Stačí nám jedno dieťa
najdu sa tu mamicky ,ktore sa so svojimi partnermi rozhodli mat iba jedno dieta z roznych dovodov?ja som mala tazke tehotenstvo,porod,problemi s kojenim a velmi silnym refluxom.nas syn ma 5 mesiacov a uz sa kazdy pyta, ze kedy druhe.ked povieme ,ze nam staci syn, tak hned kazdy utoci ako to mozme nasmu synovi urobit.ja milujem deti a vzdy som chcela spon 2,ale po tych vsetkych utrapach uz naozaj nemam odvahu.som stastna ,ze nas drobec ma uz 5 mesiacov a konecne si zacinam uzivat materstvo.mozno po rokoch zmenim nazor.uvidime.
Okolie do takychto veci nema co somrat.. Mam znamu, co ma 4 deti a ked som jej povedala ze ja asi budem raz mat len jedno a pri tom ostanem, to bola prednaska... Ake je to nefer ked nebude mat surodenca, a ze mi to nebude stacit, ze jedno dieta je ako nic... No ono sa dobre rozprava z druheho brehu, ja by som rada aj tri deticky raz, ale ked clovek byva v malom bytiku kde sa dvaja ledva pomestime, financne na tom nie je najlepsie rozmysla inak. Moj priatel povodne nechcel deti, ja viac, dohoda znela trosku si vytvorime zazemie a potom bude jedno- a v momentalnych podmienkach mu davam za pravdu. Viem ze nechcem ostat raz bezdetna a kto ma pocit ze rodina musi mat aspon pat clenov, nech si taku spravi, ja mu to prajem, ale ja nemienim uvazovat ci mozem mojim deckam tento mesiac kupit cokoladu ked uz som im jednu kupila pred dvoma tyzdnami...
Mám švagrovou, která se netají s tím, že jedno dítě "děkuji, stačilo", nás by nenapadlo jí přesvědčovat. My na druhou stranu chceme tři, a to byste viděli ten dvojí metr. Romanka je "rozumná," my jsme blázni, a říká to i ona. Občas už mám sto chutí jí začít přemlouvat na druhý, jen aby viděla, jak, příjemný to je...
Každý ať má tolik dětí, kolik "utáhne" zdravotně, vychovat a zajistit finančně. A nikdo, kromě těch dvou, o které jde, nemá právo jim do toho kecat.
Z pohledu dítěte, vždy mě mrzelo že sourozence nemám, to je pravda, ale na druhou stranu, dítě nevidí to pozadí - finance, vztahy v rodině atd.... Naproti tomu manžel ségru má (právě ona úžasná švagrová) a že by byli nejlepší kamarádi, to vůbec ne, takže ono je to dvojsečné, že....
Aj ja sa pripájam. Po pôrode (cisárskom) som povedala, že nikdy viac 😉 a veľmi mi to dlho trvalo, tiež zdravý rozum vravel finančná situácia nieje na takej úrovni, aby sme zvládli dve detičky... Užívali sme si malú a dopriali sme jej všetko, postupne sme sa zariadili, chodili na výlety a žilo sa v pohode... Jedného dňa ma premohla túžba po druhom dieťatku 😀 Zvážili sme situáciu a rozhodli sme sa, že sa pri druhom uskromníme a tak to zvládneme... 😎 A teraz sme v očakávaní či sa nám to tento mesiac konečne podarilo, v pondelok uvidíme 😀 😀 😀 Každý má právo rozhodnúťsa akú veľkú rodinu chce. Ak chceš jedno tak je to úplne normálne a bežné, veď je X rodín s jedným dieťatkom a fungujú... 😎
ahojky holčiny,už před svatbou jsme se s manželem dohodli že chceme jen jedno dítě. Teď máme 22starého syna a on by k němu časem chtěl sourozence...prej sem nalomená a on mě přesvědčí. Celkem mě to mrzí,jelikož v tomhle ohledu tlačí i rodina a tak sem zůstala "sama" a je mi to dost nepříjemné....přece není povinnost mít 2děti... 😢
ja nechápem tieto témy, ked chce mať niekto jedno dieťa, nech ho má, načo to tu veša na nos druhým ............. jedine preto, že úprimne od srdca nechce mať iba jedno a od nás pýta požehnanie......
@anetkaadamko myslim, ze potrebuje len sa vykecat, a pocut nazor mamiciek co maju jedno, nic zle na tom nevidim 😉
ale keby som chcela jedno, tak ma ani nenapadne sa radiť s niekym iným o tom............jednoznačne vo vnútri srdca túžia po druhom babätku..........
niekedy staci bohate jedno dieta hlavne ked je dobre vychovane a robi radost rodine, a ma svoju rodinu, urcite lepsie ako dve, tri styry a vsetky su diablici a rodicom vypdavaju vlasy kolko maju starosti a strachu, ved aka je dnes doba, a niekedy su aj rodicia stale deti, a aj sa tak chovaju 😅
Ahoj holky,
já mám sice dva uličníky rok za sebou, ale sama jsem jedináček a manžel zase ze 4 dětí.
Osobně si na své dětství rozhodně nestěžuju, naši se mi hodně věnovali, hodně jsem cestovali po světě a bylo to fajn. Nikdy jsem sourozence nechtěla, vždycky jsem byla ráda, že mám svůj pokojík, naši si mohli dovolit mi toho dost koupit a taky jsem byla ráda, nemusím se hádat s "otravným bráchou nebo ségrou" jako moji kamarádi. Že jsem sama mi přišlo líto až hodně po dvacítce, kdy se z těch otravných sourozenců stali kamarádi a parťáci na sport nebo na pařby. Ale zase musím říct, že se mi podařilo obklopit se super přáteli, takže tím nějak netrpím.
Manžel oproti tomu je ze 4 dětí, peníze díky tomu neměli vůbec, tchýně zavařovala skoro i listy na stromech, aby měli co jíst. Na dovolenou jezdili na přehradu o pár kiláků dál pod stan nebo na čundry. I přesto na to všechno manžel vzpomíná stejně rád, jako já na svoje cestování s našima. Manžel je teď s jedním bráchou nejlepší kamarád, s dalšíma dvěma se ale nestýká skoro vůbec.
Tím jsem vlastně chtěla jenom říct, že každému je úplně houby po tom, jestli máte 10 dětí, jedno nebo žádné. Je to vaše rozhodnutí, přizpůsobené vašim podmínkách, přáním a třeba i kariéře a nevidím důvod se ohlížet na názory ostatních. Já osobně mám dva zbojníky, ale kdybych neměla podmínky nebo finance, do druhého bych nešla. Raději jedno spokojené dítě, než vysvětlovat, že opravdu nemůže jet na lyžák, protože letos byl brácha nebo protože jsme museli koupit nové boty. Nemyslím, že by děti potřebovaly všechno, na co si vzpomenou, ale zase bych nerada, aby se cítily odstrčené z kolektivu, jenom proto, že jsem musela nutně mít X dětí a nemám na to.
@michaela18 mam podobne pocity ako ty. Mam jednu dcerku, 3 a pol rocnu, ked pocuvam, ako ju chuda ukracujem o surodenca, az mi zily nabiehaju. My sme to tiez mali tazke. Najprv roky nie a nie otehotniet, potom 2 potraty, zase nie a nie otehotniet, mam odrezane z krcka maternice, cize od 24tt hrozil predcasny porod, krcok sa mi otvaral, brucho mi tvrdlo hadam 60x za den, mala sa narodila dvojkilova o mesiac skor. No a ten porod ani nehovorim. 11 hodin kazde 4 minuty kontrakcia, ku koncu uz aj oxytocin, dotrhana na franforce, 3 mesiace som sa z toho liecila. Este teraz to citim vela krat, pri sexe alebo pri menzese. Teraz som bola na gyn. preventivnej prehliadke, mojho dr.zastupoval druhy dr. a pytal sa ma, ci som mala niekedy potrhanu posvu. Ja ze nie a potom ma napadlo, ze pri porode 😀...Na lavej strane vraj stvrdnute zhrubnute tkanivo. Vsetky co so mnou lezali mi vraveli, neboj, kazdym dnom ta to bude boliet menej a menej. Oni uz pomaly fit a ja sa nie a nie zahojit. Ani sediet, ani lezat, chodit uz vobec nie....to bolo hadam este horsie ako cely porod.
A s malou tiez problemy. Ako vravis ty, reflux, kolika, nie a nie pit mlieko. No a maj dalsie....
kazdy mi vravel, ze po dvoch, troch rokoch zmenim nazor, ale nezmenila som a asi ani nezmenim. Velmi by som chcela druhe, ale ked si predstavim cely ten proces odznovu....no nie, dakujem. Jedine, ze by mi to niekto vynosil a odrodil 😀
@anetkaadamko ahoj,preco nechapes tieto temy?ved na to tu je modry konik.na tom aby sme si radili,len tak sa vypoculii,zistili ako to iste obdobie prezivaju rozne zeny.nevidim na tom vobec nic zle,ze som zacala taku temu.chcela som vediet ako vnimaju reakcie okolia ine zeny, ktore sa s partnermi rozhodli pre jedno dieta,alebo aky maju postoj k tomu jedinacikovia,ci im chybaju surodenci.a tak.ked ta taketo temy rozculuju,tak jednoducho nereaguj a ignoruj.potrebovala som sa mozno aj vykecat,kedze reakcie okolia na to, ze chceme iba jedno dieta boli prehnane a hlavne tak skoro porode,doslova natlak.po porode su hormoni dlho rozhadzaane,proste mi to nerobilo dobre,ze sa mi do zivota miesaju cudzi ludia a potrebovala som nejaku podporu trebars aj tu na konikovi.ako naozaj prepac ,ked ta to tak rozculilo. 😢
@nefertitka ach,ked citam,cim si si presla ty,tak mam pocit ,ze ja som mala pohodicku.vobec sa necudujem ,ze ostavate pri jednom..u nas sa uz asi vsetci z okolia stihli opytat ze kedy druhe a hned aj dostali odpoved a uz ju asi aj spracovali lebo nam dali pokoj.no teraz som v irsku,ked prideme na dovolenku na slovensko,tak opat budu tie iste otazky.ale uz sme sa naucili reagovat s manzelom.drzkajte sa.pa
pepibuba, absolutne s tebou suhlasim.Kazdy nech si am kolko deti chce, ale hlavne, ekd ma financne na to, aby im dak vsetko to co potrebuju.Aky ma zmysel mat vaic ako ejdno dieta, ekd viem, ze ki lezi an krku hypoteka ako delo, ze som rada ze vobec moze me malej dat vsetko co treba a myslime aj na jej buducnost.Takze kazdy kto mi do toho zacne kecat, tak mu poviem, neries, nic ta do toho nie je, ci ej to svokra, otec, ktokolvek.Vzdy im poviem, mas peniaze aby si mi to dieta vychoval a zabezpecil ho???Co sa kto am co starat do toho, co sa deje v mojej rodine.Som dospely clovek a spolu s partnerom tvorime tandem, cize rodinu.Zvysok pribuznych nech sa stara o seba.U nas do mna tiez svokra rypala, aj sem tam svagrine, ale ked som im razne dala najavo, ze toto nie je tema o ktorej sa s nimi hodlam bavit, prestali, lebo vdieli, ze to nema vyznam.Ja sa predsa tiez nestaram do toho, co si ako planuju svagrina so svagrom, ci svokra so svokrom vo svojom vlastnom zivote.A to si ich naozaj vazim, vzdy.Aky to am zmysel, aby zena mala dalsie dieta len preto, aby malo surodenca?Vzdy to bude rozhodovanie rodicov, nie dietata.ja som to mala tiez dost tazke, dotrhana na franforce pocas porodu a pritom ani ejdna svagrina nerodila prirodzene, halvne ze ma presviedcali, ako boli sekcia atd.Ved ja im to neberiem, ze boli, ale oni zase nemali ani ejdna odvahu vyskusat si prirodzeny porod, co to je.A ake to potom v sexualnej oblasti.Mne strasne dlho trvalo, kym soms a z toho pozviechala a mozem byt stastna, ze manzel pockal, vydrzal a nenasiel si milenku.ze bol tolerantny a netlacil na mna.je to uz lepsie, ale trvalo to vaic ako 3/4 roka.takze ako sa hovori, ja nepoucujem druhych o tom, co citia oni tak, preco oni maju co poucovat mna.Ak sa niekomu nepaci, nech si to vo svojom zivote zaraidi podla seba.Uz som mala okolo seba kocky, kamosky, co do mna hucali, ze dieta by malo mat surodencaa ked same porodili, zrazu zmenili nazor.takze nech si zaraidi kazdy podla seba a svojich podmienok.
pepibuba, absolutne s tebou suhlasim.Kazdy nech si ma kolko deti chce, ale hlavne, ked ma financne na to, aby im dal vsetko to co potrebuju.Aky ma zmysel mat viac ako jedno dieta, ked mam na krku velku hypoteku a som rada, ze mozeme dat jednemu dietatu to co treba a myslime aj na jej buducnost.Takze kazdy kto mi do toho zacne kecat, tak mu poviem, neries, nic ta do toho nie je, ci je to svokra, otec, ktokolvek.Vzdy im poviem, mas peniaze, aby si mi to dieta vychoval a zabezpecil ho???Co sa kto ma co starat do toho, co sa deje v mojej rodine.Som dospely clovek a spolu s partnerom tvorime tandem, cize rodinu.Zvysok pribuznych nech sa stara o seba.U nas do mna tiez svokra rypala, aj sem tam svagrine, ale ked som im razne dala najavo, ze toto nie je tema, o ktorej sa s nimi hodlam bavit, prestali, lebo videli, ze to nema vyznam.Ja sa predsa tiez nestaram do toho, co si kto ako planuje vo svojom vlastnom zivote.A to si ich naozaj vazim, vzdy sa nam snazia pomoct.Aky to ma zmysel, aby zena mala dalsie dieta len preto, aby malo surodenca?Vzdy to bude rozhodovanie rodicov, nie dietata.Ja som to mala tiez dost tazke, dotrhana na franforce pocas porodu a pritom ani jedna svagrina nerodila prirodzene, hlavne ze ma presviedcali, ako boli sekcia atd.Ved ja im to neberiem, ze boli, ale oni zase nemali ani jedna odvahu vyskusat si prirodzeny porod, co to je!A ake je to potom v sexualnej oblasti.Mne strasne dlho trvalo, kym som sa z toho pozviechala a mozem byt stastna, ze manzel pockal, vydrzal a nenasiel si milenku.Ze bol tolerantny a netlacil na mna.Je to uz lepsie, ale trvalo to viac ako 3/4 roka.Takze ako sa hovori, ja nepoucujem druhych o tom, co citia oni, tak preco oni maju co poucovat mna.Ak sa niekomu nepaci, nech si to vo svojom zivote zariadi podla seba.Uz som mala okolo seba kocky, kamosky, co do mna hucali, ze dieta by malo mat surodenca a ked same porodili, zrazu zmenili nazor.Takze nech sa zariadi kazdy podla seba a svojich podmienok.Okrem toho, mnohe rodiny a to su surodenci sa v dospelosti rozhadaju kvoli majetku, takze ake mam ci nemam surodenca?Pre man je toto ciste klise.Majetkove rozpory prezije len velmi malo rodin a cim vaic deti, tym horsie.iste ma to svoje vyhody, ale poviem to tak, zivot to men nadelil tak, ze som sa v nom mohla spolahnut v prvom rade sama na seba a na mnoho krat skor cudzich ludi ako vlastnu rodinu.A tak pre mna boli rodinou skor oni.A to som prezivala mesiace utrap a bolesti, ekd mi rped ocami umierala vlastna maminka na rakovinu.Takze pardon, nech si kazdy zariadi v zivote to co chce a ako to chce.
Kocky, ako mozem ten jeden prispevok zmazat, lebo je tu navyse?
@rybka31 kazdy clovek ma svoj pohlad na zivot a sposob zivota,netreba brat moc vazne nazory inych ludi,ked sa vam nepacia.my osobne sme sa s manzelom tiez zhodli,ze nechceme dalsie deti,jeden nam staci.tiez vsetky kamosky chcu mat dve,tri deti,ja nie a vobec ma to nestve.kazdy nech ma tolko deti,kolko mat tuzi.my proste chceme ist aj na dovolenku,kupit synovi,co potrebuje a chce,zabezpecit ho,dopriat si celkovo,nemienime sa obmedzovat,aj fyzicky,psychicky a financne.mozno trocha sebecke ale klamat sama seba nebudem.vychovat deti nieje ziadna sranda az pokial sa nedokazu sami o seba postarat.milujeme svojho syna a je pre nas vsetkym ale dalsie uz nebude,proste nechceme,nie si jedina urcite,nieje na tom nic zle.
ahojte,mi mame tiež len jedno dieta ja mam 37 MM 48 a mala3.ostaneme len pri jednom je totiž za 2-3 chlapcov.Moje kamošky už maju po dve a niektore sa chystaju aj na tretie,každy nech ma tolko deti kolko chce.
ja mam zatial jedneho syna ma 4 roky, ja mam 29 a mm 32, porod nebol vobec lahky, skoncil akutnou sekciou, ale aj tak som chcela do troch rokov surodenca pre krpca, ale nejako sme to casom odlozili, mame postaveny dom, chodim do roboty uz 2 a pol roka a stale sa neviem odhodlat ist na druhu matersku, stratit ten komfort co mame teraz, ale viem ze to jedno babatko este bude ak sa podari, aj ked financne to nebude naj min. ten cas ked nebudem robit, ale viem ze jedinacika nechcem aj ked vekovy rozdiel bude urcite vacsi, ale ked sa niekto rozhodne mat jedno dieta nevidim na tom nic zle, napr jedna moja sestra ma 4 deti a druha zial zatial ziadne, takze pokial clovek moze mat aspon jedno je to super 😀
aj ja sa k vam pripajam 🙂 ... mam jedneho syna - takmer 2-rocneho a nad dalsim dietatom neuvazujem, su na to rozne dovody, na zvedave otazky argumentujem väcsinou financnou a bytovou situaciou ... na druhej strane je mi trochu luto, ze nebude surodenec, ale zase ja si neviem predstavit cely ten kolotoc znova ... az teraz som sa dostala do povodnej formy - fyzicky (aj ked este stale citim nejake problemy po porode) a aj psychicky ... nastupujem v septembri do prace a aj sa celkom tesim, ze sa mi narusi ten stereotyp ... nikdy nehovor nikdy, ale zatial si druhe dieta predstavit neviem a neskor ma bude brzdit vek
@maculienka123 ano, suhlasim s tebou, proste kazdy nech sa zariadi podla svojich moznosti, chuti, toho ako si on sam predstavuje svoj vlastny zivot, ak si ho moze urobit co len trocha podla seba.🙂Myslim, ze uz jedno dieta mat, je obrovsky dar v dnesnej dobe a priam heroicky vykon, vychovat to dieta aby sa raz stalo clovekom, ktory sa bdue o seba vediet postarat a zalozit si svoju rodinu, mat dobru pracu...🙂to chce asi vacsina mam, ci rodicov ako takych.
@michaela18 aj ja som hovorila, staci mi jedno dieta....a potom prisla tuzba po druhom babatku a bola taka silna, ze to nepockalo, chcela som ho cim skor...a potratila som...bola som stastna, ked sa mi znovu po pol roku podarilo otehotniet na prvy pokus a svoj pokladik by som za nic nedala 🙂
kazdy ma vsak pravo na vlastne rozhodnutie, ak to tak s manzelom citite a ste v tom jednotni nevidim v tom ziaden problem, nikto nema pravo do toho zasahovat 😉
@anetkaadamko nechápem, prečo sa vyjadruješ, keď ťa táto téma vytáča. Ja si nemyslím, že je to zlá téma. Ani nemyslím, že sa zakladateľka zariadi podľa toho, čo jej tu napíšeme, skôr môžno chcela nájsť ľudí s podobným názorom, skúsenosťou. Nepáči sa mi, keď hneď niekto útočí a zhadzuje druhých,takí rýpalovia, čo všetko vedia najlepšie.
@michaela18 souhlasím se všemi, je to každého rozhodnutí jen mi v tvém případě připadá že je na takové otázky ještě moc brzy.....vzhledem k tomu že jste chtěli dvě tak si myslím že třeba časem bude......mi tak do roka připadalo že už žádné dítě mít nikdy nebudu natož abych byla s tímhle raubířem ještě těhotná.......a teď už je to za mnou a klidně bych znovu otěhotněla
ahojte,aj my chceme len 1 babo..mame nasu princeznicku a dalsie neplanujeme,aspon teda najblizsich 10 rokov.
ja nič neviem najlepšie..........ale určite sa na internete nedá poradiť, či mať jedno alebo viac detí..........to nie je ako kúpiť si jednoho alebo dvoch psov.......
Hm, no já mám podobný príbeh, síce je tomu už 9 rokov. Tiež som mala problémy v tehotenstve, skoro celé som preležala v nemocnici. Dcéra sa nám narodila koncom 6 mesiaca a vážila len 900g. Problémy neboli len s ňou, ale horšie to bolo so mnou. Lekári doslova bojovali o môj život. Podarilo sa. Manžel sa po tom všetkom bál mať ďalšie dieťa, hoci obaja máme radi deti. Po 6 rokoch sme sa rozhodli že to skúsime znova. Ostala som tehotná, všetko bolo OK, až keď som jedného krásneho dňa neprišla do poradne a lekár mi povedal že bábätko nemá akciu, nebije mu srdiečko. A nevedel od kedy, keďže mne nič nebolo, vôbec som nekrvácala ( 9 týž. ). Urgentne ma brali do nemocnice a museli to všetko vyčistiť. Už druhý krát som ušla zubatej.Keďže sa to všetko už rozkladalo. No a od vtedy manžel nechce riskovať, a už ani lekáry to neodporúčajú, keďže už mám 40 na krku. Nechcem nikoho štrašiť, možno to tu netrebalo ani písať, ale tiež sa každý pýta kedy bude druhé. Ale tí ľudia nevedia čo sme si prežili. Takže je lepšie neposudzovať rodiny či majú jedno, dva deti, lebo my nevieme čo je za tým. Ja som Bohu vďačná, že máme aspoň Klarku, je veľmi šikovná, aj napriek tomu že sa skoro narodila dobehla svojích rovesníkov, nastúpila normálne do školy, nemala žiaden odklad. Ako 5 ročná vyhrala celoslovenskú súťaž keďže chodí na ZUŠ a maľuje. Má prehľad vo všetkom, fakt je šikovná a my máme z nej radosť. A samozrejme sa musím uspokojiť aspoň s jedným dieťaťom. Takže vám prajemaby sa vám to ešte aspoň raz podarilo, treba len veriť. Veľa šťastia. Júlia
Vidím ,že mamičiek jedináčikov sa nás tu zišlo neurekol. 😅 .Aj ja som matkou jedináčika -synčeka a tak to aj ostane .V druhom dieťati mi bráni zdravotný stav .V dnešnej dobe ,aspoň ja si to myslím bude jedináčikov len pribúdať ,lebo sakramensky ťažká 😒 . Môj názor je ,že lepšie mať jedno dieťa a poriadne ho vychovať ako ich mať päť a nezvládať ich výchovu 😝
každý má mať toľko detí, na koľko sa cíti a vykašlať sa na otázky okolia. Aj mňa rozčulovalo, že niekomu nedochádza, že prvé dieťa v 36 rokoch po 10-ich rokoch manželstva sa nenarodí len tak a spýta sa, kedy bude druhe. Ja som časom zvykla odpovedať, že škoda, že ešte nepochopili, že sú určité hl´úpe otázky, ktoré dospelý človek miluje a že je načase s tým prestať, že to začína už pri malých deťoch typu a koho máš radšej, otecka alebo mamičku? a pokračuje to celý život. Dokonca som raz svokrovi povedala, že mu tiež nedávam blbé otázky, že napr. kedy zomrie a odvtedy mám pokoj, ale to ma už fakt neskutočne vytáčal, že stále mlel to isté dokola.
@michaela18 Miška, nečítala som celú diskusiu, tak ti v skratke poradím asi to, čo už aj mamy predo mnou - na reči ľudí z okolia sa vykašli, nemusíš sa obhajovať ani nič vysvetľovať, Koľko detí máte je len vaše, rodičovské rozhodnutie. Ja som rodila prvého syslíka na svoje 31. narodeniny, bol - a je - náročné dieťa, takže som spočiatku i ja bola s nervami v koncoch. Ale neboj sa, po čase sa zžijete a začnete fungovať ako trojčlenná rodina až nadíde chvíľa, keď sama budeš možno zvažovať súrodenca... chce to len čas 😉
Včera sa mi prihovorila Jerguškova družinárka, lebo sysle už stihli rozhlásiť novinu o "novovm" bračekovi takmer všade a hovorí mi so spikleneckým žmurknutím: Viete čo, prídite za mnou s obrúčkou, vyveštím vám, kedy na dievčatko!
Tak som sa hlboko zamyslela a odpovedám položartom: Viete čo, pripomeňte mi o dva roky... 😀 😀
Tak je to, nikdy nehovor nikdy...

@lenka110611 a ked bude druhé, tak to neznamená že nezačnu strkať nos do milion iných záležitostí...čím skor ich odbiješ tým lepšie