Aké je to byť matkou len chlapcov?
Ahojte mamičky chlapcov. vyzerá to tak, že budeme mať druhé a určite posledné dieťatko opäť chlapca. chcela by som vedieť na čo sa mám tešiť aj netešiť. prosím napíšte mi vaše skúsenosti. vacsina ludi ma po tejto sprave skor lutuje, tak zrejme to nebude nic prijemne a jednoduche co ma caka...su aj ludia co ma utesuju, ze neboj, to zvladnes a pod.....trochu sa toho desim. vsetko je to take vseobecne, ze neviem coho sa vlastne mam bat. preto by som rada vedela konkretnejsie. velmi pekne dakujem.
Či chlapec, či dievča...budeš ich oboch milovať najviac na svete a ďakovať Bohu, že ich máš 😉
To,co je???Snad toto nemyslis ani vazne.Ako toto mozes vobec vypustit z ust?????A este ta okolie lutuje????Tak ti musia byt pekne na hlavu ....No coment .Co mozes byt bohu vdacna,ze budes mat dalsie zdrave dietatko,tak ti tu ides riesit uplne ......... 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 Je to dost smutne ☹ ☹ ☹ Asi by si sa mala sama nad sebou trosku zamysliet ☹
Súhlasím s @katka3012 Mala by si byť šťastná, že budeš mať zdravé dieťatko a nie tu rozmýšľať, či to bude chlapec alebo dievča, čo by iné za to dali.... A prečo by ťa mal niekto ľutovať? Byť matkou chlapcov je rovnaké ako byť matkou dievčat a podobne.... Skôr ťa ľutujem kvôli tomu, že tu také niečo vôbec riešiš... 😒
Vobec nechápem Tvoje obavy. Že nevieš čoho sa máš báť? Poviem to jednoducho, NEBOJ SA ničoho , prečo by si sa mala báť? Obavy sú úroky zaplatené vopred za niečo, čo sa možno vobec nestane.
Mám dvoch chlapcov a som šťastná ako blcha že ich mám dvoch. A mám k nim aj dve super dievčatá, čo viac by som si mohla želať 🙂
Ja mam dvoch chlapcov a som stastna, ze mam dve krasne zdrave deti 😵 😵 Ked sme cakali druheho, tak nam bolo uplne jedno co to bude, chceli sme zdrave babatko , a to chvalabohu mame, je jedno, ci je to dievcatko alebo chlapec 😵
A my dokonca planujeme este 2 deti, a ja mam taky nejaky vnutorny pocit, ze sme s chlapcami este neskoncili 😀 a aj keby sme mali tretieho, ci dokonca stvrteho chlapca, tak sa budem tesit a dakovat Bohu za dietatko, hlavne len nech je zdrave... ja sa z mojich chlapcov tesim, je to to najlepsie, co moze matka v zivote dostat - dieta, a zaoberat sa tym, akeho je pohlavia, je podla mna hlupost...a navyse, je nespravodlive voci tomu babatku v brusku mat co i len myslienku na to, ze skoda, ze to nie je dievca...ved ako by si sa Ty citila, keby si vedela, ze rodicia su sklamani, lebo nie si chlapec ? 😉
Deti su dar, a vsetky do jedneho si zasluzia byt milovane a s laskou ocakavane 😵
Vies, kolko je zien, ktore nemozu mat dieta?.... co by oni dali za to, aby mohli mat dvoch chlapcov...vaz si to, co mas, nie kazdej je dopriate take stastie...
neda mi nenapisat..jamam dvoch syncekov a nedala by som ich ani za 30dievcatiek.../tym nechcem akoze dievcatka odsudzovat boze chran/ ale ja som uz prveho mala vymodlikaneho ze chcem chlapceka a ked som bola druhy krat tehu tajne som si znova priala aby bol chlapcek a ked sa aj stalo tiez kazdy ze neboj ved do tretice bude dievca no ja som z toho bola v soku....ked mam pravdu povedat keby mam mat tretie dieta asi by som znova chcela chlapca 😀 ja mem medzi nimi 2rocny rozdiel je to sice s nimi niekedy na zblaznenie ale je to prekrasne velmi sa tesim.... 🙂 a neviem ake problemy alebo co moze byt take s chlacami co s dievcatkami byt nemoze ..mi sme dve setry a mlatili sme sa mozno aj viac ako chlani 😀 a teraz sa moc lubime ona ma jedno dievcatko a ja dvoch chlanov spokojna je ona a ja tiez a to nadmieru 🙂
Som maminou dvoch chalanoc, sú zdraví, veselí a živí a. je to krásna vec. vôbec nevadí že sú chalani, ved budú mať svoje manželky a tie potom budú ako moje dcéry... sestra ma 3 baby a jedného chalana a vraví že chlapci sú oveľa prítulnejší a rozumnejší, a milší.. baby sú rozmaznané a umraučané... tak si užívaj chalanov 🙂
No u nas doma je to riadny fukot - ale to je asi otazka temperamentu deti - nielen chlapcov. Ja som si uz tak zvykla, ze ked pridem niekde a su tam kludnejsie deti, tak mi to pride az take divne.🙂)) Minule kamaratka - mama dvoch dievcatiek, po dvoch dnoch od nas odchadzala a vravi - "konecne idem domov, lebo uz toho mam dost" (akoze toho kriku a bordelu) - ale mne sa zdalo, ze s nasimi chalanmi je daleko vasia sranda ako s jej dievcatkami, ktore si kludne sedeli a hrali sa s hrackami... A neboj, vedia byt aj velmi mili a pritulni... I ked celkom nesuhlasim s nazorom siusinocky, lebo ja som umravcanejsie deti ako mojich chalanov este nestretla...🙂 Starsi z toho uz chvalabohu vyrasta...
ja som tiež rada ze mam 2 chalanov-obaja su pritulni,mamine srdiecka.
tolko vyznani lasky som od ziadneho chlapa nedostala ako od nich-starsi mi do cca 5 rokov denne aj 20 krat povedal -lubim ta maminka,pod sa plubit. Teraz ma 13 a vie to povedat aj dnes.
Mladsi je ako moje lepidielko,ma 2 r a 3m a dokola mi hovori ako ma lubi.
Ja by som ich nemenila ani za 100 bab. 😉
Ale prese viem o com pises-aj mna "lutovali" ked som povedala ze cakam opat chlapca. Boze ako ma to nasieralo-ja som totiž chcela aj druheho chlapca-baba by sice nevadila-mm by sa potesil-,ale ja viem ze mne su sudeny chlapci-vyhovuje mi ich pristup k zivotu,zivost,adrenalin......
@ondrejkanova Z takych ludi si nic nerob. Nam prvy chlapcek zomrel a mam dalsich dvoch, a ked som cakala najmladsieho a vedela som, ze to bude chlapcek, tak tiez sa naslo zopar ,,blbcov,, co si neodpustili poznamku, ze zase chlapec? Nechcete dievcatko? Ako keby sa dalo vybrat, ci to bude chlapec alebo dievca. Ked uz som z nich bola naozaj vytocena, tak som im jednoducho povedala: ze nech sa neboja, dalsie bude dievca. 😉 . Ale poviem Ti, ze vobec nelutujem, ze mam len chlapcov. Predbiehaju sa, ktory mi prvy da pusinku a 100x za den mi povedia, ze ma lubia. Najmladsi si zvykol mi hovorit ,,moja laska,,. 🙂 Takze je jedno, ci budes mat chlapca alebo dievca, urcite Ta budu lubit rovnako.
no ja maam len 15mesacneho chlapceka .. ale ked zoberiem .. tak zavisi hlavne na vychove .. a nezalezi na pohlavi ..
nepíšem z vlastnej skúsenosti, pretože mám chlapca aj dievča. Viem však jedno, že v konečnom dôsledku je to jedno. Keď som čakala syna, chcela som strašne dievča. Pri druhom tehotenstve som zas chcela chlapca a narodila sa dcérka. Obaja sú super a myslím, že keby je druhý chlapec, tak si viac rozumejú. Klárka je pre neho vlastne len malá otravná sestra a všetci chlapci sú pre neho velký vzor a má ich rád. S malou sa vôbec nehrá. 😒
no neviem..ja mam dvoch chalanov a zatial nemam pocit,ze by to bolo nieco strasne.samozrejme,ze ked sme cakali druhe babo..chceli sme,aby to bolo dievcatko,ale teraz som stastna,ze mam tych mojich dvoch certikov 🙂 starsi ma 3 a mladsi 1 rok.uz teraz sa vedia velmi pekne spolu pohrat,nahanat,smiat,stiskat a samozrejme aj natahovat sa o hracky,ci dokonca tak jemne pobit 😀 su perfektni, strasne ich obidvoch lubim. manzel by chcel este aj dievku,no ja sa uz asi nedam nahovorit..a aj tak si myslim,ze by to bol znovu chalan 😅 A myslim si,ze ked budu starsi,tak si budu rozumiet viac ako keby to bol chalan a baba.No ved ono je to vlastne asi jedno ci mame chalanov alebo baby,len nech su tie nase deturence zdrave 😉
hlavne nech je babatko zdrave, to je dolezite, ja mam zatial len jedneho syna, ale sestra ma dve baby a dvoch chalanov a tie baby su veru horsie a zivsie 🙂 fakt tazko povedat, to nezalezi na tom ci su dievcata alebo chalani. My planujeme druhe tak za rok a chcela by som zas chlapca 🙂 tak sa neboj, cas ukaze ake budu tvoje deti 😉
my tiez budeme mat druheho chlapceka a nicoho sa nebojim. prave naopak, vzdy som tuzila mat dvoch chalanov a splnil sa mi sen 🙂 necakaj nic zle, nechapem, o com ti ludia hovoria, chalani su super 🙂
to je další zo spôsosbov ako tehulke zneprijemnit tehotenstvo...
raz je tehotná skoro, potom zasa prečo to nejde, ak otehotnie tak neskoro, potom zase chuda má druhého chlapca, dievča...fakt niektorým tak po hube dať...
ja mam 3 chlapcou ..ten posledny bol nehoda neplanovane ale krasne 🙂 a som stastna ze ho mam ..nebydam ziadny rozdiel medzi babami a chlapcami je to rovnake robia zle ako aj dievcence ..nehovorim pri tomto poslednom som si hovoril mohla bi byt baba ale potom som to neriesila ..jedna mila pani ktora somnou chodila na poradni mi povedala ze bude mat postihnute dieta ..vzdy sa trapila a ja snou ..vzdy sme revali ked sme sli na poradnu ..a vtedy som si povedala ..tana nech je to co cce len nech je zdravucky .. 🙂 a tak sa znich 3 tesime a lubime ako sa to ani opisat neda .. 🙂 🙂
ja mam tiez chlapca a za nic by som ho nevymenila.ale tiez dufam,ze dalsie sa nam podari dievcatko,takze ta trochu chapem.ale obavy by som nemala..ja som lezala dlho v nemocnici a tiez som videla ake mali zeny problemy s chorymi detickami a odvtedy si tiez vravim,ze to nie je povedacka len aby bolo zdrave.drzte sa.
Nemusite sa nicoho obavat ja mam dvoch chlapcou a neskor potom prislo dievcato ale poviem vam ze chlapci sa sice aj radi pohasteria ale vzdy si to aj vyriesia a potom sa vedia velmi pekne zahrat a nasa mala aby k nim zapadla tak sa ku vsetkomu co robia prisposobuju 🙂 😀
Ahoj, mám dvoch synov. Keď som po druhýkrát otehotnela, každý čakal v rodine na dievčatko, len ja sama som čakala syna. Som jedináčik, takže moji rodičia budú mať len vnukov a nie vnučky. Ale nikdy nehovor nikdy - možno do tretice. ...A to najhlavnejšie je, že sme všetci zdraví!!! 🙂
Neda mi nereagovat...trocha nechapem tvojej otazke....lepsie povedane-to myslis naozaj tak ako si to napisala???? 😨 😕 Chlapec-dievca....nie je to jedno?Ved mat chlapcov-to nie je smrtelna choroba-ci ano?
Jedneho syna mas-tak nechapem preco to vobec takto ides riesit-nechapem....
Ja mam dvoch synov-jasne,ze som tuzila po dievcatku-no v prvom rade som tuzila po zdravom dietati-to je najhlavnejsie-nemyslis?
nebudem riesit preco taka otazka v tehotenstve zena riesi veci ktore by ju inak nenapadli ja mam sice dve dievky ale asi to bude prast nebo uhod
ma to jednu obrovsku vyhodu nemusim kupovat vsetko nove lebo mam po starsej co v dnesnej dobe neni na zahodenie 😀
a jednu obrovsku nevyhodu stale do mna vsetci rypu kedy budeme mat chlapca 😒
vobec sa nezatazuj niekedy si lepsie rozumeju surodenci rovnakeho pohlavia inokedy rozneho je to vzdy ine lub ich a vsetko bude OK
pre maminky ktore sa nedokazu preniest cez otazky takehoto typu mam otazku ja vy ste v tehotenstve nemali ziadne obavy? to ze mamicka svoju obavu vyslovi neznamena ze si svoje dieta nezasluzi alebo ho nelubi
Ja by som svojich dvoch chlapcov -dvojičky nevymenila za nič na svete. Najprv som želala mať dievčatá, aj mená sme už vyberali. Ale ked mi povedali,že to budú chlapci. Tak som si tiež najprv pomyslela,že to asi bude ťažšie. Ale teraz ked ich mám a porovnávam s inými deťmi-tak si lepšie deti nemôžem ani želať. Samozrejme,že majú svoje chvílky kedy sú ako dvaja čerti. Ale ktoré dieťa také nie je. No čo sa týka správania, ked sme mimo dom- tak počuvam len samé chvály, akí sú poslušní a pod. A priznám sa,že v poslednej dobe začínam uvažovať nad tretím dieťatkom a veru, že by som si želala opäť chlapca. 😵 😵
Aké je byť maminou dvoch chlapcov? To ja viem!
Kúzelné a dokonalé . 😵
Tak toto snáď ani nieje pravda! 😕 😒 😠
Ja mám doma 2 chlapcov, budeš ma ľutovať? V prvom rade by si mala myslieť na zdravie detí, nie na pohlavie. My máme druhého synčeka so zdravotnými problémami a aj tak som šťastná, že ho máme, je to naše slniečko.
Takže sa spamätaj a prehodnoť svoje životné hodnoty. Ak ak ťa niekto ľutuje, tak to nieje skutočný priateľ, nie to ešte rodina!
Ja si nejdem vynachváliť chalanov, detská izba v jednom motíve, veci môžu po sebe nosiť, prehrajú sa spolu, nemusím riešiť farbu izby...a keď sa pozriem na dnešné dievčatá, tak pravdupovediac, som rada, že mám chalanov, lebo niektoré baby sú horšie ako chalani.
Takže buď rada, že máte zdravie a nerozmýšľaj nad takýmito hovadinami 😀
Myslim, ze zena, ktora mala problem s otehotnenim, prip. mala cele tehu strach, ked oznamili na zaciatku, ze je riziko, ze dieta nebude zdrave...sa tymto v zivote nezapodieva a netrapi...preto ani ja nechapem tuto otazku a doslova ma rozculuje....Pozri si na fora temy v hlavnom menu...ako baby riesia, ci budu vobec niekedy tehotne...Najdolezitejsie je, ze bude tvoje dieta ZDRAVE !!!!!!!!
Tiež som chcela druhé dievčatko, po triple testoch, kde vyšiel pozitívny skríning na vrodené vady (rázštep chrbtice) a po týždni stresu, napätia, strachu, som si uvedomila, že nie je podstatné, čo bude mať bábo medzi nožičkami, hlavne nech mi je zdravučké....našťastie všetko zatiaľ vyzerá dobre...zatiaľ to vyzerá tak, že budeme mať zdravého chlapčeka a ja som veľmi šťastná....
Aj my máme dvoch synov a aj ja som pri oboch tehotenstvách neskonale túžila po dcére. teraz mi to je už úplne jedno - milujem svojich huncútov nadovšetko na svete, nevymenila by som ich ani za sto dievčat a som šťastná, že ich máme.
@ondrejkanova mam dvoch chlapcov a jedno dievca a nerobim medzi nimi vobec ziadne rozdiely. u mna je to uplne rovnake mat chlapcov alebo dievca. ani pri jednom sme dopredu nevedeli co cakame, lebo ono na tom vobec nezalezi.

@ondrejkanova ahoj, myslim ze to ze ta znami "lutuju" je len konverzacna tema, nic vazne .. tak ako sa nevesty vsetci pytaju ci uz ma vybrane saty, kam pojdu na svadobnu cestu, pred porodom ze ci si este cela a kedy konecne porodis, po porode ci mas mlieko, po roku ci este a preco este kojis a ci mas este dost mlieka, ci uz dieta chodi, rozprava atd. Aby rec nestala. Jednym uchom dnu, druhym von 😉 Asi zalezi od temperamentu deticiek a pohlavie nie je rozhodujuce, i ked je mozne ze v primere su chlapci o nieco zivsi. Urcite ich budes velmi lubit a bude vam spolu fajn 😉 Ja by som chcela tri deticky ak sa bude dat a velmi rada by som mala aspon jedno dievcatko, ktoremu by som mohla kupovat suknicky a zapletat vlasky a ucit ju piect a varit, ale ta tuzba je asi ako ked chce dievcatko vysnivanu babiku ... v skutocnosti budem velmi velmi vdacna za chlapcekov, aj troch, styroch, piatich 😉 A urcite aj ty to tak citis, nenechaj sa zdeptat tym co tu vsetko bolo popisane 😉