icon

Stačí nám jedno dieťa

michaela18
6. apr 2012

najdu sa tu mamicky ,ktore sa so svojimi partnermi rozhodli mat iba jedno dieta z roznych dovodov?ja som mala tazke tehotenstvo,porod,problemi s kojenim a velmi silnym refluxom.nas syn ma 5 mesiacov a uz sa kazdy pyta, ze kedy druhe.ked povieme ,ze nam staci syn, tak hned kazdy utoci ako to mozme nasmu synovi urobit.ja milujem deti a vzdy som chcela spon 2,ale po tych vsetkych utrapach uz naozaj nemam odvahu.som stastna ,ze nas drobec ma uz 5 mesiacov a konecne si zacinam uzivat materstvo.mozno po rokoch zmenim nazor.uvidime.

luba28
16. dec 2013

ahojte,ja mam dceru a tiez som si nevedela predstavit mat druhe,lebo okolnosti boli take,ex bol gambler....teraz ma 10 rokov,...rozviedla som sa a nasla si noveho partnera s ktorym mam teraz uz 18 mesacneho syna a nelutujem ani sekundu,ze ho mam,aj ked som si tiez uzila poporodnu depresiu,mesiac sa mi o neho starala kamoska,mali sme koliky,...ale aj tak som stastna,ze moja dcera ma braceka s ktorym mi velmi pomaha a lubi ho,.......ale neodsudzujem tych co maju len jedno dieta,keby nie osud tak tiez som pri jednom,....podla mna je to kazdeho osobna vec,ci bude mat dalsie,alebo nie,..lebo nie cudzi sa budu starat,ale mi rodicia,.. 🙂

camelinka
16. dec 2013

@mariuska1503 no oproti tobe sem tak hrozny porod nemela, v 5 mi prdla voda a v pul treti byla mala venku,takze nic moc dlouhyho, ale sla s rucickou u hlavy, takze sem mela siti vic jak na hodinu, nic moc, a problemy s kostrci mam doted, takze nic, co by se mi chtelo znova 😅 😝 .

oddrobceka
16. dec 2013

Ja som povodne chcela jedinacika. Prakticky takmer cely zivot. Ked sa syncek narodil mal tiez silne koliky a nevedela som si predstavit, ze by mal starsieho surodenca, ktory by bol tak trochu odstrceny na druhu kolaj. Ale uz ked mal pat mesiacov nedokazala som si predstavit, ze uz to znova nezazijem, ze zostaneme len pri jednom a ze nebude mat surodencov. Vyzeralo to vselijako, museli sme si najst byvanie (nie ze by nam bolo u svokry zle, ale nepomestili by sme sa), musela som prehovorit manzela, ze dve deti a hypoteku dajako utiahneme, ved su na tom aj horsie. Teraz cakam druhe a som taka stastna. Syn bude mat o mesiac dva roky a deti miluje. A keby k tomu doslo, kludne by som zniesla aj tretie. Ale to uz necham na muzovi. Prve dve boli z mojej iniciativy a do dalsieho ho tlacit nebudem. Ale keby mi povedal, nevaham ani chvilu 😀.
Ale tiez neodsudzujem maminky s jednym dietatom. Niektorym to zdravie nedovoli a je velmi neprijemne od ostatnych, ked ich s tym stale otravuju. A myslim si, ze fraza "jedinacik byva rozmaznany" neplati. Poznam pripady, kedy bolo aj viac deti a boli rozmaznane a naopak. Je to len a len o vychove. Myslim si, ze jedinacikovia dokazu byt stastni a slusne vychovani.

crazy55555
18. dec 2013

@sarinka2012 aj ja sa trapim tou otazkou az som konecne natrafila dnes na tuto diskusiu ohladom tej temy. Tiez chcem ostat pri jednom a ako hovoris ty,aj ja som spokojna s nasim standardom, ze sme len 3. Mam istym sposobom aj klud niekedy (ked mala spi) 🙂 a mozem sa starat za ten cas iba o seba. Tie reci okolo toho , ze kedy druhe maju ti co maju viac ako jedno dieta,nemaju ziadne deti alebo nemaju financne problemy.Mozme do vzduchu vsetkym vysvetlovat, ze teraz akurat zvladame to jedno dieta, platenie hypoteky,stravu pre rodinu a dopriat nieco pekne aj tej malej, ci uz hracku alebo nejaky pekny vyletik staci aj do zoo. Keby sme mali druhe asi by sme to z nepotiahli.A nechapem tomu, ked v rodine vidia ako to je,ako to zvladame s peniazmi a aj napriek tomu nam budu tlcit do hlavy, ze mala potrebuje surodenca . Mala som hrozne tehotenstvo,vela stresu, 4 mesiace nevolnosti, v 7 m. zapal, porod bol rychly iba 5 hodin ale po porode ma tuzba na dalsie dieta kompletne odradila.Nenavidela som svoje telo,chcela som spät to stare, som mlada a uz takto ma to poznacilo,bolo toho na mna zrazu vela,kojenie mi robilo utrpenie a nie radost pretoze to neskutocne bolelo a tym ze som sa tak trapila slo vsetko do mlieka a mala sa trapila so mnou. prestala som sama asi po 2 a pol mesiaci a aj to som pocuvala vycitky z kazdej strany. Len som sa obranovala tym, ze som stracala mlieko. Mala ma teraz 1,5 roka a ja stale nechcem druhe. Ked vidim nejake babätko tak trochu aj zmäknem a vratim sa do cias kedy aj nasa bola taka zlata, malinka ,ved to skoro kazda matka, ale ziadne dieta nebude take male vecne. A aj tak sa mi znova vratia tie vsetky spomienky na porod bez epiduralky a neskutocne bolesti po porode.Manzel mi s malou velmi nepomahal a aj to ma znacne odradilo. Takze som rada, ze nie som blazon a ze sanajdu aj take ktore neodcudzuju druhe len preto,ze chcu mat iba jedno dieta.

ada510
18. dec 2013

@michaela18 som si prečítala tvoj prispevok akoby som to písala ja zažila som a zazivam to isté ťažké tehotenstvo nečakaný cisársky a stale sa trápime s refluxom a mlieko som mala len take symbolické pri predstave ďalšieho tehotenstva mám zimomriavky...mám len 24 a AK by som sa rozhodla este pre jedno dieťa tak asi až o 10 rokov....a sama viem ako som trpela natlacela s 2 bratmi v jednej izbe a stale máme vyčítala prečo niesom jedináčik...:D

fidka79
Odpoveď bola odstránená
jajka257
18. dec 2013

No poviem to takto, vela deti a kopa starosti. som ucitelka a vidim ako sa deti trapia, ked spoluziaci idu na vylet, maju nove veci a v tej chvili im je jedno, ci rodicia mu dali ten najkrajsi dar - surodenca, vtedy je len niekto, kto moze za to ze oni nemaju a nemozu.....my mame jednu a nehovorim, je to typicky jedinacik a aj my s msnzelom sme jedinacikovia a vobec som sa nikdy nestazovala, ze chcem surodenca, bolo mi dobre.....a nasa to povie po svojom chvalabohu, ze nemam sestru, lebo by som nemala to co chcem ako a vymenuje polovicu triedy. ta druha polovica triedy du jedinacikovia. A mna ked sa niekto pyta, kedy druhe, tak odpovedam, ze ked mi vyplati hypoteku a bude rocne prispievat na nas standard a potom je pokoj. Co sa tyka surodeneckej lasky, odporucam do pozornosti temy v sekcii surodenecke vztahy🙂

kikina84
18. dec 2013

@michaela18 mi mame dcerku 3 rocnu..chceli by sme viac deti,ale neplanujeme ich..je to hlavne kvoli financiam..niesme chudobny,ale ani milionari a viem ze napr,ked ratame rocnu dovolenku k moru a mali by sme este jedno dieta,tak by nam uz rozpocet nestacil..dost cestujeme,robime rozne vylety po EU a vzdy ked si priratam tu jednu osobu navyse uz by sme sa takteiz nezmestili do rozpoctu..Obaja s manzelom pochadazem z mnohodetnych rodin a viem ,ze sme si museli medzi sebou vsetko delit,nikdy sme nikam necestovali,ani nemali najmodernejsie vystrelky,lebo to nasi rodicia jednoducho neutiahli pri viac detoch,aj ked o nas bolo super postarane,bolo nam vela krat obom luto,ze niektore decka maju to,maju tamto a mi si nemozeme nic dovolit..a teraz si to viacmnej vynahrádzame..vsetko to co sme nemali ako deti,riesime teraz a chceme aby nasa malá, mala to po com tuzi a vsetko co sme jej schopny dat jej dame..Je to mozno dost uprimne,ale je to tak,aspom u nas 🙂

freyjanr
18. dec 2013

Vždy som chcela 2 deti ale teraz uz nie.strasne dlho som sa snažila otehotnieť a ked sa mi to konečne podarilo tak som ostala v strachu a celých 9 mesiacov som sa bála ze potratim,ze budem mať fyzicky alebo mentálne postihnuté dieťa alebo ze neprežije pôrod.ale to neboli normálne obavy,to bola na psychiatriu suca panika,bol to.tak silny a hnusny strach ze ja neviem ci by som tým bola schopná prejsť este raz.a co sa pôrodu týka na vzdycharni na mňa vsetky baby pozerali s otvorenými ústami a vyplestenymi očam v jakych bolestiach som sa zvyjala

silvinuska6
18. dec 2013

Poznám rodinu kde tiež mala take problémy počas tehotenstva a hrozny porod ich syn má uz 10 rokov a dalsie deti sa mat nechystaju no neznamena to ze ked maju len jedno dieta su horsi ako iny

kikina84
18. dec 2013

@freyjanr
@silvinuska6
@michaela18 baby,ja som mala tiez strasne bolestivy porod..kricala som tak ze moja(buduca) spolubyvajuca na nemocničnej izbe dostala kontrakcie vdaka mojmu kriku a z vyssich poschodi chodili lekari vyzvedat ze co sa tam preboha deje..navyše ked ma už mali zašívať, som bola tak vyčerpaná a uplakaná,vysilená,že ma musli uspať,aby ma mohli zašiť,stratila som aj vela krvi,dostala som dve transfuzie krvi po porode..a keby nebolo manzela a neostal by doma prvy mesiac po porode somnou,tak by som sa nevladala o malu ani postarat,podlamovali sa mi nohy,nevladala som sa ani postavit,stratila som mlieko a vykonanie velkej potreby najblizsich 5 mesiacov bolo so slzami v ociach,kedze som mala vyse 25 stichov..Cele tehu som mala bez problemov,dokonca aj široku pavnu o ktorej sa hovori ze sa cez nu dobre rodi,ale tudle nudle,len pomyslenie na dalsie dieta vo mne vyvolavalo strach z dalsieho takehoto porodu..no casom to samozrejme preslo a na dalsie dieta by som sa opat tesila..ale neplanujeme ho,pre tie dovody co som uviedla vyssie 🙂

sarinka2012
18. dec 2013

@crazy55555 Ja si myslim ze pokial su obaja rodicia spokojní s počtom deti,tak je vsetko v poriadku 🙂 horsie je ked jeden uz dieta nechce a dalsí by mal aj tri 🙂 Ja som po dcerke strasne tužila,ani opisat to neviem ako 🙂 a rovnako velmi ju aj milujem,ale pri myšlienke na druhe uz take pocity nemam a to že pocuvam ze som sebecka (voči dcerke ze jej nedoprajem surodenca) a materialisticka (pretoze mam urcitu predstavu o traveni volneho casu a na to treba zial financie) to uz neriesim 🙂 stači mi vidiet ako velmi sa dcerka tesi ked ideme na plavanie,po hodine ked sa obliekame aj 5x zopakuje "ete pavať,ete pavať" ,ako ju bavi Zoo,tento rok sme tam boli 8x 🙂 a to polovicu z toho si sama povedala ze tam chce ist...a to nehovorim aka nadsena bola z mora a plaže ,no jednoducho ked sa pozeram na jej štastne očička a na to ako ju všetko bavi a aka je vdacna za kazdy novy zažitok tak som rada ze jej to mozem dopriat a viem ze druhemu dietatku by sme to nielen ze nemohli dopriat,ale museli by sme ubrat aj dcerke.

salome_82
18. dec 2013

S manželom sme vždy uvažovali nad 2 deťmi. Tehotenstvo som mala bez problémov, pôrod rýchly, ale aj tak sa na ďaľšie dieťa necítim a čím ďalej, tým viac rozmýšľam nad tým, že druhé asi ani nechcem. Zatiaľ som sa s touto myšlienkou nikomu nezdôverila, viem si predstaviť tie reakcie. Najviac ma ničia poznámky, že najlepšie je mať deti tesne po sebe, že potom sa budú spolu hrať?. Ale čo bude dovtedy kým sa budú spolu hrať? Zimomriavky mám z toho akurát. A prečo vlastne? Lebo dcérka patrí k tzv. náročným deťom, ani na WC bez nej nemôžem ísť, vyžaduje non stop moju pozornosť. Vie sa sama zahrať, ale musím pri nej aspoň sedieť. Poupratovať či navariť je veľký problém, všetko robím keď spí, lenže ona nespí cez deň nejako dlho. V noci sa tiež dosť často budí, takže spím max. dve hodiny v kuse, niekedy aj menej. Manžel celý deň v robote, ešte aj polku víkendu robí, nepomáha mi nikto... Fakt si neviem predstaviť mať popri dcérke bábätko a ešte aby mali deti medzi sebou s malý vekový rozdiel. Viaceré píšete, že časom to prejde a človek po druhom baby zatúži, tak si počkám, len ten môj vek nehrá do karát 🙂

crazy55555
18. dec 2013

Su zeny, ktore to prejde po case a ano zatuzia po dietati ale aj nie. a ostanu proste pri jednom. zruti sa svet teraz?...To by sa dalo donekonecna polemyzovat o tom, ze ci s tym surodencom budu svkvelo vychadzat alebo nie...same kolotoce okolo toho...Moji svokrovci by najradsej chceli 10 vnucat a kazdy den zeby boli u nich.No dakujem pekne zeby ja som rodia preto,aby oni sa mali s kym hrat.Co su aj oni male deti?...a ked poviem, ze nemam dobre spomineky na porod tak sa svokra hned na to obranuje, ze ona mala horsi a ze co vsetko sa jej pri tom stalo, ze to je oproti mojmu nic a bla bla...Ved vobec nezalezi na tom aky bol porod, ale ako ho ta zena znasala a ake spomienky to v nej zanechalo. Moj muz ma tiez brata a teraz sa v lete ozenil a uz jasna vec pytaju sa ich kedy budu mat male.A je im jedno ze on pride zachvilu o robotu a ona nerobi vobec, proste chcu vnuca. A na nas su narazky, ze kedy druhe.Moj muz aj sam povedal, ked vidi aka je nasa mala velmi zive dieta, ze on chce tiez iba jedno a ked sa po 3,5, ci 10 rokoch budu pytat kde je stale to druhe tak povieme, ze sa snazime ale nejde to...a daju nam pokoj...teraz hovorime, ze este nieee,ze je este cas....bla bla...a co stari rodicia???...ked prideme k nim ved sa s malou ani nehraju...pozeraju telku....tak ich vycitky idu u mna totalne do vzduchu...a ked sa sem tam postazujem medzi recou pred svokrou, ze teraz ked je zima a treba malu obliekat, tak znova zacne, ako ona mala 2 rocneho MM a jeho brat sa narodil a obliekat jedneho, a potom hned druheho, a jeden uz nalozil do plienky a potom druhy...No a mne sa cuduje ze nechcem druhe...ved sama si odpoveda...

epelino
26. dec 2013

Ahojte, pridavam sa do temy. Nas maly bude mat v januari tri roky a ja mam pocit, ze uz dalsie naozaj nechcem. vzdy som si myslela, ze budeme mat dve deti ale nelaka ma to. necitala som celu diskusiu, ale mam podobne dovody ako niektore z vas: maly mal do 4 mesiacov hrozne koliky niekolko hodin vecer vkuse, bol citlivy na zvuky, cudzie prostredie,nikam sme s nim nemohli ist, vsade plakal.. a ked mal rok, manzel mi odisiel na 9 mesiacov do zahranicia za pracou, tak som bola nanho sama v cudzom meste, kedze rodicov mam daleko...... to vo mne asi zanechalo najhorsiu spomienku, aj ked som to zvladla. a tiez aj z cisto sebeckeho dovodu: zaradit sa konecne do spolocnosti do pracovneho zivota a moct si dopriat raz za rok dovolenku pri mori, s dalsim babatkom by to nebolo uz take jednoduche..... 😒 a tiez sa citim za tieto svoje nazory niekedy zle a sebecky, hlavne ked tiez pocuvam stale od svokrovcov, kedy bude dalsie, ale to sa najviac pytaju taki, ktori s tym dietatom pomahali minimalne.
som ale rada, ze nie som jedina, co ma takyto nazor.

rainee
26. dec 2013

@salome_82 presne ako by si o mne pisalala, akurat ze ja som ti ten dlhy porod fakt "uzila", asi rok som sa davala dokopy. nasa ma uz 4 a na druhe sme sa zatial neodhodlali lebo je velmi narocne dieta. a uz vobec si neviem predstavit mat 2 malicke deti za sebou. nemyslim si ze je to lepsie lebo aj s 3r je co robit, nie to ficat zaroven este aj s babatkom. tiez poznam skor pripady kde je 2-3r. rozdiel a vobec sa deti spolu nehraju, my sme si povedali ze ak by sme sa rozhodli mat druhe tak jedine s vacsim vek.rozdielom. ale strasne sa bojim porodu, navyse cele tehu mi byvalo zle a musela som si pichat injekcie, no a potom tie nocne sichty a vstavanie kazdu hodinu ma skoro polozili...financne by to bolo tiez uplne tesne. 😕

nae
26. dec 2013

Milé ženy, na úvod chcem napísať, že chápem vaše pocity aj rozhodnutia. Každý sa rozhoduje podľa toho, na čo sa cíti.
Len chcem napísať, že bývam v dome, kde žije 90% dochodcov. Mnohí z nich majú len 1 dieťa, syna či dcéru. Mnoho z tých dochodcov už nemá životného partnera. Viaceré tých detí za rodičmi chodí, keď nie denne, tak aspoň raz do týždňa. Mnoho starých ľudí ale žije úplne samých. Buď ich jediné dieťa žije v zahraničí, alebo tie vzťahy nie sú ideálne, alebo deti majú zdravotné problémy a nemožu rodičom pomáhať, ani ich navštevovať. Príde mi to smutné v porovnaní s rodinami, kde tých detí je viac, v starostlivosti o rodičov sa delia, striedajú, starí ľudia majú pestrejší život a viacero dovodov držať sa v dobrej psychickej a fyzickej kondícii. Veľa z tých starých ľudí sa mi zdoverilo, že naozaj žijú sami, a sú radi, keď sa porozprávajú aspoň s nejakým susedom....

kofoluska
31. dec 2013

U nas je toto jasna odpoved.Tehotenstvo a porod su rozhodne veci, ktore si zopakovat nemienim. Bola som priam alergicka, ked mi kamaratky stale hovorili, ako si mam tehotenstvo uzivat, ake je to najkrajsie obdobie v zivote zeny a podobne. Ja som sa nevedela dockat porodu. A potom toho, kedy konecne ten porod skonci ,kedze som rodila bez par hodin dva dni. :D Manzel dodnes vsetkym bezdetnym kamaratom hovori, ze ak svoju partnerku miluju, TOTO jej urobit nemozu. :D
Dalsia vec je financna stranka. Radsej dam jednemu dietatu prve posledne ako by ktorekolvek z viacerych deti malo stradat. Viem, ze sa drobec bude mat s nami ako prasa v zite (nie ze by sme peniaze vidlami prehadzovali, ale chybat mu nebude nic) a ze nebude mat surodenca? No nebude a myslim, ze to prezije. Ma bratrancov a sesternice, kopec blizkych kamaratiek ma deti od neho do roka starsie. 🙂 A hlavne ma dvoch milujucich rodicov, ktori sa mu venuju na 100%. 🙂

ewisam
31. dec 2013

Ja som zas trosku opacneho nazoru. Samozrejme neodsudzujm tych, ktori sa rozhodnu mat len jedno dieta...Tak ako pise zakladatelka, uvazovat o dietati 5m po narodeni prveho je priskoro a zas s odstupom 10 rokov je podla mna neskoro, ale kazdeho osobna vec. Ja som si povedala, hoci mam iste zdravotne problemy, ze minimalne 2 deti budu, pretoze mam znameho- jedinacik, rodicia mu pomreli, slobodny - sam ☹ Mozno som sentimentalna casom Vianoc, ale nechcem, aby syn skoncil na sviatky sam, alebo sa "doprosoval" kamaratom, aby u nich mohol byt. Poviete si, sak bude mat kamaratov, ale ti si casom zalozia rodiny.... Bude mat bratrancov a neviem koho, nuz u nas je to tak, ze je zatial jedinym dietatom v celej rodine, takze ked sa my nepostarame o surodenca, nebude mat nikoho

kocka5
31. dec 2013

Ahojte, při první těhu, kdy jsem blila 8 měsíců nonstop se nám trochu dřív narodil císařem malý. Po 2 letech jsem se vrátila do práce a musím uznat, že jsem si moc mateřskou asi neuměla užít, po nocích jsem pracovala, ale je to je o mě .........chci vše a najednou.
Mateřská za 11 600Kč..... nebo kolik to bylo přesně, mi vyhovovala...... Vrátila jsem se z5 do práce a říkala si do roka otěhotním. Po 2 letech stále nic a malý pořád maminko už jsi objednala to další miminko 😉 . O naší snaze nic nevěděl, ale pořád prudil. Každopádně pokud jste na mateřské a tohle řešíte je to podle mě příliš brzo. Počkejte až půjdete do práce. Buď vás práce chytne a doma to bude s 3 letým masakr, uvidíte jak čas letí a vy u něj nejste........ věnování na 100% je volovina když člověk pracuje........ nebo nechytne a možná po letech si raději zopáknete těhu a další mimi jako životní změnu. Já mám svou práci ráda, ale už se těším po 3,5 letech na odpočinek na mateřské.
Někdo bude namítat, že mateřská není dovča......ale proti některým zaměstnáním je to ráj😀 Už se strašně teším na další ňuchačku a muckačku s mimčem 😉 Ten starší jen lítá a na pusinku se šklebí jak opice.

janage
31. dec 2013

Ahoj, my sme mali prvé tiež extrémne náročné dieťa - proste revač jak vyšitý, nikam sa nedalo ísť, nechcela jesť, spať- na jej dva roky manžel podpísal papier, že druhé dieťa už nikdy 😉 Takže chápem všetkých čo im jedno stačí 😉 Keď mala 4 roky to ale bol práve manžel čo ma začal do toho druhého tlačiť - čo sme sa nahádali.. a ja som ten papier jak na potvoru nemohla nájsť 😀 Napokon som súhlasila kvôli staršej dcére - tam som videla, že by súrodenec jednoznačne prospel. Ale aj tak som dala ultimátum, že buď sa podarí do roka, alebo nič-nuž zadarilo sa na prvý šup. Ale ešte v 9 mesiaci som nebola celkom vysporiadaná s tým, že budem mať druhé dieťa a veľmi som sa bála čo bude. A teraz je to naše slniečko zlatučké a som prešťastná, že ju mám. Ráno vstane a dá pusinku, povie dobe janicko, je veľmi milá, šikovná, pekne papá, spinká - proste dieťa za odmenu 😀 aj keď samozrejme aj ona má svoje dni. A jednoznačne pre tú moju prvú negativistku je táto pozitívne nabitá sestra to najlepšie čo mohla od života dostať. Takže povzbudzujem, druhé dieťa môže byť úplne iné ako prvé. Často teraz myslím na vetu jednej kamošky, že najväčší dar, ktorý môžu rodičia svojmu dieťaťu dať je súrodenec 😉

katpetdo
31. dec 2013

nepatrim celkom do tejto temy, kedze dalsie dieta este chcem, ale nie v blizkej buducnosti. DOma mam 2 rocneho krpca. maly je nenarocny poklad, tehu bolo horsie, porod malina. Cize nemam ziadne zle skusesnosti (okrem priserneho spanku v noci). ALE neviem si nejak predstavit byt tak skoro opat tehotna. Otazky kedy bude dalsie mi uz lezu krkom. Nevidim seba iba ako matku a jednoducho si chceme s muzom aj trochu pocestovat, nieco zazit. S jednym dietatom sa to v pohode da, ale s 2 tesne po sebe si to uz tak lahko neviem predstavit.

Dlhsie uz inak rozmyslam, preco ludia, ktori sa rozhodnu mat 1 dieta/nemat deti su tolko kritizovani. Ved nie je nikoho povinnostou tie deti mat a tym ze ich nemaju/maju 1 neublizuju nikomu. ROvnako respektujem pokial sa niekto rozhodne mat vela deti, tak chcem aby druha strana respektovala mna.

michaela18
autor
3. jan 2014

tak kocky.ked som zakladala tuto temu syn mal 5m,teraz ma cez 2 roky a nic sa nezmenilo.stale sme spokojni s jednym dietatom.zacala som pracovat na polovicny uvazok,kedze zijem v zahranici a tu je materska len 6m.nasla som si pracu ktora ma bavi,studujem anglictinu a nas zivot sa dostava do normalu.syn je narocne dieta..dava nam zabrat.som rada ze konecne prespime celu noc..velmi ho lubime a sme radi ze ho mame .mozno raz pride cas ze este zatuzime po dalsom ale moc tomu neverim. ludia sa nas konecne prestali pytat kedy bude dalsie.ked vidim tehotnu tak si poviem chvalabohu ze ja to uz mam za sebou.som rada ze sa tu naslo viac zien co maju podobne pocity ako ja

sarinka2012
3. jan 2014

@michaela18 Pekne napisane 🙂 nas sa naopak zacali pytat prave teraz ked ma dcerka dva roky 😀 vacsina kamaratiek co maju rovnako stare deticky uz cakaju druhe,alebo ho planuju na buduci rok ;) ja sa uz teraz tesim ako si tie babatka popestujem a vyobjimam,ale este viac sa tesim na to,ze ich potom odovzdam ich rodicom :D nech si mysli kto chce co chce,babatka su roztomile,ale cim je dcerka vacsia tym viac si ju uzivam,mozno aj to je dovod preco po druhom dietati netuzim ;) mozno este zasiahne osud..ale pokial sa mam rozhodovat racionalne,tak druhe nechceme a nastastie mame na to rovnaky nazor,horsie je ked jeden z partnerov po dietati tuzi a druhy nie..poznam vztah,ktory so kvoli tomu rozpadol a aj taky kde bola "druha" strana presvedcena na dalsie dieta a tak isto to ide dolu vodou.

bluerose
4. jan 2014

@sarinka2012 aj nas mal 2 roky a kazdy si mysli, ze najvyssi cas na druhe, ale ja to stale tak necitim. BOhuzial, manzel druhe chce:( neviem dokedy ho este udrzim v tom, ze "neskooor"... 😀

sarinka2012
4. jan 2014

@bluerose Faaakt manzel chce druhe 😀 skor som sa stretla so situaciou ze to bolo naopak 😉 u nas to mame nastastie jasne obaja ,manzel je jedinacik a ten bol vzdy spokojny a štastny vo svojom "udele" 🙂 momentalne si hlavne uzivame nasu princeznu maximalne ako sa da ,strasne sme po nej obaja tužili a pokial nepocitime znova tu istu tuzbu aj na druhe dietatko,tak to nema vyznam mat ho len preto aby sme zlepšovali štatistiku 😀 a ta tuzba neprichadza a predpokladam ze ani neprijde ,momentalne nam cely nas svet prave spinka v postielke a to nas naplna 😉

bluerose
4. jan 2014

@sarinka2012 on chcel druhe uz pomaly v porodnici pri prvom, proste ukaz:D u nas je to naopak, ja som jedinacik a on ma surodenca. Takze preto tuzi po druhom. Stale si mysli, ze malemu bude samemu smutno, ze sa nema s kym zahrat doma. A kazdy s kym sa o tom bavim, tak povie, ze preco mu chcem spravit to, ze ked s muzom umrieme, bude tu sam, bez surodenca...nato im poviem, ze mozu mat medzi sebou neskor zly vztah (kolko vela je takych rodin,kde sa vrazdia a hadaju surodenci a rodiny kvoli majetkom, peniazom, atd...) a ze bude mat svoju zenu, dieta, tak ze nebude sam...ale aj tak sa na mna kazdy pozera ako na vraha, ze toto chcem spravit malemu, ze bude jedinacik. je to hruza 😔 😔 Zavidim, ze mas v tomto podporu manzela 😉

sarinka2012
4. jan 2014

@bluerose Presne tieto argumety vsetci pouzivaju,ze co to tej malej chceme spravit,ze nebude mat surodenca a ja im vzdy odpoviem ze "hrozne čo? socialku na nas!" a to stratia rec a uz neargumetuju,predtym som sa snzaila vysvetlovat ale ked niekto nema v sebe ani štipku empatie,tak tazko ma pochopi 😉 poznam mnoho surodencov,co si ani na meno nemozu prijst,nebavia sa a stretavaju sa na sudnych procesoch o majetkovom vyrovnani z dedičstva,to su tie starsie rocniky,z mladsich poznam takych,ktorí sa dokonca obcas pobiju!!a to nemam na mysli pubertiakov,ale dospelych ludi okolo 30tky, no katastrofa,takze ani surodenec nezarucuje ze moje dieta neostane nakoniec same a vlastne o tom ani neuvazujem,sme velka rodina,moje tety a ujovia su len o nieco starsi ako ja a maju momentalne vsetci deticky v rozmedzi od roka az po cca 9 rokov,su pre dcerku ako surodenci a koniec koncov,moj manzel je jedinacik,ale ma takych vrucnych priatelov,ze su nam ako rodina,vzdy ochotní pomoct aj keby sme sa k nim rovno nastahovali 😀 ako si kto zariadi,tak ma 🙂 ani 10 surodencov nie je zaruka na štastny život a naopak ze je niekto jedinacik,nie je samozrejme ze ostane sam 😉

bluerose
5. jan 2014

@sarinka2012 presne takto to citim aj ja a mas uuplnu pravdu. 🙂 Ved ja osobne mam kamaratku, ktora neznasa svoju sestru. A jednu starsiu znamu, ktora ma uz dve deti, ale s bratom sa neznasaju, robia si naprieky a to ich rodicia este ziju...No radost z toho urcite nemaju:( To by mna osobne trapilo viac, kebyze mam dve deti a vidim ako sa v dospelosti neznasaju. By som sa obvinovala,kde som spravila vo vychove chybu, no urcite by som ani kludne umriet nemohla...Nastastie moja rodina ma podporuje v rozhodnuti mat jedno dieta, horsie je to s manzelom a jeho rodinou. Normalne sa bojim, ze raz ma "zlomia" na to druhe,... 😀 😔

lulistek
5. jan 2014

My tiez zatial uvazujeme len o jednom, je to z materialnej stranky, zatial byvame u mamy, zachvilu sa stahujeme ku sesterke do domu, a v buducnosti chceme mat vlastne byvanie. Plus malinka Evula nam da riadne zabrat, treba sa jej naplno venovat nonstop, taka je umrncana, tak neviem si este teraz predstavit dve, tiez som mala nanic porod, problemy s kojenim, ale verim ze KEBY bolo druhe vsetko uz zvladnem. mam 23 rokov a do 30 mam casu dost na rozmyslenie, lebo byt jedinacik nie je nic moc... vidim to na priatelovi ktory je zo 4 deti a velmi si pomahaju a moja mamina je jedinacik a starosti s rodicmi ktore prichadzaju s dochodkovym vekom na to bola sama.