icon

Zaspávanie dieťaťa na prsníku

zizanasabol
10. nov 2012

Ahojte.Moja mesacna dcerka vie zaspat len na prsniku. ked sa kojime zaspi na prsniku, no ked ju potom prelozim tak o chviku je hore a place kym nedostane prsnik a zaspi znovu (cumel uplne odmieta). Mna uz z toho bolia bradavky.Ked chcem aby spala tak ich dudla cely ten cas. Nepomaha ani kolisanie,nosenie na rukach,spievanie,skackanie na fitlopte. cez den chodime 2 x na prechadzky,v kociku spinka 2-2,5 hod (musu sa vsak kocik hybat, ked s nim zastanem je hned hore).
Viete mi poradit ako ju odnaucit od zaspavania na prsniku? Dakujem za vserky rady

evamarcel
24. nov 2012

@ladybaby ked si ho prenasala do postielky si ho mala v perinke? Ja musim kojit po sediacky este sa nevie prisavat po leziacky a musim ju mat vonku z perinky lebo sa zlosti ked je v perinke a ju kojim ale spinkat chce v perinke lebo ked ju nezabalim zacne s ruckami sermovat a uplne sa rozrusi zobudi ked ju zaspatu polozim do postielky, tak po nakojeni uz mi spinka co by bolo super ju musim obliect do perinky to sa preberie a zas skusat prikladat s perinkou co sa dost zlosti aby som ju nanovo uspala a tak preniesla je to uplne trapenie, ale ako vravim neviem s nou spat na posteli jednak sa mi zgulava kedze nieje zviazana v perinke a jednak sa ja nic nemozem vyspat ani tu hodinku co je do dalsieho kojenia lebo sa nemozem ani pohnut ...ja som uz z nasich noci zufala...cez den je to v pohode nakojim odgrgne este culu ju dam do perinky polozim do kocika dam cumel trosku pokyveme a spinka ale v noci neviem co robit vobec cumel nechce tak ako cez den....a potom to perinkovanie...

gilmorka
25. nov 2012

@zizanasabol nas maly bol presne taky isty, kazde dve hodinky od skoncenia dojcenia zacal strasne plakat ale ani nie od hladu ale presne, ze sa chcel uspat na prsniku a dudlat si. Najskor som dojcila po sediacky na takom penovom rovnom vankusi co drzal tvar, takze tam na kolenach ked sa odcucol a chvilku spal, nechala som ho spat. Dal sa tak aj prelozit vedla mna, ale po 10 min.bol hore. Cize som kojila asi 1,5 hodiny - 2 hodiny. V kociku plakal a nezaspal ani vonku. Ked mal 3 mesiace, trosku sa naucil na dudlik, ale iba klasicky okruhly babynova a aj to len v kociku a hned ako zaspal, vyplul ho. Takze od vtedy mi v kociku spal ale len vonku, za jazdy a 40 min., to som si mohla aj nastavit stopky. Striedali sa obdobia ked dudlik v kociku bojkotoval hned a nespaval ani vonku, len na prsniku vnutri. Kocikove obdobie sa zlepsilo az ked bol v sportaku a sedel. Spanok doma sa velmi nezlepsoval, akurat od 4 m. uz vydrzal dlhsie nespat a nadojcit ho trvalo 10 min.. Ale ked isiel spat, potreboval prsnik na uspatie, potom vydrzal chvilu spat sam a potom zas dudlat. Cize som spavala resp. lezala s nim. Az sme sa dostali do fazy ze po uspati vydrzal 40 min.spat sam, to som si upratala alebo sa najedla a potom som sa musela ist dat "nacucnut". V noci najskor spaval od osmej do jednej v postielke, postupne vsak prespal sam stale menej a nakoniec uz spal s nami celu noc, lebo inak by som nemala sancu vyspat sa. Ked bola horsia noc, budil sa aj 10 krat a potreboval si podudlat. V noci ma z toho aj dost bolieval chrbat, casom to trochu preslo. Cim bol starsi, budil sa menej casto. A pekne zacal spavat az po odstavrni v 21.mesiacoch. Ale zvladli sme to. Taky je nas pribeh. Lahke to nebolo a veru som si obcas aj poplakala, ked som citala prispevky od mamiciek, ze maly zaspal, mam dve - tri hodinky, tak si idem porobit, navarit, upratat. To som ja nepoznala. Vsetko som robila pri malom, ked sa trosku hral, alebo ked uz bol vacsi okolo roka tak bol na linke a "pomahal". Vyhoda bola, ze bol prve dieta, teraz sa trosku bojim ak bude druhe take iste, ako to zvladneme. Ale tak nejak sa to bude musiet dat :- /

zizanasabol
autor
9. dec 2012

Ahojte.Ja malu nebalim do perinky.Ona sa strasne jeduje ked nemoze hybat ruckami. V noci spi so mnou na posteli, kezi na boku a za chrbarik jej dan deku aby sa neotocila a nespadla. Poslednr noci mame tazsie ako predtym, teraz je jazdu chvilku hore a chce si podudlat . PRed tyzdnom som mala laktacnu krizu, vtedy sa velmi jedovala na prsniku no vyzera to ze sa mliecko rozbehlo ale malicka stale v noci chce dudlat. Tiez ma boli cele telo kedze celu noc spim na boku (raz jednom raz druhom) a ona si takmer vkuse dudle ( cumel odmieta, a ked nema prsnik neda sa utisit). Uz ked nevladzem tak odidem nachvilu z izby a partner sa s nou chvilu trapi. Tiez mam stavy ze placem a najradsej by som s tym sekla a dala UM. No potom sa ten nas poklad na mna usmeje a ja zmakknem🙂 A tiez mi pomahaju prispevky tu, ked vidim ze aj ostatne mamicky riesia tento problem .
Nevuem si ani predstavit aby som mala teraz druhe dieta, a to som vravela, ze do.roka by som chcela znovu otehotniet🙂

sestricka1
12. dec 2012

Caute baby, tak som rada, že nie som jediná, totiž všetky moje kamarátky musia svoje deturence zobudiť aby im mohli dať papať a my od narodenia nespíme, teraz zaspáva na prsníku , ale nedávam ju tým pádom odgrgnúť, nevadí to, nebolí ju potom bruško?.......ked ju skúsim presunuť do postielky začína veľký krik, má skoro mesiac a spí málo aj cez den, velmi málo, ja som vyčerpaná a zúfalá ale vždy ma nejako postaví na nohy jej úsmev a pohlad 😵 .... a vám detičky dobre priberajú? my trošku pomenej ....

veroduan
29. dec 2012

Ahojte dievčatá, riešim podobné ako Vy. Moja dcéra bude mať v marci 2 roky a stále ju kojím a uspávam na prsníku. V noci sa niekoľkokrát budí na kojenie, teda určite je to niekedy len o psychike...Neviem si predstaviť, ako ju odstavím od kojenia, ako ju budem potom uspávať, ona je veľký šinter a nevydrží napr. si pozerať knižku...
Mám ešte staršieho syna, ktorý spí v detskej izbe aj s tatom, malá spí so mnou na veľkej posteli v spálni. Nie je to ideálne, ale takto sa asi najmenej rušíme. A spánok je pre mňa strašne dôležitý, aby som potom mohla zvládnuť nasledujúci deň.
Nie som ten typ, čo dokáže nechať dieťa vyplakať....ale budem to musieť riešiť a bude aj plač stopro.

toskana
6. jan 2013

@zizanasabol ahoj, od vianoc riesime aj my podobny problem, kedy mala nasa dominika 3 mesiace. prve tyzdne bola v noci hore aj 2-3 hodiny, co sme ju nevedeli uspat. Potom sa naucila zaspavat na prsniku, co som spociatku brala ako super vyhodu - lebo sa napapala, prelozila som ju do postielky (je stale v perinke) a potom spala 2,3,4 niekedy aj 5 hodin. No len ako pisem, po tych vianociach sa to zmenilo ☹ Zaspava sice stale na prsniku a na rukach, no akonahle ju polozim do postielky (ukladam ju neskutocne opatrne), mikne nou, zobudi sa a nezaspi a neprestane plakat kym nedostane prsnik. Toto sa opakuje x-krat, celu noc, vydrzim max hodinku a pol a potom ju dam do hojdacky a pustim jej hudbu. Takto zaspi najskor po pol hodine. No, cele je to boj ☹ Na cumlik sa naucila niekedy po prvom mesiaci, cez den ho rada pozuzle, no v noci ho uplne odmieta, chce si dudlat len na prsniku. Trva to "len" par dni, no neviem si predstavit, ze by sme mali takto fungovat este niekolko mesiacov! 😨 A co som spozorovala, uz aj cez den v kociku viac place a viac sa natrapi, kym zaspi - cize vychadza mi z toho, ze by chcela tiez najradsej len prsnik! ☹
Ako ste na tom vy, po par tyzdnoch? Co nato vy, ostatne mamicky?

eriwap
7. mar 2013

Ahoj maminy, my tiež zaspávanie na prsníku. Malý má 7 týždňou a trápi ho bruško. Jedine na prsníku sa vie ukľudniť. Ale dosť má bola bradavky 😖 čo ich mám také dožmolené, malinký vie dudlať jeden prsník aj hodinu

3kitty3
7. mar 2013

@veroduan pred rokom som riešila to isté. A urobili sme to takto. Malý mal dva roky a zistila som že som tehotná asi tyzden dva som mu vysvetľovala že už je veľký a mamka za chvíľu nebude mať dobre mlieko a potom večer som si na noc zohriala už kravske mlieko a čase kojenia na prsnik dala peper. Potom sme sa zhodli že mlieko a nieje už dobre. Tu noc sa to este zopakovalo a aj pár krát potom chcel skúsiť a stale som rychlo wadgja po peper a od vtedy mi drobec spí celú noc. Dve muchy jednou ranou

miskaska
2. aug 2013

@gilmorka akurat som nasla tvoj prispevok a mam pocit, ze citam o sebe a mojom synovi. Momentalne mame noci, ze spi niekedy len 45 min. a chce dudlat..cez den spavam s nim. tych cca 45 min. spi ako drevo a potom potrebuje opat prsnik a takto "pospime" aj 2-3 hodinky. Ako ste zvladli odstavenie, ked bol taky zavislak? A co dcerka, je rovnaka? Alebo fakt je pravda, co sa vravi, ze kazde dieta je ine. Kvoli tomuto mam trosku strach mat druhe dieta

gilmorka
2. aug 2013

Ahoj @miskaska, odstavila som ho v 22. mesiacoch, raz som proste poobede uspavala bez prsnika aj ked pytal, bolo pol hodiny placu, tato ho ponosil a zaspal. A vecer uz zas zaspal za 5 minut ponosenim na rukach. V noci vobec nepytal a odvtedy uz si ani nespomenul a prespaval noc. Len mne to bolo luto 🙂 Uspavala som ho teda ponosenim, do 10 minut spal aj poobede aj vecer, a po par tyzdnoch uz sme skusali zaspavat v leze a v pohode sa naucil.
Dcerka je kapitola sama o sebe co sa tyka dojcenia, prvy mesiac len spala alebo bola na prsniku, myslela som ze to bude to iste ako maly, aj ked tahala mliecko lepsie, ale chcela po napapani nonstop dudlat. Po prvom mesiaci prisiel dojcensky strajk a opacny problem, na prsnik ju bolo tazke vobec dostat a doteraz je to narocne,bojujeme. Ale to uz je o inom.
Kazde dieta je ine. Drzim palce.

noname26
20. sep 2013

@miskaska presne ako u nas, chcem zalozit skupinu takychto mamiciek, nepojdes za moderatora? moja ma pol roka, od 3 mesiacov je so mnou v posteli, co som to nezvladala, ale stale castejsie sa budi, aby cucla, posledne 2 noci celu noc na mne. v kociku nespi a nezaspi, len v posteli alebo nosici ale na prsniku. ako tak citam, toto nas caka este cele mesiace az roky☹( treba sa podporit, poradit, lebo okolie nas nechape

miskaska
20. sep 2013

@noname26 ahoj, urcite je nas viac...len neviem, ci nevadi, ze nie som az tak casto na nete. Ale mozme to skusit ;)

ariesi
20. sep 2013

@zizanasabol poradit ako odnaucit neviem, kedze drobec ma vyse 7 mesiacov a doposial zaspava tak. tiez to tak bolo asi prve tri- 4 mesiace, ze spal iba na prsniku alebo v iducom kociari, v noci som si ho nechala uz radsej v posteli pri sebe, lebo to sa nedalo ho davat do postielky, v kuse sa budil. cumel takisto nechce. neskor zacal odmietat kociar, takze sa na prechadzky nosime, spociatku tam krasne zaspal a pospal, teraz kukuckuje vsade dookola a ked chce spat, tak sa zacne jedovat, tahat sa k prsniku, no ale vtedy strcim cumel a vycsinou ho zoberie a zaspi. ale zvycajne uz spime iba doma, samozrejme pri mne. teraz je to uz tak, ze sa uspi s prsom v ustach a potom mu vypadne a spi dalej. len musim byt pri nom, len vynimocne sa nezobudi uz po par minutach ked odidem. a v noci norma min. 8 pricucnuti, ale to sa kojime poleziaky a tiez pocuca, a potom uz pusti. posledne dni chce spinkat na brusku- a zaroven cicat, co je teda dost zaujimave, ale tak pocicka a potom pusti a je len prituleny.
neboj, ona sa to bude pravidelne menit, moze to trvat dlhsie, nemusi. necitala som vsetky prispevky, co ti tu baby pisali, tak neviem, ci radili aj vyplakavanie a tak, ale to ja odmietam,som tu pre drobca a napokon, do maturity zaspavat na prse nebude. 😉

noname26
21. sep 2013

@miskaska ved ani ja nie som casto na nete. to asi ziadna maminka narocneho dietata, necakam caste prispevky, ale aj to malo dokaze pomoct, povzdbudit a aspon dat pocit, ze nie sme same

noname26
22. sep 2013

dievcata, ktore by ste sli za administratora este? myslim, ze taka skupina by sa nam zisla. prihlaste sa, necakam, ze budeme casto prispievat, ale aj malo sa zide.

chloe21
8. nov 2013

@noname26
@miskaska baby a založili ste tú skupinu, či nie? rada by som sa pridala keďže my máme úplne rovnaký "problém".. od úplného miminka nespí inak ako len v šatke/nosiči alebo so mnou v posteli nacecnutá ako taký malý kliešť. Dokáže dudlať aj 2h, sama ma pustí málokedy a aj keď pustí tak za min, päť a niekedy dokonca "až" 15min je hore a hľadá ma, takže znova prso a znova dudle 🙂 zozačiatku to bolo ťažšie, teraz som si už na to zvykla a beriem to ako samozrejmosť keďže plakať ju nenechám. Hovorím tomu, že je to pre mňa povinný oddych 😀 no neviem ako to bude pri druhom dieťati ak by bolo také isté ako naša malá 😉

noname26
8. nov 2013

@chloe21 nezalozila este, lebo som nenasla 3.admina, sla by si zan? ja to mam tiez tak, mala dudle a spi cez den 2 hodiny vkuse prilepena, tak citam, v zivote som tolko knih neprecitala🙂) oddych ok, len chrbtica a domacnost trpi. niekedy sa mala odpoji, odidem a za 5 min je hore, som rada ak na wecko stihnem zbehnut, ako keby citila, ze tam uz nie som, mozno moje teplo zmizne. no tiez som si zvykla, len dufam ze za tie roky neochoriem nikdy tak, aby som nutene nemusela prestat kojit, toho soku sa bojim a tiez si neviem predstavit druhe take

chloe21
8. nov 2013

@noname26 kľudne 🙂 a ako sa bude volať? hehe no úplne ako keby čítam o nás 😀 ja ešte ako tak stíham domácnosť keď je malá hore aj to je tak na etapy ale aspoň niečo aj to sa druhí čudujú ako to popri malej stíham.. ja som už skúšala aj nechať pri nej moje tričko aby ma "cítila" alebo jej tam dať maca akože som to ja 😀 no kašlala mi na to, len tak ju neošááálim 😅

miskaska
8. nov 2013

@chloe21
@noname26 zvladam tak cca 4 knihy mesacne 😀

noname26
9. nov 2013

@chloe21
@miskaska myslela som ze nazov by mohol byt "Maminky náročných detí alebo zaspávame na prsníku", lebo pod pojmami zaspávať na prsníku či náročné deti som niečo hľadala, tak aby nás našli i iné maminy. ale uvítam akýkoľvek nápad. určite si máme čo vymeniť. ja som stále v kontakte s laktačnou, suseda má 3 ročnú ešte stále závisláčku, my máme 8 mesiacov a už sme mali viacero fáz vývoja. takže som myslela, že by bolo dobré keby sme mohli viaceré prispieť so skúsenosťami, že ako to bolo v akom období, čo sme skúsili či počuli. čo pomohlo či skôr nepomohlo, keďže stále máme doma závislákov🙂) inak som rozmýšlala napísať aj do mama a ja, či by neurobili článok o odúčaní, s pohľadu psychológa, laktačných poradkýň a pod., lebo minule písali o odstavovaní ale len z hľadiska výživy, čo nás evidentne netrápi. ide o to, ako to urobiť čo najšetrnejšie, aby sme detičkám psychicky neublížili, i kedy je na to vhodné či nevhodné obdobie (napr. sotva v období separačných úzkostí, období vzdoru, a pod.). a ako to urobiť ak na to mám dosť času a ako ak to musí byť náhle, napr. zo zdravotných dôvodov. čo vy na to?

janinna11
9. nov 2013

@chloe21 ahoj, my mame to iste, tiez buvame najviac v manduce, a v noci asi 2 hodky v postielke a na prve budenie okolo desiatej-jedenastej vecer si ho uz prekladam k sebe, v lehu dojcim a tak az do rana priebezne cuca a buva. Podarilo sa ti uz nejako to obmedzit alebo vyriesit?

chloe21
9. nov 2013

@miskaska
@noname26 tak s tými knihami by som mala začať aj ja, ja väčšinou idem cez mt na internet a hľadám čo potrebujem alebo koníkujem 😉
Ja som za - zaspávame na prsníku a možno by som tam doplnila ešte u maminky 😅 i keď je veľa detí, ktoré na prsníku zaspia a potom spia ďalej samé no my sme extra prípady 🙂 a čo ti na to laktačná povedala? Mne len kývla hlavou, že mmmmm, že niektoré deti proste nevedia spať samé a potrebujú cítiť matku, lenže to je skôr o dudlaní a nie o tom že ma cíti lebo aj keď pustí a ostanem tam tak sa aj tak zobudí 🙂 my máme teraz 6 m, tiež sme si prešli viacerými fázami no vždy sa vráti k tomu dudlaniu..
ako článok by to určite nebolo pre niekoho zlé no ja malú kvôli tomu odstavovať nechcem, viem že sa raz naučí spať aj sama no najskôr musí do toho dospieť no určite by ma zaujímala ich odpoveď čo v prípade ak by to malo byť náhle, napr. zdr. dôvodov (to si ani neviem predstaviť čo by sa dialo no verím, že nič také sa nestane) no v tomto prípade máme ešte stále v zálohe nosič aj to ho už večer pojkotuje 😖

chloe21
9. nov 2013

@janinna11 ahojky a nejdú vám zúbky keď je aj v noci tak často hore? my takto normálka spávame cez deň, ale večer je to väčšinou dobré teda že nie je stále nacecnutá, ale od malého bábatka spí s nami len keď jej šli zúbky tak aj v noci bola v kuse na prsu

chloe21
9. nov 2013

@janinna11 a náš spánok je stále o tom istom akurát jediný rozdiel je ten, že počas toho ako je hore mi už vydrží aj v kočíku (športovom) no na spánok ideme buď do nosiča alebo domov do posteli a s prsom v ústach..

@noname26
@miskaska ešte ma napadlo, že počas toho ako ona "spí" teda dudle tie 2h tak pomedzi to dudlanie sa mi samozrejme aj spúšťa mlieko, takže niekoľko krát pije až sa zobudí na to, že je prejedená a potom grcká kade tade ☹ toto je viacmenej také jediné čo ma na tom "hnevá"

noname26
9. nov 2013

@chloe21 veru to je dobrá poznámka, že u maminky, lebo niektoré známe mi tiež tvrdili, že zaspávajú na prsníku, ale nakoniec sa z toho vykľulo, že deti zaspia na prsníku, ale potom ich maminky preložia do postieľky a koniec. u nás je postieľka odkladacie miesto na veci, malá v nej proste nebude. a tiež zaspí v zumbucce ale len na pol hoďku a celý čas musí byť pritom na prsníku. Neviem, čo do budúcna, lebo už má 8mesiacov a musím si nosič zapínať na boky, aby dočiahla na prso. keď bude väčšia, nedočiahne. chceli sme s ňou chodievať na výlety, ale čo keď inde ako v posteli na mne nezaspí? aj kočík ignoruje...

noname26
9. nov 2013

@chloe21 a keď nám šli zúbky, bola na ňom viac ako zvyčajne, asi polovicu z noci. som chodila ako mátoha, potom sa to zas "znormálnilo" - ani ja malú odstavovať nechcem, ale napr. kamarátka musela na čistenie a pri narkóze nemohla 24hodín kojiť. to si neviem predstaviť

noname26
9. nov 2013

@chloe21 nám sa tiež mlieko spúšťa, tak teraz nadmieru priberá, doteraz sme boli na hranici podvýživy a teraz priberá čo mesiac to kilo, ako sme zaviedli aj príkrmy

noname26
9. nov 2013

takže ako uzavrieme ten názov?

chloe21
9. nov 2013

@noname26 niečo v tom zmysle: "Zaspávam a spinkám u maminky na prsníku", hm? 🙂
@miskaska

noname26
9. nov 2013

@chloe21 myslím, že môže byť, hlavne, aby tam bolo na prsníku - ešte som tam chcela dať náročné dieťa, lebo aj pod tým som hľadala, ale to by bolo dlhé príliš, aj takto je to dlhé - alebo.. čo takto "Spinkám len u maminky na prsníku" - lebo keď spinkám tak aj zaspávam🙂