icon

7 mesačné bábätko vstáva ráno medzi 4. - 5. hodinou

saraandsara
6. okt 2020

ahojte,
Uz asi cca mesiac sa mi dieta pravidelne budi rano o 4:30-5:30. Dnes to bol extrem o 3:45, preto uz pisem aj sem a hladam radu ;)
Spime spolocne aj so starsim dietatom, ktore je nevyspate, a ja rovnako. Mala sa zobudi nad ranom a uz nechce byt kojena ani cumlik. Nic. Zacne mrncat, revat, prevracat atd.
Ako ju este uspat aby este trochu pospala aspon do tej 6 rano?
Dakujem

pupavka89
Odpoveď bola odstránená
pupavka89
Odpoveď bola odstránená
znikol97
6. okt 2020

Môj keď mal 7 mesiacov potiahol aj do pol desiatej a prespal celú noc až do 7.... Teraz keď má 9, sme sa naučili o 20 a o 19stej má kúpanie, spáva do 7 niekrdy aj do 8... Ale o 19strj strašne skoro... Treba viac babušo unaviť

romanka_369
6. okt 2020

Moja ma 8 mesiacov a chodi spavat o 7 vecer a potiahne do tej pol 7-7 a cez den spi dva spanky niekedy aj po dve hodiny..takze nemyslim že je to skoro..

zuzanockamt
6. okt 2020

@saraandsara je to veľmi skoro to zaspávanie o 19-tej...mám 8-mesačného...od začiatku chodí spať medzi 20:30-21:00, vstáva medzi 6:00-6:30...v noci je 2-krát hore...starší mi bežne vstával o 4-tej, keď mal okolo roka

zuzanockamt
6. okt 2020

@romanka_369 môj 8-mesačný cez deň 2-krát po 30-40 minút 😂 a v noci spí cca 9-10 hodín

yvanielka
6. okt 2020

Presne ako u nás... A 3 spánky že sú veľa? Náš vstáva 5.30 a spí 3x denne po 30min., max hodina ak sa zadarí a to je teda sakra málo (pre mňa 😀), v noci je každé dve hodiny hore, ukladám cca 19.30-20.00. Na mne sa nedostatok spánku už tiež podpisuje, stále si vravím, že to je len obdobie, ale niektoré dni padám na ústa už, hlavne keď je staršia doma zo škôlky a stále niečo potrebuje..

nelca0510
6. okt 2020

@saraandsara moja 9 mesacna chodí okolo 7 na nočný spánok a vstáva okolo 6-pol 7. Predtym vstavala o 5:(trvalo to dlhšie, ale prešlo to a upravilo sa to🙂

jarnajar
6. okt 2020

U nás prešlo samé, zmeny režimu nepomáhali. Tiež som vraj ako dieťa bola ranostaj. Postupne sa čas predlžoval, okolo roka to už určite bolo po šiestej, rok a pol aj do siedmej.

sense
6. okt 2020

Aj moja tak vstaval o 4. A o pol ôsmej zdriemla na pol hodinu potom bola hjore potom cez obed zdriemla rk pol hodinu, sem tam o pol štvrtej poobede v kočíku... ale večer o siedmej spala

Bolo to občas na slučku.... Potom sa to polepšil keď mapa dva spanky, nevstavala o 4 ale 5.30

shallimar
6. okt 2020

Môj má 9 mesiacov, ale rovnako chodil spať aj keď mal 7, chodí spať o ôsmej a spi do 5:00 - 6:00. Čiže spi rovnako ako tvoj. Už ho neuspim ničím, je proste hore.

nika_m
6. okt 2020

Moj maly 20m chodi bezne aj o 7 vecer spat a nemyslim si, ze je to skoro...spi celu noc, aj 12hod 🤷 myslim, ze pre male dieta je to pohode cas a aj ja som rada, ze.mozem v klude sadnut na gauc na chvilku...skor by som skusila nastavit rezim uz na 2 spanky denne

mmoni89
6. okt 2020

@saraandsara môj od narodenia zaspáva cca 21 -22:00 a vstáva medzi 7-7:30. Keby ide spať o siedmej taK tiež vstáva o 5tej 😃

83bambulka83
6. okt 2020

O siedmej nie je skoro, môj by dlhšie ani nevydržal, max. do 19:30. Neboj, to je len take obdobie, aj môj tak skoro vstával a prišiel 8. mesiac, stále zaspáva o siedmej ( 3x vstane, nakojim ho a spinka ďalej) ale vstáva pravidelne okolo 7:00 ráno. Cez deň spí 2x po 1-1,5h. Len vydrž.

maris5
6. okt 2020

Ja som s prvym synom o 4.30 malovala vodovkami haja-haja (hasiace pristroje) mal asi 1,5 roka. Skoro ma drblo. A pritom nechodil skoro spat. Potom som spala s nim cez obed.

kikina84
6. okt 2020

@saraandsara aj nasa tak vstavala..ono sa to postupne upravi,len treba zaviest nejaky rezim a ten si zauzivat dlhodobo..

janickacrazy
6. okt 2020

@maris5 tak to si mala ešte v pohode, môj prostredný vstával od narodenia ráno o 4:00 a v 1 roku už vôbec cez deň nespal ani minútu, bola som kaput, až keď mal 2 roky začal vstávať o 6:00, čo som fakt oslavovala, že ako dlho spí 🤨

ritalein
6. okt 2020

Ako tiez zasnem, co tu niektore pisu... 3 spanky su vela, o 19.00 spat je skoro... 🙈 Nas, uz teraz 5r. chodil este donedavna (do aprila) spat o 19.00 a rano vstaval okolo 06.00 - 07.00 a dokonca do 2,5r. spaval 2x denne. Kazde dietatko je ine, treba sa prisposobit jemu, ako tu uz niekto spomenul, je to len obdobie... A zase nas mladsi 5mes. ci zaspi o 19.00 - 20.00 rano je presny ako budik o 5.55 hore 😂 uz teraz mam hrozu v ociach, ked si spomeniem, ze pride zmena casu 🤦‍♀️🙈😂

leeshka
6. okt 2020

My okolo 19tej ideme niekedy este len von na ihrisko, nieto ze spat....aktualne zaspava medzi 22-23 a spi do cca 9-10 a ma 2 roky...od babatka nezaspava skor ako o 21 a rano nevstal nikdy skor ako 6.30, tak ze by bol uz uplne hore...cize podla mna to ze vstava skor je aj tym ze chodi skoro spat...nemyslim ze keby trebars zaspi o 21 tak bude hore uz o 4tej ze juch zacal mi den..ale mozno sa mylim...vselijake su tie deti🙂) denny spanok mal moj od 6tyzdna do 13m 2x30min, do toho 13m spava 1x1,25-1,5hod

katka2505
6. okt 2020

Keď zaspávajú tak skoro,tak sa nečudujem,že sú aj skoro vyspatí.Tebe to asi vyhovuje lebo si ešte večer stihneš porobiť,ja to na jednej strane chápem.Naša malá (2 roky) chodí spať okolo 22:00 hod.,ale spí ráno do 8:00-9:00 hod.Mne to zase vyhovuje takto lebo ja som radšej večer dlhšie hore a ráno si dlhšie pospìme.Samozrejme,keď pôjde do škôlky,tak jej to upravìm,aby nebola ráno unavená.😉

janickacrazy
7. okt 2020

@leeshka nemyslím že je to tým, že ide skoro spať, ja som dávala spať všetky 3 deti od narodenia o 19:00 spať, 2 z nich vstávali ráno o 8-9:00, prostredný syn o 4:00 ráno a mohla som sa aj do kocky poskladať. Aj keď som skúšala ho dať spať neskôr, tak vždy vstal o 4:00 ako hodinky. Proste nespavec.

bavi22
8. mar 2021

@saraandsara dobry den, chcem sa spytat ci sa vam to vstavanie upravilo. My mame 4 mesiace a podobny problem. Dakujem

saraandsara
autor
8. mar 2021

@bavi22 ano upravilo, za tyzden uz vstavalo okolo 6:45-7
A teraz mame skoro 1 rok a ide spat o 6:30 a zobudza sa okolo 7 (v noci kojenie niekolkokrat, ale to neriesim)
Odporucala by som len pockat a neriesit, nestresovat sa. Ono sa to zmeni! 🙂))

bavi22
8. mar 2021

@saraandsara Dakujem pekne, dufam ze aj u nas sa to upravi. Ona spi vela cez den, skusala som ju aj budit, ale potom je unavena a mrzuta. V noci spi dobre, len je tazsie ju uspat a potom hore okolo 4-5 rano. Tak neviem co robit. Skusim ju asi len udrzat dlhsie hore vecer. Alebo proste len vydrzat. Vdaka

bavi22
Autor odpoveď zmazal
zuzuliennka1
8. mar 2021

@bavi22 treba vydrzat, syn mal vo veku 1-1,5r obdobie vstavania rano medzi 3:30 a 4:00, bez ohladu na to, ci sme cez den lenosili doma alebo by sme vyslapali na gerlach 😂
ja som mu potom vo veku pred 2 narodeninami zacala mierne skracovat poobed. spanok, lebo by potiahol aj 3
hodiny... spaval od 2 do 2,5roka poobede max. hodinu, vecer chodieval spat okolo 20:00....
teraz ma 3 roky, cez den uz nespi, zaspi vecer o 19:00 a vstavame okolo 6:00-6:30...
kazde dieta je ine, vobec neplatia sablony ze kolko by podla veku malo/nemalo spat, ci poobede ano alebo uz nie, kedy este ano a kolko,...
tak ako sa nie vsetky deti budia na kojenie tisickrat, su aj deti, co sa zobudia raz alebo vobec (nas pripad), tak aj nie vsetky deti poobede potrebuju uz spat, ked maju 2,5 - 3r.
Kazde dieta je ine, ma iny rezim dna

bavi22
8. mar 2021

@zuzuliennka1 dakujem za podporu. Mate pravdu ze je kazde ine. Len som bola v tom ze mozno preto buntosi, ze cez den vela spi a vlastne aj dospava pocas dna to skore rano. Tak som ju vyskusala budit ale to asi este horsie. Necham ju teda cez den vyspat a pred ulozenim na noc skusim nechat trocha dlhsie hore a snad pomoze. Alebo potom len cas. Vdaka este raz 😊

marlenka222
8. mar 2021

@hennyinnsbruck no a? Extrém u nás v staršia o 21.00, mladší o 23.00. vstávali sme o 2 hodinách v noci do 6 a potom spánok do 9, opäť po obede o 15 a... Bola strašná zábava. Chodila som ako múmia :( a prvá dcéra som rada že spí ako tak lebo kým bola malé bábätko, mala aj v noci 30minutove spánky. Buďte radi že spia aspoň 2/3 hodiny v kuse. Nič neostane, iba prijať to ako skutočnosť a žiť ako sa dá a hoci je to o nervy a neskutočne ťažké, prispôsobiť sa dieťaťu

hennyinnsbruck
8. mar 2021

@marlenka222 no pekne...
😮😮😮

Ja sa nesťažujem mne moja od 3 mes spi celú noc(bola na um) mala obdobie keď o 5 tej vstavala ale až tak hrozne to nebolo. A prešlo to.. Teraz vstava medzi 6-7 kedy ako😊

ceklis
8. mar 2021

@saraandsara podľa mna 7:00 večer vôbec nie je skoro. Dobre robíš že ich dáš spat oboch naraz a hlavne že zaspia, veď to je jediný čas kedy môžeš ty sama niečo robiť. A k tomu rannému vstávaniu 🙈 ja to poznám, pri druhom sme to mali už od 3m, trva to doteraz (maly ma rok aj niečo), len sa to posunulo z 4:30 na 5:30-6:00. Niekedy potiahne aj výnimočne do 7:00 a to je super 😍 a skúšali sme ho dávať spat aj o 22:00 a aj tak je od 5:00 hore, čiže som toho názoru, že radšej nech spi od 7:00 a je pokoj aspoň večer a chodím spávať o 9:00 aby som ráno vládala. On potom ale okolo 8:30-9:00 zase zaspí. Neboj, vyrieši sa to samé, vyrastie z toho. Drž sa