Synček sa volá Michal. Bude dcérka Michaela?
Ahojte. Odskocil som si tu z Modrej strechy. Potreboval by som pocut nazor viacerych.
Mame 2-rocneho syna s menom Michal. Zaciatkom februara mame prirastok - nechceli sme vediet pohlavie (prekvapko), tak vyberame aj chlapcenske aj dievcenske meno.
Mne sa paci Michaela, ani manzelka nie je proti (aj ked ona je skor za Olivia - ale z toho sa nam nepacia zdrobneniny).
Mne osobne to divne nepride, keby sa surodenci volali Michal a Michaela R...
Aky je Vas nazor? Vopred Vdaka. Marek
Mne sa to zda super..vobec to nerieste...mne to hned pripomenulo Beverly Hills, tam boli tiez Brandon a Brenda 😀 Michal a Michaela su krasne mena a vsetci si ich ako surodencov rychlo zapamataju🙂
Suhlasim s väcsinou,mne sa to tiez paci a nepride mi to zvlastne 😉 Tiez sme chceli keby bolo dievcatko Michaelu-Misku ale mame Matuska 😀
@mr79 ahoj Marek,určite radšej Olivia 😵 ....a ako si naučite malinku medzi ostatnými volat,tak si zvyknu..ver mi...inač Olivia krasne znie aj bez zdrobnenín...ja som chcela syna Alexander,no nepačilo sa mi že volaju,Šaňo,Sašo....a podobne.....no nakoniec sme dali,a všetkych sme naučili že je Alex,aj v školke p.učitelke som hned povedala,lebo všade kde sme prišli,ho hned Šaňko a on nereagoval že je to on..tak všetci boli jemne upozornenííí!!! 😀 😀 😀 dnes ma 10r a všetci ho volaju Alex...a chlapček sa ako bude volat?určite nie na M...daj vedieť ako ste sa rozhodli.... 😵 😵 krasny a bezproblemovy porod manželke...
isto sa toho nebojte 😉 ved oni vyrastu a kazdy si bude zit svoj zivot... dcerka sa pravdepodobne vydam bude mat neskor ine priezvisko...
surodencov s rovnakymi menami v okoli nepoznam, to skor manzelov, ktori sa volaju Peter a Petra... a k tomu samozrejme rovnake priezvisko 🙂
@mr79 mne sa to tiez paci (Michal, Michaela). Dolezite je aby sa to v prvom rade pacilo vam - rodicom a ostatni vam mozu byt ukratnuti. Nie je na tom nic zle, ked sa obe deti volaju rovnako. Je to praveze velmi mile 🙂 . My mame starsieho syna Adama a druhe dieta sme chceli mat Evu, ale podaril sa nam Michal 😀 (podotykam, ze nie sme veriaci). Nech sa uz rozhodnete akokolvek, prajem vam, aby obe vase deti boli zdrave 🙂
@mr79 mne sa to veľmi páči 🙂 Michal a Michaela 🙂
Ja poznam ktori maju Mateja a Michaelu, pripadne Petru a Paulu alebo Lukasko a Matusko, Simon a Matus. 😀 😀 😀 , Peter, Pavol, Lenka 😉
@mr79 nechapem sice preco Vas zaujima nazor inych na mena Vasich deti 😎 😎 😎 😎 ale Miska a Misko je nadherne.
aj mne sa paci Michal-Michaela,keby som mala dcerku tak je urcite Michela syna Michala uz mam 😀 😀 😀
a co tak Michael a Michaela ? 🙂
tiez sa pripajam k nazoru, ze co inych do toho, ako si pomenujem svoje vlastne deti...
hups...Michael uz nemoze byt...pardooooon.... 🙂 ...uz je Michal...
mne sa to paci 🙂
moja teta je Martina a jej muz Martin, kamoska Janka si nasla manzela Janka a super im to klape... mozno je to aj tymi menami ???? vraj aj meno vplyva na povahu cloveka....
nebudem ti pisat ze aj Nela je krasne meno (je, aj my mame Nelku 😉) a ze ho mate dat.... teraz je uz na Slovensku tolko Neliek, ze ked na nu na ihrisku zavolam, otoci sa 10 dievcatiek a pribehnu dvaja psici... a mam pocit, ze to tu uz cochvila bude aj premiskovane... Olivia este taka frekventovana nie je...
Mám 2 chlapcov a prvý sa mal volať Miško, ale ked sa narodil, bol to celý dedo, tak sme sa v pôrodnici tesne po pôrode rozhodli, že to bude malý Riško a druhý sa volá Miško. A s odstupom času by som aj tak nemenila.
mne sa páči meno MICHAL , MICHAELA . Veď by to bolo úplne super . Keď som ešte bývala s rodičmi , mali sme susedu , ktorá má 6 chlapcou a každý má meno na M . Marek , Matej , Matúš , Michal , Miloš len poslednému dala meno Rudko po ocovi . A musím povedať , že každý si ich pamätal a každý s okolia ich mal rád. Sú to dobrí a vychovaní chlapci . Takže ja som za
zlatá téma 🙂
moja býv. spolužiačka má doma Simonku a Šimona...
pride mi to dost divne, ak niekto riesi meno svojho nenarodeneho dietata cez internetovu diskusiu a su pre neho dolezite nazory ludi, ktorych ani nepozna. myslim, ze je to iba sukromna vec rodicov dietata.
Mě to divné nepřijde, švagr dal svým dětem jména Jan a Jana a taky v pohodě. Když se to líbí vám, je to nejdůležitější a na řeči v rodině nebo okolí bych nedala, ať se třeba někdo staví na hlavu.
Michael sa dá skrátiť na El,tak by som dala meno ELA...Ela a El... Kebyže ... Možno
Čo ste dali nakoniec?
@mr79 ja mám prví dcéru Kristínku a chlapec je Jakub keďže Kristián sa mi nepáčilo 😉 ale vyberala som Jakub preto,že aspoň skratky máme na K,čiže Kika a Kubko 😃 Teraz čakám chlapca a bude buď Andrej alebo Alexander.....lebo stále na to K neviem nájsť pekne meno ...Michal a Michaela by som dala ..,..keďže sa mi páčia obidva a pri súrodencovi je to fajn 😉
@mr79 ja mám dcérku Miriam, každý ju volá Mirka. Či v rodine, či v škole. Ja si myslím alebo teda aspoň zatiaľ mám skúsenosť, že ako dieťa predstavíš/predstaví sa, tak ho okolie bude volať. Čakám bábätko, bude sa volať Matúš. Mužský tvar od Miriam nie je, Miroslav by som nedala presne kvôli tomu, že by boli Mirka a Mirko. Ale to je vec názoru. Teda ak budú tvoje detičky Miško a Miška, okolie sa prispôsobí. Sú to vaše deti, vaše rozhodnutie a reálne, málokto ti povie do očí, že sa mu tvoj výber mien nepáči. Ešte jedna vec, dcéra chodila predtým do relatívne malej školy na dedine, a boli tam 4 Mirky naprieč všetkým ročníkom. Miroslavy, Miriamy a moja Miriam, všetky volali rovnako. A to veru nie je v dnešnej dobe tuctové meno a vidíš 😉

Mne sa to nahodou paci 🙂 Nebudu v rovnakej triede ani v skolke, ani v skole, aj ako pubertaci si tak ci tak pojdu z cesty, dovody preco nedat to meno nevidim... Misko aj Miska je pekne 🙂