2-ročné dieťa ráno zavčasu vstáva
Dieta je hore od 5 38. ma 2 roky. o 6 00 vstava bezne. znami s detmi nemaju takychto ranostajov. Pozdielajte vase ranne vtacata. Mozno aj dake know how 😅
To poznám veľmi dobre. Deti mi bežné vstávali pred piatou. Malo to výhodu. Keď sme išli o cca ôsmej do obchodu a na ihrisko, už som mala za sebou navareny obed a upratané. Na obed pospali aj tri hodiny a v posteli boli každý deň o ôsmej. Sa kamošky smiali, že oni ešte len vstávajú a ja mám pol dňa za sebou. Momentálne? Najstarší stredoškolák dokáže spať aj do desiatej. Postupne sa im to ranné vstávanie posunulo. Raz budeš s láskou spomínať, ako dieťa pekne ráno vstalo a ty si ho nemusela ťahať za nohu z postele a vyhrážať sa vedrom vody. 🤣
Boli. Uz nie su. O 7 budim,nech trocha spia na obed. xD
My mame taketo deti vsetky 3 a cakame stvrte, takze mam zlozene ruzove okuliare, aj to stvrte bude rovnake 😆.
Ale syn ma uz 9 rokov a vie pospat aj do 8:00, dcera 7 a tiez si pospi. A ked nie, tak sa zabavia sami, aj sa naranajkuju. No len to najmladsie ma vystrkuje z postele a taha do kuchyne chystat ranajky. Niekedy to hodim na dceru, ona sa citi ako velka, dospela, ked mu natrie maslom vianocku 😁.
Ale teraz je to troaku lepsie, niekedy vstane aj o pol 7, to oslavujem.
Nechapem, ako mozu existovat take "knedle", co v 1,5 roku spia do 9:00, normalne to nemyslim v zlom, len sa cudujem 😆
Moj od 1,5 roka cez den nespal. Ani sekundu. Chodil spat po 22 a vstaval pred 6. Takto v 2 rokoch. A to este podotykam, par mesiacov bol hore aj v noci. 2-3 hodiny, chcel sa hrat. Realne sme prezili obdobie, kedy spaval 7 hodin nocneho spanku s 2-3hodkami prestavkou medzitym. Ze ten spanok nebol celistvy. A cez den ani na stvrt sekundy nespal. Som myslela, ze sa obesim. A kamoskine dieta rovnako stare spalo do 10tej, aj obedny spanok mal 2-3hodky v tom case. Momentalne ma 4,5r a kedze v skolke vacsinou zaspi (ked je doma, ani nahodou cez den nezaspi), chodi spavat o 22:30 a vstava 6:30. Ja som z toho na nervy, ale ocividne on nie🤷🏻♀️
@juliet86 Veď to je úplne v pohode čas. Obaja synovia mali obdobie, keď vstávali tesne pred 4-tou, potom sa to posunulo na 4:30-5:00 a teraz mladší vstáva medzi 5:00-6:00. Má 2,5 roka. Čím staršie dieťa, tým dlhšie ráno spí. 12-ročný syn bežne cez víkend aj do 10tej, keď ho nechám.
Moja dcéra mala v takom veku budíček 4:40, ja som si na to zvykla a už mi to aj vyhovovalo, všetko som za ten deň stihla 😄 teraz má 4 a už pospi do 6 💪
@juliet86 poznám, mohla som chodiť dojiť, v roku vstával aj okolo piatej, zvykla som si, až taký problém mi to nerobilo, som ranostaj, zase večer o 20,00 spal. Dokonca som zistila, že keď takto skôr vstaneme, mám akosi na všetko čas, všetko v pohode stíham. Upravilo sa to až keď chodil do školy.
Aj nasa vstavala o stvrtej. Vsetky vychody slnka sme videli 🙂 A dnes, pubiska, je schopna spat do 10, do 11 cez prazdniny.
dakujem. presne toto som potrebovala. a teda ta poznamka s dojenim ma zabila! 😅 jasne kravu mam treba a bude to uz uplne davat zmysel
Moj ma 3,5 roka, ked mal 2 roky sme vstavali rok každý boží deň 3:50..... Na minutu presne cely rok, teraz vstava o 5 co je super čas 🤣 a to je v noci este XY krát hore, a to nechcite vedieť ako spal keď bol bábätko 🙈🙉🥴
@juliet86 obe nase deti vstavaju medzi 5:30 a 6:00.a je to to najlepsie. Ako
@elizabet173 pise, je na vsetko cas. Teda kravu nemam 😅❤️ ale nie je ani 9, ja mam povysavane a umyte podlahy, jednu pracku opranu, deti obriadene, spolocne ranajky za nami, kava v klude vypita, starsi sa teraz hra a mladsieho som ulozila na prvy spanok. Nerozumiem, ako moze niekto teraz este len vstavat a este sa z toho aj tesit 🤭😅❤️
PS: Nebranim sa posunu na 6:30. Ale inak je to naozaj vyborne a obe deti sa nastavili rovnako a vstavaju spolu. To ma fascinuje. Kazdy v inej miestnosti 🤗
No u nás asi pol roka malý (2r) vstával presne na chlp 5:50....hlavne začiatkom leta....boli ak závesy ale nepomohlo... sám sa presunul časom na 6:30 výnimočne 7:30....deti majú vnútorné hodiny a vstanú kedy im to vyhovuje... neurobíme s tým nič... áno a keď začne škola tak začnú vyspávať... keď mohli nespali a keď nemôžu tak chcú 🤦🏼🙈
@juliet86 sorry, že som to tak napísala o tom dojení, ale to som si vždy hovorila, že dojičky vstávajú do práce, ja s dieťaťom, lebo má už pred piatou deň a plno energie. Ale spal od štyroch týždňov celú noc, aj počas dňa celkom dobre, zaspával v postieľke od narodenia len tak, že som bola pri ňom chvíľu, to, že vstával takto skoro, bolo to najmenej, iné maminy vstávali v noci x krát.
@marzuz89 mne to tiež začalo vyhovovať, mala som more času byť hodiny vonku doobeda aj poobede, doma upratané, navarené, oprané, večer pohoda s mužom, lebo dieťa už spalo. Všetko má svoje výhody aj nevýhody, aj keď netvrdím, že som bola vždy happy, že som o piatej hore v nedeľu ráno., keď vonku pršalo...riešili sme to potom tak, že v sobotu si pospal muž, v nedeľu ja dlhšie.
@juliet86 moj syn ma rok a pol a stale vstava o 6 popripade o 5:45 😀 a vecer o 18:30-19 uz spi takze ja som spokojna velmi 😀
@elizabet173 presne tak. My sice mame radi aj domace aktivity, nikdy som nebola ten typ od rana do vecera na ihrisku, my radaej odrazadlo, prechadzky a tak, ale presne, doma navarene, upratane, aktivity doma aj vonku a o 20 deti spia. To sme zaviedli hned od zaciatku a oni si k tomu doplnili to skore vstavanie 😅 len teda este to nocne vstavanie k 2 detom ked prejde, bude to super. Ale naozaj, nie je nad to rozbehnut den takto skoro ❤️
@juliet86 hore o pol siestej rano? v dvoch rokoch?? parada, co ja by som za to bola vtedy dala.....
raz ked sa menil cas mi decka vstali o 3:30, to mali 2 a 3 roky.... inak bezne vstavali o piatej.... rokmi sa to posunulo, teraz vedia spat aj do pol siedmej 💖
@marzuz89 my tiež nie veľmi na ihrisku, ale pobehaného pol mesta, okolo potoka, park krížom krážom, vlaky pozrieť na stanicu, na stavbe žeriav, mala som dokonalý prehľad, kde sa čo buduje 😎
@juliet86
Toto treba cim skor zrusit!
Ja som to riesit nemusela ale kamoska pri troch malych detoch ano, konkretne problem s jednym. Pekne ho naucila ist spat neskor a vstavat neskor, kedze v ich rodine sa vstava najskor o 07:30.
Proste nedovolit si skor si lahnut - dieta sa krasne naucilo
@zmrzlinka2021 u nás to nefungovalo, aj keď išiel spať o pol desiatej večer, ráno ako keby mal v sebe budík, vstával skoro, iba bol viac mrzutý cez deň, to som mala ako bonus. Ale ako som písala. keďže prespal celú noc a večer o ôsmej už spal, nevadilo mi vstávať skoro, mne by skôr prekážalo, keby spal do 9,00 a bol hore ešte o 22,00.
@juliet86 kedy ide spat vecer, alebo cez den nespi vela?Mna by porazilo🤣my sme vsetci 3 sovy na materskej a rodicovskej sme vstavali 8-8:30, ked vsetci isli domov na obed my von.Cez vikendy vstavame tiez okolo 9.Ale je pravda, ze ideme spat neskoro a mame uplne iny kolobeh dna ako vacsina ludi.Ja varim vecer, ked kamaratka co vstava dobrovolne o 05 uz spi.
Asi ma take biologicke hodiny vacsinou to detom zostane aspon nebudes mat problem vstavat do skolky, skoly.V puberte sa to meni spali by a spali.
@elizabet173 preto to nefungovalo, lebo neskorym zaspanim bol uz preunaveny, nabil sa energiou, telicko produkuje stresovy hormon, rano bude vstavat rovnako ak nie este skor a bonus - mrzutost, nevyspanost, mozog neodpocinuty. Ale vela mam si mysli, ze cim neskor ulozia, tym neskor bude rano vstavat. Staci si nacitat, ako detsky spanok a telicko funguje. Nie ty, ostatni 🤗
@zmrzlinka2021 nedovolit skor si lahnut? Prosim? Ozaj? Vies ako funguje preunava? Stres? Vylucovanie stresoveho hormonu u deti? Vies, preco dieta zivajuce o 19 ma zrazu tolko energie, ze o 23 ti este skace po gauci? To je teda rada ako to este viac zhorsit.
Preco nema dovolit normalne ranne vstavanie? Nerozumiem.
@marzuz89 Pretoze su ludia, rodicia, ktorym to nevyhovuje - nie su ranne typy a proste cely den by mali z toho naprd. A to ti tu rovno mozem napisat, ze kamoska a jej muz su uzasni ludia, uzasni rodicia a svoje deti velmi miluju.
Napr. ani ja nie som ranny typ. Kebyze mam byt kazdy den hore od piatej rana, tak na treti den mi skolabuje organizmus.
A hlavne normalne ranne vstavanie nie je medzi piatou - siestou, vtedy je este noc!
@juliet86 prva bola snad do 2 rokov spachtos, vstavala by aj o 10.keby som ju nezobudila. Teraz vstane okolo 8. Mladsia 9m.mi bezne vstava 6-6.20. A ano, dakedy aj pred 6.🤦♀️ ide ma poraziť, ale co uz narobím 🙈🤣 mozno 1x do týždňa sa vstane 7-7.30. Ale aspon si užijeme ráno vo dvojici, v podstate ked mi výstava staršia, mladsia akurát zaspi 😊 tak mame čas pre seba s nou zase , raňajky jeme a pod. 😃
Nám pomohlo na skoré ranne vstavanie zatemnenie izby, keďže žalúzie prepúšťajú veľa svetla, tak sme to vyriešili závesom a čuduj sa svetu, spi uz aj do ôsmej 😄
no ona vecer zaspi okolo 21 00. skor zaspat nevie. zatemnene ma. ritualy mame poctivo a cez jej bdele okna sme vzdy von ze chodi beha skace ihrisko aj 2-3hodiny. ano mam kamosky ktorym deti spia 20 00 az 7 00. vau! nuz a viem ake su tabulky dieta ma spat 11-13 hodin za 24hodin. cize u nas 21 00 az 6 00 je 9 plus 2hod cez obed. je na inej casti spektra. ale co citam som pomaly rada. a ano och zmena casu na to som zabudla budeme pp tme chodit na ihro alebo co
@juliet86 väčšina detí vstáva skoro. Preboha čo riešiš však to nie je 4:00

Môj syn bežne vstával o 4:30 🙂 , škôlka to posunula na 5:30, škola na 6:30 a aktuálna puberta na 8:00 👍,ale to chodieva spať okolo polnoci.
Vydrž, dobre bude!