aj mne sa niekedy zda, ze ma dcerka horucu hlavku, ale nastastie nic to nie je ...a namiesto vodicky je skus radsej spravit cajik vhodny k jej veku - taky slabsi ak chces...drzim palce, aby ste boli ok 🙂 🙂

iwulka23
2. máj 2011

@zivika myslis 1000ml za cely den UM?? lebo som tu vyssie pisala ze mala mi teraz vecer spapala neuveritlne vela UM ..podla mna..ale ked si tak preratam cely den tak mi za cely den spapala cca 700-750ml..myslis ze to je tym ze mala malo pocas dna a ze chcela dobehnut???

peepka
2. máj 2011

☹ tolko ludi je tak zle informovanych alebo neinformovanych a ja neviem preco ma to staaale tak sokuje..hruuuza..suhlas s elou!!

ps. kazde dieta ma iny apetit, tiez existuje take nieco ako rastovy spurt ak to autorka nepoznas. a caj..preboha ziveto tie humusy do nej nedaaavaj 😒

Čaje sa dojčatám a batoľatám neodporúča podávať vôbec. Čaje sú drogy, ktoré majú na ľudský organizmus rôzne účinky, väčšinou sa ani nevie, na základe akých mechanizmov fungujú. Organizmus malého človiečika je oveľa zraniteľnejší, pôsobenie jednotlivých zložiek môže byť úplne iné, výraznejšie než u dospelých. Čaj obsahuje taníny a iné zložky, ktoré na seba viažu minerály, vrátane železa, ich dostupnosť sa tým pre dieťa znižuje . Patria sem i bylinkové čaje , i známy harmančekový

ela2710
2. máj 2011

@peepka aj ja s tebou suhlasim 🙂 ked uz je dietatko naozaj smadne - to hlavne po spapani prikrmu (nie UM!!) alebo ked je vonku horuco - v lete, tak sa ma davat cista prevarena vodicka, alebo ak uz niekto chce tak dojcenska voda, ale urcite nie caj!!! ja som tiez podlahla tym vselijakym reklamnym trhakom, kde na kazdej druhej strane v ,,maminkovskych" casopisoch robia reklamu na caje a malemu som davala feniklovy, no ako som sa docitala na nete, ze ako caje skodia a podobne, viac sme malemu caj nedali, len ked mal anginu, a aj to len sem-tam, inak skor vodicku....
@nicky182 vodicka je lepsia ako cajik 😉
@iwulka23 ano 1000 ml je v podstate taka tabulkova davka, niektore deticky spapaju menej, ine viac, ale malo by sa to pohybovat okolo 1000 ml denne - ale ked sa uz aj prikrmuje, prikrm v tom ma byt zaratany tiez, takze napr. bud 1000 ml UM alebo ked sa prikrmuje 800 ml UM + 200 ml prikrm 🙂 nedavaj zbytocne tekutiny, pravdepodobne je len hladna, a ked zacnes prikrmovat daj radsej vodicku nez cajik, vsetky caje su sladene - samozrejme na obaloch vyrobcovia vzdy vyznacia, ze nesladene, ale ked si pozries zlozenie, vsimnes si ako zavadzaju, HIPP caje su velmi sladke, to snad citit aj ked sa z toho napijes 😉

kvetinqa
2. máj 2011

@iwulka23 ked mal nas maly 3 mesiace, na jednu davku zjedol 200 ml, a to papal kazde tri hodky. ked som sa pytala pediatricky, ze ci mu to mam nejak regulovat, povedala, ze nie, ze dieta si same urci kolko spapa... po dvoch tyzdnoch zravost presla a bolo..

kvetinqa
2. máj 2011

@peepka vies ono to je aj tym, ze kazda pediatricka zastava iny nazor. aj mne pediatricka povedala, ze UM je syte, sposobuje koliku a ze dieta po nom smadi. Kedze som ale nacitavala najma zahranicne stranky, kde je pitie akychkolvek inych tekutin ako mlieka vyslovene zakazane do 6. mesiaca, resp. do zavedenia prikrmu, tak som sa rozhodla ignorovat pediatricku a ine tekutiny nedavat... tiez ma ale presviedcala, ze cajik je lepsi ako vod a podobne... takze potom sa z toho vysomar... ked niekde vo fore napises, ze cajiky a voda nie, tak na teba skoci dalsich 30 mamiciek, ze to je sprostost...

ela2710
2. máj 2011

@kvetinqa 🙂 v tom mas pravdu, lenze pediatricky by si mali uvedomit, ze UM obsahuje viac ako 90% vody a preto uz dalsie tekutiny nie su nutne 🙂 len pri teplom pocasi, alebo pri chorobe - teplotach,... ale aj nasa pediatricka mala mudre rady, a medzi nimi aj pasivne sedenie dietata a preto jej nazory beriem jednym uchom dnu a druhym von 😀

kvetinqa
3. máj 2011

@ela2710 co vsetko by si mali uvedomit a neuvedomuju...ked nam pediatricka naordinovala nutrilon HA, tak som ostala prekvapena, lebo my nemame nikde v rodine alergie, ale ok. maly nam to pil, ale velmi mu to nebralo... len tym, ze nepoznal ine chute, poddal sa. ked sme presli na prikrmy, mlieko mi uplne prestal pit, tak som mu dala normalny nutrilon... ked som to hovorila pediatricke, tak ta, ze ved oba chutia urcite rovnako a ze urcite to nemoze byt horke... mozno som narocna, ale pediatricka by toto (a aj to, ze UM uz nie su take ako volakedy, ze decko ledva po nom dychalo..) mala ovladat, este aj v lekarni ma hned upozornili, ze ale HAcko je dost horke, ze preco nam dala to...

desszi
3. máj 2011

Ja keby som zacala od zaciatku, tak davam pit malemu cistu vodicku - narodil sa v lete, boli horucavy, kojila som a aj ked papal dobre, bol stale nepokojny, tak som mu veru cistu vodicku dala. Vypil vzdy par mili a bol spokojny. Z toho usudzujem ze bol smadny. Potom mi vsak vodu striktne zakazali - ved ked kojim netreba - tak som sa toho drzala. A prislo obdobie prikrmov a moj maly nechcel ani vodu ani caj ani nebesku mannu. Potom som zase pocuvala opak, mamicka musite mu davat tekutiny, u malych deti je nebezpecna dehydratacia atd. Viem to, som zdravotnik, ale dostan do dietata tekutiny ked to neide. Zacal kolobeh trapenia - lyzicky, striekacky, hadicky a
ine finty, aby moje dieta vypilo aspon 20ml vody denne. A trvalo to viac ako rok, kym konecne moje dieta vypilo denne aspon 50 ml vodicky. Viem, ze MM je naj pre dieta a mat druhe, tiez ho urcite kojim, ale davala by som aj vodicku, pretoze sme sa mohli vyhnut trapeniu, ktorym sme si presli. A aj striktny zakaz tekutin je mozno len odporucanie, ktore plati teraz a dnes, ktovie co bude platit o 15 rokov. Pocuvala by som na svoje pocity.

peepka
3. máj 2011

@kvetinqa ja byt tebou pytam sa pediatricky ci chodi na skolenia a preskolenia..ak ne, hladam inu 😀

iwulka23
3. máj 2011

@ela2710 nooo to je potom dobre 🙂 nestrusujem..ale ani nie ja,ale moja mama hrozne paniku robi ze veeeeeeeeeeela papa..🙂 a to nehovorim o mojej detskej lekarke..ta z toho hroznu vedu robi..ze pojdeme do nemocnice ked bude tolko jest..no proste katastrofa..🙂 takze som uz spokojnejsia🙂 dakujem:*

kvetinqa
3. máj 2011

@peepka v ostatnych veciach je fajn, len to papanie velmi neovlada...

iwulka23
3. máj 2011

@kvetinqa no tak dufam ze aj moju malu to prejde..lebo zajtra mame poradnu a ked doktorka uvidi kolko zase pribrala tak to asi neprezije 🙂 ona to hrozne preziva..ze ked tak bude pokracovat ta pojdeme do nemocnice..ale teraz coo??akoze jej nemam dat jest alebo co??povedala mi take ze jej mam dat len ..kus" a potom sup dokociara a vonku..aze dokonca mi ma vydrzat az 4 hodky bez papania..neviem.ale hrozne nazory ma ona..och..

peepka
3. máj 2011

kto vie co este neovlada....ale sak zistis 😉
@kvetinqa

peepka
3. máj 2011

@iwulka23 to je co za kravu lekarku..kokos hruuuza

kvetinqa
3. máj 2011

@iwulka23 tak to je fakt krava.. nas Kubko dvatyzdne papal teda dost vela no a potom prislo obdobie, ked sme bojovali s tym, ze nechce jest skoro vobec.. vsetko sa upravilo az pri prikrmoch, kedy uz papame normalne... ja by som tak malinkemu dietatu neupravovala davky preto, ze by nebodaj vela jedlo.. a urcite by som ho nedolievala cajikmi a vodou... radsej jej daj fakt viac mliecka a kasli na pediatricku. A priberanie je velmi individualne, nas maly jedol skoro za dvoch a priberal len velmi mierne. Mal urobene vsetky vysetrenia a je zdravy ako repa... takze kazde mimco je ine..

iwulka23
3. máj 2011

@peepka no ja uz tiez stracam nervy pri nej..

kvetinqa
3. máj 2011

@peepka mam pocit, ze pri pediatrickach ides z kaluze do blata.. spolieham sa na vlastnu intuiciu a najma hladam info aj inde... urcite nie vsak na MK, kde by som sa z niektorych nazoroch uz davno zblaznila..

iwulka23
3. máj 2011

@kvetinqa malinka pribera tak 1-1,20 kg za mesiac..a ona hroznu vedu z toho robi..vobec nepozera ze mesacne narastie aj 5cm..

kvetinqa
3. máj 2011

@iwulka23 my sme sa narodili s vahou 2860g, ked mal tri mesiace, tak mal 5500 g a 63 cm.. a to jedol fakt VELA... a podla nasej pediatricky sme pribrali malo, aj ked vedu z toho nerobila..

peepka
3. máj 2011

@kvetinqa 🙂

peepka
3. máj 2011

@iwulka23 sak si najdi inu 😉 ak teda mas tu moznost, mna by tiez total porazalo a nemala by som nato nervy 😔

Strana
z3