icon

Som zlá ja, alebo je zlý môj drobec?

elcoro
19. jún 2020

Ahojte baby, potrebujem pomoc, mam doma mesačného drobca ktorý je veľmi zlý, zaspať sám nevie, len kočík alebo ruky, keď ho preložím hneď sa zobudí, zaspať na mne nevie myslím na hrudníku, len sa hádže, je nekludny, nespokojný,v nosiči to isté.
Keď nespi alebo nepapa, tak len fnuka, mrnci, vrieska, plače, proste ja som toto ešte nezažila a ani nevidela aby 5 minút babatko nedokázalo byť kľudne a ticho. Toľko co si dobehnem, do pol minúty vreskot... Mam už doma 3 ročného ale to som si myslela ze on bol zlý, ale toto teraz je neskutočne, som už vyčerpaná strašne, mam pocit ze ho už nenávidím a neznášam....
v noci sa budi na kojenie každú hodinu a pol, pocuca a zaspí aj to s problémami. A o hodinu alebo dve hodiny opäť ten istý kolotoč.
Ráno ani nevravím, pekne ho na krmim, idem sa obliecť a vreskot, nestihnem obliecť ani staršieho a už 5 krát som pri malom, Cumel vypadne alebo vrieska a to je cely deň, čo mám robiť už som zufala

Strana
z3
andulka1988
21. jún 2020

Ahoj,skus mu dat vyssie matrac ak sa mliecko vracia ... taktiez by som rucky poriadne poviazala aby ich nemalo babamko volne a nebudilo sa. Neviem ci pomoze rada aleale treba skusat

dominika_sk
21. jún 2020

Ja som mala take obe deti, ak chceš daj ho mne. Už som sa naučila byť mila laskava a trpezliva a preto sa moje deti zmenili a teraz su tymi najlepšimi na svete 😊

6699333
21. jún 2020

@elcoro ja si myslím ze za tým bude niečo iné môj malý to tiež robil a mal koliky

h_petra
21. jún 2020

Mesacne dieta je velmi zle? 😱😱😱 ubohe dieta... nebude to mat lahke...

zuzanockamt
21. jún 2020

riešenie nemám ... tiež si nemyslím, že mesačné dieťa je zlé ... no matku chápem ... vy, ktoré ju za to zmýšľanie odsudzujete, tak ste nikdy nezažili 24/7 byť sama na deti, byť totálne vyčerpaná, nevyspatá ... držím palce, nech to zvládneš 👍

h_petra
21. jún 2020

@zuzanockamt zazila som byt na dve babatka byt sama vycerpana, nervozna, nevyspata, ale ani raz mi nenapadla myslienka, ze su zle.

zuzanockamt
21. jún 2020

@h_petra dlhodobo? resp. každý deň?

zuzanockamt
21. jún 2020

plus riešiť pri tom staršie dieťa, celú domácnosť, varenie, nákupy atď dlhodobo ... dá to zabrať

slavka12455
21. jún 2020

Mne sa narodil malinky bol anjelik po mesiace jeho narodenia mi zomrel otec a ja som to tazko znasala.
Malinky sa mi zmenil uplne z toho dobreho dietata zacal nonstop plac. Hodinu som ho uspavala pospal 2 minutky. Rozumiem ze si vycerpana ale ani na sekundu mi nepreslo hlavou ze mam pocit ze ho neznasam. Deticky citia vsetko co maminka preziva. Skus sa dat dokopy ty a uvidis ze aj malinky bude pokojnejsi.
Drzim prsty vsetky robi pre nase deticky len to najlepsie a uvidis ze vsetko sa da do poriadku chce to cas a vnutorna pohoda je tiez dolezita nezabudaj na to.

stanislavicenka
21. jún 2020

@elcoro juj, babatko nema byt ako zle. Nerobi nic vedome, same si pomoct nevie. Je mozno narocnejsi

mishkamishka
21. jún 2020

@pseudomonas87 presne, u nás vigantol prvý krat v 10 dnoch a hned ten istý den anjelik sa zmenil na revadlo... okamzite som presla na iny vitamin D, ale uz taky pokojny nebol ako predtym. Prva bola "dobra", takze som sa musela pri druhom vlastne vsetky problemy zvladat od zaciatku. A jedno bolo pekne vidno - neplakal nikdy! bez priciny (take to cvicenie pluc ci nuda, to je pekna blbost). Ak plakal, nieco mu bolo, vzdy. Vseobecne, pri druhom som pouzivala vsetky vymozenosti, ake boli dostupne, uz som nebola taka vyplasena zo vsetkeho. Reflux - okamzite zdvihnut matrac a taky ten sirup na reflux. Prdiky? sab simplex a rurocka. Dudlik, umele mlieko, co bolo treba a fungovalo, to sme pouzivali. Satka a nosic museli byt, lebo som chodila so starsou prvackou peso do skoly. Na zaciatku tam nebol super spokojny, ale zvykol si a potom uz v pohode. Pomohlo vsetko kusok a dokopy moc. Reflux odznel v troch mesiacoch, prdiky o dalsie tri, kojim doteraz, flaska ani dudel to nepokazili. Vitamin D doteraz mam iny ako vigantol. Netreba sa bat, ak si pri prvom nemusela riesit, teraz musis, popozeraj mozne riesenia a pouzi. Ulavi sa tebe aj dietatu.

h_petra
21. jún 2020

@zuzanockamt
@zuzanockamt pani to nezaziva dlhodobo, ale mesiac 🙂

zuzanockamt
21. jún 2020

@h_petra mesiac je dosť dlhá doba, keď je na všetko sama .... chápem ju, hoci by som sa o dieťati tak nevyjadrila, ale je to enormná záťaž

meluela
21. jún 2020

@elcoro mozes ho kludne nazvat ze je zly. to neznamena ze to robi naschval alebo ze ho nelubis. proste robi zle, vresti vkuse a je ti z toho na zblaznenie. kazde dieta je ine, ty si dostala tu tazsiu verziu. neznasam tu vetu ze kludna matka, kludne dieta .. to moze napisat len niekto kto nemal narocne dieta. Preto ze to je nekonecny cyklus odkedy ste prisli z porodnice a uz tazko povedat ci si bola ty skor vycerpana nez dieta uvrestane ... je dost mozne ze ste obaja zo seba na nervy. No a teraz nieco potesujuce. Prejde to. Vsetko raz prejde, nebude vrestat, bude to mile usmievave dietatko. Neslubujem ze to bude o tyzden ani o mesiac, pojde to vsetko velmi velmi postupne. Bolo by vyborne kebyze ti ma kto pomoct aby si sa mohla trosku vyvetrat a zregenerovat. Casto to zial nie je mozne prave vtedy kedy by to clovek najviac potreboval, ale ak mas len trosku moznost tak ju vyuzi. Drzim palce!

ktochytavzite
21. jún 2020

@elcoro mas drazrive dieta,hej bude to tazke ,ja mam doma tri drazdive hahaa,starsia ma uz 3r ale ako babatko bola taka ako pises,nakojena ,polozena za 5' mrnkanie ,stale nespokojna,zaspat ani kocar ani nosic len na mojich rukavh a to stale do 2r asi tak

ktochytavzite
21. jún 2020

@elcoro nie ,tvoje dieta nieje hladne a nedaj sa vyprovokovat blbymi revami zien ,kt mali pokojne deti.Skratka mas drazdive dieta,plus si asi nevie prepojit tie spankove cykly,mne sa deti stale budia po 40'ptm musim uvijdat a soia dalej ,starsia di 2r po 49' sa budila no je to narocne ale nic ti nepimoze len vydrzat,Ja sim tiez kojila,myslela som ze slabe mlieko sle dieta priberalo aj som skusala dokrmovat a taka,ista bola,cize mliekom to nebolo.

silvi300
21. jún 2020

@elcoro Nemôže byť, že mu tvoje mlieko nestačí? Mám 9 mesačného syna a baba, ktorá bola so mnou v pôrodnici, tak sme v kontakte stále, píšeme si. Jej malý furt vrieskal, plakal, bol nespokojný, išla k dr. tá dôkladne vyšetrila malého a vieš čo zistila? Že malého je jej mlieko nestačí, dobre ju sestrička ju tak sprdla, že však malý je hladný, prečo mu nedáva umelé mlieko, keď vidí, že je malý nespokojný. Tak ju zvozila jak sirotu, ona normálne s plačom išla domov. Jej prvá cesta viedla do lekárne nakúpila umelé mlieka a stále ho dokrmovala. Skús ho viac prikrmovať UM. Dávaj ho spávať doma v kočíku, keď tak ľúbi v kočíku spinkať.

weisovameggy4444
21. jún 2020

@elcoro choď za pediatrom

meluela
21. jún 2020

@silvi300 a to co je za blbost ze mlieko nestaci? pokial dieta cika a pribera tak mlieko urcite staci. a su aj pripady ze dieta spi, je akoze dobre a prave take moze neprospievat, lebo sa ani nezobudi na krmenie

minimie
21. jún 2020

Tak v prvom rade, baby nenadavajte jej ak tvrdi že dieťa je zle, ublizujete jej a aj tomu drobcovi. Pokojne nadávaj, človek sa tak uvoľní. Len skús nadávky nasmerovať inam. Potom pozri ako bábo kaká. Neodpovedaj, len vedz, že ak je to zelené, tmavé, bublinkové, vystrekujuce, alebo iné ako zltucke tak ma v mlieku viac cukru ako tuku a nepokojne môže byť aj z toho, lebo ho z toho naduva a podľa mojich skúseností ani espumisan nestačil. Takže ak je problém toto a chceš pokračovať v dojčení, tak na tom musíš zapracovať. Máš pocit, že máš dosť mlieka? Tak skús najprv časť odstriekat a potom dojčiť. Niekedy to čo tak rýchlo na začiatku tečie je to čo má veľa cukru a malo tuku. Ak môže byť že nie, najprv daj niekomu staršie nech vás neruší - potom to ocení aj ono, a keď sa nedá tak mu daj hoc aj na ten deň dva mobil s hrami ak nie si príliš proti tomu - účel svätí prostriedky. A potom si urob také dva dni len pre seba s babom. Pokojne zostaň celý deň v posteli pred telkou len v gatkach babo s tebou len v plienocke pod prikrývkou a prikladaj raz na jednu potom na druhú stranu. Akékoľvek práce odloz, ani len nevar. Deň dva takto a potom zas normálny rezim. Mlieko sa zase naštartuje. Keď nezaberie, až potom ries umelé. Ak máš menšie prsia alebo sa ti zdá že tam je menej, tak prsia vystiedaj počas jedného dojčenia ak viackrát.

semila001
24. jún 2020

Ukludni sa ty rezim musis mat .. vsetko co zazivas ty ono to dieta citi vsetko !! A 1 mesacne babatko sa neda nazvat zlim babatkom premyslala si preco place ci mu nerobi zle mliecko alebo ho neboli hrdlo brucho nijee mu moc teplo alebo zima moze to byt hocico .hladny ja mam skoro 4 rocne a 2 rocne . Tiez so. Si kadecim presla .
Treba si tym prejst a bude dobre . V prvom rade ty si matka !! Ty mas na to prist co mu je preco place ..
Vela stastia ☺☺☺🤗🤗🤗🤗👏

jankaovecka
24. jún 2020

@silvi300 to je co za doktorku?!? 🤦‍♀️😱Ak mam pocit ze mam problem s dojcenim URCITE nepojdem doktorke ale zavolam si laktacnu poradkynu. S prepacenim, sestry u pediatra vedia o dojceni velky prd. Cest vynimkam.

alchemilkazltozelena
24. jún 2020

@elcoro to su koliky.. moj robil to iste.. preslo to presne v 3 mesiacoch... cize este 2 mesiace vydrzat

tatapipka
24. jún 2020

ahoj, ako už písali vyššie ak máš čas mrkni na prejavy refluxu, skrytého refluxu a potravinových intolerancií.ak píšeš že negrcká tak by som tipla tie intoleranice..ja som tiež mala nespavca ale aspoň teda pri tom nespaní neplakal resp. iba mrnčal od bolesti a únavy..nakoniec po mojej intervencii u lekárky sme sa dostali na gastro, ale tam testy nič nezistili avšak podla anamnézy to bola alergia na mlieko ( áno z môjo mlieka materského ktoré obsahovalo mlieko živočíšne) jedna z najčastejších alergií a UM by mi vtedy ani že za mak nepomohlo...čiže ak budeš mať podozrenie, skús odsledovať jeho kakanie-ako často, aká hustota, či nesmrdí nakysnuto a pod. či nemá drobné vyrážky či exém...ešte to môže byť veľmi zlým pôrodom-nejaká trauma,ale to už ty musíš vedieť...tam jedine naozaj dať sa ťažko do pohody, možno by pomohol psycholog

nanka3
24. jún 2020

@elcoro cast diskusie som precitala, ale vsetko nie, tak skusim napisat, co pomohlo nam, prezila som si toto co pises s oboma dcerami, a co sa mi osvedcilo, dieta na cas spanku zaviazat do perinky, rucky uviazat dnu, skus, niektore deti to netoleruju, ale mojim toto pomahalo, taktiez dieta neklast na nic tvrde, aj take ako gauc, je dost tvrda zalezitost, stale sa snazit dieta polozit pomaly, robit pri nom pomale pohyby, pomaly s nim manipulovat, ked ho budes ukladat do postele, urobit mu ohraniceny priestor, nasla som foto na nete, aby si vedela, co myslim tym ohranicenym a makkym priestorom, moja dcera spala zakrutena vo velkej plienke a ulozena bola na makkej perovej perine, ako v bavlnke....

kutuska
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3