icon

Strihanie do hola. Rast kvalitenejších vlasov?

annie13
5. mar 2011

Rodičia ako dieťa môjho brata ostrihali 2x do hola a ma husté skoro až kučeravé vlasy, mňa nedali a mám jemné. Môj ocino teraz robí na mňa nátlak aby som dala aj dcérku do hola že bude mať lepšie vlásky. Ja to však asi nedokážem predsa dievča do hola. Máte skúsenosti? Je to len povera? A kvalita vlasu je daná už génmi? Strihať malú či nestrihať?

winona24
6. mar 2011

@koniarova neurážaj...

Anka ja už som Ti písala svoj názor...my sme Naty ostrihali keď mala rok dohola...vyzerala ako z koncentráku,aj som si poplakala,ale vlásky dorástli...ide hlavne o to,že vlasy začnú dorastať v rovnakej dĺžke....a celkový dojem je ,že sú hustejšie...za rok nám krásne vlásky dorástli...a teraz je krásne dievčatko..

určite radšej ostrihať....nemusíš dohola...daj na pár milimetrov...

určite lepšie ako keď niekedy vidím,čo detičky majú na hlave...šachorinu z vláskov ako páperie,čo vyzerá oveľa grotesknejšie a ohavnejšie ako keď ostriháte dieťa dohola.... 😉 😉

vodnarky
6. mar 2011

moja sestra je vyucena kadernicka a oni sa ucili,ze hustota a kvalita vlasov je v genoch...cize je to hlupost ak si niekto mysli,ze ostrihanim,alebo oholenim do hola tie vlasy zhustnu,alebo budu mat lepsiu kvalitu...mozes zmenit len image,ale nic viac...😉

babulina
6. mar 2011

ja uz som tiez nad tym uvazovala, kedze dcera ma take paperie na hlavke, ale neviem sa na to odhodlat, ja som tiez mala podobne vlasky ako ona, a teraz mam hustu hrivu a prislo to bez ostrihania dohola, takze si vravim ze raz vlasy narastu, ale zamrzi ma zakazdym ked jej niekto povie ze je chlapcek

katren
6. mar 2011

aj ja mam sestru a aj maminu kadernicky a skoro ma ukamenovali, ked som sa ich presne toto spytala....je to geneticky dane, nezhustnu ti, no pravidelnym strihanim sa sa mozu spevnit, no i to nemusi byt u vsetkych pravda....moj mm mal take huste vlasy, ked bol teenager, a teraz ma holu hlavu......nastastie plesinky sa nededia, tak som bola spokojna 😀

ivett1
7. mar 2011

@annie13 ahoj...moja dcerka Vikinka ma na hlavke jemne vlasky, vo farbe blond...a v dvoch rokoch (v lete) sme jej ich ostrihali strojcekom na kratucko v presvedceni, ze aspon trosku zmenia "kvalitu", ale nic z toho sa nestalo...akurat som zistila, ze jej svedcia aj ultra kratke vlasky ...moja mama mi potvrdila, ze ja som mala presne take iste v jej veku (od puberty mam tmave a huste, mierne vlnite) ...takze zaver z praxe-kvalitu ostrihanim dohola, alebo nakratko nezmenis 😉

annaopialova
3. okt 2011

ahoj nerob to citala som ze su to len ludske povery ze ked dieta sa do hola ostriha ze budu hustejsie somarina je to tvoje dieta rob co je pre teba a malu to naj

berus222
3. okt 2011

vlasy nezhustnu, len sa moze zmenit ich kvalita. nas maly mal len huste paperie a parkrat sme ho ostihali masinkou a teraz ma huste "drotiky". 😅

beruska.zuzanka
3. okt 2011

Ahoj, naša Em mala také páperíčko jemnučké ešte v roku, teraz má 21m a má krásne kučery, nestrihali sme ešte ani raz.
Podľa mňa je kvalita vlasu daná geneticky a strihaním dohola nedocieliš veľkých zmien.

Ale v podstate je na Tebe ako sa rozhodneš, vlasy dorastú 😉 a každá Ti tu poradí len to, čo by urobila, alebo čo naozaj urobila ona sama 🙂

Tak dobré rozhodnutie prajem 😉

bashka
3. okt 2011

my sme nase baby oholili kedze sa narodili vlasate a tym, ze len lezali sa v lete len potili...starsia ma 3 roky a huste vlasy po pas, ktore jej kazdy zavidi, mladsia je tak isto vlasana, o 2 roky ju isto dobehne... 🙂 🙂 🙂

katka3012
27. okt 2011

urcite nie 😕

lussy23
2. nov 2011

Myxslím, že je to to isté ako s piatkom 13. Niektorím ľuďom sa naozaj stane niečo zlé, no iní prežijú tento deň úplne normálne, ako každýiný. Tak isto to je aj s tými vláskami.

vejinka
2. nov 2011

anka podla mna ju smykni strojcekom aby mala rovnomerne vlasky..my erika uz asi desiaty krat sme ostrihali masinkou a ma super huste vlasy no po tatovi samozrejme. po mne tazko ja som mala cely zivote jemne vlasy az po porodoch mi vlasy nenormalne zhustli..on ked bol mlady tak mal bujnu hrivu kuceravu a co mu zostalo? ehm proste kludne sa do toho daj ..a hlavne teraz v zime ked bude nosit ciapku uvidis ze na jar uz nebude ani chyru ani slichu ze bola na 5 mm 🙂 vilko uz tiez bol strihany par krat masinkou a sme spokojni ziadne kadernictvo holicstvo usetrenych kope prachov ale je mi jasne ze dievcatko je dievcatko ale teraz na zimu je idealne ostrihat ciapocka zakryje zvedave pohlady ludi 😉

pici
2. nov 2011

ostrihanim dohola urcite vlasy nezhustnu... aj ked... ja som bola dohola dvakrat /uz ako dospela/ a zda sa mi ze vlasy mam hustejsie.. ale to je asi len povera... vsetky kamosky ostrihali niekolko krat deticky dohola, kvoli tym prvym velmi jemnym vlaskom ktore rastli nepravidelne.. aj dievcatka ... a vyzerali rozkosne...

nibiru
2. nov 2011

masa mala nemala niake ziadne extra vlasy ked sa narodila neskor jej rastli hoci ako po bokoch vobec a do cela jej rastli 4 vlasy mi sme ju ostrihali strojcekom celkom asi 2x v lete ale podotýkam skor sme jej vlasy len zarovnali v poctate na nej ani nebolo poriadne vidiet ze je ostrihana teraz jej rastu hlavne rovnomerne no stale ich nema vela ak by mala dlhe vlasky nedokazala by som ju ostrihat .

anicka1981
2. nov 2011

strihanie niako neovplyvni kvalitu vlasov, nakolko vlasovy korienok je ulozeny v kozi a jemu je uplne jedno co urobis s castou vlasu nad pokozkou, ( ked nepocitam chemicke posobenie farby alebo trvalej preparacie, ktore mozu poskodit korienok, a tym sposobit vypadavanie vlasov, a ine "zle vlasy"), po ostrihnani sa vlasy mozu zdat hustejsie iba opticky, ale tym nezmenis pocet vlasovych korienkov s ktorymi sa uz narodis,,,, a vlasove korienky sa nemnozia 😀 takze ich mas rovnaky pocet pred aj po strihani=vlasy su aj po strihani rovnako huste ako boli pred strihanim,,,,,,, a rovnako vlasy po strihani sa nemozu skuceraviet, kuderavost ovplyvnuje genetika a hormony,,, si predstav prerezany vlas - jeho priemer,,,, rovny vlas ma gulaty prierez a kuceravy ma ovalny prierez.., takze on uz z korienka vyrasta bud kuceravy, alebo rovny, a to znamena, ze strihanim sa to tiez neda ovplyvnit,,, niekedy posobenim, hormonov(puberty, tehotestva) sa moze struktura vlasu menit, a mozu zacat vlasy rast vlnite-kucerave, alebo naopak rovne,,,, 😉

no tolko teorie zo strednej 🙂)) inac ja som mojeho 1x ostrihala 2 tyzne po narodeni, - profesionalna deformacia,🙂, a bolo co strihat,,,, ono aj tak tie prve vlasky po case vypadaju a nahradia ich nove vlasky-pavnejsie a silnejsie,,, tak si myslim, ze je lepsie to skratit, aj koli hygiene, lepsie sa kupe a umyva,ked su kratsie,,,, ;)

gabuci
2. nov 2011

Ja som dievčatá nikdy holohlavé nemala,staršia mla vždy pevnejšie a hustejšie vlasy ako mladšia.Nielen kvalitu vlasov ale ani farbu nemajú rovnaké.A jedna z nich má rovné,pevnejšie vlasy,no mladšia má jemnejšie a trocha vlnité vlasy.Podľa mna tiež tam hraju veľku úlohu gény.

nelicefo
2. nov 2011

Nikdy som nasu nedala strihat dohola 😕 🙄 Podla mna je to uplna blbost. Je to v genetike 😉

radlinka
2. nov 2011

Blbost...je to genetika, nikdy by som nedala dievcata strihat az tak nakratko a do hola uz vobec nie..panecku 😕 Kedysi deti stihali v detstve ako na pase a nic z toho, keby sa tomu dalo zabranit, tak vsetky dievcata v skolkach a skolach nosia krasne dlhe vlasky. Daj na svoje pocity a rad sa svojim rozumom 😉 😉 😉

macamac
2. nov 2011

hlúposť 😉
stačí si prečítať na túto tému x-článkov od lekárov, ktorí sa tomu venujú-a všetci tvrdia,že je to hlúposť
proste tým, že je hlava vyholená, začnú rásť rovnako, preto sa zdajú hustejšie
ja som malú od pôrodu nestrihala 😀
narodila sa čiernovlasá, husté vlásky, pediatrička povedala,že prvé vypadnú-a nič, nevypadol jej ani chlp 😀
akurát jej vybledli, rastú ako divé a točia sa
má 2,5roka-a vlasy husté po pás 😉
je to genetika-my s mm máme obaja veľmi husté vlasy, tak dúfam po nás 😀
ale aj syn má husté

určite tomu never a veru-ja by som nedokázala dievča vyholiť
ani syn nikdy nebol 😉 🙂

fialkaa
2. nov 2011

podla mna je to povera. aj ked sama by som mohla sluzit ako jej dokaz. starky ma ako 2rocnu bez maminho vedomia ostrihal strojcekom dohola (s odovodnenim, ze mamu nikdy nestrihali, preto ma nekvalitne) a mam huste vlasy. a to ich mam asi 3krat menej ako v 15tich rokoch (farbenie, kojenie, experimenty). ale podla mna je to v genoch. nemam ich huste po mame, ale po otcovi.
ja som syna v lete nedala ostrihat dohola, naopak nechala som mu celkom dlhe vlasky. bbolo mi to luto, ma ich krasn blond, povedala by som, ze az take platino

zuzana581
2. nov 2011

Kvalitu vlasov určite nezlepšíš strihaním. A už vôbec by som nedávala dievčatko dohola. Ja by som nedala dohola ani chlapca 🙂 Moja kamoška dala dcéru do hola, lebo jej to vraj jedna poradila a samozrejme sa nič nestalo. Vlásky síce vyzerali, že sú trošku hustejšie, pretože neboli na koncoch jemné, tak ako je pre vlas prirodzené, ale inak jej nezhustli a má stále páperká.

raimulienka
2. nov 2011

...tak ako to tak sledujem, uz by si mala byt na 100% rozhodnuta 🙂 ...alebo nie ? tak zamutim vodu 🙂 ...ja som moju dceru ostrihala do hola ked mala rok...ma krasne huste zdrave vlasy 🙂 no urcite nie po mne ...ja mam riedke a jemne ako hodvab - no hroza...
...no a moja vnucka nebola strihana do hola...no a vyzera to tak, ze vlasky bude mat po mne :(
...ale ako si si uz precitala...nahody a povery...ver zdravemu rozumu ...a odbornikom 🙂
PS: ja verim aj na ,,piatky 13-teho ,, 🙂 🙂 🙂

monika15
3. nov 2011

@annie13
urcite hlupost v ziadnom pripade.....
ked take dieta vidim tak si hned myslim ze ma rakovinu chudacik... pretoze tie deticky potom tak vyzeraju.. vypadane vlasky :((((((((( po chemoterapii....... :((((((((

digysa
3. nov 2011

Opat tema pri ktorej sa rozplacem.....

Baby vy ste absolutne na hlavu? Predpokladam, ze sa tu niektore z vas holia.....nohy, podpazusie, bikini a pod....
😕 😕 😀 😀 ( Alebo taketo holenie je pre vas nezname???)

Viete si predstavit, co by to narobilo s vasimi chlpmi na tele 😨 😨 😨 😨 😨 😨 😨 😨 ak by tento "absurdny" VYROK bol pravda?

Uz v roku 1920 boli vykonane studia, ktore vyvracaju tuto hlupost, ze strihanie vlasov stimuluje rýchlejší rast vlasov alebo robi silnejsie a plnsie vlasy. Vlasové vlákno je mrtve, a neexistuje ziadny sposob na to, ako vyslat signal do vlasovych folikulov v kozi, aby vlasy rastli vo vacsom mnozstve.

Dokonca ani PRAVIDELNE strihanie vlasov nepomaha zvysenemu rastu.

A dufam, ze toto nedavate citat ani vasim muzom.....ti by sa mohli zlaknut a prestat sa holit dozivotne 😀 😀 😀

Myslim, ze by ste aspon vlastne deti mohli usetrit takejto hluposti.... 🙄

luy
3. nov 2011

Strihanie nemá nič spoločné s kavalitou vlasov.

usiko
6. nov 2011

to su trake somariny, ako sorry,tak ked raz mas 20 milionov vlasovych korienkov, tak po oholeni sa ti nezdvojnasobia,ci? a ked raz mas geneticky dane jemne vlasy, tak neexist ze po oholeni ich budes mat pevne...detto s kuceravostou...niekto vravi ze ostrihali dietatu vlasky a uz sa mu nekuceraveju...ale to je somarina,proste tie prve vlasky su take......to, ake bude mat dieta vlasy, sa ukaze o roky,nie v prvom roku zivota....

terezaholohlava
29. nov 2012

nestrihaj !!! mna ostrihala mama v noci do hola, bol moj zivot horsi, ale zvykla som si lebo ma takto strigali do 18, ked som z domu odisla a bol pokoj, pototm mi zacali vlasy chabnut a slabnut a vypadavali mi, takze je to v genoch 🙂 asi ostriham aj svojho partnera, s ktorym sa chcem rozviest >:D

something
29. nov 2012

Ja si myslim, ze moze to mat nieco so strihanim. Priatel sa 15 rokov striha do hola a ma neskutocne huste vlasy..A tiez neter tak ostrihali dvakrat a vlasky ma pevnejsie, hustejsie, po prvom ostrihani ich take nemala...ale dceru by som ja osobne tak ostrihat nedala 🙂

moon1979
29. nov 2012

môže to ovplyvniť kvalitu ale nie hustotu ... tá je daná počtom korienkov ... no netreba strihať úplne "na koleno", stačí nechať pár milimetrov, ide o to, aby vlásky spevneli, na hustote to určite nepridá 🙂

hopkovka
29. nov 2012

Ahoj ja som kaderníčka a viem, že hustota a kvalita vlasu je daná geneticky ich strihaním do hola dosiahneš iba to že, budú rásť rýchlejšie je to ako keď sa chlap holí, čím častejšie sa holí tým rýchlejšie zarastá. Je to iba povera našich starých mám.