icon

Von s kočíkom za každého počasia

15. sep 2022

Ahojte, počula som, že von by sa malo chodiť s babatkom za kazdeho pocasia.. Uprimne, ked poprcha alebo fuka silnejsi vietor, tak nejdem, ale videla som mamičky, co tak chodia- v jednej ruke dazdnik a druha ruka tlaci kocik s tym ochrannym igelitom.. Uprimne, malo by sa chodit aj vtedy? Na balkon dieta davat nechcem. Dakujem!

autor
15. sep 2022

@viestta no chodia k nam na balkon, ked tam mam nieco zaujimave a robia bordel.. Bojim sa, aby nevydobli oci, klasika.. Bez srandy.

lasoli
15. sep 2022

tak neviem ci malo ale asi tie baby co chodia za takeho pocasia len tak vedia uspat deti......Ja kebyze mi moje deti spia tak by som nechodila ani v mrazich ani v dazdi ani za fujavice.Moje deti boli v kocari 365 dni v roku aj 3-4x za sen po 2hodin cele 3 roky,a myslim ze im to neuskodilo;)

elizabet173
15. sep 2022

@cyberk to nemusí byť o premotivovaní, možno je to o tom otužovaní, nebývam chorá ani ja, dve PN za celý život, ani dieťa, žiadne sople, kašle. Ale chápem, že každému nemusí vyhovovať prechádzka v daždi, ja chodím aj teraz sama, dážď milujem, ináč som normálna 😂

viestta
15. sep 2022

Tak si sadnes na balkón aj ty a budeš tam piť kávu a straky odhanat.
Alebo sa pôjdeš prechádzať a tam vás straky nebudú obťažovať.
A možno stačí upratať balkón a nedrzat tam nič co ich láka.

ada12345
15. sep 2022

Nie, nechodila som v kazdom pocasi. Ked bolo vonku skaredo, ze sa mi von nechcelo, tak som nesla. Nie je to povinnost a malemu dietatu je to jedno. Netreba posluchat vsetky mudre rady premotivovanych zien. Nech si kazdy robi podla seba a ako mu vyhovuje.

janulik2008
15. sep 2022

To mi pripomenulo, keď raz jednu zimu fujavica bola a trebalo ísť do obchodu. Auto v servise takže len pešo. Vonku nikde nikoho a sestra s kočíkom do obchodu išla. Malú v kočíku nebolo poriadne vidno keď sa jej pýtala že či ok či jej není zima. Ale to mala viac ako rok. Keď bola bábätko sme chodievali von ak neprsalo stále. Ale zasa mňa to baví sa prechádzať 😀

thoughtfulweirdo
15. sep 2022

Áno, chodila som. Ale ja nemám s dažďom žiaden problém, aj sama so sebou vyrazim v daždi len tak na prechádzku 🙂

zenulkaaa
15. sep 2022

Koho to bavi, nech si tak chodi. Ja sama som clovek co neznasa zimu a chladne pocasie a ani za nic by ma nikto nevyhnal do dazda s kocikom.. takze je to skor o cloveku, ked chces, chod.. ked nie, nemusis

cyberk
15. sep 2022

@elizabet173 chapem :D :D a aj obdivujem za sa viete vytrepat von aj ked je skaredo :D ja sa horkotazko vtedy vobec z postele vytrepem a nieto este obliect a von 😂
ps: ja som nebola ani raz zatial na PN a dieta tiez zatial nebolo chore... tak snad bude po mne 😎 😅

viestta
15. sep 2022

@ada12345 prečo sa nazdávaš, že ženy, ktoré chodia s kočíkom von sú premotivované? Premotivované môžu byť aj tie co ostanú doma aby dieťa nedajbože neofuklo. Alebo ich.

lenka2710
15. sep 2022

Môj malý do 10. mesiaca inak nezaspal len v kočíku a kocik sa musel hýbať, narodil sa v júni, takže celú jeseň, zimu, jar som chodila niekoľko krát za deň za každého počasia, inak dieta nespalo, ani na balkóne, mohla som sa aj pokrajat 🤷‍♀️

vulka
15. sep 2022

Ja som chodila za každého počasia do teploty -14. Ak vskutku veľmi pršalo, tak som sa prechádzala na autobusáku, kde sme mali taký pomerne veľký priestor pod strechou.

fineta
15. sep 2022

Áno, za každého počasia. 👍🏻 Treba pozerať na dobro dieťaťa. 👍🏻😊🍀

petamich
15. sep 2022

ano chodila som a chodim za kazdeho pocasia - dazdnik nepouzivam, dala som si nepremokavu bundu a gumaky 🤷‍♀️ maly najlepsie spal za dazda v kociku, teraz uz je to vacsi a nechce byt pod tym krytom, tak dostal nepremokave oblecenie aj on a fungujeme, ked bude prsat tyzden, co je na jesen celkom mozne, tak si neviem predstavit, ze nepojdeme tyzden von

ada12345
15. sep 2022

@viestta No su, lebo ked raz vonku fuka, ze su vystrahy pre nebezpecenstvo vetra, burok a podobne a napriek tomu mamicky tu bohorovne tvrdia, ako oni idu v kazdom pocasi a ze "nie je zle pocasie, ale zle oblecenie", tak to su matky premotivovane, ktore pre "dobro" dietata ho aj ohrozia. Priklad: ako pred par mesiacmi v BA fukalo a napriek tomu sa rodinky vybrali na prechadzku na Kolibu a veru jedno 5rocne dieta tam aj zavalila vetva zo stromu a zomrelo. No naco bolo treba sa trepat do lesa a "otuzovat"? To radsej budem mat zdravy rozum a zive dieta doma.

viestta
15. sep 2022

@ada12345 a si si istá, že chodia aj vtedy keď sa čerti ženia? Nepreháňaj.

didi2102
15. sep 2022

Ja som v daždi ani keď poprchalo nechodila, keď bolo sychravejsie to mi nevadilo,prípadne keď mierne fúkal vietor, osobne napr zbožňujem zimu čiže mne fujavica nevadila 😄❄️ ale do dažďa som nikdy nesla ,dieťa som von spať nedávala lebo sme bývali v byte, deti spali dobre aj doma

mikadooo
15. sep 2022

Ja som nechodila vždy, často som išla dieťa von len uspať a potom som ho opatrne presunula v kočíku na balkón a tam dospala/dospal. Ja som si zatiaľ upratala byt, alebo som sa venovala staršiemu dieťaťu. Vo veľkých mrazoch som dieťa dávala tiež na balkón, vždy tam bolo min. okolo nuly (boli zatvorené sklá a máme tam teplomer). V teplách som ho nechala v kočíku v hale v byte.

dagmarovita
15. sep 2022

Rob podla seba.

baluinka
15. sep 2022

@dskjhfdlkdjhl no napis prečo, to ma ozaj zaujima 🙂

sun_shine_2020
15. sep 2022

ahoj, niektore z nas chodia za kazdeho pocasia lebo dieta cez den nezaspi inde ako v kociku 😁 a kocik nesmie stat ale byt v pohybe 😁

dskjhfdlkdjhl
15. sep 2022

@baluinka Preco? V drvivej vacsine z lenivosti.

mamkalentedkova
15. sep 2022

Ak nemusím ,dobrovoľne by som sa v daždi neprechadzala ani sama a už vôbec nie s dieťaťom.Prezijem ,keď zmoknem ,že sane akane niekde rozprsi ,ale žeby som sa chystala s kočíkom v daždi von ,dve hodiny sa prechádzať ,to určite nie.Sama neznášam dážď .Keď boli deti väčšie ,že samé behali ,dostali pršíplast a gumáky a na chvíľu sme si šli pobehat .Ale voziť v kočíku po daždi dieťa mi nikdy nenapadlo .

ajuga
15. sep 2022

Anoo, chodila som pri oboch detoch von za kazdeho pocasia. Prve dietatko spalo len v pohybujucom sa kociku a druhe som musela vozit, lebo som chodila do skolky po prve dieta, cize som nemala na vyber 😀 inac mladsie milovalo spánok na terase na dvore az do cca 2 rokov.

baluinka
15. sep 2022

@dskjhfdlkdjhl preco ma to zaujima? lebo som cakala presne taku hlupu odpoved,len som si to chcela potvrdit

dskjhfdlkdjhl
15. sep 2022

@baluinka Ta otazka "Preco?" v mojom prispevku, ta nebola pre Teba, to som brala tak, ze napisem otazku aj odpoved naraz. Mne je uplne jedno, preco sa pytas😉

dominidi
15. sep 2022

Ja chodim..mam psov takze som bola zvyknuta byt vonku aj predtym..kupila som si dlhy prsiplast po clenky, mam aj gumaky ked treba takze pohoda..maly je zabaleny v kociku a vzdy prkne zaspinka ked prsi,.ale jasne ked je vonku orkan nechodime😀 bezny dazd problem nie je..

baluinka
15. sep 2022

uhm ok, len by som rada pripomenula ostatným príčetným mamám, ak sa nedrbete v lejaku kočíkovať, naozaj nie ste lenivé... to len niektoré premotivované matky, ako tuto pani @dskjhfdlkdjhl si musia dokázať, aké sú z nich dokonalé matky.

danieladugard
15. sep 2022

No, nebudem tlacit kociar a drzat dazdnik🫣 vdakabohu mi zdravotny stav povoluje mat dieta v nosici a mat dazdnik 👌a tak sa prechadza uuzasne

dskjhfdlkdjhl
15. sep 2022

@baluinka ja vobec nie som premotivovana matka, to, ze som chodila s detmi von za kazdeho pocasia, to bola moja vec, ze tak druhe nechodia, to je ich vec a dokonca to, ze si o nich myslim svoje, to je tiez moja vec. Moje deti boli aspon otuzile a v skolke nevymeskali za rok viac ako tyzden. Samozrejme, nebolo to len vdaka tomu chodeniu na vzduch, keby sa niekto chcel k tomu zase fundovane vyjadrovat😝