icon

1,5 ročná dcérka je celú noc prisatá na prsníku

susana13
1. okt 2017

Ahojte milé mamičky. ASi sa už budem opakovať, ale mám problé u svojej 1,5 r. dcéry, ktorú ešte stále kojím. Problém je v tom, že odmieta cumlík čo mi nevadí, ale úplne celú noc je prisatá na prsníku a ukľudňuje sa.... ležím len v jednej polohe, mám problémy s krkom a potuhnute svalstvo no keď jej v noci prsník vytiahnem hneď začne veľmi plakať a neprestane dokiaľ jej ho znova nedám a spí ďalej. SOm zúfalá, nespím v noci a cez deň mám povinnosti ako všetky maminky. Prosím pomôžte mi nejakou radou či už skúsenosťou. Už som aj skúšala si prelepiť prsia ale nezabralo to.... To ju mám trápiť , že jej proste nedám prsník?

sasa1310
3. okt 2017

@lubkanar1985 tebe to mlieko riadne udrelo do hlavy

sasa1310
3. okt 2017

@lubkanar1985 dieťa nemá potrebu sa dojčiť, aj keď je staršie. To už nie je dojčenie, ale náhrada cumľa alebo fľašky, ktorú nepozná.
To už je vyvinutý zlozvyk u dieťaťa a s kojením to už nemá nič spoločné

susana13
autor
3. okt 2017

Velmi krásne dakujem za vaše skvelé rady ...srdecna vdaka všetkým mamičkám. Každá mama chce pre svoje deti len to najlepšie. Este raz Vam dakujem za ochotu a čas, ktorí ste mi venovali. Už som začala s odstavovaním. Je to hrozné ked vidim ako plače a skúša to na mna ☹ ale ten den je este v pohode ale tie noci to uz je do placu aj mne. drzte mi prsty ... obdivujem vas mamičky ktoré ste dali ... klobuk dolu sklanam pred vami.

slunce3
3. okt 2017

Treba mysliet v prvom rade na seba,ked budes ty vyspata a v pohode bude aj zbytok rodiny, nemozes vecne vsetkych pchat pred seba aj ked im to chvilku nebude pohodlne. Takze ak chces odstavit, odstav, tak si trosku povrieska, sprva to ked bude chlap doma a nech uspava on tam nebude bradavky hladat. Ved nikto nevravi ze cez den dojcit nemozes. Len nech uspava chlap ked sa da,ked je doma. Nebude ani v strese ze je sama, len nebude pri zdroji tak nebude ani tolko vymyslat,kedze tata nenakoji 😂 ty si hybaj zatial dat relax kupel a stuple do usi a nechaj to na nich,ziadny strach,ako to zvladnu, len ty vana a relax. Zbytok sa nestaraj v ten moment. A vylez az ked bude spat.

nelinka2009
3. okt 2017

@susana13 inak uspavanie bez cicku zacal mm... Na rukach ju 2 tyzdne uspaval aj hodinu a mna nesmela ani vidiet. Mm si zobral na to dovolenku a spolu sme to zvladmli. Po dvoch tyzdnoch som ju odpralevadila do jej postele v jej izbe... Precitala rozpravku, podala flasku s mluckom zhasla a odisla... No a samozrejme velmi vybozkavala vymojkala... O pol hodku som sla pozriet po tme v posteli pohladala flasu... Mala spala ako zabita

silverrko
3. okt 2017

@susana13 U deti plati pravidlo ze kolko dovolis tolko si dovolia. Preto sme rodicmi a urcujeme hranice lebo deti to nevedia. Porad sa s lekarkou . S niekym komp.nie s mamickami co nevedia rozoznat kojenca od skolaka.

stella2x
3. okt 2017

@susana13 nemam prakticke skusenosti s odstavovanim v neskorsom veku, ale vzdy ked si odomna nieco dcera vydobija placom tak sa jej vzdy snazim vysvetlit normalnou recou o co ide a preco to tak dalej nejde. zatial to u nas vzdy fungovalo, od malicka sa s nou rozpravam ako s clovekom, ktory chape a rozumie. v tvojom pripade by som jej povedala, ze to uz takto nejde, ze si unavena a potrebujes sa vyspat, ze ju velmi lubis a potrebujes mat silu na dalsi den, preto nemoze spinkat stale pricucnuta na tebe. a ked nechape tak stale dookola, len hlavne zdoraznovat ako ju lubis a ked posluchne tak ju odmenit, my si vzdy zatlieskame, aka je sikovna.

silverrko
3. okt 2017

@nelinka2009 Ja este zapnem potichu uspavanku mala to zboznuje uz pridem iba perinku upravit a skontrolovat ci je vsetko v poriadku. Pestunku mam zapnutu celu noc ked zamrnci hned som pri nej.

nelinka2009
3. okt 2017

@silverrko tak nasa ma uz 8 uz ani flasu nema a pusti si zvuk rozpravku na pc pozor aj na zvyk zapnuteho svetla pri spani... Tak nam zaspava 10 rocna sesternica... Teda u nas zaspi aj po tme, alw doma jej musia celu noc svietit...

silverrko
3. okt 2017

@nelinka2009 My mame taku lampicku a na strop premieta hviezdy do toho nam hra uspavanka. Cez den spime bez..🙂 Zatial je malinka ma iba 2 vdaka za upozornenie budem na to mysliet.

zeytin
3. okt 2017

@susana13 Skús dať dcérku spať do druhej izby, aby necítila tvoje mliečko. Bábätká cítia mlieko... je to ako keby tebe dávali ovoniavať zákusok... no nedaj si 🙂 Nám to poradila pediatrička a zabralo to. Odkedy sme malú dali do detskej, budila sa iba 1x za noc, neskôr prespala celú noc.

susana13
autor
3. okt 2017

@zeytin dobre vyskusam to 🙂 aj ked myslis ze to zaberiie , ze sa nezobudi? ked za celu noc sa vie aj 10 zobudit?

zeytin
3. okt 2017

@susana13 Každé dieťa je iné... na našu to platilo. Bola som v podobnej situácii, za noc som v kuse nespala ani hodinu, cez deň som nedokázala poriadne fungovať, čo som bola taká unavená a nevedela som, čo robiť. Akonáhle som ju dala z izby preč, - nakojila, uložila do postieľky a odišla... hneď sa to zlepšilo, tak ako som ti písala. Veď vyskúšaj aspoň tri noci... či neuvidíš zlepšenie. Každopádne za pokus to stojí 🙂

nelinka2009
3. okt 2017

@zeytin u nas rovnako uz,som to pisala... Postielka nikdy... S nami do 17 mes a potom vlastna izba,s velkou vlastnou postelou... A s druhym to spravim tak isto, len do vlastnej pojde az dvojrocny v lete po prerabke bytu... Este ze som nikdy neinvestocala do zbytocnej postielky 😁😂

silverrko
3. okt 2017

@susana13 Bude to lepsie my sme uz tak nauceny ze si sama na obed o 12 otvori izbu a povie ze chce ist spat a tak isto vecer. Obdivujem ta ...kde bol cas na oddych varenie zehlenie da sa to vydrzat chvilu ale nie stale.

chrissie_kf
3. okt 2017

@susana13 ja som odstavila postupne a doteraz spim s malym . Trvalo to ale dlhsie ale bolo to bez placu ( ja som nemala nervy na ten plac a bolo mi to hrozne luto ). Najprv som ho naucila zaspat mimo ciciku ze po kojeni som ho dala do postielky a zaspal - zo zaciatku bolo dlllllho ale postupne to slo , chcelo to teocha vynaliezavosti a troezlivosti. V nlci sa mi podarilo par kojeni oklamat vodou - z tej foasky co aj cez den pil. A zaroven som vzdy nosila flasu s mliekom s seboi prvy mesiac letela izbou a jedneho dna vsetky moje snahy zafingovali a maly vypil flasku mlieka a zaspal ako bol zvYknuty. A este som mu do toho vysvetlovala a mali sme vzdy dobru naladu a pohodu. Len prvu noc ked zaspal bez cicika plakal asi 3 min - to sim ho pusinkovala objala a utisila 🙂 a bolo po ceckoseni. Ale on uz bol odstaven pocas dna dlho vtedy. A hovorim s uplnym kludom a pohodou slo vsetko a bola som pri nom stale. Kazde dieta je alw ine. Najlepsie asi precitat vsetkych milion rad ktore si na internete a zvolit si vlastny postup ktory je tebe najmilsi - hlavne rob tak ako si presvedcena a vtedy to vyjde 🙂 drzim palce 🙂

jahodka36
3. okt 2017

Uvazovala by som o ukoncení dojcenia. Bude to chcieť par dni vydrať co nebude lahké, ale zvladnete to. Toto co mate teraz nieje dobre pre ani jednu z vas.

adlucka
3. okt 2017

@susana13 jste normalni? Dat na tyto rady? Jedna se o vase male dítě!!!! To vas potřebuje, zadnou chybu jste neudelala. Je ještě malá na odstav. A kdyby vas nepotrebovala nedelala by to. Take kojim, skoro nespim ale tohle bych nikdy neudelala. Poradte se s LP na mamile.sk ale určitě ne tady, chudak dítě

silverrko
3. okt 2017

@susana13 Ak budes uvazovat nad dudlikom skus MAM je tam tusim pisane ze 98% deti ho prijme a ma este aj vyhodu ze v noci svieti takze ked sa strati mas ho hned ak nie nie lepsie pre teba s oducanim

nelinka2009
3. okt 2017

@adlucka no opatrne s tou strankou ak sa tam budes,radit... Osobne som za kojenie a kojim, ale ta stranka mne smrdi fanatizmom.

ewisam
3. okt 2017

Ja akosi nechapem mamy, ktore si dokazu zapchat usi, ked ich deti jacia o ratu☹ Sak sa vymkni v byte a cakaj, kric kym chlap nepride z roboty vecer domov....ved to prejde, no nechapem naozaj.

@susana13 ono to bude chciet system. /mam 3 deti, dojcila som kazde takmer 2,5 roka. /Ak chces skoncit a nevyhovuje ti to musis zacat postupne, teda ani pocas dna neponukat nic. Ja som to urobila tak, ze som povedala ze sa pokazilo a cakali sme opravara 🙂 Ked prislo na dojcenie, nemam pokazilo sa... ale mozeme sa postiskat, pomojkat... Ked si spomenul, ujo opravar neprisiel este... atd. v noci, pokazilo sa, ale dam ti cajik, alebo tu mas macka, babiku alebo daco ine co ma rada. Alebo ma mozes drzat za ruku alebo co si vymyslis 😀 Vela zdaru

nelinka2009
3. okt 2017

@ewisam inak to je fakt, ze postupne ja uz tiez malemu cez den nedavam vobec, len v noci. Ale mam yaky pocit, ze to je skor moja lenivost 😁😂 ist mu spravit flasu ako jeho potreba ciciku 😁😂

silverrko
3. okt 2017

@adlucka Ja som tiez za kojenie ale nie za nocny cumlik. Neviem si predstavit ze by mi trplo cele telo z 1 polohy bola nevyspata mala deficit spanku a chodila ako matoha. Poradit sa s lekarkou jasne.

ewisam
3. okt 2017

@nelinka2009 ja som na tom podobne, mne to proste vyhovuje... 🙂

marlenka222
3. okt 2017

Dievcata aj Vam sa stalo ze vam @lubkanar1985 pisala IP kde vas presviedca o tom ze dieta bez dojcenia by zomrelo lebo je to prirodzene pre matku aj jeho? Ci len ja som bola vybrana aby som bola oslovena "sektou" mlieka na dojcenie typu je to super vsetko,idealne,krasne, hlavne dojci?

Kto ma zaujem,poslem mu IP formu komunikacie s lubkou

nelinka2009
3. okt 2017

@marlenka222 😁😂😁😂 no daj... 😁😂😁😂 nech je sranda

sunflower000
3. okt 2017

@adlucka @susana13 presne ako pise pani pretoze si treba si treba uvedomit ze "pobyt" na prsniku nie je len o piti mlieka, najma po prvom polroku kedy teda plni najma vyzivovaciu funkciu a ostatne su akoby sekundarne, tak prave po polroku dochadza zosilnenih ostatnych funkcii a to najma upevnovanie citovej vazby, pocitu istoty, bezpecia, taktie sanie na prsniku vyznamke stimuluje rozvoj hemisfer a ked dieta toto vyzaduje tak isto vie preco a je nie vhodne to redukovat len na potrebu pitia mlieka, viem ze je to narocne no moze to byt naozaj len obdobie ktore zakratko pominie a zase bude fajn, prajem vela sil a trpezlivosti

lubkanar1985
3. okt 2017

@marlenka222
Kludne to zverejni, nechcela som zahlcovat prispevok, kedze uz sa pani rozhodla, co urobi. A to ze ti niekto napíše odpoved cez IP bez osočovania a urážok, čakala by som z tvojej strany minimálne toľko slušnosti, aby si spravila to isté.

marikap18
3. okt 2017

@susana13 Necitala som diskusiu, ale podla mna by si sa mala ozvat o rady laktacnej poradkyni.

dai
3. okt 2017

@sunflower000 co vsetko v zivote dietata je nasledne upevnovanie citovej vazby podla teba? vies kolkokrat bude este tvoje dieta jacat, hadzat sa o zem, nieco chciet? neodopries aby chudiatko nestratilo citovu vazbu? prepac ale tu sa nebavime o malom babu ktore tu matku potrebuje telo na telo ( aj to si dovolim spochybnit ci len kojenim sa da ta citova vazba vytvorit - je dokazane ze dolezity je napr. ocny kontakt pri krmeni - poznam kopu dojiciek ktore robia vsetko mozne pri kojeni len nesleduju dieta ) - toto je skoro 2rocne velke dieta - moja v tom veku uz plynule rozpravala a teda z daleka to nebolo mimino a presne vedela co chce - takze sa tu nehrajme nato ze ked matka zo seba nechce spravit chodiaci dudlik tak je pomaly vrahyna - uplne chore toto☹
jasne, nervna, nevyrovnana, chora matka je super matka - hlavne aby pred kamoskami v kojjacej skupine mohla povedat ze kojila do 3och rokov a tym padom je najlepsia na svete☹