icon

11 mesačný syn nechce spávať a ja som unavená

legss1981
30. máj 2012

Ahojte chcem s avyspat ako to urobit?nevladzem uz maly ma 11 mesiacov a nespime v noci vselico som vyskusalaa nic.neveim mozno je to za zuby ale ani cez den vela nespi a v noci je vela krat hore spime spolu v posteli kojim ho ale nevladzem

Strana
z2
hradnapani
31. máj 2012

@legss1981 tiez sa takto trapime, takze ta viem uplne pochopit. ta unava je neskutocna. Radu, zial, nemam.
Knihu Kazde dieta sa vie naucit spat som precitala a tyzden sa ju snazila aj dodrziavat, ale viedlo to len k stale vacsiemu placu pri zaspavani a cez den bol ovela smutnejsi, takze nikdy viac! doteraz si tento experiment vycitam. Ale su maminy, ktorym to velmi pomohlo. Kazde dieta je vsak ine.
V 11 mesiacoch urcite svoje zohravaju zuby, separacna uzkost atd... je toho dost a stale nieco pribuda...
No, nepomohla som, ale drzim ti palce!

ingmiriama
31. máj 2012

@legss1981 ahoj no ja som na tom rovnako ale môj malý bude mať 9 mesiacov tak že už tri mesiace nespávam v noci...som tiež zúfalá ale nikdy by som neprestala kojiť môj názor je to keď prestaneš kojiť zoberieš mu to čo má rád...a si myslím či skôr prestaneš kojiť tým mu skôr zoberieš imunitu....ja som zástanca kojenia stále si hovorím raz bude dobre ....keď malý sa mi narodil tak každý večer som ho uspávala na rukách a len ja lebo on pri nikom nechcel byť celé tri mesiace a po troch mesiacoch to ustúpilo bolo dobre tak teraz čakám kedy to príde 🙂

llia
31. máj 2012

@legss1981 Ahoj ja súhlasím s anjelicek26 nacvičovať spánkový režim môžeš, keď dieťa rozumie a nie malé bábo, ktoré budeš stresovať. My máme to isté doma, môj už má 14mes. a hore som tak 3 krát za noc.Tiež spí s nami v izbe a má normálnu posteľ s bočnými zábranami spojenú s mojou, čiže keď sa zobudí, len sa k nemu otočím nakojím /cca 2-3 min. /a spí zase. Je to tiež vyčerpávajúce, lebo sa zobudím a malý vstváva o 6h ráno aj skôr. Potom cez obed si idem s ním ľahnúť, aby som bola oddýchnutá🙂))pospím si tak hodínku. Malý zvykne cca 2h spať cez obed. Chcela som ho odstaviť od nočného kojenia, ale ten neutíšiteľný plač ma presvedčil, že to robiť nebudem. Nie je to také hrozné, že by mi to až tak vadilo. Ale odstaviť od nočného kojenia môžeš skúsiť, možno to zvládnete, možno to pre neho nebude také hrozné. Čo viem od kamošiek, tak u niektoých detí to trvalo 1-2 noci a už prespali. Veľa šťastia.

llia
31. máj 2012

@ingmiriama aj ja som zástanca kojenia, je to to najlepšie ukľudňovadlo, uspávací prostriedok, presne ako vravíš aj imunita je lepšia. Osvedčilo sa mi to aj keď bol chorý a nechcel nič jesť ani piť len kojiť sa. Preto som neodstavovala ani nočné kojenie, som sa bála, že by sa mi odstavil úplne.

ingmiriama
31. máj 2012

@llia presne ten strach, že by nechcel potom vôbec mňa úplne teší keď nájdem riadne nacikanú plienku 🙂...inak mňa mama kojila do troch rokov a ja som nikdy nezažila chrípku a zdravotnú kartu mám v nej len pár strán tak viem ako je dobré kojiť...a keď si predstavím vstať a ísť mu robiť čaj alebo ísť mu po vodu alebo urobiť mlieko v noci tak radšej kojiť 🙂

zuzanka.h
31. máj 2012

Ahoj ja som tiez kojila casto v noci. Vydrzala som do roka potom som to jednoducho utala a bolo. Samozrejme, ze mi plakal asi tyzden,. Niekedy som aj skrikla, lebo Jurko na dobre slovo nepocuval a od roka sme prespali celu noc. Kojila som do 26 mesiacov.

zuzanka.h
31. máj 2012

Samozrejme, ze na kazde dietatko funguje nieco ine. Treba skusat 🙂

llia
1. jún 2012

@ingmiriama presne🙂)to aj ja tak beriem🙂môj malý bol chorý len 2krát a to nebolo nič vážnejšie a keď vidím koľko špiny on zje. To sa tomu ani nedá zabrániť, ešte keď nechodil, tak vpohode, ale teraz niečo robím a on v ústach napr. topánku si vyberie zo skrinky, aj keď mu to zoberiem a idem ruky umyť, vidím, že už stihol podrážku oblízať a pod. To nehovorím vonku na ihrisku, koľkokrát aj spadne, rukami sa chytí zeme a už cmúľa palce, predtým som stále utierala vreckovkami, ale už to aj nechám tak, lebo to neustriehneš. A je zdravý...klop, klop🙂 TAk si skús s ním pospať cez obed ako to ja robím a pomáha to, aspon na chvíľu, potom večer skôr do postele, aspon do 22h. 🙂 Držím palce.PAPA

pink_lady
1. jún 2012

babule ale ak kojit prestanete len v noci, neprestanete uplne s mliekom, takze imunitu mu nevezmete, takto si znicite len vlastnu...suvisly spanok potrebuje i dieta, i matka
@zuzanka.h tu sa moc nechval ze si na dieta skrikla lebo ta hned ukamenuju ze tyras dieta 😀 😅

legss1981
autor
2. jún 2012

@ingmiriama ahoj ani ja nechcem prestat kojit ani neprestanem ale neako sa to musi dat riesit bude mat rok a nespi ani cez den a ani v noci.davam mu aj kakao na spanie ale prebudi sa za hodinu s placom a musim mu dat prsnik a ma ho celu noc jaha

legss1981
autor
2. jún 2012

dakujem skusime aj to

janaspa
2. jún 2012

@leggs 1981Ahoj my sme boli na tom rovnako. Ja som bola zasadny odporca brat dieta spavat k nam do postele, ale ked bol hore aj 15x za noc, po roku a 2mes som rezignovala. Podotykam, ze maly mal rok a pol a este stale kojim. U nas to boli zubky, plus citlivejsie deti v noci spracovavaju zazitky z dna,alebo sa im aj nieco zle sniva. A zacal sa i pytat v noci na nocnik. Ja som zacala ponukat popri kojeni v noci i vodu,ked bol starsi pytal si i sam, kojit som neprestala. teraz okolo roka a pol sa to ukludnilo, budi sa 1x, max.3x za noc.

lenadka
2. jún 2012

@legss1981 @anjelicek26 okolo roka som aj ja prestala v noci dojčiť, dostala pri zaspávaní večer a potom keď v noci pýtala povedala som, že "cici búva" a aj mamička aj detičky spinkajú, ale nepomáhalo, pokiaľ nedostala mliečko aspoň vo fľaške, postupne som to mohla nahradiť čajom a vodou. Tak sa mi z 6-10 budení za noc budí tak cca 2x a to ráno vychrapkáva do 8,00 a tuším v stredu sa jej podarilo do 9,30! 😀. Od 2. rokov chcem v noci stopnúť všetko a už teraz sa bojím, či jej odolám, keď bude "mječko pjosííím" v noci - no nedaj 😀 😉 😀

ingmiriama
4. jún 2012

@legss1981 ahoj ja som počula že kakao je energetický lebo keď som sa zhovárala s jednou mamičkou sa ma spýtala či dávam malému kakao alebo granko na krupicu že aj to môže byť že nemôže spať....vieš čo ja som skúsila to že dávam večer mu sunárku mliečnu na dobrú noc ako vždy len ho donútim niečo viacej zjesť až po kým nezačne plakať alebo ho naťahovať z toho 🙂 no zatiaľ dva večery a dávam ho spať o pol desiatej večer a prespí do jednej potom je cicík a potom sa zobudí až o piatej a to je cicík a vstávame o ôsmej
cez deň mi spí dva krát po hodinke ale pred tým v noci som bola každú hodinu hore a dávala cicík a teraz klop klop uvidíme do kedy

31majka12
4. jún 2012

a cez den kde spava?

legss1981
autor
5. jún 2012

@ingmiriama no super to mas vyskusam to teda takto kupim aj tu sunarku aj mne spava cez den dva krat po hodinke

legss1981
autor
5. jún 2012

@31majka12 cez den spava v kociku tak dva krat za den po hodinke

babula
5. jún 2012

Ahojte.my sa sice nekojime ale nas rexim je budik medzi 5_5:30 potom ide spat az o 12:00 tak na dvehodky a vecer o.20:00 spat a budi sa 3_4x asi kvoli zubkom

lokilonda
5. jún 2012

No my sme donedávna kojili a v noci sme boli hore 2-5x ... tiež spáva s nami ... vtierka jedna malá ... My máme 11,5 mesiaca a 13.5. som musela prestať kojiť. Zo dňa na deň, mala som silný zápal zubu, ďasna a okolia úst a dali mi silné lieky, bo antibiotiká nezaberali a ja som začala extrémne na tvári puchnúť, že na foto ma ani sestri nespoznali. Lekár mi hovorí, že ak nechcem malému doničiť liekmi obličky, musím prestať kojiť. Ešte v ten deň som musela ku kožnému, na infekčné a k očnému a keď som to obehala bolo 16.00hod., malému som dala posledný krát hamo z prsníka a dala som si lieky. Večer pri zaspávaní o 20.00 hod. už s fľaškou Sunaru to bol horor, stále že hamo mama hamo, šmátral, skákal po mne, plakal o dušu a odmietal fľašku, dovtedy poriadne nechcel ani čaj ... zaspal niečo po 22hod. od únavy a riadne vyrevaný, dovtedy som nič také u neho nevidela ... riadne hysáky ... išlo ma poraziť a srdce mi skoro prasklo pri pohľade na neho ... no ráno sa zobudil, všetko OK, cez deň ešte trošku šmátral po hrudi, ak som ho vzala na ruky a potom už OK a večer ? Dala som mu fľašku, vypil ju celú 200 ml, zaspal a v noci bol hore len raz ... odvtedy takto dobre spinkáme a aj cez deň spí viac a je aj taký pokojnejší ... myslela som, že budem kojiť cca do 2 rokov, ale nakoniec som rada, že je to takto. Tým som chcela povedať, že odkedy nekojíme, krásne spinkáme, sme pokojnejší a samostatnejší a mama môže chodiť na zumbuuuuuuuuu 🙂)

Strana
z2