icon

Zvládate 3 detičky?

matta1
2. máj 2012

ako zvladate 3 deticky na dnesnu dobu? ja cakam tretie a bojim sa ako to dopadne poradte dakujem

miriamkac
2. aug 2012

@zuzanamv ja mam typ.....treba hlavne pozerať na auto, aby malo 3xtrojbodový pás 😀 ...čo myslím máte, my máme v renault scenic 3x chicco key2-3 zmestia sa nám 😝 Ale myslím, že by nemal byť problém s akýmikoľvek sedačkami, lebo sú štandardné na sedadlo auta...ako som písala, delené sedadlá v aute a trojbodové pásy a mala by si tam dať akúkoľvek sedačku.
Len so zapínaním je trochu problém...je tam tesno, ale keď to človek dostane do rúk..tak sa to dá.

vevet
2. aug 2012

@zuzanamv podľa toho o aké štandartné auto ide, pretože zavisí často od veľkosti a aj typu auta a aj sedadiel. My máme teraz Pegueot 5008 a tam v pohode dáme 3 Romer 15-36kg (skúšali sme to v obchode - predavač povedal, že ak sa nám tam zmestia takto 3, tak sa nám tam zmesti od Romer každá autosedačka). Poradila by som vyskúšať ísť do obchodu a skúšať, ktorá sa tam zmestí, je to síce náročnejšie ale inak sa to nedá zistiť. Ešte ma napadlo dať najstaršiemu iba podsedák. a možno strednej posunúť už 15-36kg (podľa toho aké je veľká) a najmenšiemu zase jej autosedačku. Ako 7-8mesačný by už mohol sedieť aj v takej.

zuzanamv
2. aug 2012

@miriamkac
praveze mame v strede len 2 bodovy pas a ta stredna sedacka je uzsia, tam mame priputanu teraz britax evolva, sedi tam uplne napevno.
Auto mame mazdu xedos, je 5 miestne, ale skor uzsie ako siroke.
Potrebovali by sme asi do stredu sedacku 9-18 kg pre maleho s bazou, ktoru priputame 2bodovym pasom. Podla hmotnosti by uz mohol ist do 9-36, ma 11 kil, len zvykne v aute zaspat, skoro vzdy, a tie sedacky sa velmi polohovat nedaju, preto by som radsej 9-18.
Nerada by som zatial davala najstarsiemu podsedak, to je uplne krajna moznost.
Dcera uz by mohla ist do 15-36. Neviete nahodou, ci existuju v tejto kategorii sedacky uzsie ako Romer?

miriamkac
2. aug 2012

@zuzanamv tak ja neviem, ale potom by som odporučila asi vymeniť auto ☹, lebo upnúť dvojboďákom sedačku je nebezpečné, drží to len na spodu a pri silnejšom náraze nie je ukotvená hore, čo ani nehovorím o tom, že deti od 18kg v kat 15-36kg sa upínajú pásom auta....
Ja viem, čo to je rozmýšľať trojmo a presne kvôli tomu sme aj my vyberali auto, nakoľko ho používame denno denne a vyberali sme s 3x trojbodovým pásom a delené sedadlá. Vy potrebujete 5 miestne auto fyzicky, nie len na papieri...deti budete voziť aj keď budú mať 10,11 rokov..... 😖 sakra človek má tri deti a aké problémy....

zuzanamv
2. aug 2012

@miriamkac
ja viem, casom auto urcite vymenime, ale teraz to financne jednoducho nie je mozne... snad casom bude lepsie.
Kvoli tomu 2bod. pasu musime dat do stredu sedacku, ktora tam bude sediet pevne, cize bud ta evolva, ktora tam je teraz, a k nej 2 sedacky 15-36 na krajoch, alebo nejaka ina s bazou, ktora sa tam bude dat upevnit.
My sme kupili toto auto tesne predtym, ako sme zistili, ze cakame tretie babo, nebolo to v plane...
Radili sme sa v obchode so sedackami, a este jedna moznost je, ze najstarsi syn pojde v romerke dopredu. Tak by sme sa zmestili bez problemov, a vraj je to povolene. Zda sa mi to bezpecnejsie ako ho dat len na podsedak.
Je to tazke, mam pocit, ze skoro vsetko je dimenzovane na rodiny s 2 detmi...
Vdaka za rady.

michalag
2. aug 2012

@zuzanamv a ake mate auto?
Presne teraz riesime tuto dilemu s autom a autosedackami a vyzera ze moj mylacik ktory mame len rok budeme musiet predat co ma na druhej strane netesi ☹

zuzanamv
2. aug 2012

@michalag
mazda xedos

michalag
2. aug 2012

@zuzanamv ale je sirsia od skody fabie.
A ake mate vajicko? Ako som ratala tak som ratala nam sa do auta vajicko do zadu nezmesti. Este asi pojdeme vyskusat. Ale vyzera ze bude treba kupit auto a zatial mame vyhliadnuty Renault Scenic
@miriamkac vy ste spokojny s Renaultom?

vieruna
2. aug 2012

@zuzanamv Vyhlaska za ziadnych okolnosti nepovoluje mat na prednom sedadle autosedacku s dietatom. Ale neviem si celkom predstavit, ze by vas nejaky policajt za to buzeroval. Len s tym treba pocitat....

trnka77
2. aug 2012

@zuzanamv
@michalag ...my máme teraz ford focus a najstarší je v strede,len na podsedáku,ale stlačení ako "haring" v konzerve...rozmýšlame kúpiť Ford S-max...má ho niekto??

zuzanamv
2. aug 2012

@michalag
Ake mate sedacky pre velke deti?
My mame vajicko maxi cosi, take starsie, je z tych mensich.
Nase auto je dole rovnako siroke ako fabia, ale zuzuje sa smerom k streche.
Nasa sedacka pre dceru 9-36 (britax evolva) je velmi siroka, ale s vajickom do seba akosi zapadaju, takze sa vedla seba zmestia.

zuzanamv
2. aug 2012

@vieruna
nie je to celkom tak:
Túto možnosť upravuje Zákon NR SR č. 315/1996 Z.z. o premávke na pozemných komunikáciách v znení neskorších predpisov, § 43 ods. 2:

"Osoba mladšia ako 12 rokov a osoba s telesnou výškou menšou ako 150 cm sa nesmie prepravovať na sedadle (sedadlách) vedľa vodiča. To neplatí, ak také osoby používajú schválený a pre ne určený bezpečnostný systém. Ak je vozidlo vybavené takým bezpečnostným systémom aj na iných sedadlách, musia ich ostatné také osoby pri preprave prednostne použiť. Za sedadlo vedľa vodiča sa nepovažuje miesto v postrannom vozíku motocykla."

Deti maju byt prednostne vzadu, ale ak sa neda inak, a maju schvalenu sedacku vhodnu pre ne, mozu byt vpredu.

vieruna
2. aug 2012

@trnka77 nemam s-maxa ale je to moj veeeelky favorit

zuzanamv
2. aug 2012

@trnka77
my v strede nemozeme mat podsedak, lebo je tam len 2bodovy pas, vy mate 3bodovy, ze? V tom pripade sa to celkom da, podla mna, lebo je dieta chranene aj sedackami po krajoch.

michalag
2. aug 2012

@zuzanamv
Syn (6 r.) ma Romer 15.36kg
Dcerka (2 r. 4m) Romer 9-18kg
Tiez sme museli kupovat hadam tie najsirsie sedacky co existuju 😅 , ale tak toto 3 babo prislo neplanovane. A ja maleho do podsedaka nechcem dat ani keby traktory padali, ja by som zakazala predaj podsedakov

trnka77
2. aug 2012

ano,máme tri pásy vzadu

zuzanamv
2. aug 2012

@michalag
Tak to ste na tom velmi podobne ako my. Aj vekove rozdiely medzi detmi. 🙂
Presne, podsedak tiez nechcem.
Prosim ta, nevies nahodou, ake su rozmery bazy na tej romer 9-18?

michalag
2. aug 2012

@zuzanamv co myslis pod pojmom "baza"?

vieruna
2. aug 2012

@zuzanamv my sme mali pred cca mesiacom skolenie referencnych vodicov a ked som sa presne na toto pytala policajta, tak mi skoro na fleku zobral vodicak 😀 Ze neexistuje. Pytala som sa, lebo mm deti bezne vozi v dodavke, kde ina moznost ako v predu nie je

zuzanamv
2. aug 2012

@michalag
ta plastova cierna zakladna, na ktorej je samotna sedacka.

zuzanamv
2. aug 2012

@vieruna
nuz, zaujimave. V tej vyhlaske je to dost jasne.
Aj veduci v obchode predeti.sk, ktory sa v sedackach vyzna ako nikto, koho som kedy stretla mi potvrdil, ze sa to moze, ak nie je ina moznost, najstarsie dieta vo vhodnej sedacke moze ist dopredu...

michalag
2. aug 2012

@zuzanamv jasne, no to netusim, v najsirsej casti je okolo 43cm po boku na casti na ktorej sedi drobec

miriamkac
2. aug 2012

@michalag áno sme...jazdíme s ním už 5 rokov a dostal záber poriadny, a myslím, že má dosť veľký úložný priestor, nakoľko sme v ňom vozili: dvojíčkovský kočík + tašky s oblečením + 2x motorkové odrážadlo + 1x bicykel s kolieskami a kufor sme zatvorili 😅 ...aaa....zabudla som ešte na manželove udice

Ja osobne na náš scenic nedám dopustiť 😎

michalag
2. aug 2012

@miriamkac a nemali ste s nim nejake vacsie technicke problemy?
My sme citali na Scenic vela recenzii, boli aj negaticne ale vela pozitivne a vyslo nam najlepsie napr. oproti Citroenu Xsara picaso
My budeme, teda ak tak predavat nase a kupovat pouzivane, len zase sa bojim aby to prebehlo na vybornu a neboli problemy

stvura
Odpoveď bola odstránená
miriamkac
2. aug 2012

@michalag my sme ho kupovali už jazdené a problémy len bežná údržba akurát také vážnejšie sa objavovali po nehode (do manžela to jeden dobrák nabúral ☹ ....a chyby plávali na povrch dosť dlho)

@stvura aj Renoltik ma 7 miestneho GrandScenic má ho švagor a nedá naň dopustiť tiež

To sú problémy s troma deťmi...nie že mám problém, keď kupujem topánky....a vidím tie ceny, čo ma ide vykotiť, ale ešte človek aby rozmýšľal nad tým, aké auto kúpiť aby v ňom tie tri decká bezpečne odviezol...lebo naozaj všetko je prednastavené na rodiny s dvoma deťmi...vrrrrrrr

stvura
Odpoveď bola odstránená
michalag
2. aug 2012

My sme spolu 10 rokov a este sme na dovolenke neboli 😅 a to sme buduci rok planovali zeby sme konecne mohli

@stvura tak to mate dobry rozpocet, mat taky tak isto idem do noveho renaulta grand scenic. My mame tak 4-4500, aj to az ked predame nase. Ale vsetko co pozeram tak tie jazdene scenic-y maju vela najazdene v tej sume co by sme chceli a cez www.aaaauto.sk sa zase bojim

zuzanamv
2. aug 2012

No, dovolenka - my chodime iba tuto na Slovensko, zatial sa pomestime do 1 4-postelovej izby, najmensi je v cestovej postielke, a neskor to asi budeme riesit 2 izbami vedla seba, detskou a dospelackou. 🙂

3mariana
5. aug 2012

My máme fabiu a v pohode do nej vtrepem tri autosedačky.Ale manžel chce kúpiť druhé ale vďaka rozpočtu to nejde tak rýchlo. 😢 😢 A na dovolenke sme ešte neboli a to sme spolu osem rokov manželmi.