icon

1,5 ročná dcérka je celú noc prisatá na prsníku

susana13
1. okt 2017

Ahojte milé mamičky. ASi sa už budem opakovať, ale mám problé u svojej 1,5 r. dcéry, ktorú ešte stále kojím. Problém je v tom, že odmieta cumlík čo mi nevadí, ale úplne celú noc je prisatá na prsníku a ukľudňuje sa.... ležím len v jednej polohe, mám problémy s krkom a potuhnute svalstvo no keď jej v noci prsník vytiahnem hneď začne veľmi plakať a neprestane dokiaľ jej ho znova nedám a spí ďalej. SOm zúfalá, nespím v noci a cez deň mám povinnosti ako všetky maminky. Prosím pomôžte mi nejakou radou či už skúsenosťou. Už som aj skúšala si prelepiť prsia ale nezabralo to.... To ju mám trápiť , že jej proste nedám prsník?

senta_sofia
1. okt 2017

@susana13 tazko radit, neviem aka je dcerka povaha a kolko toho rozumie a necha si vysvetlit, ak nechces nejak nasilnejsie, tak jedine tym, ze to sama nejakym sposobom pochopi. Ono v pohode sa da dieta odstavit len v noci a kojila by si len cez den, ak mas zaujem. Ja by som skusila taktiku, ze je noc, spinkame a spinkaju aj prsia, ze nemaju mliecko. Predpokladam, ze hladna nie je, iba dudle. Ak je smadna, ponukni caj, vodu, pritul si ju a skuste spat. Ono nejake protesty zrejme budu, zaklad je vydrzat.

katrin21
1. okt 2017

@susana13 ano, jedine dat dieta bud na par dni prec od teba, aby sa odnaucila, ale myslim, ze ked sa vrati, aj tak bude chciet to svoje... takze len neoblomne vydrzať par noci... myslim, ze budu stacit tak 2-3 a ak to vydrzis, aj za cenu placu, tak to dieta to pochopi... Nemyslitelne, aby si takto trpela.. je to u nej navyk, nic ine... potrebuje dudlat, ako dieta dudlik..... a aj toho sa musi dieta raz zbavit....
Alebo skus aj take, ze cez den jej hovorit, ze mas tam boo / akoze ta bolia prsia/ a nemozes... a celu noc aj dalsi den opakovat, ked si pyta....

cecilia68
1. okt 2017

@chrissie_kf Ale toto predsa nie je o pokraji síl. Manžel vstáva ráno do práce, musí sa vyspať, aby uživil rodinu...A že ona dovolila, aby si z nej dieťa urobilo živý dudlík, nie je jeho vina. Treba aj uvažovať a nerobiť všetko, načo si dieťa zmyslí.
@susana13 Všetko už bolo napísané, odstaviť a nechať vyplakať...neboj, neumrie z plaču, prejde ho to :(
@bluka2 Nemáš pravdu...chlap vstáva dajme tomu o piatej a maká do večera, kdežto žena si môže pospať aj cez obed napríklad, keď dieťa spí...to nie je o dvojitom metri, ale o pochopení toho druhého😢

cecilia68
1. okt 2017

@susana13 Ešte ma napadlo, ako mladé mamičky nadávajú na mužov, že sú to mamine cecky...neprestrihnuté pupočné šnúry a ktovie, čo ešte (veď svokra ho tak vychovala, že?) A vy samé robíte to isté...."živý dudel" 😅 to mi hlava neberie 😠

dai
1. okt 2017

@susana13 tvoje dieta neumrie od hladu - v 1.5 roku dokonca uz aj to co chape, mlieko na prezitie nepotrebuje - nechat ho trapit? No iste... tak ako ho v zivote este milionkrat budes trapit ked ono bude chciet cele dni sediet pred tv a ty mu to zakazes, hrat sa na mobile a zakazez... ked mu budes nadstavovat mantinely co je ok a co nie - pre mna toto nie je trapenie ale vychova...

alicka850
2. okt 2017

Aj u nas to tak bolo, planovala som kojit do 1roka, nakoniec choroby, zuby a milion dovodov, preco nemozem odstavit, az som nastupila v 2aj stvrt roku do prace a uz sa to nedalo zvladat takto fungovat. Normalne som mu nedala, dve tri noci rev a odvtedy je klud, 80%noci odkedy sa nekoji prespi od vecera do rana.

nelinka2009
2. okt 2017

@cecilia68 nie kazde dieta dovoli mamicke si na obed pospat

zana0077
2. okt 2017

ahoj. rad je tu dost, ale skusim nieco z mojho...tiez som mala poslednu dceru zavislacku. a nepomahalo ani natieranie prsnikov kadejakymi somarinami, ani noc s manzelom...apropo...tu jednu noc si zapamatam nadosmrti, pretoze vtedy krical uz aj on nakolko mala mu jednoducho zodvihla tricko a pricucla sa na jeho bradavku 😀 " kojila" som takto do jej 2,5 roka, z toho minimalne rok bol doslova nocnou morou lebo som ledva zaspala a mala zas pytala a stale dokola... nechcela som cakat na cas kedy sa sama odnauci lebo "kojim" asi este dnes, tak som jej jednoducho odmietla poslusnost a hotovo...dve noci prerevane, doslova ma bila a tahala za vlasy aby som sa k nej otocila a dala "cumel" ... hladkanim sa len viac roznervacila... ale pochopila a do tyzdna bolo po kojeni. cez den detto. len treba vydrzat.

dada96
2. okt 2017

Aj u nás to bolo podobne,jediné čo zabralo,nechať revať,trvalo to pár dní,miesto 5x sa zacala budiť len 2x a postupne sa odnaučila.Najťažšie he vydržať,nervy aj s manželom sme mali v kybli(ten už chodil ako začala spať radšej do obývačky).Ale zvladli sme to.Asi po polroku sa zase v noci budila,že chce fľašu s mliečkom,takže sme nasadili rovnakú taktiku a celkom to zabralo.Len vydržať a pevné nervy😉

evittam
2. okt 2017

@nelinka2009 Nevidim dovod aby na mne dieta "viselo" každých 5minut ci uz ma mesiac alebo rok. Ale to je moj nazor. Ostatne nech si robia ako chcú a potom tu bude oveľa viac podobných tem.

nelinka2009
2. okt 2017

@evittam no kazdeho vec. Na mne dcera aj syn viseli vkuse asi do 8 mesiacov a spavali s nami teda mala do 17 mes a maly ma len 15 mes, tak s nami este spi. Dcerka odisla do svohej izby do velkej postele v,18 mesiacoch. Prvu noc sa este jeden krat zobudila na prsnik od druhej noci spava vo svohej izbe a prespi v kuse celu nic.. Kazde dieta je ibe a ty nevies preco kobala tak ako konala

silesias
2. okt 2017

Ahoj, necitala som prisoevky. Mam syna 16mesiacov - kojeny. Uz tyzden v noci odstavujem aj vecer - zaspaval na prsniku. Prve styri dni uspany v kociku i v noci dalsie dni uspany v postielke ze som suchala po chrbatiku a vcera zaspal sam len som sedela pri postielke. Prva noc bola tazka, vstaval mm a maleho hebkal v kociku ostatne noci orespal komplet cele. Ako zaspal 21:30 vstal o siedmej rano. Prve dni si veru poplakal dost. Ale vyslovene z trucu,ked ho nieco zaujalo prestal. Treba vydrzat.
Na obed maly este zaspava na prsniku to budem odnaucat ked zmakneme uplne vecerne zaspavanie. Treba len vydrzat. Naozaj staci tyzden a dietatko sa nauci. Drzim palce

smesmesmejko
2. okt 2017

Nemozete sa na par noci vymenit s partnerom? Ja som podobny problem riesila s dcerkou,zvolili sme na to obdobie dovolenky,mala bola vycerpana zo zazitkov,aktivneho programu,takze rychlo zaspala s partnerom a potom sa ani tak nebudila.... a pocas dna zaujat niecim inym,vylozene odputat pozornost,staci naozaj par dni ☺

j.a.n.e.7
2. okt 2017

Ahoj, moja malá mala v lete 18m a tiež som už bola z toho nočného kojenia úplne grogy. Mali sme ísť na 4 noci z domu a rozhodla som sa, že jednoducho pôjdeme bez malej (nebolo to pre ňu vhodné prostredie ani program) a zostala s mojou mamou, bola prvýkrát bez nás v noci a zvládla to úplne super, vôbec sa v noci nebudila! Keďže som sa aj ja po takom čase súvisle vyspala, povedala som si, že škoda to meniť a odvtedy spáva s malou v noci manžel a kojím ju len cez deň (áno po 4 dňoch pauzy v pohode prijala prsník). Takže takto sme spokojní všetci a ja sa cítim ako iný človek! Zaslúžiš si v noci spať tak ako každý 🙂

j.a.n.e.7
2. okt 2017

Ešte dodám, že to rozhodnutie ísť z "natvrdo" z domu nebolo pre mňa vôbec ľahké, nechcela som prestať kojiť, ale boli sme len 2h od domu, čiže to ma ukľudňovalo, že keby bol doma "horor" tak viem relatívne rýchlo dobehnúť, ale nebolo treba...

silesias
2. okt 2017

Ozaj som zabudla napisat ze malemu sme presunuli postielku do obyvacky a tak nieje s nami v izbe.

chrissie_kf
2. okt 2017

@cecilia68 ved ja viem, asi si necitala co som pisala vyssie, ze kazda zenska si vie dieta odstavit aj sama a ze chapem ak muz, co chodi do prace odmietne a potrebuje sa vyspat. 🙂

yoxinka
2. okt 2017

@susana13
Nedať a vydržať. Ja mojej 16 mesačnej dám raz za noc, keď sa zobudí viackrát, nedostane. Pomojkám ju, pohladkám, chytím za ručičku, ale bez prsníka. Niekedy je viac plaču, niekedy menej, niekedy vobec, ale žiadne pol hodinové revy zase. Okolo 4.00 ráno ju nakojím, ale potom spí aj do 7. Je to ako kedy, niekedy je hore viackrát, niekedy sa až okolo 4 zobudí, nakojí, spí. Asi ma hryzla, lebo mám nad bradavkou takú ranku a teda keď začala sať, som skoro z kože vyskočila. Tak som v priebehu týždňa zredukovala počet kojení z 5 na dve, lebo ma to strašne bolelo a kojením mi to stále zhoršila. Tiež si si vravím, že odstavím, alr tiež sa nejako ešte neviem odhodlať, tak uvidím, čo prinesú najbližšie dni. Každopádne, 18 mesačné dieťa by som celú noc na prsníku rozhodne nenechala.

monyyasmin
2. okt 2017

Kazde dietatko je ine.ona to robi lebo to potrebuje.skus sa dat na chrbat pomenit strany.ja uz dlho kojim tak ze si lahnem na chrbat a mala z boku sama sa da vyssie.Ver,ze odstavenie to nevyriesi.Dieta sa moze budit nadalej a potom uz sa nevyspis vobec.Vyplakavacia metoda je najvacsi stres pre babatka,ci uz vacsie ci mensie.zvysuje sa hladina kortizonu,ktory narusa imunitny system dietatka.Skus akceptovat vo svojom vnutry,ze to tak este chvilku potrva,ale nie je to navzdy.Deticky maju obdobia a obdobia,rastu zazivaju nove veci a kojenie im pomaha ich spracovavat.tak isto im pomaha vyvijat ich mozog.moja mala sa casto budievala isty cas kazdu hodinu,neskor kazde 2.ked bolo ockovanie z ruk sme je nemohli pustit celu noc.sem tam sa zobudila iba raz v noci.sem tam kazdu chvilku.okolo 2r uz bolo obdobie,ze super spinkala aj naraz 3-4h.a.potom zas stolicky vsetky naraz jej sli,tak aj po 1h zas hore.a uz jej vysli skoro vsetky,tak sa zobudi 1x v noci.teraz ma 2r 4mes.Sledujem stranky o kojeni,tiez dnes mi zacina laktacny kurz.najlepsie pre deticky je kojit co najdlhsie do samoodstavu.len sa treba trosku prenastavit aj v hlave a vydrzat.ono to nie je navzdy.Taktiez si pospi cez den s dietatkom.Ja to tiez tak robim.Urcite v sebe silu este mas.My zeny sme silne.Ty to das.ak by si potrebovala este nejaku podporu pozri Harmonicki rodicia stranky a mozes kontaktovat Alena Kolesarova.ona ta usmerni,ukludní.

monyyasmin
2. okt 2017

Pardon malo byt hladina kortizolu

vierkaaa85
2. okt 2017

👏👏👏👏👍

vierkaaa85
2. okt 2017

@monyyasmin fakt super odpoved..aj ja to tak beriem a tiez mam 19 mesacnu prisavku..krcnu v tahu,ale aj tak vzdy nazbieram silu aj ked nic nespim..viem,ze je to pre jeho dobro..a kojenie ma zachranilo pri cviceni Vojtovky,nocnych desoch,chorobach a podobne..

janickacrazy
2. okt 2017

@monyyasmin
@vierkaaa85 Akože ona sa jej nebudí každú hodinu, ale stále je na nej nalepená celú noc, to je trochu rozdiel, nemyslíte? Takéto odpovede jej veľmi nepomožu, ved píše, že je zúfalá. Moja suseda kojila do 7 rokov, lebo čakala na "samoodstavenie", no dakujem pekne. Nemám nič proti kojeniu, ale jedne múdry doktor povedal, že kojenie má zmysel, pokiaľ prináša osoh dieťatku a aj matka sa cíti ok. Pokiaľ je matka unavená, hotová a nevládze ani fungovať, tak o čom to je?

monyyasmin
2. okt 2017

@janickacrazy Je to o tom ako sa clovek nastavi,a je to normalne kojit do 7r.iba spolocnost to zavrhla a vytvorila si svoje pravidla.ako som povedala,nie je to navzdy.som v skupinke o kojeni,su tam tiez maminy co sa im deti neodpoja celu noc,chcem tym povedat,ze nie je v tom sama.Je zufala ok,tak myslim,ze hlada podporu ako to zvladnut.rady typu daj horcicu a vyplakat nie su v poriadku.asi by pomohli len jej,ale co to male dieta?a po psychickej stranke to nie je dobre ani pre mamu ani pre dieta.Normalnu radu som tu nevidela.Poradila by som este sa pytat tam,kde o dojceni vedia viac a podporuju ho,nie na MK,kde dostane odpovede ake dostane...Pripadne este moze kontaktovat Kristyna Pinarcioglu laktacnu poradkynu je na fb alebo staci vygooglit ;)

nelinka2009
2. okt 2017

Ono je fakt, ze to vyplakanie bude najrychlejsie, ale nie najlepsie. Osobne by som vyskusala ine polohy, ale drobcovi by som este cicku v noci nebrala. Aj ked sa ti to nezda, ver mi, ze raz ked to pride a uz ten cicik nebude potrebocat, bude ti to luto a do konca zivota budes na tie chviljy spominat, ako ste krasne pricucnuto hajkali... Ale ja viem, teraz to vidis inak. Inak ak najdes fakt dobru lakt poradkynu, tak snad poradi. Osobne im uz neverim, ta co bola u nas, chcela len 20€ na vsetko som aj tak mysela prist sama. Beskysala si vymenit cici za flasku s mliekom?

lauricka
2. okt 2017

@cecilia68 neverim, ze v dnesnej dobe maju stale zeny taketo nazory a dobrovolne sa takto chovaju k vlastnym detom, nechat vyplakat, odist od dietata na par dni a podobne, smutno mi je z toho

silverrko
2. okt 2017

Deficit spánku u maminy sa môže prejaviť akokoľvek...napríklad prepnutim..a dôsledky nech si každá vyloží po svojom. Poradiť sa s lekárkou alebo naučiť na cumlík. Moje dieťa od roka spí samo v izbe aj zaspáva. Položím pohladkam zapnem svetielko uspavanku a do 5 min hajinka nehovoriac o tom že sa kvalitne vyspí ono aj ja do rána.

lauricka
2. okt 2017

@susana13 Ako dlho to trva? Tyzden, mesiac, pol roka, rok, rok a pol? To nepises. Je to naozaj male dietatko, prosim, len ziadne psycho v podobe vyplakavania a odchadzania, z coho ma az mrazi. Vedia si taketo matky predstavit, co to dietatko zaziva? Tazko. To nie je sranda. Deti mavaju rozne obdobia, rozne potreby, ktore sa menia. Moja je viac na prsniku pred chorobou alebo ked mam dostat menzes, vtedy mam menej mlieka. Alebo proste prechadza nejakym obdobim. Meni sa to. Tiez dojcim v spanku na boku, vacsinou v tej istej polohe spim. Ano, som stuhnutejsia, ale nie je to nic take hrozne. Je najmladsia, po dvojcatach je toto lahoda 🙂. Tie som nedojcila, no pohodove noci to zdaleka neboli, horsie, nez dojcit v lahu a nemusiet vstavat 🙂.

siska53
2. okt 2017

@sasa1310 Ved mu navrhla piatok a sobotu! Matka nema pravo sa vyspat? Vezmi si dovolenku,bud niekolko noci hore kazdu hodinu aspon 10minut a staraj sa o deti a domacnost.

Ja obdivujem.tie,co to takto vydrzia. Som bola rada,ze moja tie nocne place mavala len zoparkrat do tyzdna a hore bola hodinu ci dve vkuse a potom.spala. Byt hore kazdu polhodinu, hodinu..asi dakde skoncim.. A aj to bolo uz dost unavne,kedze starsi vstaval do 7najneskor a poobede uz velmi spinkavat nechcel,3-4x do tyzdna este..

alenka7777
2. okt 2017

@monyyasmin boze moj,tie zvasty,co tu pises,to sa neda ani citat.