Stačí nám jedno dieťa
najdu sa tu mamicky ,ktore sa so svojimi partnermi rozhodli mat iba jedno dieta z roznych dovodov?ja som mala tazke tehotenstvo,porod,problemi s kojenim a velmi silnym refluxom.nas syn ma 5 mesiacov a uz sa kazdy pyta, ze kedy druhe.ked povieme ,ze nam staci syn, tak hned kazdy utoci ako to mozme nasmu synovi urobit.ja milujem deti a vzdy som chcela spon 2,ale po tych vsetkych utrapach uz naozaj nemam odvahu.som stastna ,ze nas drobec ma uz 5 mesiacov a konecne si zacinam uzivat materstvo.mozno po rokoch zmenim nazor.uvidime.
@ninuska8 Mas pocit ze to bol hnev 🙂 vobec nie,len som nepochopila potrebu pridavat sa do diskusie ktora uz len nazvom ku mne nepatri..ale kazdy sme iny 🙂 to pochopiť dokazem
@ninuska8 ved to, aj ja si to chcem uzit, nie byt otrokom deti, ktore by som mala, len aby sa nepovedalo...
@libka1 ved sa tlapkame 😉 zakladatelka chcela pocut od mamiciek, co chcu mat len jedno dieta, nie od mamiciek viacerych deti, aby ju presvedcili, preco by mala mat este jedno ci dve 😀
@sarinka2012 paci sa mi to vyjadrenie, ze vas dcera citovo naplna.
@libka1 No podla nazvu by to tak malo byť,mna by nenapadlo vkladat svoj nazor do temy kde diskutuju mamicky s troma a viac detmi,uz len preto ze ich nazor nezdielam a nemam tu potrebu im rozpravat ake je super mat jedno dieta a v tejto teme by som rada nasla maminky ktore moj nazor zdielaju,preto bola aj zalozena,ale kto sa potrebuje zbytocne prezentovat tak pači sa 🙂 kludne pište
@warholette Dakujem,ja verim ze je to tak aj u tvojho dieťatka a čo uz no,presne o tomto som pisala,ako okolie tak aj tu maju potrebu presadzovat svoj nazor maminy co maju ine zmyšlanie a ako čitam podla nich spravnejsie ako my 🙂 a mozem sa spytat odkial si a ako stare mas dietatko?
@sarinka2012 kedze je to diskusia, tak sa hadam moze zapojit aj clovek s opacnym názorom nie? No a sup k manzelovi, popracovat na tom surodencovi 😝
@warholette a kto povedal ze ja som otrokom deti? a ze si neuzivam? ak sa na to takto pozeras, tak lutujem uz aj to jedno co mas...to je presne obraz dnesnej doby-UŽIŤ si - pretrpiet robotu, cakat na vikend, prezit zimu, tesit sa na letnu dovolenku, prezit zivot a tesit sa na smrt? a potom? čo si schopna obetovat? pre mna je materstvo poslanim...
baby naco je toto dobre... hadka na hadke. ved to je presne o tom, ci sa mi pacia modrooki blondavi chlapi alebo cierni. chces mat dieta??? nechsapaci. chces 5 takytak. myslim, ze toto nie je tema na polemizovanie ci hadanie sa alebo presviedcanie ze ja som lepsia matka lebo dporajem mojmu jedinacikovi UPLNE vsetko, alebo nie nie, ja som lepsia, lebo ich mam dve tri, styri a bude im spolu lepsie. ja som vzdy chcela 2-3 deti. po prvej dcere, ktora sa narodila nie uplne zdrava, presli sme si kadejakymi vysetreniami, cvicenim, rehabky, specialnu pedagogicku navstevujeme este stale, som mala velku obavu ci by bolo druhe zdrave a tak. preto som na cas uplne vypustila vidinu druheho dietata. a ono je to cestovanie, dovolenky a hlavne organizacia okolo jednoduchsia s jednym dietatom. ale zlomil ma manzel a ja som sialene vdacna za druhu dcerku, je krasna, sikovna, uplne v poriadku, mudra...a ja sa tak na nu pozeram a vravim si: ako sme mohli zit bez teba??? ako som ta mohla "nechciet"?? keby neboli tie posledne mesiace tehotenstva take vycerpavajuce (pre mna hlavne psychicky) tak by som chcela aj tretie 😀 kolko ludi, tolko chuti... chcete jedno? majte 🙂 preco im to vy viacdetne chcete vyvracat?
@ninuska8 nehovorim, ze si otrokom deti. hovorim, ze ja nim nechcem byt. nechcem ist do divadla a tahat za sebou tri deti a utierat im nosy a hovorit im, aby boli ticho, potom dakomu treba na zachod, umy ruky, jedno je smadne, druhe je hladne... to fakt nie, ja som velmi metodicky a organizovany clovek a deti su nevyspytatelne. ja si chcem zivot uzit v zmysle ze chcem mat radost z toho, kde som a co robim.
a preco by som mala nieco obetovat? pretoze som matka? tak to je vazne na smiech. materstvo nema zo zeny spravit obet...
@marika39 Prajem vela zdravia a lepsi porod ako bol ten prvy 🙂 ja vobec nie som zaťata ze jedno a nikdy nikdy druhe 🙂 uvidime ako na tom budeme finačne a ked budeme v stave že aj druhemu babatku aj dcerke budeme moct dopriat vsetko to co mame teraz a to nehvorim o hračkach a materialnom aspekte,ale toho co je nasim zmyslom života a to su zažitky ci uz obycajna ZOO alebo dovolneka,kružky či športy pre deti..tak preco nie,nikdy nehovor nikdy ,to čo ma zaraža je to,že ja som nidy nepovedala na ziadnu rodinu ktora ma viacero deticiek a su spokojní len s tym ze sa lubia ,ze je to hrozne a co z tych deti vyrastie...s nazorom na jedinačika sa takto stretavam stale a to manzel je napriklad jedinacik a je to chapavý,inteligentny a vychovany muž 🙂 ale dakujem za prispevok,je pekne vediet ze aj medzi maminkami ktore maju viac deticiek sa najdu take empaticke a chapave ako si ty 🙂
@ninuska8 Ani nahodou,ako som pisala,mna dcerka citovo naplna a po druhom dietati netužim momentale 🙂 ked vyhram LOTO može byt aj druhe 🙂
Ahoj holky, mam to stejne, nebo aspon zatim 😉 😀 , co takhle zalozit soukromou diskuzi, kde o tom muzem normalne pokecat? 😉
@sarinka2012 jooj, sak o status vyssie pises, ze uz vôbec nie si zatata...sa rozhodni 😕
@zazana81 palce hore za tvoj prispevok z apríla.... citim to uplne rovnako a lepsie by som to nenapisala... moj drobec ma 2,5 roka.. a tiez mi je smiesno, ak mi niekto povie : "odrodis si, teraz a potom budes mat pokoj" ak niekedy budem mat druhe dieta / mam len 26, tak to nevylucujem do buducnosti / tak urcite nie preto z nutnosti, dat nasmu drobcovi "kamosa" alebo aby som to mala hned za sebou, pripadne zo zauzivanej vety, ze bude maly jedinacik rozmaznaný, ci mu bude smutno.
urobim to z dlhodobejsich emocií, ktore sa budu k tomu priklanat, urobime to vtedy, ked budeme my chciet, a ked budem mat pocit, ze je vsetko fajn a mozem si druhe dieta uzit.... obcas na mna pride chvilkove precitnutie, no potom o mesiac ci dva, to opat prejde.. viem, ze ten cas nenastal.. ktovie ci vobec pride, ak ano, nebranim sa tomu, ak nie, tiez sa nebudem povazovat za menejcennu matku.
@ninuska8 Treba citat všetko nie len jeden status 🙂 to na celkovy obraz nestaci...v skratke pisem vsade,ze kvoli financnemu hladisku a nasmu štandardu,ktory si chceme urdržat ci pre nas alebo dcerku druhe neplanujeme,ale nikde som nenapisala ze ked sa nasa financna situacia zmeni,ze nepouvazujeme nad druhy,ale hormony ma nikam netlacia,som spokojna s jednym,takze je otazne ci by na temu zvazovania druheho dietata prislo aj keby sme vyhrali LOTO 🙂 aleeee nikde netvrdim ze nikdy ,treba citat 😀
@sarinka2012 to loto by aj mne pomohlo v precitnuti 😀 😀 stavame domcek, a mame k tomu nejake urcite ciele ci sny , ktore chceme dosiahnut, takze loto by bolo fajn 😀
@camelinka Ahoj 🙂 vitaj medzi nami jednopotomkovymi a druhych si nevsimaj 🙂 ked si niekto nevie inde presadi nazor,skusa to vsade 🙂 rypalky odidu tak ako prisli 🙂 Ake stare mas dietatko?
@sarinka2012 čítam čítam, no tak ti prajem vela peniazkov na uspokojenie, a aj vsetkym tu pritomnym snobskym mamickam🙂 normalne zistujem na týchto forach ako ja zijem mimo reality...myslela som si, ze fraza, ze peniaze su na prvom mieste v zivote mnohyh ludi, je fakt iba fraza, ale zistujem, ze nie je:( som smutna a v dnesnej svojej vecernej modlitbe spomeniem aj vas...
@ninuska8 Tak teda dakujeme 🙂 ako vidis nam je dobre a sme maximalne spokojne ci uz s nasimi zivotmi alebo rozhodnutim pre jedno dieta 🙂 nemyslim si ze je spravne na nas mrhať tvoje modlitby,hlavne na mna neveriacu 🙂 radsej venuj energiu na svoje deticky a nie na zbytocne pisanie tam ,kde tvoj nazor nema vahu a tvoja potreba presadzovania sa pochopenie..mne zase pripada smutne ,ze je tolko ludi bez štipky empatie..ja totiž dokazem pochopit potrebu viacerych deti,aj ked ju nezdielam 😉 Pekny vecer prajem a vela uspechov v temach kde budes vitana 🙂
@sarinka2012 Nikdy nebudem empaticka voči hriechu...toť vsio, ale teba mám rada 😉
@lucka1987 Juj Loto bodne vzdy 😀 prajem vela štastia s domčekom,ešte len začinate ci uz je rozostavany?
@sarinka2012
@lucka1987 Ahoj holky, ja se prave zarekla, ze uz nikam verejne psat nebudu, prave, protoze me nebavi nekomu s odlisnym zivotnim postojem porad neco vysvetlovat, nebo se obhajovat, svych starosti mame kazda az az 🙂
@ninuska8 To bolo mile 🙂 tak vieš byt aj epmaticka 🙂 ale teraz uprimne,naozaj vela zdravia tvojim detičkam a nemysli si že to že ich nechcem tri neznamena že svoje dieta nemilujem,keby to slo tak by som za nu aj dychala,ale kazdy mame inu predstavu o zivote,to ze v tom mojom hraje urcitu rolu materialna stranka neznamena ze som horši clovek,alebo milujem o to menej a na dokaz mojich slov utekam spinkat,nech mam zajtra vela energie pre dcerku 🙂 Dobru noc
@camelinka To je pravda ,ale ja ani nikam pisat nemusim 🙂 vsade na okolo,hlavne medzi priatelmi,lebo rodina je uplne v tejto stranke o počte deti v pohode,sa na mna valia otazky ci sme si to s druhym dietatom nerozmysleli 🙂 a to je argumetov a nazorov ked povieme ze nie 🙂 a ty si sa preco rozhodla len pre jedno dietatko?
@sarinka2012 no uz je rozostavany.. sme vo faze kedy nam zrovna zajtra idu davat okna,v zime omietky a take.. tak snad na buduce Vianoce v novom 😉
@sarinka2012 Tak u nas v okoli se obcas nekdo zepta (ted na firemnim vecirku snad kazdy 😀 ), ale kdo me zna dobre, tak vi 🙂 . Chci se ted vratit hlavne do prace, jsem rada mamina a malou miluju nadevsechno na svete, ale chci fungovat i jinak, nez treba 6 let v kuse resit jen pliny, zuby a tak, v ramci zachovani dusevniho zdravi 😀 .
No a co si budem povidat, penize na strome nerostou a chceme dceri zachovat urcity zivotni standard, aby ji nebylo lito, ze nemuze jezdit na lyzaky, skoly v prirode, dovoleny atd, protoze sme si udelali xy deti a ted na to nemame.....
Velke rodiny se mi libi 😵 , pokud deti uzivi a neplacou pred kazdou vyplatou......., obcas je mi samotne lito, ze k sobe doma nikoho malyho nema, manzel by dalsi chtel, ale taky ne ted. Casem asi druhe bude, ale je mozny, ze taky ne....
@lucka1987 No to je super 🙂 pokial bude priat pocasie tak to stihne do Vianoc aj preschnuť 🙂 a akeho stareho mas drobca?
@sarinka2012 no kurit budeme vnutri , dvoma kachlami tak pohoda.. bude sa makat aj v zime.
moj ma 2 roky aj 3 mes, som to tu pisala vyssie 😉
...... nehlede na to, ze po porodu sem se zarekla, ze ja uz proste n.e.r.o.d.i.m. 😀 😀 😀 😀

Netrap sa kvoli nazorom okolia, vsak je to vase rozhodnutie a vas zivot. My mame trojrocnu dcerku, mala som dost tazky stav po sekcii ale rozhodli sme sa este raz ist do toho, nech nezostane jedinacik a v podstate vzdy som chcela vacsiu rodinku, lebo aj ja som z piatich deti. Nebolo to pre mna lahke rozhodnutie ale teraz koncim siedmy mesiac a velmi sa uz na druhu dcerku tesim a na porod a veci s tym spojene radsej nemyslim, hlavne nech je vsetko v poriadku. Uvidis, mozno casom zmenis nazor, ale aj keby nie, je to tvoj zivot tak si ho zi ako chces ty a nie tvoja rodina alebo susedia 😉