icon

Ako naučiť dieťa samostatne spať?

ktimi111
21. jún 2013

moja dcérka ma rok a pol a stále musim pri nej spinkat aj ja lebo bez toho neide

lejlla
21. jún 2013

u nas sa osvedcila svietiaca korytnacka.potom zaspinkal sam,ale kazde babo je ine...alebo malinke svetielko,mojkacik,oblub.hracka

zuzanockamt
21. jún 2013

syn ma 2 roky a 9 meesiacov a zaspava pri mne a aj pri mne spava celu noc - kazdu noc od narodenia 🙂 ... mne to nevadi ... treba dcerku nechat dozriet na samostatne zaspavanie a ak nemas trpezlivost, tak jedine nasilu - vyplakavanim a stresovanim ... otazka je, ci ti ten stres za to stoji

whiterosses
21. jún 2013

moja má sice len pol roka, ale spinká s nami v posteli od 3týždňov. nechcela tam byť len plakala, total hysák.. do teraz .. prednedávnom sme zrušili postielku lebo zavadzala.. a ked trošku vyrastie, cca ked bude mať rok tak ju chcem naučiť ..ale asi len najprv tak že cez deň aby spala sama, a potom časom aj na noc. postupne

gala79
21. jún 2013

...tak my mame 4 roky a nezaspime sami...bud v posteli s velkou sestrou alebo na 10-15 min si musim lahnut ja alebo manzel....skrabka nam hlavu a do max. 15 min spi...uz neriesime....hadam ked bude mat 18, bude mu to uz trapne 🙂

oblecenieavecicky
21. jún 2013

Môj malý má dva roky a tiež musím byť pri ňom. Užívaj si to, kým môžeš, potom nám to bude chýbať 😉

inffinity
21. jún 2013

Moje dcerka ma 4roky a mame v loznici trojletiste ma postel u nas a spime vseci spolecne. Prestehovat ju do pokojicku neplanujeme az bude sama chtit 🙂

nikolet_89
21. jún 2013

ahoj aj u nas to tak bolo, ale som sa rozhodla to zmenit, kupili sme malej jej vlastnu postel a stale som jej vysvetlovala, ze je jej a ona tam bude spinkat a ze postielka sa na nu tesi atd. 4-5 dni som si k nej musela lahnut aby zaspala a zvykla si na postel...a potom cca po 6 dni som upratovala uplne som zabudla sledovat cas boli zapnute rozpravky v tv oproti nej a pozeraaam a ona zaspala sama s flaskou vody a dalsim dudlom v ruke :D od vtedy mi cez den zaspi sama staci moja pritomnost, alebo manzelova v izbe jedine v noci si k nej musim lahnut a ked zaspi odidem

graceful9
21. jún 2013

Moja tiež nezaspí sama. väčšinou si ľahne na mňa alebo aspoň vedľa mňa. ale keď zaspi tak ju väčšinou prenesiem do postielky a v poho 🙂

euka210
22. jún 2013

bud to po vysvetleni pochopi, alebo bude plakat. Ale je mala na to, aby to prijala bez odporu, moj place aj pri manzelovi. V takom veku chcu byt s mamou. Da sa to naucit, ale bude to o placi a mozno zbytocnych stresoch. Nas to ale aj tak na jesen caka, prestahovat ho a naucit mozno na tata ci samozaspavanie...sama som zvedava, ako to zvladne. Ale uz bude mat predsalen 2r tak bude rozumnejsi.

janicka11
22. jún 2013

no nasa dcrerka trojrocna spava snami v posteli,vadi nam to alle tiez ju nejde z izby odstahovat..