Sú rozprávky Pingu, Máša a medveď vhodné pre deti?
Mam taký pocit, že tieto dve rozprávky sa tu spomínajú najčastejšie, čo sa týka obľúbených rozprávok deti. Otázkou však je, či tieto rozprávky majú pre deti nejaký prínos a ci sú vôbec vhodne pre malé deti? Sú podľa vás rozprávky takéhoto typu vhodne pre deti? aké máte na ne názor?
@zuzkat1 môj to robil ešte pred tym ako šiel do škôlky. Ale on celkovo pingu velmi napodobnoval, aj tie zvuky. Mne sa ta rozpravka inak velmi pači, je podla mna perfektne spravená. Zachytava krasne tu bežnu realitu klasickej rodinky 😀 Aj s tym dobrym, ale aj s tym zlym... Ale tak ja som mu ju nezakazala, snažila som sa mu len vysvetliť, že vyplazovať jazyk nieje pekne.... Ono to časom prešlo ten ošial 😀 😀
haha, ved nie vsetko musi byt jednoznacne poucne....... inak, moj syn (2,5) velmi rad pozera Vlka a zajaca a teraz dostal starsi pod stromcek detsku gitaru. No co bola prva vec, co maly urobi? Chytil gitaru nad hlavu a zahnal sa nou - ze "No pockaj!" 😎
preco by nemali byt pre deti? a pre koho su, pre dospelych? my sme pozerali No pockaj, tom a jerry, pat a pat a koho zaujimalo, ci su vhodne pre deti. pozeraju ich deti dodnes. urcite su vhodnejsie, ako pokemon, transformers, a pod. deti mozu pozerat len poucne rozpravky? pingu je poucne. zistia, ze ked robia neporiadok, musia si upratat. ze taketo hovadiny vobec riesite.
@macickarebeka - ahoj, no niekde som citala, ze rozpravky kreslene, prip. ten tip Pingu su nie moc vhodne pre deti, ktore sa ucia rozpravat, pretoze nemozu odsledovat pohyby pier, mimiku a pod. - tak mozno z tohto hladiska to nie je vhodne.
Co sa obsahu tyka, moju dcerku napr. Pingu ako mau absolutne nezaujimal - zaujimalo ju Spievankovo, Bambulka, Otecko sa mi nepaci... Skratka, nic kreslene, babkove - museli tam byt zivi ludia (doteraz ma rada napr. Perinbabu ci Mrazika - a to ma 3,5 roka - niezeby presedela pred telkou pol dna, ale toto vydrzala pozerat asi 2x cele, aj 3 Orisky pro Popelku, ci Polepetko). V obdobi okolo cca 2,5 roka ju zacali bavit aj kreslene rozpravky a pod. Tom a Jerry absolutne nepustame (mne sa to zda dost brutal - ani by som je urcite zase nedokazala vysveltit, preco sa tam biju), a ak mam byt uprimna, nemam rada ani Masa a medved - je to krasne animovana rozpravka, to je pravda, grafika je super, klobuk dole. Dcerku to nesmierne bavi, paci sa jej to, ALE mne to pripada dost... ako by som to - ako vzor spravania pre dieta je to teda nic moc, ja mam chut tu Masu vzdy roztrhnut 😀 Vzdy nieco urobi, neplechu, ci uz naschval alebo nahodou, ale nie je tam ziadne ponaucenie, ziaden dosledok toho, ze ked urobi nieco nespravne, nic z toho nevyplyva pre nu. Z tohto hladiska sa mi to ako vychovne moc nezda, najma ak mas dieta, ktore rado vsetko opakuje.. Napr. mne dost dlho trvalo objasnit, ze nie je OK jest 10 lizatok za sebou napriek tomu, ze po kazdom si umyjem zuby (to bol jeden diel o Masi, ked ju bolel zub z cukrikov)... Nevedela som napr. dcerke vysvetlit, preco v casti, kde hra Masa s medvedom a tigrom sachy a neskor piskvorky (ona zakazdym vyhrala) sa tito 2 hnevaju a buchaju si hlavu, kricia a jeduju sa ... Masa a medved sa mi zda viac vhodna na pobavenie pre dospelych alebo vacsie deti, ktore uz rozumeju, vedia rozlisovat spravne a nespravne spravanie. Preto sa snazime tuto rozpravku obmedzovat u nas. Momentalne fici na Cililing (to su krasne pribehy, kde sa nemusis obavat nespravneho vplyvu, ukazuje to podla mna dobre hodnoty - priatelstvo, pomoc, poucenie na vlastnych chybach... mozes pustit a vies, ze sa nic zle neodkuka), dalej ma rada Macka Pooh (z roku 2011 myslim je to) + Prasatko a jeho velky pribeh (tiez z pribehov Macka Pooh, dalej sa jej zapacil Macko Usko teraz.. tieto pribehy jej pustim bez strachu, co sa tam bude diat a ukazovat 😉
@katrinka8 súhlasím a presne takto som to myslela. že ta Masa nemá pre deti žiadne ponaučenie a môže to mat na ne zlý vplyv keďže to dievčatko robí zle a nikdy nie je potrestane.
@macickarebeka ja ti neviem,mozno by sme tie nase deti mali hned od malinka posadit pred discovery a hotovo,ved naco by im bolo detstvo,ked mozu hned z brucha recitovat anglicke slovicka,alebo poznat hviezdu sustavu...a prinos?No pre mna mali urcite prinos,hodinu denne som o svojom dietati ani nevedela a mala som navareneDDDD
Tak s tým nesúhlasím, že Maša nikdy nie je potrestaná. Nevidela som síce všetky časti, ale napríklad, keď navarila kvantum kaše, tak nedostala potom nič iné a neporiadok musela po sebe upratať. 🙂 V inej časti išla do kúta a povedala, že si to zaslúžila. (ak som teda dobre rozumela 🙂 ) Je pravda, že robí neplechu, ale nikdy nie zo zlomyseľnosti - aspoň ja som si nevšimla. Čo sa rozprávok týka, tak ja som dosť kritická, mnoho DVD akože pre deti, čo sme dostali, som im nikdy nepustila, ale s Mášou nemám problém. Ďalšie plus, že deti pochytili už aj čo-to z ruštiny.
My teraz pozerávame Krtka, Včielku Maju, Kubka a Maťka, Maxipsa Fíka, Spievankovo, Mášu a medveďa a Franklina. A máme aj výročné dvd Toma a Jerryho a je to výber, kde si nerobia tak veľmi zle, ale vždy sa nakoniec skamarátia, takže tie sa jej nebojím pustiť. A na spanie máme výber slovenských rozprávok na počúvanie.
Masumasu a medveda sme este nepozerali a co sa tyka Pingu-maly zacal opakovat to,co on robil-bola to na jednej strane sranda pozerat sa na to,ale potom nam to uz zacalo vadit ☹ napr. Vyplazoval hocikedy jazyk,papuloval,trubil ako on-ze kasle na vsetko,vypluval jedlo... tak sme mu to potom uz prestali pustat
Podla mna su uplne v pohode, a Tom a Jerry a podobne su urcene od 7rokov
môj malý pozeráva Mášu a Míšu a potom mi rozpráva po rusky.. ešteže mamina rozumie tak preloží 😀
Masu nepoznam, Pingu mi bol od zaciatku nesympaticky prave pre to vyplazovanie jazyka, ale nasej 2 rocnej sa paci, tak obcas ho chvilku pozera. Na DVD mame serial Ozie Boo - tam je skupinka miluckych tucniacikov co vzdy nieco vyvedu, nakoniec je tam ale vzdy nejake ponaucenie 😀 A tiez u nas fical Kaja (Cailou) - to je taka Bambulka v kreslenom-chlapcenskom prevedeni.
https://www.youtube.com/watch?v=KUDDROxWxmE
Ked mal bracho cca 3 roky, zahlasil "tresnem ta kladivom po hlave a ty sa poskladas ako harmonika, ha,ha"... takze Tom a Jerry a Vlk a zajac nepovazujem za rozpravky vhodne pre male deti.
to su starosti 🙂 🙂
Obe moje deti miluju Pingu, mame kopec DVDcok s jeho pribehmi 😵 , Pingu je spravny vymyselnik, rozpravky su podla mna super urobene a nechapem preco by nemali byt vhodne...akurat po case uz mi ta ich znelka zacala liezt na nervy, take to Piiingu, Piiiingu - uz som na to zacala byt alergicka, ale deti su deti, tym to neva...
aj ti Ozie Boo (tiez tucniacikovia) spominani 2 prispevky vyssie, ti su tiez dobri.
Masu nepoznam..
Ja si myslim, ze "Masu a medved" urcite vhodna pre deti... 😀 moja miluje ju.. 😀
@macickarebeka Prečo by nemali byť vhodné? Sú to skvelé rozprávky. U nás jednoznačne vedie Máša a medveď. Nasmejeme sa na tom celá rodina. Po ďalšie si myslím, že nie všetko s čím sa deti hrajú, na čo pozerajú.....musí mať hneď nejaký prínos pre nich. Nechajme deti byť len deťmi 🙂
To sú naše naj... A nevidím na tom nič zle!!!! Ked dáš deťom rozprávky alebo tie "zapracované" PC hry v množstve akom uznášaniaschopný za vhodné a primerané, nič nie je zle. Už sa prestanme robiť súper rodičmi, ktorí sa celý deň len hrajú s kockami a žiadnu telku či nebodaj počítač používame či vôbec nemáme... Nie sme v dobe kamennej. Deťom treba dopriať aj oddych pred telkou, aj vyvadzanie, prechádzky a hranie sa!!! Všetko s mierou a budú to tie najspokojnejsie deti... 😉
my sme od malička pozerali Tom a Jerry, Počkaj zajac.. stále sa tam naháňajú, búchajú lopatami, a neviem čím ešte a čo?? opakovali sme to? bili sme niekoho lopatami po hlave?? 😀
Pre koho ineho by boli tieto dve menovane rozpravky??? Pre nas rodicov 😀 aj ked popravde rada si pozriem masu a medveda a vsetci sa na tom smeje 🙂)
podla mna su to uplne v pohode rozpravocky pre deti...aj mi ich mame radi..u nas som prestala pustat Bambulku, pretoze odkedy ju moja mala pozerala, zacala sa naduvat, mracit, a nebudem a nechcem......ono to ma mozno naucny charakter,ale u nas to malo opacny efekt 😠 a odkedy to nepozerame..mame opat vysmiate slniecko doma, aj ked sa jej nepaci...

@jamabe smiem sa spýtať kde pozeráte Mášu? Ďakujem 🙂