Von s kočíkom za každého počasia
Ahojte, počula som, že von by sa malo chodiť s babatkom za kazdeho pocasia.. Uprimne, ked poprcha alebo fuka silnejsi vietor, tak nejdem, ale videla som mamičky, co tak chodia- v jednej ruke dazdnik a druha ruka tlaci kocik s tym ochrannym igelitom.. Uprimne, malo by sa chodit aj vtedy? Na balkon dieta davat nechcem. Dakujem!
Pre mna je utrpenie ostat cely den dnu. Nechodim iba ked fuka silny vietor a je burka. Deti mam jesenne/zimne, od babatiek boli von ,,v zlom" pocasi.
@dskjhfdlkdjhl Samozrejme, to je len a len tvoja vec. Každý nech robí, ako uzná za vhodné. Akurát nazvať ostatné matky, ktoré nezdieľajú tvoje metódy, za lenivé, je prinajmenšom prehnané. Sú mamy, prvorodičky, neisté v XY veciach, neisté samy sebou a svojou výchovou, tápajú v toľkých veciach v materstve..je to práve AJ vďaka takýmto stupídnym pripomienkam, ako si tu ty zadelila.
Ja ti gratulujem, že si chodila za každého počasia von, že sú tvoje deti super otužilé, že nevymeškali takmer nič v škôlke, no nabudúce skús viac zvážiť, ako svoj názor podáš.
@baluinka No, a toto pise ta, ktora tu druhe nazyva premotivovane. Najskor aj premyslaj, kym nieco vypotis.
@dskjhfdlkdjhl prosím? nerozumiem, čo tým chceš povedať.
Ja som sa tým celým snažila len povedať, že NIE JE OK nazývať iné matky lenivé, len pre to, že sa nedrbú za každého počasia von. Tebe to príde naozaj v poriadku? Smutné.
@baluinka No, a nazyvat niekoho premotivovanou matkou, len preto, ze sa dietatu venuje, to je uz OK? Pozri, ak sa nudis, tak si najdi nejaku pracu, ja o dalsiu debatu s Tebou zaujem nemam. Dufam, ze si pochopila.
Prvú dcéru som uspala v auparku a potom ju dala von na terasu, kým som sedela v kaviarni.. s druhou dcérou som už bola v dome, tak som ju tiež vykladala na terasu 😅 ale ak mala horší deň a vonku bolo škaredo, vzala som ju niekde do OC na prechádzku, ja nie som absolútne typ ženy do každého počasia, aj 10 metrov idem autom keď prší, bleeee
@nadazdi mne sa tato odpoved strasne paci.. lebo “nadazdi” 😂👌👌
@dskjhfdlkdjhl premotivovanou som ťa nazvala pre to, že máš potrebu urážať ostatné matky, ktoré nezdieľajú tvoje metódy, ako som už vyššie písala. Čiže podľa teba matka, ktorá netrávi každý boží deň s dieťaťom vonku, sa mu dostatočne nevenuje? OK 😅😅
A áno, nudím sa, takisto ako ty 😉
@baluinka mas to poletene, ale kludne si maj co chces.
Ja ti poviem takto. Keď sú 40tky tsk vonka nechodíme....mne je zle a malá mi ani nezaspí v takých teplotách...to chodíme len na dvor podvečer, ale som typ človeka ktorého práve vyženie von zima a sychravo a kľudne aj dážď😅
@danieladugard hahahha 😂 vlastne hej, ved ja som sa v puberte brutálne malovala a jeden deň zrovna pršalo, keď spolužiak zistil že som ,,na daždi pehata” lebo sa mi roztiekol mejkap 😂 a začali ma všetci volať nadazdi pehata, už potom ostalo len nadazdi, to otrasne počasie ma prenasleduje 😂
Ja som chodila kocikovat ci bola fujavica si prsalo, aj kvoli dietatu aj kvoli sebe, ze mi proste chybala ta prechadzka. A vies co, teraz najradsej spominam na prave tieto kocikovania, lebo to bolo proste nieco ine, svet v inych farbach, ina atmosfera vonku, ine zvuku, malo ludi.
Môžeš aj nemusíš. Dieťa prežije aj doma keď sa ti nechce
Ano, chodila som a chodim. Dokonca aj v zime spaval vonku na terase. Na cerstvom vzduchu sa super spinka
Radsej po dazdi ako ked je vonku 40 stupnov. Myslim, ze kazda zena vie zhodnotit, ze je vonku pocasie na prechadzku. Ak mi ma vietor prevratit kocik, ostanem doma. Ak leje, ze je na ulici 30 cm vody, lebo kanalizacia nestiha, ostanem doma. Ak slnko prazi, ze budem na uhol za 10 min, ostanem doma. Ak nefuka, tisko prsi, posnezieva, ideme von. A nie..dieta nepotrebuje byt vonku za kazdeho pocasia.
Ja ti na to poviem len, že bývam v Londýne 😅 Ale keď nemusím tak isto nejdem, len väčšinou musím, so staršou do školy a tak. A len k tomu otužovaniu, to vidím tu v UK v praxi, novorodenci bez čiapok, ponoziek, v daždi,v nosiči...ja na to gule nemám, na SK majú deti ciapky ešte v maternici 😅 plus sú zababusene až po oči.
Maly mal par mesiacov obdobie, ze spal cez den Len v kociku, takze pokial nebol Victor alebo burka, Von som chodila.
Chodime aj teraz , ma nakupene oblecenie do dazda a gumaky a miluje mlaky, takze pokial nie je burka alebo vichor, sme vonku kazdy den. Ale napr. Mna nebavi byt cely den doma zavreta a neist aspon na kusok sa prejst. Pred par dnami sme Tu mali covid a teda vsetci traja sme sa tesili uz Von, ked budeme moct ist😁
Materstvo ma.jednu super vyhodu - ako si zariadis, tak mas. Teda kym je drobec maly. Ked po 2 rokoch uz zacina prejavovat svoj nazor, nie je to vzdy take lahke 😁
my sme chodili za kazdeho pocasia, susedy si uz tukali na celo, ked ma videli s kocikom vychadzat do lejaku :D ale pre mna bola prechdzka highlight dna, konecne medzi ludmi, takze pekne 3 hodiny cez obed a 2 hodiny podvecer som lietala :D :D a takisto, ked zacalo dieta chodit, kazde doobedie 2-3 hodky, poobede 2-3 hodky. Teraz je v skolke a vidim, ze je mu malo len polhodinka na ihrisku pri MŠ doobeda, nie je vybehany, ani cez obed tam preto nespi, pritom doma kazdy den 2 hodiny spi cez obed. Poobede sa ho teda snazime unavit prechadzkou dvojnasobne :D
Ja som chodila za každého počasia. Doma som bola iba v prípade silného mrazu, vysoký horúčav búrky a lejaku s vetrom. Inak som bola vonka stále starší bol tým že chcel do istého veku spať iba v kočíku. Inde nie. Či pršalo či snežilo pláštenka na kočík a išli sme. Kým nezačal chodiť do škôlky nebýval chorý . Prvý krát bol vonku keď mal 5 dní a narodený na konci decembra

@viestta Tak si to asi ti policajti a noviny vymysleli, ze? Ale chcela by som mat tvoj cas a problemy, ze nenas nic ine na praci ako riesit taketo diskusie. Zrejme trafena hus zagagala. Pekny vecer a venuj sa aj niecomu zmysluplnejsiemu. 😉