1,5 ročná dcérka je celú noc prisatá na prsníku
Ahojte milé mamičky. ASi sa už budem opakovať, ale mám problé u svojej 1,5 r. dcéry, ktorú ešte stále kojím. Problém je v tom, že odmieta cumlík čo mi nevadí, ale úplne celú noc je prisatá na prsníku a ukľudňuje sa.... ležím len v jednej polohe, mám problémy s krkom a potuhnute svalstvo no keď jej v noci prsník vytiahnem hneď začne veľmi plakať a neprestane dokiaľ jej ho znova nedám a spí ďalej. SOm zúfalá, nespím v noci a cez deň mám povinnosti ako všetky maminky. Prosím pomôžte mi nejakou radou či už skúsenosťou. Už som aj skúšala si prelepiť prsia ale nezabralo to.... To ju mám trápiť , že jej proste nedám prsník?
@silverrko ani mne... a to by som sa tak rada nechala poucit maminkou s 1nym malym dietatom ktora ale uz dopredu vie ake super vsetko je co ona robi a ako vsetci co robia nieco ine robia zle ( je jedno ci maju slusne, sikovne milujuce uz pomaly dospele vychovane deti🙂 ona to vie aj tak lepsie🙂)
@sunflower000 podla tejto definice by som ja mala byt citovo vyprahnuty nemilovany clovek bez pocitu bezpecia a istoty v zivote pretoze som bola na ciciku svojej maminy dokopy hodinu. 😂😂😂
Ak niekto chce nech koji aj do maturity svoje dieta, ak je stastna mama a spokojne dieta nech - i ked to dlhodobe dojcenie je mnohokrat viac potreba matky ako dietata, ale nwch si kZdy robi ako je spokojny. Ked vsak to mame v akomkolvek veku nevyhovuje a hlada sposob ako ukoncit kojenie, co nie je vzdy jednoduche netreba jej este pridavat zle svedomie ze tyra svoje dieta. Nie kazdy chce mat donicenu chrbticu, nie kazdy vie dlhodobo fungovat s deficitom spanku a nie je to ani zdraviu prospesne.
A teda su aj ine formy ako dam dietaru bezpecie , a lasku ako vecne zuzlanie prsnika a nie je o nic ukratene.
Ste ma ispirovali dievcata... Nas prvy spanok v postielke ( mam ju este po sebe a doteraz sa tam davali hracky a maly sa tam hraval cez den) 15,5 mesiaca. Ano doteraz len s nami... Uz by to chcelo aj vlastnu posyel s izbou podla mna. Ale zrealizovat sa to da az v lete. Kludna mama sla uspavat, citil klud, kludne zaspal som na seba hrda a moj mm mi kypi darcek urcite. 😁😂
@chrissie_kf , dovolím si citovať detského lekára:" Nech si dojčí každý, koľko chce. Jedno je však isté. Medzi 4. až 6. mesiacom už začína byť aj ženské mlieko nutrične deficitné, minimálne obsahom železa. Po ukončení prvého roka už dieťa nutrične nijaké mlieko nepotrebuje, lebo vápnik sa dá získať aj inak.
Ženské mlieko nemá v tomto veku už ani imunitnú rolu. Poznám iks detí, čo po roku vôbec mlieko nepijú. Dojčenie je tu „len“ emocionálnou záležitosťou medzi matkou a dieťaťom. Nočné dojčenie po roku je úplný zlozvyk, navyše podporuje kazivosť mliečneho chrupu. Na tomto skalopevne trvám.
vy ste to tu niektore asi zle pochopili. to, ze ide niekto odstavit dieta od nocneho cucania, neznamena, ze ho vecer smarim do postielky a necham ho tam jacat celu noc. ved zobudi sa, tak ho pomojkam, pohladkam, trosku ponosim, ponuknem vodu. dieta sa za 2 -3 noci prestavi a zvykne na to, ze nebude tam cicat kazdu chvilu. vsak nech skusi dospely clovek cucat nieco celu noc, ako sa bude rano citit. o tom ma nikto nepresvedci, ze je to pre dieta dobre. ved sa zatazuju oblicky, zaludok, na zubky to asi nie je tiez nic moc.
@alenka7777 s tymi zubami a oblickami je to pravda!!! Mam potvrdene zubarkou a nefrologickou a to nasa ani necickala celu noc 15 mesacna, ale tak 2-3 krat za noc
@novana to je pravda mbe to povedala moja obvodna aj pediatricka nezavisle od seba
@nelinka2009 gratulujem. U nas to bolo tiez postupne urcite nie s placom. Krasne dietatko.
@silverrko dakujem na prvy sup tam dal 40 min... Ako sa chcel otocit chytil tycku a zlakol sa... Hysak... Uz spi na nasej posteli.. Nevadi na prvy krat to bol uspech... Skysime zas vecer na chvilocku.. Zvykne si
@novana ja viem ako to funguje 😉 dokonca to mam ak vystudovane a mam aj specializaciu vramci vyzivy 🙂 ale praca s ludmi ma naucila respektovat aj ine nazor aj ked sa nezhoduju s mojimi vedomostami (a uz vobec nie s mojim osobnym nazorom🙂 preto pisem ak to uspokojuje matku nech si koji kolko chce. A takisto tvrdim ze 1,5 rocne dieta ktore prijima normalne potravu nie je potreba dojcit - a uz vobec nie na ukor vlastnehi zdravia. A laska sa nemeria pobytom na prsniku.
To Nocne dudlanie bradaviek, permanentne prisatie, ktore fakt vedie k obmedzeniu pohybu matky ak je dieta zdrave je to rovnaky zlozvyk alo cumel a tiez od isteho velu ked dieta konzumuje pestru stravu je nocne pitie mlieka zbytocne v tom sa zhodneme.
Moj nazor na to dlhodobe dojcenie si necham radsej pre seba - hovorim nech kazdy zije ako sa mu paci a ako chce🙂
@nelinka2009 My sme na to isli tiez postupne urcite nie s placom prve dni som sedavala pri postielke vedela ze mama je pri nej. Teraz uz je to ine. Gratulujem
@silverrko no spal tam 40 min. Potom sa chcel otocit a narazil na tycku... Chytil hysak a uz je u nas v posteli... Ale neva do tyzdna si zvykne.
Inak podla mba chce pri detoch kazda zmena len obrovsku davku rodicovskej trpezlivosti. Ukludnit sa, nastavit sa, ze ja tu amenu chcem pre dobro svojho dietata, preto, ze ho milujen, lebo viem, ze takto to je pre neho lepsie zdravsie... A plac este ziadne dieta nikdy nezabil. Hoci som mama, ktora je zasadne proti vtplakavaniu, syn je iny ako dcera a obcas to vyslovene potrebuje. 10 min plac osamote len tak sa vyhysaci a potom je cely den klud. Neviem preco je taky.
My sme mali deti v posteli asi do 6 mesiacov, potom mne už začali vadiť. Ja keď sa nemožem uložiť ako chcem, ľahnúť si, aby mi bolo pohodlne, neviem spať a som celá dolámaná. A ja niesom z tých, ktoré deti kopú, ležia im na hlave a im to nevadí, mne to vadí. Do toho polroka som to vždy brala, že OK, bábo, vydržím a hlavne, také malé bábo sa moc nehýbe. Potom šli do postieľky, ktorá bola pri posteli bez bočnice. Takže sme boli spolu, ale každý mal priestor. Kojila som aj 4x za noc, prigúľala som sa do postielky, deti sa napili, odgúľala som sa a spala. Dcérke sme už dali bočnicu, lebo som sa bála, že ju napadne večer loziť a padne z postele. Ale ja som odmietla kojiť viac ako ročné dieťa v noci donemoty. Keď bola menšia a nedala som jej v noci prsník, to bol taký rev ako keby ju zaživa režeme. Tak som to vždy po pár mesiacoch skúsila - nedať. A po roku zrazu nebol žiaden hysterický rev, len trochu poplakala, povedala som jej, že spinkáme, pohladkala hlavičku, chytila ručičku a bolo. Ďalšie zobudenie dostala prsník a tak sme sa posúvali až k tomu, že kojím v noci raz, okolo 4 cca. Vyberiem z postieľky, nakojím, položím, spí. Akože medzi celonočne pricucnutým dieťaťom a dieťaťom položeným do postieľky nechaným napospas osudu je xy možností, ako to robiť, aby bola aj matka v pohode aj dieťa OK. Samozrejme sa toto celé narušilo, keď bola chorá, potom trvalo asi mesiac, kým sme sa zase dostali tam kde sme boli. Ale zase žiadne hysáky ani nič sa nekonalo. Každopádne, nočné dojčenie 18mesačného dieťaťa štýlom, že spí na prsníku by mne osobne veľmi vadilo. Komu nie, nech sa páči, nech si každý rodí, čo uzná za vhodné 🙂.
@silverrko to je ale ze aky papkac kolko ma??? Aj dcera bola taka... Maly poje menej co uz s nim... Dnes sme bojovali s obedoooom
@marlenka222 Ano, mne písala.😉
@nelinka2009 Mám dievčatko ako kedy ...my máme problém so zutim a zúbkami . Každý jeden zub prežívame dosť ťažko...2,1m Stále sa utesujem že to prejde
@nelinka2009 dnes nám to šlo dve naberačky polievky a po spánku aj druhé....ona mi dosť vybehá tak aj pekne pospinka i poje...keď sa nehlásia zúbky...:/
Ja neviem ale ako to tu citam, myslite ze je v pohode nahradit bradavku flasou s cumlou a mliekom pei zaspavani?...no ano pre vycerpanu matku to riesenie je, takze ak je to uz tsketo krajne riesenie tak ano ale samotny problem s odstavenim od "cicania" to asi neriesi...neviem ak raz prestanem s dojcenim a teda raz urcite prestanem chcela by som aby zaspal normalne po rozpravje a bozku na dobru noc...ja viem asi scifi predstavu mam, ale uz len kvoli jeho zubom by som nesla do tej flase s mluekom alebo s kakaom...ale stale hovorim uvidim ked zazijem😀
@wind123 a to kde si tu take nieco vycitala?ja dam flasu,umyjem zubky,pomojkam a dieta zaspi

@marlenka222 mne nic neprislo🙂)))