icon

Zhoršuje sa to a už nevládzem

grundia
23. júl 2013

Ahojte.Som psychicky vycerpana z uspavania mojej malej.Od narodenia sa uspavame na ciciku.,to mi ale az tak nevadi.No doba za ktorú zaspi nebyva nikdy pod hodinu.Ak to tak je,strasne sa tesim.Vacsinou je to okolo hodiny a pol.Snazim sa ju ulozit hneď keď na nej vidim unavu.Ideme sa ulozit,mala si podudka a potom sa preberie.Zacne sa rozprávat,valat na posteli,vymyslat.Vacsinou sa stane,ze to presvihne a zrazu je mrzuta a mrnka.No ja sa ju snazim ukludnit no to sa len jeduje,ze jej nedovolím robit co chce.
V posledne dni keď ideme spat,stvera sa po mne,chce na mne spat.Neviem co ju to napadlo.
Uz neviem ako s nou dalej,ako ju uspat inak.Ak ju dam do postielky,zacne nenormalne vyvadzat,naraza hlavickou do mantinelov,roni krokodilie slzy.Nechcem ju tak nechat vyplakat,zda sa mi este malicka na to aby som ju takto "tyrala"..Ma 7,5mesiaca.
Viete niekto poradit?dakujem.

Strana
z3
doliva
23. júl 2013

@grundia a ožno by si ju mala nechať vyplakať a nech potom zaspinká,lebo aj ty si potrebuješ oddýchnuť niesi robot....

samantha223
23. júl 2013

nasa 1 dcera si zvykla na nasu pritomnost a uz sme sa jej nezbavili do 5 rokov. bolo to nieco hrozne , druhe a 3 dieta zaspavalo od narodenia same a nikdy ich nebolo treba usppavat, boli tak zvyknuty od narodenia.

grundia
autor
23. júl 2013

@doliva dnes takto plakala takmer hodinu a nic..ona ma v tom vydrz ☹

vonicka
23. júl 2013

Moj maly ma 18mesiacov, stale ho uspavam len na prse a su noci kedy do pol 5 prespi bez pohnutia a potom su noci, kedy na polovicu casu na mna skriabe. Obcas mi to vadi, lebo ma rano bolia krize, ale inak je to super, ze mu uz nemusim dat prso aby v noci zaspal. Vdaka tomu, ze si na mna polozi hlavicku sa naucil zaspat aj bez prsa. Ono je to vec pohladu ako to vnimas. Ak sa s tym zmieris a budes si vedoma, ze je to len docasne (otazka niekolkych mesiacov, pripadne roka), tak sa ti s tym bude lahsie existovat. Ak ti to naozaj strasne lezie na nervy,t ak to budes mat tazke. A mala ma 7.5mesiaca, co znamena, ze tazke noci su pred vami kedze jej teraz este neviem kolko mesiacov pojdu zuby. Asi som ta velmi nepovzbudila, co? 🙂 Ja len tolko, ze v tom nie si sama a skus sa na to pozriet aj trosku pozitivne a ver tomu, ze to tak nebude navzdy.

anavila
23. júl 2013

@grundia zda sa to byť kruté, ale treba to rázne stopnúť...ja som tiež moje detiu nechala v tom kritickom obdobi ked na nich prislo, sa vyplakať. Raz, druhykrat a potom to už pojde. Vies ze je napapana, prebalena, pekne ju polož do postielky, ak chces, porozpravaj jej že musi spinkat sama, ze je už velka, pekne jej daj pusu,pohladkaj, mozno jej daj nejakeho plyšaka, a spokojne odíd a zavri za sebou dvere. A nechod tam, ona zaspi, uvidis. aj ked mozno s placom. ale nemas si co vycitať. ked budes stale unavena, tak budes zas mrzuta ty a to jej vobec neprospeje.

danusskaaa
23. júl 2013

mozno jej len chyba mama. ked som skoro rano vstavala do skoly, moja mala sa bala a tiez tazko zaspavala-bala sa ze zase tam nebudem... parkrat som ju nechala zaspat mi na bruchu a potom som ju supla do jej postielky. spinkala pekne a dnes si uz sama pekne lahne do svojej postielky a spinka. mam dole bocnicu, aby mohla prejst von a dnu sama a zabralo to, malinka spi super. ked sa rano zobudi, prelezie si postel a ide ku hrackam-asi sa neciti byt nejako odstrcena a stale spi pekne vo svojom. vyskusaj ju nejako "oblbnut", parkrat zaspat na tebe-citi srdiecko tak je babatko kludnejsie-potom ju preloz-uvidis ako reaguje!

jamimija
23. júl 2013

Ja mám tiež jednu dcérku, má čerstvo 2 roky a tiež s ňou chodím večer spať-do mojej postele..je to bohužiaľ tak, od malinka si na to zvykla, ťažko ju to odučiť - ale zas do 18-tky to tak nebude,nie? 😀 Teda dúfam 😉
Tiež pred spaním vymýšľa,len aby nemusela ísť spať hoci je už unavená-skúšala som ju nechať nech robí čo chce, veď potom zaspí, ale teraz je väčšia a rozumie,keď jej poviem,nech nevymýšľa, ľahne si,zavrie oči a búva..no a po pol hodine,niekedy viac zaspí.. Keby viem, ako to naše spanie dopadne,tak ju od mala necham samú v postielke..ale hold človek sa učí na vlastných chybách..
Asi som veľmi nepomohla, ale držím palce, zlepší sa to..

0604katka
23. júl 2013

Ja praktizujem prebalit napapat,odgrgnut popripade,a sup do postielky.niekedy poplace,niekedy nie.ale ja odidem zo spalne.

katka1981
23. júl 2013

@grundia, zlatko ale ved su horucavy, to moze byt dovod, mozu jej ist zubky, moze mat separacnu uzkost. Viem, ze je to tazke, ale kludne sa tato situacia moze zlepsit az ked bude mat tvoja dcerka 3-4 roky. Jedine co ti mozem poradit, ak by to bolo u vas mozne, aby si si nasla relax, lebo nic ine ti nepomoze viac ako relax. Ja som ho nemala do nastupu do prace (bola som doma takmer 4 roky). Naozaj potrebujes vypnut. Malinka je ozaj este velmi malicka, tazko nieco poriesis. To ze ju ukladas, hned ked vidis unavu, to je presne to, co ti mozem poradit.

0604katka
23. júl 2013

@anavila moja rec.funguje to🙂

rora
23. júl 2013

zaobstaraj jej nejakeho "mojkáčika", nejaku prijemne makku hracku a tu jej pred spanim podstrkuj,aby si odvratila pozornost od seba a neliezla po tebe,moja si takto zvykla na takeho psika makuckeho a casto s nim zaspavala.

dendy1
23. júl 2013

@doliva = a možno by si ju mala nechať vyplakať a nech potom zaspinká - až budeš mať dieťatko doma, tak na toto asi rýchlo zabudneš 🙂 Uvidíš aké robotky dokážu matky byť 😀

siska53
23. júl 2013

A davas ju do postielky este prebratu? Moja tiez zaspava na ciciku ( ma uz takmer 16 m), ale ja ju tam davam, az ked mam pocit, ze uz tvrdo spi, aj tak sa mi stane, ze sa este preberie a treba to zopakovat. Nastastie to netrva hodinu, len obcas. Inak niekde som citala, ze pomaha i prehodenie tenkej plienky cez tvaricku. To som vsak ja neskusala..

dejka77
23. júl 2013

Ja som toto akurat riesila tiez. Dcera tiez takto zaspavala a teraz spi s nami na posteli. Syn takisto takto zaspaval, ale v poslednom case nie a nie ho uspat a tiez chodil spat strasne neskoro, az po 22.00. Tak som si povedala dost, uz nebudem stracat s nim cas viac ako hodinu a aj tak nezaspi. Rozhodla som sa vyskusat metodu, ze ho dam do postielky a ostanem pri nom, ked bude plakat zoberiem na ruky a ked sa upokoji dam naspat. Lenze ked som to urobila tak zacal plakat este viac. Tak som sa mu prihovarala, on plakal, uz to trvalo fakt dlho. Nastvala som sa a odisla, este plakal asi 15min. a konecne zaspal. Dnes som bola zvedava ako to dopadne. Pustila som mu twinkle twinkle star na pc, bol uz unaveny tak som ho dala do postielky. Otocil sa nabok a vyzeralo to, ze snad zaspi, ale kdeze. Zase zacal vymyslat, odtlacal sa nohami o postielku, tak som mu zacala spievat twinkle star (tolko som mu to pustala az som sa naucila slova 🙂 ) a stal sa zazrak, normalne ani nie do 5 minut spal.
Tych metod je vela, mozes trebars skusit, ze ju das do postielky a ked bude plakat tak stale zobrat na ruky, ale potom ju dat naspat. Pri niektorych detoch to treba opakovat x-krat. Alebo dat do postielky a len sa prihovarat alebo spievat. Je este kopec inych metod, skus pozriet na nete.

h2
23. júl 2013

Ahoj, môj syn zaspáva so mnou na veľkej posteli, máme taký rituál, že si pred spaním v posteli "čítame", keď už chcem, aby spal, vysvetlím mu, že už je unavený, aj maminka a že ideme spinkať. Lahnem si k nemu a tvárim sa, že už spím. Ale treba vydržať, on vždy ešte chvíľku skúša, lezie po mne a tak, ale keď na nič nereagujem, tak po krátkom čase ho to prestane baviť, uloží sa a zaspí. Chvíľku počkám, potom ho preložím do postieľky a hotovo. 🙂 Uznávam, že to nie je najrýchlejší spôsob, ale podľa mňa určite lepšie, než zabuchnúť dvere a nechať bábo vyrevať.
A ešte jedna vec: tiež som bývala nervózna, keď nezaspal "podľa mojich predstáv", lebo som ešte chcela ísť niečo robiť (žehliť, upratovať hračky atď), ale už si nič neplánujem, ak sa Ti napriek všetkému nepodarí skrátiť čas uspávania, tak si proste povedz, že na to potrebuješ hodinu a pol a tú si na to vyčleň, ber to ako oddych, psychicky Ti to pomôže. Držím palce. 🙂

kattrin5
23. júl 2013

Ja som tiez mala to iste alw riesila som to vyplakanim ked mala dcerka 5 mesiacov a uplne zabralo...teraz zaspava sama vpostielke a nemame priblem

sante81
24. júl 2013

synovi som dávala pri spaní maly vankusik, spí s ním do dnes, ma 4 roky a dcére od narodenia bavlnenu plienku. neviem ako to pomenovat - niečo ako mojkátko 🙂 uspávala som ich vzdy podla potreby, kočík - vonku, na rukách, prelozila som si deku, a ponosila. zaspala do minuty, ale potrebovala moju prítomost. a teraz zaspí sama bez problémov.

andrea129
24. júl 2013

Ako nic v zlom, ale rady, ze 'pohlad, vysvetli jej, ze je uz velka, atd....' - to dieta ma 7,5 mesiaca, nie 5 rokov! V tomto obdobi ono len citi, ze potrebuje maminu blizkost. Ono sa hovori, ze nechaj vyplakat a potom to uz pojde. Vsak to je jasne, ze to potom pojde. Ved to dieta nema inu moznost, ked od unavy od plakania zaspi, lebo nikto nepride...Ved ono nemoze odist, ked nevie chodit ani nic....Osobne, ja si myslim, ze ten pocit 'opustenia' v dietatku potom zostane niekde v podvedomi a prejavi sa inym sposobom, ked bude starsie....
Moj nazor....Je mi jedno, co mi na to kto odpise....Mam taku istu malu dcerku, zaspavame niekedy hodinku, niekedy menej, ale nikdy ju nenecham vyplakat. A netreba mi pisat, ze mam cakat, ze bude na mne nalepena aj ked bude starsia. Ak to bude potrebovat, ok. Ale skor si myslim, ze kedze bude mat stale pocit bezpecia, tak sa osamostatni skor. Deti, ktore sa citia opustene, lebo nemaju inu moznost, len sa vyplakat, tak tie sa praveze citia neiste teraz, ci neskor v starsom veku....
Ale rob, ako citis.....Ja robim tak, ako citim ja....🙂

karin1234
24. júl 2013

ahoj, daj postrazit miminko niekomu blizkemu ty nachvilu vypni a oddychni si. malej skus na stoliť rezim, daj jej vsetko co potrebuje, aj pomojkanie aj potulenie ale urob hranice, ked sa ide spinkat ta sa spinka, musis byt silna, vydrz aj trosku placu na zaciatok ale pomoze to viem to z vlastnej skusenosti. deti si zvyknu rychlo.

karin1234
24. júl 2013

@karin1234 *nastolit prepac pisem ako po hebrejsky 😀

grundia
autor
24. júl 2013

Diea dakujem za rady.Vacsinu z nich som uz skusala.Dala som jej do postielky prasiatko,to ma rada,skusala plienku,nechala plakat,prihovarala sa jej a neviem co este.
Ono by mi to az tak v podstate nevadilo keby to nieje takto cely den.Sama spat cez den nevie,lemd 20minut a je hore.Keď chcem aby spala,musim s nou a to tiez spi na mne.Cez den nevydrzi hore ani 2,5hodiny a vecer aj po 5tich nevie skoncit.
Relax si davam len v tedy ak mi ju niekto vezme von co je v priemere 1,max.2x do tyzdna po 2hodky.Inak som s nou sama,mm je casto dlho prec.A keď je doma,mala nieje na neho velmi zvyknuta,co je tiez minus.
Vcera vecer som ju musela nechat uz samu a ja som sa musela tiez ukludnit,vyplakat,aby som na nu ten stres neprenasala.

grundia
autor
24. júl 2013

@karin1234 ale ona strasne silno a dlho "reve"

grundia
autor
24. júl 2013

Zubky jej prave vysli dalsie,na teplo nejak nereaguje,ze bx bola podrazdena a uz byva unavena keď ideme buvat.

terezka1947
24. júl 2013

@grundia hm....vies,moj ma 21mesiacov a tych faz zaspavania a vstavania v noci,resp.spinkania sme mali uz mam pocit,ze milion 😀
ale jedno platilo vzdy: jednoducho,ked som mala pocit,ze tuzi byt bytostne pri mne,aj sme spolu zaspavali...jednoducho,ked som "bojovala"a chcela,aby robil nieco podla mna,neslo to 😒 ....a ked som pristupila na "jeho"boli sme obaja kludnejsi...
pozri,idu zubky-dospely clovek bolest preziva zle,da si tabletku a aj tak niekedy nic moc 😒
moj v tomto obdobi sa chcel vela mojkat,bozkavat,nosit....a teraz mi mozno mnohe mamicky napisu,ze to netreba,lebo si zvykne....nezvykol....jednoducho vtedy to potreboval 😉
si jeho mamicka,jediny clovek,kt.je s nim nonstop....
moje kamosky maju po tri deti a kazde je vraj uuuuplne ine....aj ty si najdes sposob ako na dietatko....ale ja nie som nazoru,ze tak male dieta treba nechat vyplakat 😒 a este pocas bolesti,nervozity...
si unavena,aj psychicky...poznam to velmi dobre...ja som s manzelom na babo sama-on stale v praci...a tiez som si casto poplakala,lebo som uz nevladala....ale aj tak,moj naor...nenechavaj vyplakat,teraz ta potrebuje..ten rezim sa moze este vela krat zmenit...nebude to vzdy taketo 😉
skus si tie chvile "uzivat" 😉

katka0905
24. júl 2013

@grundia ja by som vyrevat asi nenechala - nevies ake traumy z toho deti mozu neskor mat, niektorym to mozno nespravi nic a niektore mozu mat pocit, ze sa na nich rodicia vykaslali a mozu si toto odniest do buducnosti... akoze zbytocne sa snazim, aj tak ma nikto nepocuva a nepomoze mi - a potom z takejto traumy mozu vyrast neuspesni, nesebavedomi ludia... samozrejme, moze to mat aj ine dosledky, kdesi som to citala a nechce sa mi hladat ten clanok 🙂 tiez som bola viackrat na vetvy z uspavania a z toho, ako chyba spanok mne, ale najviac pomohlo sa s tym proste zmierit. Inac mne mala zaspala ovela rychlejsie, ked som isla spat vecer s nou - ked som mala v plane ju uspat a odist, nejako to vycitila a nie a nie zaspat. Teraz chodim tiez spavat s nou, lebo zaspava az okolo 22,00. Su lepsie aj horsie obdobia vo vyvine dietata, aj co sa tyka spanku.

pragmaticka
24. júl 2013

absolutne suhlasim s 0604katka. najest, prebalit, odgrgnut a dat do postielky, pustit hudbu a dovi-dopo! takto to uplne superne funguje aj napr. u mojej segry a ta si najneskor o polosmej moze vydychnut a venovat sa svojmu muzikovi! a ked maly obcas vyvadza a place, tak ho proste necha tak! minule ked som u nich bola na navsteve, mi ho aj bolo luto , ze idem za nim a ona ze neopovaz sa! tie deti su riadne vychcane a ak za nim raz prides, tak on si velmi dobre zapamata, ze ked zacne plakat mamicka hned pribehne! a traumu z toho??? ale prosim vas?! ktora z vas si pamata obdobie do 2 rokov?? ja osobne teda vobec nic! moj priatel bol inak tiez take hrozne decko co mi jeho rodicia rozpravali - cez den anjelik , ani nevedeli ze ho maju a v noci spustil krik na cely barak. Proste nechcel byt sam v izbe a spat. Jeho matka za nim stale chodila a utesovala ho az bola z toho cela rodina na nervy a az kym jeho otec nezahlasil, nech s tym uz prestane a musel ju pomaly drzat zamknutu v spalni, len aby za nim nesla. Plakal prvu noc, druhu, tretiu a potom uz prestal! a mali pokoj!a priatel?? vobec si nato nepamata, a teraz ked mu to rodicia hovoria tak sa nad tym len smeje..tak aka trauma??

keziah
24. júl 2013

@grundia pripajam sa k mamickam, ktore radia nenechavat dieta vyplakat, neplanovat si robotu a nebyt preto netrpezliva. prisposob sa babatku-je este malicke, moze mat nepohodu a potrebuje ta pri sebe. dalsia vec, mozno sa jej meni spankovy rezim, neskusis jej zredukovat pocet spankov? aspon u nas je vzdy cas, ked sa menia spankove navyky, velmi narocny.
inak co sa uspavania tyka, mojim chlapcom sa obom najviac paci, ked ich zabalim do deky, vezmem na ruky a hojdam sa na fitlopte, ked uz su spiaci alebo polospiaci, prelozim do postele, ak je treba, dam este prso a za chvilku je hotovo

terezka1947
24. júl 2013

@keziah suhlasim...este ti napisem vl.skusenost,moj ma 21mesiacov...radit sa neodvazim 😀 ...su tu skusenejsie mamicky....takze:
po kazdom ockovani sa nam spanok rozhadzal....pri prvych zuboch to bolo tiez take vselijake...ale napr.do nejakeho polroka aj u nas fungovalo...napapal sa,dala som ho do postielky a bol tichucko-bud sa hral alebo hned spinkal...neskor (popri ockovani a zuboch) zase spal skoro do 1,5 roka 2xdenne nejake dve hodiny...rano o siestej bol hore...uz o desiatej sa motal...tak sme sa najedli a sli spat...naobed bol hore a okolo tretej opat uz bol nervozny,tak spinkal....a okolo pol osmej,osmej isiel spat...a kazdy mi vravel,ze to divne spi,ze to ma byt iba cez obed spanok...tak som sa ho snazila preorientovat...prvomamicka 😀 ....ale po troch-styroch dnoch,kedy bol taky unaveno-nervozny,ze mi poriadne nespal ani v noci som to nechala tak...a postupne ani neviam ako mi uz par mesiacov spinka iba 1xdenne a vecer tiez ok...
no a mal napr.obdobia,kedy sa budil presne o 02:05 v noci...vyspinkany....my s manzelom zufali,lebo sa hral,spieval v postielke...nakoniec skoncil u nas v posteli,kde zaspal sup ho nazad do postielky...aj tu sme skusali unavit ho cez den,davat neskor spat...nic.....po nejakom case aj s tym prestal....a spinka sam...uspavame ho na striedacku s manzelom...na nasej posteli...par minut sa s nami mojka a zaspinka...a sup do postielky 😉
naozaj kazde dieta je ine...vyskusaj vsetko,co ti baby radia...ale vyplakvat je mzslim to posledne,aspon urcite nie v obdobi,kedy ho moze neico boliet...uzivaj si to,ze je take babulo...deti strasne rychlo rastu 😒
a aj ja som spozorovala,ze ked chcem,aby rychlo zaspal a som trosku(asi)nervozna...tak zaspavanie je hrooooza 😀

katrinka8
24. júl 2013

Ahoj, a neskusala si jej zmenit dobu spanku? Mozno potrebuje len viac unavit pred spanim, lebo ked ju ukladas, nie je este dost unavena. Detickam sa tieto spankove rezimy dost menia, cim su starsie, tym dlhsie vydrzia. Nasa mala take podobne vystupy, ked nemohla spat, tiez. Potom uz sice mrncala od unavy, ked bol pokus uspavat ju dlhsi, ale to uz zase od takej unavy zaspat nemohla. Tak som jej proste o par minut posunula spanok na neskor. Blo to sice take testovacie obdobie, ze skusila som dat spat, ked sa nepodarilo do 10-15 minut, tak som ju nenutila, a skusila som o 15 minut zas. Obvykle do 5 minut spala a aj sa jej predlzili spanky z 30 minutovych na hodinu a pol. To cos a tyka denneho spanku.

Vecer zase deti byvaju obvykle take "besnejsie", spracuvaju cely den, nechce sa im do postele ukoncit zabavu. Navyse, teraz je leto, je dlho vidno, to jej tiez moze vadit - nasa ma sice 3 roky, ale vsimla som si, ze takto v lete ma problem zaspat, ked je vidno. Dokonca sa obcas pyta, preco ma uz ist spat, ked je vidno. Nasa ma od narodenia ritual, ze vecer sa okupat, ked bola mala, nakojit, (teraz uz toto je vypustene), precitat rozpravku alebo sa porozpravat, pomojkat a spat. Ale z vlastnej skusenosti zase si myslim, ze cim skor sa snazis dieta ukludnit, tym skor zaspi (cize u nas absolutne nie vyplakat, lebo sa to cele este vystupnuje a cely stres na oboch stranach je este dlhsi).

Viem, ze tato tema nie je o nechani vyplakat, ale osobne si myslim, ze to nie je cesta - najma nie pre 7,5-mesacne babo. Pre mna nechat vyplakat znamena ignorovat potrebu dietata, ktore inak komunikovat nedokaze - a to take male dieta inak ako placom nevie dat najavo svoju nepohodu (akukolvek, fyzicku ci psychicku). Na plac dietata treba reagovat podla mna vzdy (pokial nejde teda vyslovene o truc - ale to rodic dokaze rozoznat, kedy dieta uz naozaj trucuje). To, ze si clovek nepamata, co sa udialo v jeho prvych rokoch zivota este nemusi znamenat, ze ho to neovplyvni v buducnsti. Moze mat nejake pocity (nemusi to byt konkretna udalost), postoje, bloky, ktore sa prejavia ovela neskor, v dospelosti, take, ktore si vsetci nesieme z detstva a castokrat nemame ani potuchy, ze nejaky nas problem s niekorou vztahovou oblastou suvisi prave s neuspokojenou potrebou v detstve.

Nevravim, ze dieta treba nechat robit si, co sa mu kedy zachce. Ale podla toho, co pises, dcerka zrejme bud z nejakeho dovodu nedokaze sama zaspat, co vobec nie je cudne ani divne - v takom veku teda urcite nie. Alebo jednoducho len nedokaze zaspat a to ju hneva (ze mozno by aj chcela spat a neda sa jej). Mimochodom, v obdobi okolo 8. - 9. mesiaca sa u deticiek objavuje tzv. separacna uzskost - je to proste normalne vyvojove stadium. Tak aj to moze byt pricinou.

Chce to cele pevne nervy (lahko sa hovori, ale fakt je to tak, hoci je to na nervy obcas riadna zataz), ale ak Ta to potesi, urcite to nie je trvale 😉 Mne vzdy v tazkych chvilach pomahala myslienka, ze "je to len docasne", "nebude to trvat vecne". Snazila som sa aspon psychicky sama seba potesit tym, ze to obdobie je vlastne krasne, nikdy sa nezopakuje ta prepojenost s dietatkom, spojitost, kedy si Ta stale vyzaduje, kedy Ta stale potrebuje. Ani sa nenazdas, povedies dcerku do skolky a uz len s usmevom na tvari budes spominat, ake to bolo, ked si ju nemohla uspat. Je to len docasne. Drzim paste, nech sa to cim skor upravi pre Tvoju aj dcerkinu spokojnost.

najmama
24. júl 2013

@grundia súcitim s tebou, moja sa potrebovala hojdať na rukách aby zaspala, trvalo to pol hodinu a viac, keď bola asi taká 9 mesačná povedala som si dosť. Presne ako kočky píšu, pripraviť na spánok a šup do postieľky, po niekoľkých dnoch bez revu zaspala sama bez natriasania večer a po pár ďalších aj cez deň. A hoci sa v noci budila, potom som ju prekladala k nám.... bolo to úžasne položiť dieťa do postieľky a vedieť, že keď pridem o 10 min. skontrolovať bude hajať 😀
p.s Inak vychádzala som z rád ktoré som našla tu na mk...... ide o to, že dáš mimino do postielky a predlžuješ intervaly nakuknutia, ak veľmi plače môžeš pohladiť, prihovoriť sa mu, len nevyberať s postielky, keď sa ukludní znova odíjsť....................Neviem presne ako sa to volá ale bolo to tu na koníkovi, skús hľadať a ver funguje to len je to o vytrvalosti maminky...

Strana
z3