icon

Stačí nám jedno dieťa

michaela18
6. apr 2012

najdu sa tu mamicky ,ktore sa so svojimi partnermi rozhodli mat iba jedno dieta z roznych dovodov?ja som mala tazke tehotenstvo,porod,problemi s kojenim a velmi silnym refluxom.nas syn ma 5 mesiacov a uz sa kazdy pyta, ze kedy druhe.ked povieme ,ze nam staci syn, tak hned kazdy utoci ako to mozme nasmu synovi urobit.ja milujem deti a vzdy som chcela spon 2,ale po tych vsetkych utrapach uz naozaj nemam odvahu.som stastna ,ze nas drobec ma uz 5 mesiacov a konecne si zacinam uzivat materstvo.mozno po rokoch zmenim nazor.uvidime.

Strana
z17
sarinka2012
5. jan 2014

@bluerose Tak dufam že ked ta "zlomia" tak to bude tym že sa "zlomiť" nechaš dobrovolne a na druhe babatko sa budes tesit 🙂 ako samozrejme existuju aj krasne surodenecke vztahy,ja svojho brata napriklad milujem a nedala by som ho za nic na svete 🙂 ale vobec to necitim tak ,že dcerke nieco upieram,ked netuzim po tom aby mala surodenca,človek miluje človeka preto,že si k nemu vytvori urcity vztah resp.puto a nezalezi na tom ci je to brat,sestra,bratranec,stryko ,teta,manzel,deti,vnučata,alebo dokonca priatelia,ktorí sa casto vedia zachovat lepsie ako rodina (nepoznam z vlastnej skusenosti,ale bola som toho svedkom) Ako si kto ustelie,tak bude spat 🙂 Človek može mat velku rodinu naoko,ale v podstate nikoho o koho sa moze opriet,alebo naopak,može byt v podstate sam,ale moze mat i len jedineho priatela (tetu,stryka,bratranca..) ktorí za nim vzdy bude stat. V globale to zhrniem ako som uz raz pisala,ani 10 surodencov nie je zaruka,že človek neostane nakoniec sam 🙂

bluerose
5. jan 2014

@sarinka2012 to je pravda. to rozhodnutie je u mna tazke, ci mat alebo nemat druhe dieta. Lebo priznam sa,ked mi nejaka kamoska oznami nadsene, ze caka druhe, tak hned chytim naladu, ze aj ja chceeeem male, vonave, nunu babatko...no ale potom si spomeniem na porod, 6nedelie, prebdene noci (doteraz sa este zvykne v noci zobudit) tak ma chut hned prejde...len ako to vysvetlit muzovi? 😀 😠

33kacora33
6. jan 2014

ja som 2roky po porode nechcela ani pocut o dalsiom tehotenstve 🙂 a potom sa to zlomilo mam 3mesacne babatko a 3rocnu dcerku a som stasna...🙂 to príde samo, nepocuvaj co vravia ostatny je to len a len vaše rozhodnutie

sarinka2012
7. jan 2014

@bluerose Tak to je ale dobre ešte 🙂 tym padom to chce mozno len viac casu,aby si zase nasla nove odhodlanie na tehotenstvo,porod a cely ten "zaciatok" U nas je to ine,ja som mala super porod,sice začiatky boli tazke s malou,ale aj to by som este zvladla raz preskakat,len nam chyba tužba a vobec nejaky chtíč po druhom babatku 🙂 a samozrejme za co nas vela ludi sudi,myslime hlavne na financnu stranku veci ,ale podstatne je ze sme spokojní 🙂 ale uvidis sama,mozno sa do toho das znova a budes to pokladat za najlepsie rozhodnutie 😉 A najlepsie je povedat manzelovi ze to chce este chvilku casu,vtedy zvyknu dat pokoj na chvilu 😀 lebo ked povies nikdy,tak bude rypať dookola 😀

slunce3
7. jan 2014

tak ja mám o meisac 5 ročnú a o druhom už počuť nechcem čím je staršia tým mám vačšiu paniku keď niektoo spomenie surodenca, možno za iných podmienok ale osobne sa mi už nechce ísť do kočíkovania a všetko okoloí toho, ja by som radšej adoptovala čo som aj manželovi navrhla nakoľko aj on je adoptovaný... ale nevylučujem že ma to možno okolo 30 chytí že by som chcela druhé.. no uvidím, ale momentálne určite nie a dalšie 3-5 r. tiež nie

bluerose
7. jan 2014

@sarinka2012 no mozne to je...ked ja si niekedy pripadam ako totalny schizofrenik:D Dnes som citala Mama a ja o tehotenstve, vyvine babatka...tak hned som pocitila tuzbu na dalsie miminko, aby som bola tehotna a rastlo vo mne. A o par stran dalej opisovane tehotenstvo a porod s kompliakciami, zase som si spomenula co som zazila pri prvom a zavrela som casopis s tym, ze druhe nikdy viac:D Akoze fakt som asi blazon 😀
Ved presne tak to uz robim ponaly dva roky, ze mu tvrdim, neskoor, uz onedlho, dalsi mesiac...ale uz ma asi prekukol 😠 😀 😀
Ozaj a odkial z BA ste? By sme sa mohli niekedy stretnut vonku aj s krpcami. BY si bola jedina kamoska, ktora by do mna nehucala, aka som sebecke, ked nechcem malemu surodenca... 😅

klauduska
7. jan 2014

uplne ta chapem a citila som sa podobne...Nas maly mal hrozne problemy od narodenia, mal reflux a zistili mu alergiu na BKM,takze prve 3 mesiace sme vobec nespali, stale plakal az reval doslova, mal krce,grckal stale, problem s kojenim bol....az po 3 mesiacoch mu zistili tu alergiu....takze my sme absolutne nerozmyslali nad druhym.....ale....ako cas isiel, odhadzali aj tie zle spomienky a ja znovu pocitujem,ze by sme chceli druhe(teda uz dlhsie,nie len teraz).Zial u nas to nejde hlavne kvoli financiam, nastupila som do roboty skor, maleho strazila svokra,lebo sme vzali uver na byt.....takze pokial manzel nebude mat lepsiu pracu,ostaneme pri jednom...... 😉

sarinka2012
7. jan 2014

@bluerose Hehe no to by som teda nehucala,my sme z Kramarov 😉 ale pohybujeme sa po celej Bratislave 🙂 Chodievame casto do Petrzalky,Vrakune aj Ruzinova 🙂 Takze radi kedykolvek 🙂 napis mi do Internej pošty a dohodneme sa 😉

suesy
14. jan 2014

my máme dcérku a druhé neplánujeme, nakoľko by som musela ísť na umelé kvôli zlým genetickým testom a to sa nám moc nechce, ale už sme premýšľali aj nad profesionálnym rodičovstvom alebo adopciou. Ale zatiaľ nám stačí jedna, ona totiž vyjde aj za 3 chalanov a to má ešte len 3 roky.

suesy
14. jan 2014

A k tým otázkam, kedy bude druhé, tak tie ma vedeli tiež riadne vytočiť, netreba si to všímať, alebo povedať, že ho neuživíte a hotovo - veď nech si skúsi žiť 3 roky z 222 €/mesiac = večne v debete :(

klauduska
14. jan 2014

@suesy no a toto mojej svokre sa neda vysvetlit resp. To nevie pochopit,ze ked ostanem doma na materskej,budeme v minuse....stale povie,ze vidime len peniaze a vyzit sa vzdy nejako bude dat....ale tak ked si mozem vybrat,preco by som dobrovolne do toho sla...ta tuzba po druhom babatku nie je taka silna,aby som toto obetovala a potom cele 3 roky zivorila a detom nic nedopriala....a ona stale do manzela hustiiii a vzdy sa pritom neskutocne pohadaju...☹

suesy
14. jan 2014

@klauduska Aj do nás hustili, ale keď prišli výsledky genetických testov, že sa mi môže ďalšie dieťa narodiť postihnuté a v mladom veku zomrieť, tak už nám aspoň rodina dá pokoj a ostatní nech si myslia, čo chcú. Nám to ledva vychádzalo a to som malú kojila, keby som musela kupovať ešte sunar, tak by som asi žila na suchých rožkoch v paštétou a oblečená v starých handrách, a aj teraz ja si radšej nič na seba nekúpim a keď hej, tak len tu. Nové veci mi kupuje mama, keď vidí, že nové si ja kúpiť nemôžem a tak. Veď každá ste na tom asi podobne.

slunce3
20. nov 2014

@klauduska to je ako u nas az na to ze manzel by sa aj ukecat nechal ale kto by to zivil? Potom sa na mna osopi ze ved to nieje o peniazoch a uskromnite sa a bla bla, to sice hej ale ked si predstavim ze nic nekupim teraz a necham 30 evri pomalynkazdy druhy den v potravinach, skolka si taha, auto si taha, mala si taha, manzel ma plat o nicom, byt si taha... No to ani nie ze v minuse ale v total bankrote... By som bola, u nas som ja prakticky clovek a manzel romantik.. Co ti poviem 😂 nech by som ratala akokolvek min. 300 eciek by chybalo a to hlavne na take ze seky... Tak ako potom mam mat druhe dietav matika nepusti.

zuzudanovska
24. sep 2016

@nefertitka Áno určite áno. Synovec mal v auguste 12 rokov a je mu takto dobre 😀 Aj môjmu synovi je veľmi dobre samému má štyri roky a sám od seba nám to povedal 😀

maykaaa1122
9. nov 2016

Ci bude druhe a ak bude, hoc o x rokov, je ciste na vas dvoch. Nevsimaj si okolie, to ma vzdy co komentovat a snahu na svoj obraz inych menit 😉

ataz
9. nov 2016

@michaela18 ja som po druhom synovi ( tehu ťažké, od malička brutálne nočné desy...) povedala, že nikdy v živote a myslela som to naozaj veľmi, veľlmi vážne...a po 5r. som názor zmenila a som za to šťastná 🙂 🙂 🙂 Ja osobne by som len jedno dieťa nechcela a aj chclapci sú na seba velmi naviazaní, sú to lásky a som šťastná, že nikdy nebudú sami, pretože vždy tu jeden pre druhého bude - aspon v to dúfam 🙂 Všetkých jedináčiko čo poznám ( už sú teraz dospelí) by velmi prijali brata-sestru....ale sú aj takí, ktorím proste rodičia vysvetlia, že... a budeš sa musieť o všetko deliť atd atd...nuž je logické, že dieťa povie, že dalšieho votrelca nechce 😀 všetko chce čas a nech už sa rozhodnete akokoľvek, je to len vaša vec

sfet
16. feb 2017

Podľa mňa je to len a len tvoja vec koľko detí máš. Riad sa svojim srdcom a rozumom a vôbec na názory okolia nedaj. Ty by si svoje druhé dieta vychovávala a nie oni. Najdôležitejšie je, že si rozumieš ty sama

nuni11
16. feb 2017

Tak my mame zatial jedno dieta a chceli by sme uz aj druhe, len sa nam dako nedari a nechapem preco, ked to prve prislo ako nic, rychlo a bez problemov...Neviem, kde moze byt problem

mandarinka34
16. feb 2017

To ta prejde 5mesiacov je kratka doba,moj krpec bude mat v maji 5rokov a v auguste budeme mat babatko,tiez sme dlho rozmyslali,ja som jedinacik viem ake to je byt sama ,tak nech aspon syn ma brachu alebo segru.

lulu_2323
16. feb 2017

Ahojte vidim ze nie som jedina s manzelom "divna" kedze nechceme druhe dieta nasa mala ma 19 mesiacov porod som mala rychly a super mala ako dieta tiez bola v pohode az na koliky ale cim je starsia tym sa castejsie v noci budi poriadne nespava a teda po druhom netuzim ani ja ani manzel aj s financneho hladiska ak jej chceme dopriat co najviac vylucujem druhe ale tiez na nicia otazky okolia ze uz je cas na druhe ale aky cas ked my sa nato necitime? Neviem ako slusne povedat nie ziadne dalsie mozno o 10 rokov ak mi prepne 😀

Strana
z17