Ako často sa majú sprchovať deti?
Ahojte od akého veku by sa mali deti sprchovat denne? Ja mam 5 ročného a je vo vani každý druhí, niekedy tretí deň, a moja svokra na to že to je malo, taký veľký chlapec by sa už mal denne pred spaním sprchovat 🙄
Dcéra sa kúpe raz za týždeň, do nejakých 6 r sa raz kupala a 2x sprchovala ale každý večer bola poumyvana. Práve kvôli ekzému. Teraz ma 10 r a sprchuje sa každý deň ale len vodou a prípravkom od lekára. Žiadne gély, mydla a pod kozmetické produkty
Kým bol malý každý deň ,doplnil 2 roky v zime každý druhý deň a teraz zase každý deň pretože sa zašpiní na dvore je nonstop :D
U nas sprcha kazdy den musi byt, my nemame nikto ekzem. Ak niekto ma, tak chapem, ze tam sa dodrzuje iny rezim. Inak si neviem predstavit bezdovodne sa vecer neosprchovat. V lete aj viackrat denne.
v zahranici odporucaju kupat babatka 2 max. 3 x do tyzdna. Voda vysusuje. Pozivat iba olej napr. mandlovy, ziadne mydlo a pod. Ked sa aj vacsie dieta napr. slolkar v zime nezaspini, nevidim dovod na denne kupanie. Ine je samozrejme ked treba male dieta po velkej potrebe umyt, samo sa nedokaze dostatocne vycistit.
V lete každý deň ( aj 2x denne), v zime aj každý tretí deň. Všimla som si, že u nás voda veľmi vysušuje, mali už aj suché fliačky po tele deti, neviem či ekzém alebo niečo iné, takže nám to vyhovuje takto. Zadok po veľkej aj vlhčenou utrieme a budeme aj bidet riešiť. Deti nesmrdia, nie sú špinavé takže zatiaľ to nebudeme meniť. V puberte ich budeme naháňať každý deň.
od malička každý deň, milujú to všetci traja. Cez týždeň sprcha, v piatok vaňa. Leto trávia doma v bazéne, takže vode sa nevyhnú
Ak vyslovene nesmrdí, alebo nechodí špinavý, nemá žiadne zdravotné ťažkosti súvisiace s nedostatočnou hygienou, tak podľa mňa je to okej, robte si podľa seba. Babka, keď ho vezme na prázdniny, nech si robí podľa seba.
@simka1454 ano, zaujalo ma to, ze pre niektorych zakladna hygiena znamena nieco uplne ine ako to znamena pre mna. A uz druha debata, kde mi vynadali za to, ze si dovolim vobec spomenut, ze do postele sa ma chodit cisty, ze clovek sa ma kazdy den aspon oplachnut. Ani nejdem uvazovat o tom, ako casto si taki ludia menia spodne pradlo a ponozky...
Tu nejde o hranie vonku, ale cika a kaka rovnako, deti sa tiez potia, staci trosku zabavy doma a spoti sa. ani Ty sa nesprchuj kazdy den, ked si len doma, sprchuj sa kazdy druhy alebo tretí den🙈moja pisa a rica by zaplakala... 😂Alebo muz? 😂😂
Urob si ako chces, svokra nech si necha nevyziadane rady pre seba. Ked sme my boli decka, kupali sme sa (a teraz tu nepoomdlievajte) raz za tyzden v nedelu.
od narodenia každý boží deň, lebo potí sa, ciká, kaká.....nedám ju predsa do pyžama po celom dni neumytú, fuj.
Netrvalo to ani dlho 🤣
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/partner-sa-nechce-sprchovat/
Čo sa za mladi naučíš 🤣
necitala som celu diskusiu, ale bola taka "kauza", ze mila kunis a ashton kutcher nekupu svoje deti (asi denne), videla som vtedy k tomu vyjadrenia dermatologov a vsetci svorne tvrdili, ze to naozaj nie je potrebne, staci raz za cas. denne len lokalne partie, kde sa clovek poti a odkial vylucuje (slusnejsie napisane).

@marianarem tak čo sledujem v okolí, hlavne chlapci majú v tej hygiene svoje "extrémne" obdobia. Okolo tych 7-10 rokov je hygiena absolútne nepodstatná a je to boj dostať decko do sprchy Potom zrazu zlom a pubertaci hodinu denne v kúpeľni, horšie, ako ženy 😅 My sme nášmu povedali, že bude prispievať na vodu, lebo on bol schopný denne byť hodinu v sprche alebo vani. A tento prerod sa stal doslova zo dňa na deň. Na vlasy mi míňa moje drahé masky a kondicionéry 😂😅 No ale vždy lepšie, ako opačný extrém.