Stačí nám jedno dieťa
najdu sa tu mamicky ,ktore sa so svojimi partnermi rozhodli mat iba jedno dieta z roznych dovodov?ja som mala tazke tehotenstvo,porod,problemi s kojenim a velmi silnym refluxom.nas syn ma 5 mesiacov a uz sa kazdy pyta, ze kedy druhe.ked povieme ,ze nam staci syn, tak hned kazdy utoci ako to mozme nasmu synovi urobit.ja milujem deti a vzdy som chcela spon 2,ale po tych vsetkych utrapach uz naozaj nemam odvahu.som stastna ,ze nas drobec ma uz 5 mesiacov a konecne si zacinam uzivat materstvo.mozno po rokoch zmenim nazor.uvidime.
nasa ma 3 roky a stale ma to nepreslo,ze nam staci jedno dieta,nie je na tom nic nenormalne,kazdy pozna najlepsie svoje moznosti,kazdy nech sa rozhodne ako sam uzna za vhodne,nikto tvoje deti za teba nevychova,preto ak mas pocit,ze ti staci jedno,nie je na tom nic hrozne a okolie si nevsimaj,oni ho za teba nevynosia,neporodia ani nevychovaju 😉
@anetkaadamko ....zkus kuknout sem 😉
https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/laktacni...
@anetkaadamko toto patri do inej diskusie:
https://www.modrykonik.sk/forum/laktacna-poradna/ked-dieta-nechce-prsnik/
https://www.modrykonik.sk/forum/laktacna-poradna/pokracovat-v-dojceni-aj-ked-dieta-odmieta-prsnik/
https://www.modrykonik.sk/forum/laktacna-poradna/odmietanie-prsnika-u-novorodencov-je-to-bezne/
...
PS: pocas dojcenia sa neodporuca ponukat flasku
@michaela18 ahoj, po precitani tvojho prispevku som sa musela usmiat 🙂 Presne si pamatam, ked mal syn pat mesiacov, bola som zo vsetkoho taka vycerpana a frustrovana, ze som len cakala kedy pride muz z prace, aby som mu oznamila, ze dalsie dieta nechcem a toto, ktore mame, pojde do jasli ked bude mat rok 😀 ... ciste zufalstvo...
Potom sa vsak vela veci zmenilo k lepsiemu, (ustupil reflux, prestal plakat nonstop cely den, naucil sa spat aj cez den aspon trochu atd), mame skoro rok a doma mu uz veselo planujeme surodenca a do jasli by som ho uz neposlala 😉
Ako pisu ine maminy, je naozaj este velmi skoro na tieto uvahy, ked pominu tie aktualne problemy, budes sa na to pozerat inak. A okolie, ak nema co robit, len sa vypytovat hlupe otazky, nech ti radsej pomoze 🙂 Drzim palce!
je to este prilis skoro mysliet na druhe 😉 Aspon podla mna...medzi mojimi synmi je 7-rocny rozdiel-a to obaja boli plánovaní 😉
Po prvom som hovorila-nikdy viac 😀 Tiez som mala velmi zle tehotenstvo...maly bol za tri deti,takze otazky typu kedy druhe som pocuvala na dennom poriadku 😖
No zlom nastal po siestich rokoch-bratovi sa narodila dcerka-a to male krasne babo ma uplne dostalo 😵 😵 😵
Po nicom inom som vtedy netuzila ako po dalsom dietati.Tehotenstvo bolo hrozne-este horsie ako pri prvom-no zvladli sme to a nemam sice dceru-no aj malemu sa velmi tesime.Je to nase slniecko 😵 Ovela viac si to uzivam.
Mozno casom zmenis nazor-my sme nechceli aby v dospelosti bol syn sam...
Koniec-koncov je to len vase rozhodnutie 😉
@michaela18 Ahoj, já měla první porod pohodový a hned v porodnici jsem si přála druhé dítě. Dočkali jsme se brzo, žel se chlapeček narodil příliš brzy. Manžel chtěl okamžitě další děťátko, měla jsem rizikové těhotenství, píchala jsem si injekce, porod jsem měla hrozný, trval 30h, kolabovala jsem bolestí a únavou, dr. mě šil bez umrtvení a ještě špatně, dva měsíce po porodu jsem málem umřela na otravu krve kvůli abscesu na hrázi... chlapeček je náročné miminko, v noci se kojí, přes den se chová nebo řve... a manžel, i když si dřív přál jedináčka, se pořád ptá, kdy si pořídíme ještě třetí miminko. Zpočátku jsem to brala jako vtip, ale myslí to vážně. Myslím, že si to třetí miminko ještě pořídíme (už jsme si pořídili větší byt a koukáme po větším autě 😎 ), ale z porodu budu mít takovou hrůzu, že doufám, že budu mít vysoký tlak a porodím císařem, protože jinak se tam hrůzou zblázním. Ale víš co, když koukám na ty dva svoje chlapečky, co máme, jak se mají hrozně rádi a přitom jsou tak malincí, ale pořád se hladí, tulí, pusinkují, starší chlapeček mě prosí, ať jim pořídíme ještě aspoň jedno miminko... tak je to i přes ty obtíže krásné a půjdeme do toho. Jen toho těhotenství a porodu se budu pořádně bát 😔
@denduska Tak v tomto príspevku sa vidím🙂 Sym mal 10 mesiacov keď som otehotnela /mierne neplánovane aj plánovane/ s dcérkou. Svokra sa zachovala hrozne, akože načo nám je druhé, keď ešte jedno je v plienkách a podobne. Dnes má dcérka 16 mesiacov a keby som niekomu povedala, že my sa stále doťahujeme za tretie, tak by asi už infarkt dostala. Doťahujeme rozumej, že si robíme srandičky, že keď trošku odrastú, dáme sa na tretie. Len obaja vieme, že by sme neboli proti🙂 Len u nás je úvaha skôr tá, aby všetky tie tri deti mohli mať všetko a to v dnešnej dobe neviem predpokladať☹ Takže mňa skôr odrádza tá ekonomická stránka celej veci.
Z okolia si nic nerob, nikdy nic nebude tak dobre, aby do teba nikto nerypal 😉 Ja som zas opacny pripad, ked niekomu poviem, ze chceme 4 deti, tak na mna pozeraju, ako na zjavenie, ze ci mi svitori, ze naco 4 😀 ked niekto chce jedno dieta, tak zas je zle, ze preco len jedno 😝 Je len tvoja vec, kolko chces deti, ostatnych si nevismaj, svoj zivot zijes ty, a zi ho tak, aby si bola spokojna, lebo nech by si sa aj na hlavu postavila, tak aj tak vzdy bude zle 😉
@michaela18 miška, neponáhľaj to. synček je ešte moc malinký, teraz na dieťa ďalšie možno nemáš ani pomyslenie, ale časom to možno príde. alebo aj nie. alebo si môte adoptovať väčšie dieťa, a odpadnú problémy s pôrodom 🙂
@michaela18 : ahoj plne te chapu, ja mam dceru za 14 dni ji bude rok a stale si myslim ze mi jedno dite staci, i tohle jedno dite me zatim uplne plne naplnuje v noci se stale budi a pres den spi uz jen jednou dnes treba jen 1,5 hodiny a co nestihnu udelat kdyz spi tak proste neudelam,takze vetsinou jen uvarim a zbytek kdyz je manzel doma nebo po vecerech, i kdyz je manzel s ni v obyvaku a ja jsem v kuchyni abych treba jen umyla nadobi tak visi na dverich a rve ze chce za mnou 😒 . manzel je o 11 let starsi a uz ma jednu dceru ( 11let ) z prvniho manželstvi takze nase adelka uz sourozence ma. mozna jak tu nekdo pise casem zmenim nazor ale ted kdybych zjistila ze jsem tehotna tak me svihne , ani ne kvuli tehotenstvi to me sice nebavilo a ani kvuli porodu ten byl prirozeny a rychly ale potom mala nepribirala detska doktorka me tim stresovala museli jsme prikrmovat atakdale, muzu rict ze jsme si s malou na sebe zvykli tak ve trech mesicich, nebo spi s jsme se zajely do rezimu, no a vpul roce se nam hodne miminko ktere spalo temer celou noc zaclo menit a byt v noci klidne tri hodiny vzhuru a to ji vydrzelo asi tak do 10,5 mesicu 😖 ted uz se blizi prvni narozeniny a uz se to zase lepsi
@michaela18 ahoj, ja tiez z podobneho dovodu ako Ty, chcem mat len jedno. Ja som mala cisarak a druhy si neprosim. Je to nadhera, dcerku milujem, ale nad druhym ani len neuvazujem. A to nie som ziadny citlivy "s.rab"...
@michaela18 vsetko sa raz zahoji.. psychicke aj fyzicke boliestky..urcite neskor zatuzis aj po dalsom dietatku.. myslim ze tymto si prechadzaju vsetky cerstve mamicky.. uplne ta chapem.. ja som mala sice porod lahky, ale zato problemy s kojenim a nakoniec sme sa ani nekojili a dobre dva tri mesiace poporodnu depresiu.. reflux a podobne srandy.. ja som si zacala maleho uzivat asi az okolo roka, ked uz pekne bezkal a rozdaval smiech na kazdu stranu.. prve mesiace su tazke a nikto nema pravo zatazovat ta svojimi priblblymi nazormi a zastaralymi teoriami.. ja som si uzila svoje ked sa ma kazdy vypytoval ci kojim a ze preco nie a ze to je strasne zle, ako keby som naschval chcela malemu ublizit.. napriek vsetkemu sme sa zatial tiez rozhodli len pre jedno dietatko a neskutocne mi ide na nervy ked sa ma uz vsetci do kolecka vypytuju ci nebudeme mat druhe a pri kazdej prilezitosti maju blbe narazky.. cez toto sa clovek musi asi len nejako preniest
tak taketo otazky, ak mate len patmesacne dieta, su naozaj velmi nemiestne a asi by si mala dotycnych nevychovancov usmernit, asertivne a dorazne. Ja stale nevychadzam z udivu nad tupostou mnohych ludi, najma v tejto suvislosti. Pomaly na porodnej sale sa pytaju kedy bude druhe. To je nieco tak nevychovane, neomalene a netaktne, ze si to zasluzi poslat kazdeho jedneho hlupaka rovno do pecka. Aka otazka taka totiz odpoved.
Ty si nic nevycitaj, mas este veeeelmi malinkate babatko a porod v cerstvej pamati na to, aby si pomyslala na planovanie dalsieho dietata. Ak nebudes chciet, nemusis mat druhe dieta ani o pat ci desat rokov. Bude to len tvoja vec. Ak to tak budete obaja s partnerom citit. Najhorsie je nechat sa vmanipulovat do niecoho co clovek sam nechce len pod tlakom takychto sprostych otazok ci narazok. Mat dieta je vysostne intimna zalezitost a tyka sa vyhradne paru a nikoho ineho. Kazdy jeden co sa stara je hlupak nevychovany. Tak sa netrap a uz vobec sa neobhajuj preco nepomyslas na dalsie dieta. 😉
Je to přece každého rozhodnutí, jestli bude mít 1 dítě nebo 10 dětí. My máme jednoho synka a mateřská byla pro mne tak náročná, že už další dítě nechceme. Prostě se na to necítím, přiznávám to a nestydím se za to. Okolí se nás taky ptalo na další dítě a přesně tohle, co jsem napsala, jim i říkám. A je pokoj 😉
@michaela18 presne ako to pekne napisala @jabadaba, s ktorou suhlasim, si velmi skoro po tehotenstve a po porode, babatko je malinke, pockajte 2 - 3 roky a potom sa rozhodnite.
Ja tiez zasnem nad ludmi aki su debilni, ja som sa dnes napriklad dozvedela, sice nieco z ineho sudka, ze moj muz sa neoblieka pekne (akoze vkus), ze to je moja vina.
Tak teda neviem, ci ho mam doma mucit nohavicami s pukmi a košulkami ale co uz 😉 😉 😉 😉
@michaela18 Uplne Ta chapem, ja som dopadla tak nejak podobne... Mam 30 rokov a hoci som vzdy chcela dve deti, dnes na to ani nepomyslim. A to som tehotenstvo mala celkom v pohode, aj ked som bola cely cas na PN bez vychadzok. (Najskor preventivne, lebo som mala uz jeden potrat za sebou a 2 roky potom sa nam babo nedarilo a potom som krvacala v 17.tt kvoli vcestnej placente, ale inac nic zavazne.) Kiezby som nakoniec sla rodit cisarom ako mi do 8.mesiaca hrozilo kvoli tej placente! Porod nebol az taky bolestivy ako som cakala, ale tie nasledky potom... Malej sli dolu ozvy tak mi sestricka skocila na brucho, aby ju rychlo dostali von a myslim, ze tym sa to cele posralo. Dotrhalo sa mi vnutri vsetko co len mohlo, hodinu a pol ma stopkali a snazili sa zastavit krvacanie. Dva dni som potom stravila na pooperacke, dceru mi doniesli len parkrat skusit prilozit, takze tak nejak dopadlo aj nase kojenie... Ten divny porod ma psychicky tak rozhadzal, ze som vobec nemala radost z nasej vytuzenej dcerky. A do toho kopec fyzickych problemov... Este asi 2 mesiace po porode som nedokazala udrzat stolicu, to bola moja najvacsia mora, ze sa to uz nikdy nespravi. Dnes, rok po porode bilancujem - prepadnuta maternica, posva mi zacina trcat az von a na velku si velakrat musim pomoct a zatlacit na hradzu, inac sa mi to tak cudne prevali smerom do tej rozgajdanej onej... Som na tom horsie ako moja mama po troch omnoho tazsich porodoch. Takze ked sa ma niekto pyta, kedy planujeme druhe, tak sa nanho len blahosklonne usmejem a myslim si svoje. Trochu ma mrzi, ze dcera bude jedinacik, ale neviem si predstavit ako by to mohlo dopadnut nabuduce. Manzel nebol pri porode, len ma videl na chodbe ked ma prevazali a on prvy s tym prisiel, ze uz ziadne dieta mu nestoji za ten strach o mna.
pred tym nez som otehotnela, sme zili s priatelom dost divoky zivot, kazdy piatok aj sobota na nejakej zurkea niekedy aj cez tyzden, ale ked sme sa rozhodli mat miminko tak som si myslela, ze sa to zmeni, ano zmenilo, ze som bola cele vikendy sama, kazdu hodinu telefonaty, kedy uz pride domov, sluby, ze uz nebude chodit von, ale nieco do toho prislo a zase boli znova sluby. Kazdy mi hovoril, neboj ked sa maly narodi tak sa zmeni, este ze som realistka a neverila som tomu, bol s nami doma asi dva vikendy, potom znova, teraz isiel robit do rakuska, vcera prisiel po dvoch tyzdnoch domov a hadajte kde asi je, opustit ho neopustim, sice som uz mala zbalene asi tristokrat kufre, vyhrazat ma uz nebavi, ale lubim ho aj tak,. mozno ma to raz prejde 🙂 , nemrzi ma ze mame spolu dieta, pretoze mam viac ako hocikoho ineho, ale na 100% som rozhodnuta, ze dalsie dieta uz nebude, je to sice trochu mimo temy, ale aspon sa mi ulavilo
Ahoj,
Tiež sme sa rozhodli pre jedno dieťa. Tiež som z PO. Sú to najmä finančné dôvody, žiadna istota v práci. Proste netrúfam si na ďalšie a manžel vôbec. Tiež potrebujem zmenu a prácu si hľadám, neviem si predstaviť ďalšie tri roky doma. Ale,ak by prišlo neplánovane druhé dieťa, určite sa nebránim. Ale je ťažká doba, aj nám stačí jedno.
@michaela18 tak ja ti poviem zdy som chcela mat aspon 2deti ak sa dalo 3 no moje tehotenstvo bolo fakt hrozne od 20tt som krivala a každu noc plakala od bolesti 3lekari si ma pohadzovali a nic neurobili na pohotovosti ma zrusili že co somnou nic nepomahalo masaže,homeopatika nic proste najprv sa vyjadrili že mala mi tlači na niake nervy v chrbtici a preto mi bolest vystreluje do klbu a z neho pod koleno... no nic dako som existovala mala som problem prejst aj do obchodu.v 34tt mi diagnostikovali preelamsiu tak som si polezala tyzden v nemocnici nastastie ju stabilizovali pichala som si fraxiparin nikoho nezaujimala že nemožem chodit,krivam prečo neviem zliezt s postele lento že som pribrala 23kg ked som sa hned ozvala že som začala priberat až ked som nemohla chodit dovtedy soim schudla 5kg neakceptovali to nikto ma ani v nemocnici neriesil vraj mam vidržat neuverís ale v 35tt sa mala zosnula a ja som nekrivala až na ten tlak som sa konečne sice obrovska ale tesila s tehotenstva :o)v 38tt mi odtiekla voda a to bol dalsi sok ako som sa tesila po 22h. som dakovala bohu ze je koniec otrasny porod po podani oxitocinu este horší nie a nie sa otvorit a len o chpl som sa vyhla cisarskemu presne po 22h sa narodila dcerka nastastie ok a zdrava.vzd som vravela že ja chcem rozdiel minimalne 3r skor nie a poviem ti dcerka zacina bit samostatnejsia a ja by som veru druhe uz aj chcela 😀 už ma to drži cca polroka 😀 😀 pritom som fakt bola zasadne proti 😀 takže naozaj 5m. je velmi skoro uživaj si synčeka ked bude mat niekto blbe poznamky zruš ho blbou odpovedou umna zaberalo ked mi daaš dom a matersku ako moj plat!a bol klud.to mas ako ked sa narodi dieta kojíííííííííš?nie prečo?moja ma 21m ked poviem že kojím čooooo prečoooooooo nieje velká a pozeraju pomne ako trafene 🙄 neznašam to ked idu cudzi diktovat čo je ok a čo nie!
Skoro skoro ešte na také závery 🙂
Skoro skoro moja ešte na také závery 🙂
@michaela18 uf, ked som siprecitala, co si si vytrpela, najradsej by som zazalovala lekarov 😠 😠 . ani sa ti nedivim, ze o dalsom neuvazujes. a pekne si to napisala, ked pride dalsie, nechas si ho, ked nepride, nepride 😉
blizka kamaratka neplanovane otehotnela, bola z toho zufala, strasne sa bala porodu, pribrala 25kg, cele tehu preplakala, ze nechce dieta, porod jedna velka trauma. chlapcek ma 3 roky, doteraz mala jasny postoj- ziadne dalsie dieta a kaslala nato, co si ini o nej myslia. teraz sa to trosku meni, mozno raz bude mat este jedno, tak to vidim ja, lebo sem tam uz nieco utrusi 😉
a nad cisarakom si neuvazovala? inka, aj ta uvaha o adopcii sa mi velmi paci, mam taky dojem, ze tuzis po viac detickach, len ta hroza, ktorou si si presla ta/vas (aj manzela) zastavila.. a tie poznamky okolia , hm, to poznam. Ja, ked som rodila dcerku- moja prvorodena, mala som 38,5 roka, jeden lekar mi dokonca v tehotenstrve povedal, ci som sa zblaznila mat dieta, ze som stara krava 😉 , no a 3m po hanjinom narodeni mam do mna zacala tlacit, ze je najvyssi cas otehotniet, lebo som stara!!! a to som mala problemy s kojenim, mykoticky zapal bradaviek, anemiu mam dodnes a mala je narocne babatko a okrem toho nemam stale ms, lebo kojim... musela osm sa vyrovnat s tlakom okolia (nielen maminym) aj vnutornym tlakom- ma chytil hrozny strach, ze som stara a rychlo dalsie deia, inak mi ujde vlak), ale uz je dobre. tuzim po drohom, ked nebude (tento rok budem mat 40, oplacem to, ale mam aspon jednu kraaasnu dcerkuuuuuuu 😵
@michaela18 Ahoj, ja som nie mamička jedináčika,ale ja som jedináčik no a poviem ti,že tri deti som sa rozhodla mať preto lebo ako jedináčik veľmi, veľmi trpím ☹. Je to ale len tvoje rozhodnutie, no ja som si povedala,že pri jedináčikovi nikdy nezostanem. Naši sa rozviedli, s mamou nemám žiaden vzťah a otec má priateľku, kebyže nemám manžela,ktorý mi je všetkým asi sa zbláznim, lebo rodinu ti žiadna kamarátka nenahradí. VIem,že niekedy sú súrodenecké vzťahy narušené,ale väčšinou je to zo zlej výchovy čo sa aj viac krát potbrdilo. NO a môj prvý pôrod bol taký, že rozhodovali minúty aby nás zachránili a druhý a tretí to bola malina,ani neviem ako som porodila 😀 Vieš ide aj o to ,že napr. mne keď ocino zomrie nezostane mi nik ☹ Ja to jednoducho cítim takto, je to len môj názor. Rozhodnúť sa musíš len ty 🙂 na záver ti napíšem, že 5 mesiacov je véééééľmi krátka doba hovoriť o druhom 😀
kocky ja som mala druhe dieta po 7 r. 😀 takze aj ked sa vam teraz zda, ze netuzite po druhom babatku tak verte, ze mozno casom svoj nazor zmenite 🙂 Deti su dar........ su nase srdce vytrhnute z hrude ktore beha po tomto svete 😉 Ja svoje rozhodnutie mat druhe dieta nelutujem a nikdy to lutovat nebudem aj napriek tomu, ze som druhe tehotenstvo mala hrozne ....no zaroven najkrajsie 😀 clovek pri pohlade na deti zabuda na vsetko zle 🙂 a tak ako pise Lucka jedinacikovia svojim sposobom trpia :D ja som nasmu prvemu dietatku ked mal 4 r. kupila aj psika aby sa necitil sam predsa len rodic je rodic ...kamart stale ostane kamaratom a zvieratko stale ostane len zvierakom ..........braceka alebo sestricku mu nikdy nic nemoze nahradit ..a teraz napriek hadkam bitkam a skriepkam vidim, ze sa lubia- podporuju jeden druheho a aj napriek vekovemu rozdielu vedia najst spolocnu cestu a kracat spolu :D

@michaela18 Nas prvy mal 3,75kg a druha 4,08kg, takze keby si sa aj dala na druhe, tak to take tragicke nebude a druhy krat to bolo ovela rychlejsie a pocit, ze uz nikdy viac nebudem rodit bol velmi oslobodzujuci 😝
Lekar co za kazdu cenu chce byt vtipny je na nezaplatenie, ale ked si uvedomis, ze je to len obycajny chlap, co nerodi denne, tak co ine cakat.
A druhy krat je to uplne ine, uz vies do coho ides a aspon ja som si ten pocit ze je vonku vychutnala naplno, pri prvom som nevedela co sa deje. Ty si mala smolu, ze sa ti to tak skomplikovalo, ale teraz ti Adamko bude robit iba radost a to prevazi vsetko zle 😀 😀 😀