Trojročný ma v noci stále volá k sebe

srnka19
28. júl 2022

Ahojte, mam 3 rocneho syna, ktory sa pred 2 tyzdnami naucil večer zaspať sam. Prve noci boli fajn, volal ma.len ked potreboval smrkat nos, asi 2x za noc, ale posledne noci je to hrozne, zaspi sice sam, ale ked sa v noci preberie uz nezaspi, ale vola ma k sebe. Ja ho uložím, odidem, on zaspi ale o par minut zas. Proste stále ma vola k sebe a ja beham hore dole az pri nom nakoniec ostanem do rana.
Vecer mi vzdy povie ze uz ma nebude volat, v izbe chce spavat, ale nema niekto radu ako mu pomôcť naucit sa v noci na mna nevolat a zaspať sam?

gelifil
28. júl 2022

je este malicky a ocividne ta potrebuje

tara
28. júl 2022

Sú rodičia, ktorí učia deti spať od narodenia samé. A sme my, ktorí nechajú dieťa spať s rodičmi, kým treba, kým to dieťa potrebuje a kým príde správny čas. Je ešte maličký, potrebuje ťa mať pri sebe a budí sa preto, lebo vie, že vždy keď zaspí, tak ty odídeš. Takto sa nevyspí on ani ty. Nechaj si ho pri sebe a vyspíte sa obaja. Prečo je taký strašný problém spať s dieťaťom? My máme dve deti, starší syn spával s nami do 7 rokov. Potom sám povedal, že on už ide do svojej izby. Teraz má 12 rokov a nebojí sa spať sám nikde kam prídeme. Mladší má 4 roky a ešte spí s nami. Pomaly ho starší prehovára, aby spal s ním v detskej izbe, ale zatiaľ nechce, a teda neriešime. Príde to samé. Kamarátka dala syna do inej izby, keď sa jej narodil druhý syn. Začal sa budiť, stále chodil cikať a dnes má 10 rokov a robí to stále. Nevyspí sa nikto z rodiny, lebo ani na záchod nechce ísť sám. Nechaj to naňho, lebo ak to budeš siliť, vráti sa to ako bumerang.

cocolino234
28. júl 2022

@tara ja som žila v domácnosti s dieťaťom a jeho rodičia chceli mať jednoducho večer čas aj pre seba a preto sa snažili vyriešiť to, aby spinkal v izbe sám. Predsa nemôžu mať do 7 rokov dieťaťa život bez sexu a kedy inokedy ho mať ako vtedy, keď dieťa spí? 😀 Vzťah je tiež dôležitý a treba ho udržiavať aj intímne, no moc intimity tam asi nebude, keď s niekym xy rokov dieťa spí v posteli. Samozrejme uložiť, uspať, počkať kým zaspí ale spať s dieťaťom mnohým ľuďom nevyhovuje, pretože kedy sa majú venovať partnerskému životu? cez deň práca a deti, cez víkend výlety s deťmi, ak nemajú babičky tak ich nemajú ani ku komu poslať, no jedine večer.

nykkushka
28. júl 2022

@tara prepáč, ale to čo znamená, ze "sme tu my...." akože, len preto, že deti spia s rodičmi xyz rokov v posteli /izbe sú tí rodičia lepší? Alebo ako si to myslela?
Z vlastnej skúsenosti ti môžem povedať, že náš spáva od 1 roka sam, pretože už netoleroval pri sebe počas spánku inú osobu, on sa zobudil na každé suchnutie a vtedy sme sa nevyspali nikto. A čuduj sa svete, ten hrozný prístup, keď som od neho odišla mu zlepšil spánok 🤷‍♀️

viestta
28. júl 2022

@tara nás spaval od narodenia v postieľke. S nami spal len keď bol chorý. Dnes má osem, občas v noci príde k nám do postele, nechám ho späť. A napriek tomu nemam pocit, že som nejaká druhotriedna matka.

abbey1
28. júl 2022

@srnka19 Ja som dospela a.nechcem spavat sama. Pre mňa je úplne v pohode, ze chce dieta pri sebe niekoho blizkeho I v noci.

elizabet173
28. júl 2022

@tara moje dieťa tiež spávalo od narodenia v postieľke, niekedy by mi bolo pohodlnejšie nechať ho pri sebe v posteli, keď som v noci kojila, ale spal v postieľke oveľa lepšie, ako pro mne. Takže sme tu aj my, čo nám spia deti v postieľke, lepšie, ako v posteli s mamou a sú tu aj oni, ktorým spia lepšie deti, keď sú v inej izbe, lebo sa budia na každé šuchnutie

tara
28. júl 2022

@cocolino234 treba pochopiť, že dieťa spí v noci s rodičmi, nie večer. Takže ten večer s manželom vo dvojici je úplne bežný a každý si ho vychutná po svojom. Ide o noc, nie večer.

tara
28. júl 2022

@nykkushka ach tieto ješitné poznámky. My rodičia znamená, rodičia s opačným prístupom. Šak je jasné, že sú tu dve skupiny. Tí, ktorí sú za spanie s dieťatom a tí ktorí nespia s deťmi. Akí horší a lepší???

gelifil
28. júl 2022

@tara presne ako u nas,,,,,su to najintimnejsie chvile s dietatom

ankare
28. júl 2022

@srnka19 potrebuje Ta,tak spí s ním. Malý je len chvíľu, užívaj si,že Ta ešte potrebuje
❤️

gelifil
28. júl 2022

@tara lebo ta druha strana s radostou oznacuje "nas druhych" zvacsa za sibnute biomatkx,,,ale na seba su citlive az-az

tara
28. júl 2022

@gelifil presne, nie je nič krajšie. Spokojné dieťa = spokojná matka = spokojná celá rodina. Nech si každý obráti vzorec zozadu, zpredu, zo stredu....výsledok je vždy rovnaký.

tara
28. júl 2022

@gelifil hneď si každý na seba vzťahuje, veď ja som len napísala, že sme my, ktorí naopak s deťmi spia. A koľko veci sa vtedy rodič dozvie, koľko mu vtedy malý aj veľký vyrozpráva😍

gelifil
28. júl 2022

@tara presne tak...❤❤❤

cocolino234
28. júl 2022

@tara "ide o večer a nie o noc" cez večer si môžete "užiť" spoločné chvíle? A kde je to dieťa počas večera? 😀 či ste v inej izbe? naozaj nerozumiem 🤔 asi ľudia nesexujú keď dieťa nespí a sú s ním doma. Ale ak nesexujú ani keď spí, lebo s ním sú celú noc v posteli, tak neviem. 😀

tara
28. júl 2022

@cocolino234 Ja neviem, ale skúsim ešte raz: večer je, keď dieťa zaspáva. Neviem ako vaše, ale naše spia úplne v pohode. Nebudia sa. Takže keď deti zaspia, tak si predstav, máme večer pre seba. Noc je, keď je už hlboká noc, a vtedy sa môže dieťa prebudiť. A práve vtedy sme už dávno pri ňom. 😉 Tak si predstav, že dovtedy stihneme všetko čo treba, čo chceme, aj čo nechceme.😀

tara
28. júl 2022

@cocolino234 Ale nejako veľmi ťa to zaujíma, tak ak potrebuješ radu, ako to zorganizovať, tak kľudne napíš do IP.

mikadooo
28. júl 2022

@srnka19 jediná rada je mať s ním trpezlivosť a dať tomu čas... Môj štvorročný ma nevolá, ale koľkokrát príde za nami do spálne a dospí medzi nami... Vidím, že tie intervaly sa predlžujú, ale zatiaľ chodí stále (teraz - má 4,5r., je to tak cca 2x do týždňa). Vzhľadom na to, že to isté robili aj jeho sestry v jeho veku, to už neriešim. Raz príde deň D, alebo týždeň T, kedy nepríde 🙂. Ale to je u každého individuálne, kedy to bude. Čo sa týka sexu, tak tiež sexujeme večer, keď deti zaspia, malý sa budí až niekedy v noci, kedy už aj my tvrdo spíme, veľa krát netuším, kedy k nám prišiel, len ráno sa zobudím a je tam 😁.

didi2102
28. júl 2022

@srnka19 môj má 4 a zase má obdobie že ch ce večer aby som bola s ním,no mám aj 2rocnu kt spí v spálni pri nás vo svojej posteli lebo ma príšerný spánok a so synom by sa budili,ja vždy synovi poviem že idem dať niečo prať , upratať a potom prídem , keď sa stane že má v noci volá, ľahnem si k nemu na chvíľku a poviem že idem už do svojej , syna sme dali do izby samého keď mal cez 3r,bol to pomaly proces-najorv som tam ostávala kým nezaspal,potom napr 10min a potom sme si dali pusu a odišla som

chadkroeger
28. júl 2022

@cocolino234 až na to, že sexovať sa nemusí iba v posteli kde spí dieťa 😉

srnka19
autor
28. júl 2022

@didi2102 noo, toto mame v pohode, on vue zaspať sam, dokonca ma.vyhana 🙂 ked som pri nom chcela ostať tak doslova zuril, ze chce spat s, asi si nieco dolazuje, alebo neviem. ale v noci pot beham hore dole.
S.nami spat nemoze, spalna je mala na dalsiu postel a v posteli sa traja nevyspime, mame radi pohodlie.

lenka2710
28. júl 2022

@chadkroeger akurát som to chcela napísať, si ma predbehla! Ze kde je napísané, že sexovať treba len v posteli?? Moja spala so mnou v posteli do 5 rokov a teraz ju vystriedal mladší a sexu mame viac než dosť! Ale o chvíľu nám bude treba gauč vymeniť 😂😂😂

beata_k
28. júl 2022

@srnka19 Moj ma 3 a mali sme rovnaky scenar. Najprv dobre a potom sa x krat budil. Teraz uz pride len ked je smadny. ( pohar ma pri posteli 🤷🏼‍♀️) Tiez mi neslo do hlavy preco sa budi ked zaspi. Prisli sme raz nahodou, ze ked ma otvorenu vetracku, tak ta retiazka od rolety cinka a to ho vzdy zobudi. Banalita, ale od kedy si na nu davam pozor, tak nechodi len tak. A este mu poviem, ze o chvilu pridem, nech lezi a nech ma necaka.

cocolino234
28. júl 2022

@chadkroeger veď o tom hovorím 🤡🤦‍♀️ či majú sex v inej izbe, keď dieťa nespí, no asi nesexujú pred ním alebo majú sex, keď spí lenže vtedy sú údajne pri ňom. Ale vyššie som už bola oboznámená s rozdielom medzi večerom a nocou. 😆

filipka250
28. júl 2022

@cocolino234 prepac, ked sa mylim, ale ty este deti nemas, vsak?
Toto je tvoj uplne prvy nazor, s ktorym s tebou nesuhlasim. Tiez som taky mala, potom sa mi narodili deti. 🙂
8rokov spi so mnou v posteli vzdy nejake dieta a cuduj sa svete, sex mame, vecer pre seba tiez.
Z mojich skusenosti viem, ze 3r dieta berie uplne inak to, ked zaspi, zobudi sa, mama tam nie je, ale vie, ze si pride k nemu lahnut, ako ked sa zobudi a musi na nu volat a vie, ze aj tak odide.
Moj nazor je taky, ze deti su male iba raz. Raz odidu do svojej izby, raz odidu z domu. Manzel tu bude do konca zivota.
Je to iba moj osobny nazor, nikomu ho nevnucujem, respektujem kazdy iny

cocolino234
28. júl 2022

@filipka250 samozrejme to rešpektujem rovnako, mňa len zaujímalo ako je možné to zorganizovať a nenapadlo ma, že večer sa dieťa nezobudí ale v noci áno. 😀 Tu nastalo len nedorozumenie, pretože mňa nenapadlo, že keď niekto "spí s dieťaťom v posteli" tak večer tam nie je a venuje sa manželovi a v noci tam je, lebo vtedy sa dieťa ľahšie zobudí, proste to nebolo riadne vyjadrené. 😀 Čiže ja v žiadnom prípade netvrdím čo je správne a čo nie.

filipka250
28. júl 2022

@cocolino234 chapem. 🙂

guliver19
28. júl 2022

@tara no to uz js cez ciaru so 7 eocnym spat, zato odtial potial a nas zivot je kde?? 😁Trosku chore a prehnane niektore nazory.