14 mesačné dieťa a noc bez rodičov
ahojte mamicky riesim situaciu, v lete mame ist na svadbu do vedlajsieho mesta (cca 10 km) dcerka bude mat vtedy 14 mesiacov, budem ju este kojit 🙂 chceme ju zobrat na svadbu urcite zo sebou ale neviem si predstavit, ze by tam vydrzala celu svadbu ci uz spat alebo bdiet ...ako to mam riesit? Moji rodicia mi povedali ze po nu pridu a zoberu ju k nim domov. Ja vsak mam obavy ako to dcerka bezomna zvladne :( Mate s tym nejake skusenosti? Sem s dobrymi radami 🙂
Komentare typu, ze som zla matka ked sa idem odreagovat na svadbu dez dietatka ignorujem!
@azbestica urcite to uplne v pohode zvladne .. snad by som si este predtym urobila taky suchy nacvik a nechala malu s rodicmi aspon na hodku dve par krat pred tym aby to nebolo po prvy krat na tej svadbe ....
Moj nazor, snad ma tu nezozeru..kludne daj a uzi si svadbu, to uz nieje babatko, ak sa oni na to citia. Ja som babke dala aj ked bola mensia,.nie casto ale boli take noci. Sice som vtedy uz nekojila, ale mam kamosku ktora dojcila a mlieko si pre take pripady odsavala a nemala problem, ci uz muz strazil alebo babky
zober ju so sebou ak si netrufas ju nechat rodicom a ked bude odpadavat od unavy sup s nou do kociku a odparkovat niekde do tichsieho kuta... lepsie ako by mala preplakat celu noc u rodicov a este aj ty by si bola v strese ze co je s nou...
podle me nejsi zla 😀 to bych musela byt tyranka. ja davala malou uz od pul roku k moji babicce. deti si maji zvykat i na jiny lidi, takze tak jednou max dvakrat za mesic jsme si udelali s manzelem hezky vecer. nikdy mi nedelala problemy s nejakym brecenim, bylo ji to jedno. ted mela malou moje mama poprvy za 2 roky a na to, ze ji mala skoro nezna, tak tam zustala a byla hodna.
a s mlikem nevim jak. my meli nutrilonek. jedina moznost je odstrikat a do flasky jestli si ji vezme 🙂
@azbestica zvládne to, neboj 😉 tak ako tvoji rodičia vychovali teba, tak sa budú vedieť postarať aj o vnučku pár hodín... ja som "z toho opačného konca" , neodsudzujem, ak si nejaká mamička dopraje aj čas bez drobca, práve naopak, prospieva to obom, ale to je na inú diskusiu...
či budeš v lete kojiť - možno áno a možno nie, každopádne bude už malá jesť aj normálnu stravu, takže bez materského mlieka neumrie ani jej to nijako neublíži... ak chceš, môžeš odsať, aspoň si budeš môcť dať aj nejaký drink 😉
veď cez deň nebude problém, aby sa tam malá s tebou prehrala, budeš už behať, takže to nebude nuda ani pre ňu, zatancujete si, večer ju zoberie babka s dedkom, môžeš ju pred odchodom nakojiť, pôjde spinkať a ráno si doma... nevidím v tom žiadny problém...
nebojkaj aj ja som tak stresovala...ale maly bol mensi ked som ho nechala sameho u svokrovcov...zvladol to len som musela pribehnut na kojenie🙂
- teraz ked uz nekojim by som ho mohla kludne nechat aj na celu noc...ved nebudes az tak daleko prinajhorsom pribehnes aby si malinku upokojila 🙂
- ale podla mna to zvladne ved pozna babku aj dedka 🙂 nepises ci ti mala spinka celu noc ale ked ti doteraz prespinkala celu noc tak urcite prespi aj tuto........
-a 14 mesiacov to uz bude velka slecna skus ju na skusku niekedy nechat u vasich alebo skusaj nech si na nich privykne ved mas cas do leta 🙂
myslis ako zvladne noc, ci zaspavanie? podla seba viem, ze v tom veku by dcerka bez "cecku" nezaspala, a ak, tak velmi obtiazne 😀 takze asi by som asi sla normalne dcerku ulozit k rodicom, tych 10, resp. 20km nie je taka strasna dialka, no a ficala dalej na svadbe🙂 prijemnu zabavu 😎
mojich rodicov pozna dobre, oni to zvladnu na vybornu ja mam obavy z toho ze ked sa v noci zobudi a bude sa chciet dojcit....a nevie pit z flase.....tak mozno ju to dovtedy naucim
ty si poznas dieta najlepsie... kazde je ine. Ja by som moju urcite nenechala dobrovolne v noci bezo mna, je zvyknuta na nocne kojenie a asi by mala z toho neprijemne stavy. Riesila by som to asi tym spanim v kociku, ako pisala cacika. Ale isto su deti, ktore by to v pohode zvladli, noc bez mamy.
@azbestica
Mám 2 nejake skúsenosti 🙂 s trojmesačnou dcérou som išla 6 hodín z východu na západ na svadbu. Kojila som tak že sa mala cestou 3x nadudkala a prespala cestu a svadbu tak isto prespala v sále v kočiku. Ešte že bola taká malá a nebol s ňou až taký problém. Teraz týždeň do zadu som išla do nemocnice vyberať mandle a tiež som riešila dilemu ako to mala zvládne lebo teraz má už dcéra 20 mesiacov a este stále ju kojím ani nepočítam koľko za noc 🙂 šťastie je že bývame s babkou tak že neboli žiadne stresy v novej posteli akurát dcéra nespala s mamkou ale s babkou a môžem poklopať že celé 3 noci prespala dcéra akurát raz sa zobudila a pytala si cajik co dodnes nepochpim lebo len co som sa vratila domov je všetko v starých kolajach- co babka vstavala k malej raz ja vstavam niekoľkokrát na kojenie 🙂 Neboj sa mala tu jednú noc určite zvládne aj keby ju celú neprespala nič sa nedeje trošku sa s ňou babka pohrá a zaspi od unavy 🙂 Tak isto moja nie je zvyknuta na fľašu a co som nebola doma si sama pytala fľašu s cajikom podudkavala si. Pri babke večer pila z flase a keď jej ja dávam večer fľašu s cajikom tak fľašu dáva nabok a povie len "dudku" 🙂
@azbestica do leta casu habadej. A deti su prespekulovanci maly a mliecko pytaju len ked tam je mama. Aj ked moj mladsi syn bol expert a zavislak. Dookola opakoval mama didy. Ale prezil nic sa mu nestalo a bez placu. Didy pouzival ako ukludnovak a takto nemal ukludnovak. A v 14 mesiacoch je velka pravdepodobnost ze v noci sa kojit nebudete. Mozno by nebolo zle ju pred tym od nocneho kojenia oducit.
A praveze si dobra matka ked sa pojdes zabavit. Nacerpas novych sil a elanu.
@azbestica 14 mesačné dietatko v pohode zober na svadbu a ked bude jej čas ist spinkat pekne si ju chod nakojit uložit do jej postielky a rodičia nech ostanu u vás ako náhrada za teba.Ved nejdete na koniec sveta,Určite by som ju nenechavala v cudzom prostredi budeš jej robit zbytočne stres.Bola som od kojeneho dietatka niekolko krát na svadbe naposledy od 12 mes.syna dcérke na stužkovej a bolo to najlepšie riešenie.Dokonca ked sme ho nechali doma v postielke nebol ani raz hore.Svokra spala v našej posteli a ked sme rano prišli šla domou .Spinkal do deviatej rana a aj ja som sa vyspala.Ked sme nechali raz syna u svokrovcov cely den sa krasne hrali aj si pospinkal ale ked malo ist o nočne spanie zmyslel si na maminku a už pustil a reval pokial som neprišla po neho a zo svadby som nemala nič.
Ahoj vies co deti su prefikane neboj sa ak bude hladna napije sa aj s flasky. Ja mam s tym skusenosti taktiez moja mala odo mna sa s flasky nenapije ani za svet stale ju vytlaca jazykom ale akonahle sa schovam a krmi ju niekto iny tak papa aj s flasky🙂 a na tom ze sa ides zabavit nic nieje ved tym ze ma clovek dieta zivot nekonci. Moja svagrina dava deti prec na cely vikend a to ma mala 5 mesiacov 🙂

@azbestica myslim ze tvoja dcerka to zvladne velmi dobre 🙂 Ja som opatrovala dvojicky v takom veku a zvladli sme to perfisne 🙂
Vysvadbujte sa, uzite si to... a nestresuj 😉