icon

Štvormesačné dieťatko nevie same spať

patka_mi
20. jan 2015

Ahojte,som tu nová,tak mi prepáčte,ak tu už taký príspevok je..mám problém so synčekom..o pár dní bude mať 4 mesiace,nevie ináč zaspať,len na prsníku..po narodení spal sotva 2 týždne v postieľke,bol hore skoro každú polhodinu,samozrejme s krikom,lebo on plakať nevie. tak som si ho začala brať k sebe na posteľ (jednak to bolo aj pohodlnejšie,keďže ešte kojím)..takže zaspí len so mnou pri prsníku a v noci je potom 2x,občas 3x hore,skôr ako 21:30 spať ani nejdeme..keď som ho skúšala po zaspaní preniesť do postieľky,hneď sa zobudí a potom to trvá,kým zaspí..s ocinom nezaspí vôbec..keď ho nechám v postieľke nasilu,vôbec nezaspí,začne hrozne kričať a ja to nevydržím dlhšie počúvať ako 15 min.a zoberiem si ho..viem,že si na to potom zvykne,že ho hneď zoberiem,ale neviem,ako niektoré mamičky tak nechajú vyplakať dieťa,kým z toho plaču nezaspia 😒
Prosím vás o radu,ak máte s tým skúsenosti,ako šetrne to bábätko odnaučiť spať len s maminou,naučiť ho na postieľku a aby zaspalo samo bez prsníka..ďakujem

Strana
z2
siska53
21. jan 2015

@tana2278 aj mne je to jedno.. Ani ja ta odsudzovat nebudem.
Moji obaja ako sa naucili,tak sa aj bez problemov oducili zaspavat na prsniku. A uspavanie deti nam stale vyhovuje. Ked chcu,idu ku nam. Chodila dom aj ja so sestrou k nasim a to sme boli dojcene len kratko a zaspavali v postielke.. Nasi vyhoveli nam (ved to obdobie netrvalo dlho a nebolo to kazdu noc) a ja zas vyhoviem detom tiez, ved viem,ze to obdobie prejde. Sestru to preslo v cca 6r. Niektore deti skor.
A ja ich chapem,ved aj my radsej spime s nasimi muzmi,rady ich vedla seba citime..alebo sa mylim?,yak nevidim.problem to nedopriat malemu dietatku (pisem.za seba).,a dieta sa ani dojcit nebude donekonecna.. Ja som si to ponala tak,tak to vyhovuje nam. Ak tebe inak,tvoje dieta (deti).🙂

patka_mi
autor
22. jan 2015

@1katkas nehovorim,ze ho nechcem..ale kamoska tiez koji,da malej papat ,ulozi ju do postielky a spi..jasne,ze obcas ku nej chodi ked place..ja som len chcela vediet radu,ako male uspat bez prsnika..na rukach tiez zaspi,ale akonahle ho chcem zlozit,tak je krik a potom uz nespi aj hodinu

andromeda_ja
22. jan 2015

@patka_mi Stvormesacne babatko ma este narok zaspavat s mamkou. Pomoct moze cumlicek, ktory po najedeni dostane. Na ten si zvykne bud hned alebo do dvoch dni. Obycajne sa malicke deticky do dvoch dni naucia novemu rezimu. Cumlicek odporucam Avent. Okruhle nie su az take dobre.

moonlightflower
22. jan 2015

@patka_mi nečítala som všetko, ale určite je to takto normálne. náš drobec občas zaspí sám, ale to len náhodou a v noci je s nami, tiež mi je pohodlnejšie len mu nejako strčiť prso, ako absolvovať celú ceremóniu s postieľkou. Párkrát v postieľke spal, prirazenej bez bočnice k našej posteli, spal dobre, ale ja som sa každú chvíľu budila, či je v poriadku. Treba si deti užiť, kým sú maličké

1katkas
22. jan 2015

@patka_mi tazke obdobie, ale ver, vyrastie z toho a bude ti to male babatko, ktore chcelo byt stale pri tebe chybat 🙂

patka_mi
autor
22. jan 2015

@andromeda_ja ver mi,skusali sme cumliky,rozne znacky a aj tvary..aj ked sa nema,skusila som ho namocit do cukru,medu a nic..mesiac a pol vkuse sme mu davali,vzdy vypluvol alebo reval a uz potom ked som mu ho pridrziavala,aby nevypluval,tak ho az napinalo..tak som s tym prestala,asi je to dieta,ktore cumlik odmieta..

nyusika
22. jan 2015

ja by som to nesilila, spala s bábätkom. ono ta teraz potrebuje najviac na svete 🙂
vykaslala by som sa na vsetku poucky a "overene" rady, robte tak, ako to vyhovuje vam.

nyusika
22. jan 2015

@patka_mi cumel do cukru a medu malému babatklu ?? preboha, to naco ? este napis, ze slivovicou dasna potierat a kozku zo slaniny zuzlat...

zanet63
22. jan 2015
Používateľ zanet63 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zanet63.

moja kolkokrat doteraz nezaspi sama a sice uz ma svoju izbu aj tak docupita za nami

majus2323
17. júl 2025
@bobula1808

@patka_mi akoby som to písala ja....presne,čo opisuješ prežívam ja s malou.Tiež to začalo niečo po 3 mesiaci a neprešlo to,myslím,že ani neprejde,teraz bude mať čoskoro 5 mesiacov pochopila som,že je to bábätko citlivejšie a potrebuje ma mať pri sebe.Takže už nič neskúšam a rovno si ju nechám pri sebe,najprv potrebovala prsník aj mať v puse celú noc (dudlík odmieta) ,ale teraz už večer ,keď ju nakojím sama pustí prso,ale potrebuje sa ma dotýkať aspoň ručičkou ,alebo opretou hlavičkou a zobudí sa 2-3 krát za noc na kojenie.Cez deň má 30 minútové spánky do minúty presne...myslím,že musíme vydržať,aj keď niekedy je to moc ťažkééééé

@bobula1808 prosím vás ja to nepíšem v zlom len ma zaujíma ako spíte vy ? Ja by som nezaspala mat tak malé bábätko pri sebe ... Alebo by som veľmi zle spala a furt bola hore a kontrolovala či som ho neprilahla

Strana
z2