icon

Som zlá mama?

anavila
11. jan 2012

ahojte...neviem, či to je len také obdobie, ale mám pocit zo seba, že niesom práve najlepšou mamou, aj keď by som ňou chcela byť. Ako vidíte v mojom profile, mám tri malinké deti. Ide o to, že by som sa im chcela maximálne venovať, ale varím, upratujem, a to mi zaberá dosť času...stáva sa, že na nich niekedy aj kričím...Miško mi v poslednom čase robí hrozné nervy.. ...všetko ničí....stále neičo vyvedie...chce len sedieť na linke a pomáhať mi pri varení, keď mu vezmem varešku tak sa rozčúli, krčí a potom aj ja kričíma 150 ďalšich príkladov by som mohla menovať...ľudia, stále pozerám v telke, v časpoisoch ako sú mamy k svojim deťom milé a stále láskavé...aj ja som , ale nie vždy...chcela by som sa vás opýtať, či som sama v takomto "stave" alebo je nás viac...milujem svoje deti a chcem im to najlepšie, ale stale cim dalej tym viac mám pocit, že im dávam príliš málo...a že to nezvládam..a bonus : manžel príde domov z práce a ja prestávam pre ne existovať...normálne mi to niekedy pripadá, že ma neznášajú...ked sa napríklad udrú a idem im to pofúkať a pomojkať ich, tak ma len odstrčia a ťahajú sa k otcovi
:( ako to mám zlepšiť? poradte. dakujem

anavila
autor
11. jan 2012

@4ocka @olifcek @zuzana_m @lillah @etuska @babul83 @lussy23
@juliap @luba142 @lypka @dyba @andrejka1974 @henulienka @vodnarky @lucikan @dusika11
@kamilka22 @sante81 @cmulinko @stvura @montinka @diniro @ludkastofi @amanda683 @traktor @susika @anjelicek26 @sisaha dievčatá dakujem..ani som si nemyslela, že tolko vás na to zareaguje..az mi je lepšie ked som si toto vsetko precitala..sakujem ze ste si na to nasli cas aby ste mi napisali. Dnes ked som prisla po dcerku do skolky tak mi dala darcek.. papierove srdiecko s jej fotkou a napisom MAMICKE! tak ma to dojalo...a prave dnes, ked som toto napisala. A ked sme prisli domov, urobili sme si v klude veceru a potom sme sa hrali na skryvacky. Bolo to super..dokonca ani Misko tak nevyvadzal ako inokedy...boli zlati...kiežby bol kazdy den taky...dakujem vam este raz. Chcela som este napisat na margo tej opérky, co tu niekto spominal, ze aj moja susedka ma operku neviem kolko jej plati ale ja to mam skratka v povahe ze by to bola zas starost pre mna navyse...lebo ja som bohuzial tip cloveka, ze co si neurobim sama, to nieje dobre...tak by som sa len nervacila, ze co robia, co sa deje...a z domu ja velmi neodchadzam lebo mam choru mamku, ktora je u mna a nemoze zostat sama...a taktiez nemoze ist ani so mnou..ma problem s mobilitou. Ale dnes sme si spestrili takto den, ze som mamku dala na terasu vypit si kávicku na slniecko a my sme sa sankovali na dvore, ona na nas pozerala a bolo to prijemne..a. cuduj sa svete aj som stihla poupratovat a navarit naobed. Asi mi len trebalo nakopnutie ktore ste mi dali vy, moje virtualne kamosky :D dakujem

mirkita
11. jan 2012

@anavila vies co, postav sa k tomu s chladnou hlavou - su zdrave, su najedene, su ciste a vyrastaju v kompletnej rodine.. 🙂 tak sa netrap...myslim ze by mali z teba citit laskavost ale aj rozhodnost nech ti neprerastu cez hlavu...pri takych malych vekovych rozdieloch mozes mat skutocne pocit ze to nezvladas, vsak ledva ti jeden vyrastie z nejakej "fazy" tak dalsie dietatko do nej vhupsne 😉 urcite mas kopec sily a predpoklady to zvladnut ked si sa z toho este nezblaznila....mozno by pomohlo na malu chvilku vypadnut od deticiek von alebo len s najmensim sa ist niekde poflakat....a ze sa vrhnut na ocka to je super - lepsie akoby na tebe viseli celucky den a nemohla by si sa od nich pohnut

viki2912
11. jan 2012

@anavila moja sofia je idealny priklad...so mnou sa mojka pocas dna,len co zacuje kluce hned krici,TATO...a bezi o dusu k manzelovi.ked je s muzom doma sama,je tu cirkus,manzel jej vsetko dovoli.ked je so mnou tak ja stanovim urcite mantinely,odkial kam a sofia si to zacala uvedomovat...aj ja mam dni ked som nervoznejsia ako inokedy.ako napr.dnes,bolel ma zub,musela som ist k lekarke,brat so sebou sofcu...a tam urobila samozrejme sofinka cirkus riadny...niekedy je totazke,ja ti verim...nic si z toho nerob,mas tri deti,klobuk dole repd tebou.ja mam 1 a niekedy kolabujem... 🙄

anavila
autor
11. jan 2012

a vobec to, ze som uz nad tymze tu napisem rozmyslala uz skor...lebo si myslim, ze clovek uz riesi svoje problemy este len vtedy, ked sa rozhodne ich riesit..a ked nad tym premysla
😵

zuzkabeno
11. jan 2012

Aj ja som v týchto zimných upršaných mesiacoch takto niekedy naladená a to mám len dve deti. A keď mám ešte pred menzesom, tak to by som najradšej odišla niekam preč na celý deň niekam kde by som sa nemusela o nikoho starať, len o seba a odpočívať. Asi by si potrebovala byť chvíľu bez detí, to potom aj mama lepšie ocení, že ich má. Už aj ja som v takomto stave mysle teraz, asi pôjdem zajtra aspoň na vychádzku cez deň, to ma upokojí.

kvietocek7
11. jan 2012

@anavila ahoj virtualna kamoska 🙂 je to len stres a napatie co ti nasepkava ako vsetko nestihas,ze si zla mamina a nie si s detickami kolko by trebalo byt. Upratovanie,varenie a ostatne domace prace ti zas kradnu cas na deticky - nielen ja ale vsetky maminy to doverne pozname, vsetko musi byt pripravene ako ma byt. Spolahlivo ti poviem,ze pri malych detoch sa to neda tak ako by sa cakalo. Sama si velakrat hovorim,ze dnes navarim aj na dva dni aby som mohla cas davat detom a nie hrncom.Tiez upratovanie kazdy vie,ze kde su deti tak jednoducho sa neda drzat poriadok tip top.Zmierila som sa s tym,ze nateraz to budu deti kde budem vrazat sily a cas namiesto vygalncovaneho domu.Ja totiz upracem a ony za mnou upratuju po svojom, teda vsetko je opat na zemi kade tade rozhadzane.Tak spracem ked su uz v posteli. A hlavne aspon jeden den v tyzdni na chvilu nech su z manzelom a ty skus psychicky vypnut-prevetrat hlavu a dopriat si co mas rada tomu hovorim zrestartovat sa 😀 ....drzim palce, nech sa ti dari!!! ak Misko chce varesku,tak urcite mate dve jednu pre neho a jednu pre maminu 🙂

p.j.jacky
11. jan 2012

@anavila ahoj,urcite si dobra mama.A mas tiez svoje potreby a naozaj mas deti vo veku kedy maju na mamicku obrovske naroky.Nieje divu,ze si unavena ,vycerpana a tym aj nevrla k detom.Sama to poznam a mam len jedno dieta.Ked sme boli po ockovani,mala nespala 3 dni,bola ako cert a potom este mesiac na to spanok katastrofalny.Viem ze za to nemohla,ale niekedy som uz bola od nervou zufama,len ja som nenadaval malej ale muzovy 😉 mozno divne ale musela som si to na niekom sprepacenim vybit...hambit by som sa mala,ale verim ze kazda mamicka proste ma niekedy vsetkeho plne zuby a ktora povie ze nie,neverim ani slovo!!!

stvura
Odpoveď bola odstránená
lyongirl
11. jan 2012

@anavila v prvom rade ťa veľmi obdivujem, aj ja mám 3 deti, ale trošku vačší vekový rozdiel a poviem ti, že tiež som niekedy na prášky...tiež som nervózna, ak nestíham porobiť všetko doma a do toho mi decká jačia, pištia, bijú sa a pod. veci. Tiež si najradšej spravím všetko sama, MM nič nespraví dobre, alebo málo čo, povysáva zle, riady umyje zle, vždy niečo po ňom nájdem, tak si porobím radšej sama 🙂 a ešte navyše mám chorobu "upratovanie", takže upratujem non-stop 😀
A ako ti už napísalo veľa mamičiek, pre svoje deti si a budeš VŽDY/okrem puberty 😀/ tá najlepšia mama na svete. Aj ja po deťoch kričím až ma je počuť na ulicu, niekedy sa neovládnem a capnem a som rada, že nie som sama. Niekedy mám pocit, že to nikto nerobí, lebo na ulici stretneš len samé usmievavé mamičky...
Myslím, že ti veľmi pomohlo aj to, že si sa "vyrozprávala" a že ťa veľa mamičiek povzbudilo, niekedy stačí tam málo, aby sa človek cítil lepšie 🙂
No a mne moc pomáha ak na chvíľku vypnem - u kaderníčky, na kozmetike, sama na nákupe. Škoda, že nemám kamošky s ktorými by som išla na kávu a vyventilovala sa a ak by sa aj nejaká našla, tak MM je dosť v práci a nebolo by na to času ☹

anavila
autor
11. jan 2012

@lyongirl ahoj..no ale klobuk dole pred tebou, ty mas troch chlapcov!!! ja mam tiez upratovaciu chorobu, ja by som nezneisla aby niekto prisiel a ja flaky na zemi a pod. takmer kazdy den vysavam, umývam podlahy. Keby som to neurobila, tak lepkave sliny od lizatka sa tahaju po celom dome, na papuce sa to nalepi a uz sa to vláči po celom dome a XY dalsich veci ako su rozpučené piškoty a ked obedujeme, pod stolom je toho tolko, ze by sa susedove sliepky nažrali jedna radost a mozno aj prasa. Jedine Jedine stastie ze mam najuzasnejsiu vec aku clovek kedy v zivote vynasiel a to je UMYVACKA RIADU...to je teda vec !!!

cmulinko
11. jan 2012

@anavila neboj sa ...zvladnes to...niekedy s usmevom a inokedy s krikom,ale zvladnes kazdy bozi den 🙂 ja som toho prikladom...2500km od domova bez rodiny a akejkolvek pomoci...manzel robi len v noci...rano spi ale moje deti si z toho starost nerobia.

lyongirl
11. jan 2012

@anavila tak mám parťáčku 🙂 a som rada, že nie som sama s tou upratovacou chorobu. Je pravda, že každý deň neumývam, sem, tam sa nájde nejaká lepkavá kvapka, ktorú obchádzam a potom mi to nedá a utriem ju. Ale vysávam každý deň cca 2-3 krát, nie celý byt, ale obývačku kuchyňu a chodbu, to, kde sa najviac zdržujeme a je najviac špiny. V izbách sa len spí, tak tam stáčí vysávať len 1x. No a o tých omrvinkách viem svoje, moje deti s jedlom behajú a vačšinou jedia pri TV v obývačke. Ale kúpeľňa sa musí lesknúť, batérie tiež, jediná kvapka ma vie rozhodiť do nepríčetnosti, hlavne, ak si syn najprv namočí ruky a potom nadávkuje mydlo, medzitým je umývadlo komplet mokré a mama za takúto blbosť na prášky 😀
Ale začínam trochu občas poľavovať, lebo nestíham a potom si to odnáša moja psychika a som hrozne unavená...

anavila
autor
11. jan 2012

@cmulinko vidim ze aj ty mas podobny vekovy rozdiel...drzim ti palce tiez a dakujem

stardust
11. jan 2012

@anavila zvyknes citat vela mamickovskych casopisov?

mahalo
11. jan 2012

menej var a upratuj..napriklad na veceru urob len pomazanku s chlebikom a cerstvou zeleninkou..to zaberie malo casu a je to chutne a zdrave. Pokial upratujes prilis, daj si pauzicku..poriadok nie je to najpodstatnejsie. Takto by si mohla ziskat trosku viac casu a mozno pokial mas zle tredenie casu, tak popracuj na tom. Takto by si teda mohla ziskat trosku viac casu..ale to ti nezaruci, ze sa budes k detom vediet lepsie spravat. Skus zacat medtovat, alebo zacni chodit na jogu. Ked to nie je pre teba, tak chod na prechadzku do prirody, ci si to vybi sportom..proste niekde kde sa mozes odburat a trosku odbremenit..potom sa ti skvalitni zivot, lebo sa budes lepsie citit a budu to citit aj tvoje deti. V prom rade si najdi cas na pohyb a na seba, aby si bola pekne v kliidecku a v pochodicke 🙂

mahalo
11. jan 2012

Baby ako tak poyeram ze vacsina z vas prehnane vela upratuje..rozmyslali ste preco? Ano je tam daka ta omrvinka tak ju treba hned povysavat..ale rozmyslali ste preco vas to tak irituje? Vsetko ma svoju pricinu..a prehnane upratovanie tiez nie je zdrave..kocky prosim vas..menej upratujte!!!!!!! 🙂

stardust
11. jan 2012

@mahalo az budes mat za sebou 3 roky starostlivosti o dieta, potom mozes rozdavat taketo rady, ze menej upratujte...

mahalo
11. jan 2012

cakala som ktora zena toto napise..zial je to klasicka odpoved..skoda pre vas

martina2001
11. jan 2012

@anavila nie si zlá mama, si normálna mama. ja si neviem prestaviť porovnávať to s časopisom, tiež budem usmiata a mať lodičky na 12cm platforme, len tá mi je nanič pri kočíkovaní 😀 ja som kľuďas, ale tiež občas kričím. Ja mám síce veľký rozdiel, ale keď sa spojí 10ročný s polročnou tak ich stratím. Možno by som skúsila variť vtedy keď je už muž doma a venuje sa deťom, aspoň ja to tak robím cez prázdniny. Buď rada že s ním chcú byť a ty môžeš trošku vypnúť. Náš tatino bežne príde domov a berie deti vonku, aby som stihla to čo pri nich nie alebo len si tak oddýchla.

adri2211
11. jan 2012

jaaaj ja tvoje pocity uplne chapem,aj ked mam len jedno dieta, ale zas len jedny nervy. mala ma vie niekedy strasne vytocit (aj ked odkedy ju mam je moja trpezlivost omnoho vacsia). niekedy na nu aj pokricim, a dostala aj po zadku, ked to uz moc prehnala. ALE potom mam take vycitky, ze neviem co zo sebou. pytam sa sama seba ci som zla matka, ci ma bude mat mala rada...
jedno je vsak iste svoje dieta milujem nadovsetko tak ako aj TY svoje. dala by som za nu aj zivot, tak ako aj TY za svoje deti. takze NIE si zla matka 🙂
Zla matka je ta,ktora sa o dieta nestara, vedome mu ublizuje.

martina2001
11. jan 2012

@mahalo no nože daj tú príčinu

martina2001
11. jan 2012

@lyongirl
@anavila no vidím že nie som sama, ale ja vysávam a umývam len raz denne 😉

stardust
11. jan 2012

@mahalo skoda pre teba, lebo ti chyba skusenost 😉 Clovek mieni, pan Boh (dieta) meni.

mahalo
11. jan 2012

@martina2001 myslis pricinu prehnaneho upratovania? Nechcem to generalizovat, kazda zena moze mat inu pricinu..ale vsetko ma svoju pricinu. Je to urcity druh kompenzacie, alebo nevyrovnanosti, pocit menejcennosti napriklad..u kazdeho cloveka to je ine a nemozem to povedat zene ktoru nepoznam. Len vravim. ze vsetko ma svoju pricinu a ked to niekomu kompikuje zivot, tak treba najst pricinu, lebo tak sa da odstranit, ci zlepsit. Vsetkeho vela skodi..aj prehnane upratovanie nie je zdrave na dusu. Toboz ked su opodstatnenia typu keby niekto videl flaky na koberci a podobne.

p.j.jacky
11. jan 2012

@mahalo ja reagovat budem a ci sa ti to bude pacit to neviem 😉 ...ano vela upratovania skodi,ani ja nemam doma zo skatulky a prve mesiace som nestihala,vecne zamotana,ale s odstupom casu a ako zacita dieta vsetko vnimat,sa kazda mamicka snazi mat doma cisto a utulno,lebo nevie kedy co najde na zemi a zje to.Alebo aby prisla navsteva a odchadzala od nas so spinavimi ponozkami... 😀 .Ale stala sa mi straaasne trapna situacia.Pokazila sa nam pracka a prisiel MUZ opravar a ja za prackou popadane nejake veci a prach a spina.A on mi hovori,ze pani,to tu mate riadny svincik...booze hanbila som sa ako nikdy,aby ma chlap opravar sprdol ze mam v kupelni spinu.A mala som,priznam,vana spinava,kupala som psa,vonku sa vyvalal v hovne 😀 ,ale medzitym uz mala ,muz si umyval zuby a zubna pasta vsade a spinave vatove palicky na umyvadle..no hanba ako svet...tak upratovat,ale nie do umoru....

lienockaa
11. jan 2012

@anavila-ja ta obdivujem, klobuk dole pred takou mamou a zenou ako si ty..mat tri malicke deti a na starosti este aj mamu, ktora je imobilna, tak to je toho velmi vela na cloveka..ja sa kolkokrat stazujem, ze som sama s detmi cele dni, nikto mi nepomoze, nemame ani babky, dedkov, nic, ale to sa neda s tebou ani porovnat..obdivujem ta a rozumiem aj tomu, preco mozes byt nervozna..mas na to pravo..podla mna to zvladas skvele, chcela by si lepsie a nie je ti to jedno, ale mas len jedny ruky a jedny nervy..vela sil, vobec nie si zla mama..mamicky, ktore sa len usmievaju a su dokonale, casto nieco maskuju..a ano, da sa byt dokonala, ked mas pomocnicu, ktora ti navari a operie, zabavi na pol dna deti..ale ked toto vsetko robis sama, nie je v ludskej moci byt dokonaly..

mahalo
11. jan 2012

@stardust prepac to je zabednene posudzovat to podla toho kto ma dieta a kto nie..ten kto ma dieta ma v otazkach vychovu vyhradenu pravdu, alebo co? O skusenostiach radsej pomlc, lebo nevies co robim pracovne, ci vo volnom case.

mahalo
11. jan 2012

@p.j.jacky 😉 opravara by som dobre sprdla hehe

svetielkoand
11. jan 2012

@mahalo to co pises ma svoju logiku - zaradila by som to k psychologickym pouckam, mas pravdu aj v tom, ze prehnany poriadok je tiez na skodu, ale ubezpecujem ta, ked budes mat deti (nie jedno, ale dve, tri a viac) a budu male, tak tu podlahu budes musiet umyt kazdy den ci budes chciet alebo nie, lebo neviem ci si skusala ako vyzera rozmocena pristupena piskota na zemi a ako super sa roznasa po celom byte na papuciach, dalej radsej nepokracujem 😀 za par mesiacov pochopis 😉 takze drzim prsty nech dotehulkujes do uspesneho konca a prid nam napisat ako sa ti dari, ked bude dietatko batolit a slintat 😉

stardust
11. jan 2012

@p.j.jacky no presne...a ani nie tak kvoli druhym ludom, ale kvoli sebe, ze sa v bordeli citim zle...niekto ma stastie na pokojne, malo aktivne deti, niekto iny nie...ja som vo svojom synovi nasla uzasnu konkurenciu...nikdy som to s upratovanim neprehanala, ani teraz nie, ale co je moc, to je moc. A konecne sa dostal do stadia, ked si ten bordel po sebe uprace.