Váš názor na cumlík

7. júl 2023

Mamicky aky mate nazor na cumlik ?
Davat bábatku nedavat zvykne si na cumlik potom tazko odnaucit.......
Nazory
Vďaka

anastazia93
7. júl 2023

Ja osobne som pri prvom nedávala. Nebol na to dôvod. Resp jasné že plakalo ale snažila som sa ho utíšiť iným spôsobom. Dojčením, alebo mojkanim a tak..
Druhé som tiež neplánovala používať, ale nakoľko plakalo staaaaalee keď bolo hore, snažila som sa to vydržať bez, ale bolo to veľmi náročné tak som sem tam dala. Ale akonáhle som videla že je lepšie som dala preč a v podstate nepouzibal ho drlhsie ako 3 mesiace.
Vzhľadom na to že to má negatívny vplyv na postavenie zubov a taktiez výrazný vplyv na svaly okolo úst, a postavenie jazyka pri cumlíku je nesprávne, tak by som povedala že do roka je to ok, potom už by ozaj bolo dobré ho dať preč.

viestta
7. júl 2023

Ak si nepya, davat netreba. Ak ho to ukludni tak preco nie? Ked si ma cmulat palce, tak radsej cumel, od toho sa da oducit, od cmulania palcov to nie je take jednoduche. Oducit od cumla nie je az taky problem. Bud sa to stihne vcas a za par dni je po placi alebo sa pocka kym je dost rozumne a samo sa s cumlom rozluci po nejakej rozpravke, napriklad od cumlikovom strome.

anastazia93
7. júl 2023

Súhlasím, prst je cele zle.
Ale ak by som teraz mala malé babo určite by som nešla do toho s tým že si pokupim cumle, beriem do pôrodnice a plánujem ho dávať. Ale keď to inak neide tak to neide.. čas ukáže

mane01
7. júl 2023

Moji nemali… aj som zo zaciatku davala… ale vypadavalo im to z pusy, tak som to vyhodnotila ako zbytocne. Ale to je asi dost individualne pri kazdom babatku.

pribinak
7. júl 2023

Cumel mal už v pôrodnici. Bol veľmi veľmi uplakané bábätko, som vďačná že niečo ako cumel existuje
Cumel je určite lepšie riešenie ako prst. Od cumela odučis, prst sa oduca veľmi ťažko
Dnes už máš aj tvarované cumlíky, netreba v tom vidieť neviem aké zlo

lalala94
7. júl 2023

Ja som nechcela dávať, no nakoniec som s cumlíkom skončila ešte v pôrodnici. 😀 Dcéra ho má ale len na spánky a neskôr ho aj sama vypluje. Nie je nejaká závisláčka, ale pri zaspávaní ho potrebuje. Má 11 mesiacov, zatiaľ jej ho neplánujem brať. Ak ho dieťa chce, prečo nie.

autor
7. júl 2023

@anastazia93 ak si cmula prsteky a cumlik nechce tak co potom ?
A je pravda alebo blbost ak si cmula prsteky ze bude mat opuchnute ?
Dakujem

zuzinka888
7. júl 2023

Z prstekami je to blbost ze by opuchli. Ale mozu poskodit chrup hlavne ak cmula palec co sa tazko oduca a zlozvyk si deti nesu az do predskolskych/ skolskych cias. Od cumla oducis v pohode okolo 2- 2,5 mozno aj skor. Cim dlhsie- tym tazsie.

basska_b
7. júl 2023

Moja prva mala cumel, v 5 mes ho zacala v spanku vypluvat a v 8 mes ho odmietla uplne.
Moja druha cumel nechcela a v 4 tyzdnoch si objavila palcek. Dnes ma 3.5roka a palcek ma dodnes 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ opuchnuty ho nemava, ale mala afty a sem tam hnacky z toho hnusu za nechtami, lebo sak nema ho furt umyty, aj opieskovany si dala do ust...
Pri tretom som vedela, ze palcek urcite nie. Tak ma cumel. A celkom rozumne ho pouziva. Ma 5mes.

mamelka
7. júl 2023

Skôr sa zbavis cumlíka ako prsta. Vyskusaj, napríklad sú tie klasicke guľaté, ono je to aj podľa veku, ale to je zbytocne meniť potom neskor za väčší, sú aj zrezane naše mali radi gulate. Najviac cumlova bola Amalia, ale tak ja som vzala a zahodila(ked sme išli na SK) povedala,že som zabudla v Nemecku a nemala. Mária ta mala cumlík ale len pár mesiacov, asi 6? Vážne neviem. No ma ich veľa a nechcela ich moc.
Najhoršie je na tom to,že si to odnesie chrup(pri prsteku) keď ma dieťa zlý chrup,tak aj reč je ťažšia-hlavne S .... no musíš sama dat Plusy a minusy. Ale radšej by som skúsila cumlik, odnaucit sa od neho vždy da

veronikaszabova
7. júl 2023

Nasa mala dudlik ma. Ked je nekludna, ukludni ju. Ked ide spat, podudle a vypluje. Nespi s nim. Ja som za neho rada 🙂

jj298
7. júl 2023

Cumlik davam iba na zaspanie. A ked v noci zacne vzdychat😀 cez den nema vobec.

inana11
7. júl 2023

Prvému synovi pchali všetci stále dudel a keď mi s tým moc liezli na nervy už,po dvoch mesiacoch,tak som všetky vyhodila a bolo vybavene,nikto mu ho nenútil. Druhý syn cmulal rad,aj si ho pytal,prvé čo sa vôbec naučil pomenovať,skôr ako mama bolo duda😃a bol fakt že zavislak,veľmi veľký,až jeden den hodil dudle dva do kosa,v kosi bolo vysypané trus a žrádlo od papagája takze som povedala že už nemame,ostatne poschovavala že keď by bolo najhorsie. Mal tri mesiace do dvoch rokov,fakt sa postavil od hrania a zahodil,vybavene. Ani raz nezaplakal akurát sa zhoršilo zaspavanie,lebo dá rozbehla reč a teda vkuse mele,aj zaspava tak že rozprava si… ja som už veľa rozmýšľala ako mu vziat dudel,čo spravit,lebo zubky mal už k sebe naklonené,horné jendotky. A vybavil to takto bezbolestne sám,pytal ho asi týždeň. Takze týmto vsetkym chcem povedať že každé dieta je iné a má iné potreby,či ty budeš chcieť aby malo dudel veľmi nezaváži,lebo môže dieta nechcieť a ty sa aj na hlavu postaviť aby malo🤷‍♀️😃

milanemila
7. júl 2023

Ja som ho nepouzivala pri prvom dietati a nepouzivam ani teraz. Mne to pride iba ako dalsia vec, kt treba potom oducat. Nehovorim, ze je to pravidlo, ale len ja mam v okoli 3 deticky, kt to znicilo zubky 🤷🏼‍♀️
Ja som tiez nemala dudel a ani moj brat, takze som vedela, ze to v pohode ide aj bez neho.

taktotedanie
8. júl 2023

Nedavala som, zvladli sme bez
Prsty si bude cmulat aj tak

ls56
8. júl 2023

Mala cumel a vdaka tomu si necmulala palec lebo ten by som jej tazko vzala. Cumel sme zrusili pred troma tyzdnami, teraz ma 1,5r.

autor
8. júl 2023

@anastazia93 ja tiez si vezmem babo ku sebe ak place a dam prsnik ale mam pocit ze je to uz take ze ak zaplace uz ako keby bolo zvyknute ze mam mu dat prsnik aby sa upokojilo, je to tazke ak sme vonku a place v kociari, musim vybrat z kociara aby sa upokojilo. Davam cumel ale fakt nechce vypluva, co by bolo lahsie dat dudu a nevytahovat babo z kociara na prsnik ( 7 tyzdnov na babatko )
Cumel nechce vypluva napína ho z toho

mjk40
8. júl 2023

Áno, prečo nie. Babätko je pokojnejšie a aj mu to pristane. Len keď si naň veľmi zvykne ťažko ho odučiť v 1, 2, najneskôr v 3 rokoch. Potom ho treba natvrdo zobrať a nedať aj keď prvé dva tri dni alebo noci budú ťažké vtedy treba vydržať.

kris_tin257
8. júl 2023

Obe deti s cumlikom, dcéra má 4.5 mesiaca je dosť živá nekludna. Zaspávanie by bola nočná mora ten cumlík ju vie ukľudniť, druhá vec nevie byť sama stačí ísť len na záchod už nervy chytá a plače lebo nikto nie je pri nej čiže ten cumlík ju udržiava v kľude 😊
U syna nebol nejaký extra problém oducit, mal 1.5 roka keď som oducila mal len na noc a v dvoch rokoch aj nočný som odstránila

andy37
8. júl 2023

Mojej som začala dávať cumel až keď ju nič iné nevedelo upokojiť, už si nepamätám koľko mala mesiacov. A dodnes ho má iba na spanie, cez deň vôbec (má 14,5 mesiaca)

anastazia93
8. júl 2023

Noo tiež som mala podobný pocit, len potom aj chcel prso aj nechcel lebo on nechcel mlieko len prso.. potom pomohol nosic hoci zo začiatku ani ten nechcel...

marianarem
8. júl 2023

Moj maly bol velmi cumlovy. Zo zaciatku niekedy chcel, niekedy nie. Potom sa z neho stal zavislak, ako rocny bol niekedy pomaly cely den s cumlom. Neskor uz iba na zaspavanie alebo ukludnenie vo velmi narocnych situaciach - napr. ked cakal na urgente so zlomenou rukou. Od cca 1.5r sme pouzivali uz len ploche cumle Curaprox. No ale teda na to zaspavanie to mal dlho, az do vyse 3r. Parkrat sme aj skusili, ako by zaspal bez toho, ale nula bodov. Tak som to ani nejako extra neriesila, jednalo sa iba o zlomok celeho dna. Potom nejako dozrel na odstavenie, jedneho dna mu babka nejako zabudla dat a nic, normalne zaspal. Tak som mu potom uz ani ja nedala a tiez nic. Isiel dalej bez cumla, vobec sa nan ani raz neopytal, az sa mi verit nechcelo.
Takze celkovo, u nas urobil dobru sluzbu. Nie som vyslovene zastanca cumlov, ale u nas bol proste uzitocny a nenarobil problemy.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
blondinera
9. júl 2023

Syn bol naučený na cumlík ,bez neho nevedel ani zaspinkať,boli aj zásoby v prípade straty ,aké aj sa pekne odnaučil od cumlika,dcéra tá ho nikdy nemala a keď raz našla synov v hračkách hneď že čo to je ?