Vadí mi, keď moje dieťa berie niekto na ruky
Ahojte baby,máme doma 2 mesačného synčeka...a veľmi ho ľúbime..ale akonáhle ho niekto zoberie na ruky, tten niekto myslím aj z rodiny, nie to ešte niekto cudzí,tak mi to vadí,je to normálne?že ho chcem mať len pre seba a pre manžela? 🙂 asi nie som normálna však...
@eaka no tazko niekedy zlucit predstavu svokry o tom ako bude riesit 'pomoc' neveste ked ona ju ma do detailov vykonstruovanu a nezhoduje sa s tou nasou... ja som to skusila a akurat sa odula a zacala mne nadavat co som taka a taka.... jednoducho mi stale vnucuje to co chce ona... a to odkedy som otehotnela. a ked pride k nam, v kuse sa montuje do veci ako zijeme, co ako mame doma a co robime s malym. Ja takeho cloveka pri sebe nechcem. Ved sa predsa chcem doma citit dobre, a nie mat vyhadzovane stale na oci co je zle podla nej... a mimochodom... nikdy mi nedala ziaden kompliment... takze ee... pre mna je najlepsia strategia eliminovat navstevy a nedat jej vobec zamienku aby sa starala do naseho sukromia... lebo inac sa s mm v kuse hadame, iba koli nej.
@cucuriedka Treba rozlišovať medzi normálnymi a nenormálnymi vzťahmi, podľa mňa. Je ťažké písať o vzájomnej tolerancii, keď na to hneď prídu mamičky, čo majú svokry z pekla a začnú sa ohradzovať, že aké majú s nimi doma problémy a že od nich nemôže nikto už viac tolerancie očakávať; ja nehovorím o takýchto extrémnych situáciach, ale o normálnych vzťahoch vrámci rodiny, kedy proste netreba riešiť všetko hystericky... ale je samozrejmé, že keď sa snažím o dušu vychádzať a druhá strana to neprijíma a stále je zlá, tak utnem kontakty, na to Ti nikto nič zlé nepovie...
🙂
@eaka hej mas pravdu, ono kazdy pripad sa lisi... napriklad ja so svokrom nemam ziaden problem... on aj ked si povie a ja mu poviem inac tak to respektuje a neoduva sa... svokra je ina.
ale spat k teme, tiez som mala a niekedy mavam nervy ked si niekto ide maleho zobrat na ruky a odpozorovala som aj to ze kedy je to najvyraznejsie - ked sa na neho idu vrhnut len co vstupia k nam... nedaju malemu ani priestor oboznamit sa s tvarami, jednoducho nic... takze vtedy ho vyslovene nedavam na ruky a poviem im na rovinu ze az za chvilu... a dovtedy sa aj ja akosi ukludnim... a ak nie... tak este pockam...
@cucuriedka Práve to vždy hovorím, že dôležitý je VZÁJOMNÝ rešpekt.. a máš pravdu, asi odbiehame trošku od témy.. 😉 Tak nech sa svokra spamätá.
Charlotte, to je ,myslim, uplne normalne, ze mas taketo pocity. My sme boli rovnaki, ale uz sme z toho vyrastli.
😉 . Ja som zniesla len moju maminu a manzela, ked drzali maleho. Najviac ma iritovala svokra. Stale s nim heglovala a strasne nahlas na nho rozpravala. Ja som bola na nervy a maly tiez, dokonca mi zacalo vadit, ze nanho dycha a ked ho zacala pusinkovat na rucicky a hlavicku az som sa triasla. Ked som sa ju snazila slusne upozornit, aby to nerobila, robila to dalej. Nie je zla, ma maleho velmi rada, preto mi bolo aj zo mna zle, ze som asi precitlivela, ale nechcela som ju mat pri sebe a malom. Trvalo to pat mesiacov. Nebyva v nasom meste, takze k nam chodila na tyzdnove navstevy. Ja som sa potom z toho vzdy cely dalsi tyzden spamatavala. Sama som sebe nerozumela, preco to tak citim, ale zurila som a chcelo sa mi z toho vsetkeho plakat. Potom to preslo nejak samo a uz sme radi, ked k nam niekto pride na navstevu.
🙂
ahoj, ja si tiež myslím, že je to ok. ja som ale rada dávala popestovať malú mojej mamke aj svokrovcom aj starým rodičom, lebo som videla, že im to prináša radosť. uvidíš časom, ked dieťatko bude staršie, bude loziť, bežkať.... potom možno budeš rada, ked ti ho vaši trošku zoberú a chvíľočku si oddýchneš 😉
@vladazien000 Fuuuuuuuuuha- to ozaj???? Neboj sa- nikto si nechce Vikinku privlastnit..... ☹
@jahu348 Ale ved ja to viem teraz to uz viem len tie prve momenty ked sa narodila ja neviem bolo to pre mna take ako to vysvetlit ze by som ju mala najradsej iba pre seba asi vsetko to citove rozpolozenie bola tak krasna aaaa bola moja naozaj moja skutocna uplne skutocna uz bola tu a bolo krasne si zvykat na tuto predstavu som mama a v tedy som mala take tyzdne ze som ju chcela mat len pre seba ani neviem preco tak som to citila v tedy ale teraz to je pohoda ved aj toto som pisala uz davno naozaj sa na mna nehnevajte za to neviem prostee fakt to neviem vysvetlit prve tyzdne ako sa narodila sa to vsetko stalo ovela realnejsim ako do tej doby a chcela som ju mat sebecky len pre seba. nebolo to myslene zle to asi vsetky tie hormony co sa vyplavovaly z tela :D
Ja sa nehnevam Adka, ale vies - zle sa mi to čitalo. Ja vas mam rada- nechcem nikomu zle- ved Vam pomaham ako sa len da. 😉 Vikinka je len Tvoja dcera a naša prvorodena vnucka. Milujeme ju ale neprivlasnujeme si ju :D Mame ju len veeelmi rady. Viem aky to je pocit.Davaj na nu pozor a miluj ju z celeho srdca 🙂

@dazdovka Nebudete rozrušené z toho, že je tam svokra neprimerane dlho? možno keby návštevu obmedzila na nejaký slušný čas, tak by to také negatívne nebolo.. úprimne nechápem, ako môže niekto z návštevy odchádzať o 11tej, tobôž z návštevy novorodenca!!!