icon

Štvorročnú dcéru uspávam stále na rukách

29. jún 2021

Dobre ráno . Viem že som to už dávno mala urobit ale mala 4r2m,,proste hanbím sa to aj napísať ale uspavam ju stále na rukách .má 17kil a ja to už nezvládam.má aj svoju posteľ a nechce tam za pána zaspať.nezaspi ani pri chlapovi stále stále iba pri mne na rukách . Uspim ju uložím ju do postele a v noci sa zasa zobudí zisti že neni na rukách tak zasa robí cirkus zasa sa musím postaviť a nosiť ju aby zaspala …takto to je každý večer ,každú noc …. Keď som nervózna tak ešte u chlapa som najväčšia pip že to s ňou vôbec neviem ,že ju neviem spracovať ale ja mám tiež iba dve ruky a tiež má bolia a o chrbtici už radšej ani nepíšem

Strana
z2
lubkavargova1
29. jún 2021

Tak toto bude mega problem v skolke..uz teraz lutujem ucitelky

lucia147852
29. jún 2021

Čo je moc je moc. 4 ročná už musí vedieť pochopiť. Ja mám 4 ročnú a ja ju už ledva odlepim od zeme, má 23 kg a nie ju na rukách uspavat. Ľahne do postele, prečítam rozprávku a za chvíľu spi. A nebola dieťa čo samé a ľahko zaspalo. Tiež sme do 8 mesiacov natriasali na fit lopte. Ale toto už neni bábätko. Povedz jej, že už takto spinkať nebude, lebo mamičku boli chrbát. Už ju nevládze dvíhať. Bude vrieskat? Bude. 2-3 dni zisti je nepomôže a prestane. Ona vie, že vreskom si vydobije to čo chce

simsalabim
29. jún 2021

Uff, nikdy nepochopim, ako si jedna zena moze nechat zo seba urobit otroka. Jedna rada - vysvetlit, ze ju viac v noci nosit nebudes. Opytaj sa, co by prijala namiesto toho - drzanie za ruku? A odvtedy nepovol. Ved ona si po par dnoch zvykne. Manzel nech ide spat ku kamaratovi na par dni, ak mas pocit, ze ta skor potopi ako podpori. A ponaucenie do buducna - dieta ma zaspavat same. Potom vie v noci aj zaspat, ked sa prebudi, lebo vie, ze zaspava same.

lucia.t
29. jún 2021

Preboha, hneď túto noc s tým nosením prestaň, pritul si ju, ale už žiadne nosenie. Musíš byť dôsledná, si matka, ty jej urcujes hranice. Nenechaj sebou manipulovať.

rubinka
29. jún 2021

Píšeš dcéra povie na ruky a ty ju počúvaš ako taký sluha? Prvá rada okamžite s tým prestaň. Ja mám syna v tomto veku to si fakt neviem predstaviť žeby som ho čičikala na rukách ako malé bábo. Dcére povedať si veľka na rukách sa uspavaju iba bábätká. Bude cirkusovat nech cirkusuje nedaj sa vydierať a už nikdy ju na ruky viac nezober.

tulipanicek
29. jún 2021

@nikpa Jasne že ti bude v noci kričať že mama na ruky keď ju takto usoavat večer. Dieťa v noci vyžaduje pri zaspávaní zvyčajne rovnaký spôsob akým sa uspáva pred nočným spánkom.
Musíš jej to vysvetlit slo písali že ta boli chrbát a preto ku nosiť nevieš. Ona tomu rozumie ale ty si ta ktorá ju naučila že sa zaspáva na rukach takze ty musíš byt ta kto ju naučí že zaspať sa dá aj inak.

lolita555
29. jún 2021

Ako nehnevaj sa na mňa poviem ti to bez okolkov,ale tvoj muž má pravdu,v tomto si úplne zlyhala.ja teda pri chalanoch som si prešla kdecim a nie vždy som sa zhodla s mojím mužom na výchove,,rozmaznávať som ich rozmaznávala,ale toto už je aj na mna extrém.
Pýtaš sa čo máš robiť?nie je iné riešenie,len vydržať päť noci revu a budeš mať pokoj.nepovol večer ľahnúť prinu teda,prečítať rozprávku alebo len ležať a žiadne ruky!!!!už nikdy!!!musíš vydržať,hlavne si v hlave uvedom že jej nijak neublizujes,skôr jej ublizujes tým ako ju v tomto smere vychovavas

jankapepe
29. jún 2021

Nie nemusíš!

elizabet173
29. jún 2021

@lubkavargova1 učiteľky s tým nebudú mať najmenší problém a na 99% ani dieťa. Bude vidieť, že ostatné deti si ľahnú do postielok, zoberú plyšáka, učiteľka ich pohladí a spia, bude to robiť aj ona. Deti presne vedia na koho si koľko môžu dovoliť. Garantujem ti, že keby autorka témy musela ísť súrne na pár dní do nemocnice, otec by ju naučil zaspávať za jeden, maximálne dva večery. Dieťa by veľmi rýchlo pochopilo, že to, čo funguje u mamy, u otca neprejde.

elizabet173
29. jún 2021

myslím, že si tu už písala, To, že sa v noci 4 ročné dieťa zobudí a ty ho musíš vláčiť na rukách a tak znovu uspať ani nekomentujem, lebo asi tuším, prečo to robíš. Lebo ste skrátka v garsónke a keď ju nevláčiš, tak ona reve, zobudí muža, ten ti hnusne nadáva a preto ty vlastne dieťa uspávaš na rukách. Alebo sa mýlim? Asi nie, že. Chápem, že sa muž chce vyspať, keď ide do práce, ale radila som ti v predošlom príspevku, aby si začala z piatka na sobotu, to prežije aj muž. A vlastne prečo pán tvorstva dopustí, aby sa trojčlenná rodina tlačila v garsónke?

derdia
29. jún 2021

Ja mozem poradit len jedno... Skuste ist na kuplo riadne ju unavit aby ju odpalilo a skor zaspi... A musis vytrvat a ak ma co i len stioku rozumu tak pocholi, ze je tazka a ze maminka bud epri nej teraz lezkat a skrabkat jej chrbatik...

elizabet173
29. jún 2021

@lili205 áno, ľahko sa mi hovorí, moje dieťa spalo dobre, teda v rámci možností, jasné že boli zuby a pod. ale radím ho medzi dobrých spáčov. Možno práve preto, že sme okolo zaspávania nezačali robiť cirkusy. Dvojčatá, alebo deti narodené krátko po sebe bude mama ťažko uspávať na rukách v štyroch rokoch, ani v dvoch by to bez ohrozenia zdravia už nedala. Ale presne tak dobre by sa mi hovorilo aj vtedy, keby som ho musela ako bábätko uspávať hodiny na rukách, aby aspoň na pol hodinu zaspal, pretože sa tu bavíme o štvorročnej slečne. V štyroch rokoch, vlastne ešte oveľa oveľa skôr učím dieťa zaspávať v jeho posteli, na rukách ani náhodou. Nemá dôvod revať, pretože som pri ňom, hladím ho, šepkám mu, ale na ruky ho neberiem. Pretože to je len vydieračský plač, aby dosiahlo svoje a na taký ja nereagujem.

ajka0207
29. jún 2021

Takej veľkej to už musíš normálne vedieť vysvetliť, normálne povedz že ťa bolí chrbát a hotovo, ona si poplace, ak nebude chcieť ležať, tak tisíc krát uložiť, prikryť a raz zaspí. Prvé noci to bude možno otázka aj dvoch hodín, ale časom pochopí.

ktochytavzite
29. jún 2021

@lubkavargova1 prevo ved cez obed uz nemusi spat,4r deti uz ani vatsinou nedpia cez den

miadi
29. jún 2021

Na vikend chod spat k rodicom. Malej nech muz povie ze si musela ist do nemocnice Lebo mas zniceny chrbat ( nie som za klamanie detom ale v tomto pripade to tak bude lepsie ) malu uspi on a uvidis ten rozdiel . Ked dojdes domov vzdy ked bude pytat na ruky pripomenies jej ze dr zakazal ci chce aby sla mamine zas do nemocnice? Ja som tak oducila malu od uspavania na prse bola dlhodobo kojena v 3.5r som musela ist jeden den a noc do nemocnice ( nestastne teho) a dali mi vyvolavacku a nebola istota ci je ok kojit stym v organizme ani Mna to uz davno nebavilo len mala bola zavislak. A tak som jej povedala ze nemozem uz viac .. a zobrala to prekvapivo dobre lebo jej bolo velmi smutno zamnou . A potom som ju uspavala rozpravkami Po tme v posteli. Jedine toto ak nie si dost silna tam byt a nepovolit .

miriam11
Odpoveď bola odstránená
ysseba
30. jún 2021

Ale zaspí... Či si naozaj myslíš, že na svete existuje "superčlovek", ktorý nezaspí?

sticker
Strana
z2