icon

Ako naučiť polročné dieťa, aby samé zaspalo?

10. dec 2021

Dobrý večer mamičky, možno hlúpa otázka, ale ja som už zúfalá, áno som prvomatka a moje dieťa keď začalo plakať hneď na ruky, ked bola v perinke tak sme ju uspavali tak, ze na rukách 10 minút.... Potom keď bola kus väčšia tak v kociari asi od augusta, ze každý spánok som ju dala do kočiara ale samozrejme nidky tam nespala dlhšie ako 50 minút.... V noci to isté v kociari alebo na prsníku, potom keď už spí dlhšie tak ju davam z kočiara na posteľ alebo rovno ide piť mliečko a spat.... Ale vanička jej je uz ltt, takže musíme ju naučiť zaspať v postieľke... Len ako prosím vás? Nechať plakať? Ja sa bojim, nenechala som ju dlhšie ako 3 minúty plakať, ja ju hneď vyberiem, lebo sa bojím, že sa bude dusiť so slinami.... Uz ma polrok a viete čo spí nám 4x do dna po 40 minút, uz z toho sivejem... Niekdy dokonca 5x spi po 50 minút od rána do večera... A ked som s nou na dlhšej prechádzke tak pospi mi cca 1.5h (medzi tým sa budi, hej) 1x dakedy 2x otvorí oči, skontroluje situáciu a spí ďalej .. možno 5x sa stalo, že spala viac ako 2h... .. Ale aj tak musí mať potom tie zvyšné krátke spanky ... Len dajte mi radu, typ ako ju naučiť aby mi konečne zaspala sama a mala jeden spánok do obedu a druhý po obede, sem tam ešte môže aj krátky... Ale teraz ju kúpem okolo 19.oo.

Strana
z2
ckatka
10. dec 2021

Kľud. Je to len obdobie.
Neznasilnuj spankovy režim bábätka ale prispôsob sa mu.
Tak,proste budeš variť rýchle jedlá. Obliekať sa môžeš aj keď je babo hore. Daj si ho do šatky /nosiča a môžeš robiť čo chceš. Tu chvíľu čo ides na WC vydrží napríklad aj v ohradke.
Ja postieľku nemám, spí so mnou v posteli a je to.ten najlepší a najpokojnejsi spánok aký môžme obaja mat. Potrebuje ma cítiť.

My inak najčastejšie varíme tak, že večer keď sa s malými hra chvíľu manžel; nahadzem do pekáča mäso zeleninu čokoľvek....A dám to.do.rury na odložený štart. Nech sa to v noci pomaličky pečie /dusi. Pripadne si nacistim zeleninu ktorú chcem zajtra použiť. Nech cez deň kým som s deťmi, mam co najmenej roboty s tým. Cez vikedn varíme obrovský hrniec polievky aspoň na 4 dni a pokiaľ sa.da tak z nej za sterilizujeme na neskor. Hlavne jedlo,tiež varíme vo veľkom a jeme viackrát a ešte dám aj do.mrazaku, aby bolo na dní keď mám dok Eda fakt ťažký deň. A keď je úplne zle tak mame na obed donášku. Nezblazbim sa.

A teda - teraz mu idú zuby. Už pár dní mi spal cez deň len raz aj to necelu hodinu. A zaspal večer až o polnoci. Navyše separacna úzkosť ako.svina...nemozem ho.ani chvíľu nechať aby ma nevidel 🤦‍♀️ ty to máš ešte dosť luxus. 😂

A opakujem...nesnaž sa aby dieťa spalo vtedy keď TY chceš. Dieťa má spať vtedy keď ONO potrebuje. Zvolni a bude vám lepšie.

ckatka
10. dec 2021

A teda...ja som prvorodicka v 35 rokoch 😂tiež už mám rada svoj pokoj...😂
Moja mala láska je pricucnuta ku mne pol noci...A mne to nevadí a ďakujem Bohu ze ho.mam. A užívam si každú sekundu. Odpocivam aj keď papa. Nevstavam z postele a neprekladam ho. Proste ho objimem a spim. 💙
Plus ešte musím zabávať znudeneho 5r skolkara ktorý má zavretu škôlku 😂 to je ešte len kopec srandy...o 12 raňajky a podobbe 😂

kittykat22
10. dec 2021

Tvoje dieta v pol roku prespi celu noc a ty tu zakladas diskusie aka si znicena? 😅 Ze ta trapi ze mala nespi este aj pocas dna? 😂 Mas nerealne ocakavania. Ak chces mat klud a 5h v kuse umyvat okna, mala si si kupit psa. Mas skvele dobre dieta ktore krasne spi a neplace ... co by za to mamicky, ktore roky nespali dali. Z mojho pohladu, si uplne marna. U vas je problem, ze sa nedokazes prisposobit dietatu. Chces aby dieta skakalo ako ty piskas. Si sa zblaznila, fakt.

autor
11. dec 2021

@kittykat22 kto ti písal, že spi celú noc? Každé dieťa sa v noci budi ona je každú hodinu hore, ale len vypije si mliečko a spí ale budi sa plačom, alebo mrvenim ale keď nie je od 8 do cevecra do 8 rána 15x hore tak ani raz....

autor
11. dec 2021

@nekonecna_katastrofa aj mne sa zdá, že naša čím je viac zababusena tým dlhšie spi....

lenkakravcova
11. dec 2021

Vieš čo, ja mám 26 rokov, dve deti :D a teda fakt ako píšeš, vekom sa to len zhoršuje 🙂
Ale keď už nevládzeš, daj UM a nerieš. Ja keď som sa nevyspala, tak som bola ako živá mŕtvola, takže ten pol rok, čo považujem za vhodné dojčiť, som oddojčila a potom UM. A o dosť sa to zlepšilo.

nekonecna_katastrofa
Autor odpoveď zmazal
stanislavicenka
11. dec 2021

A najlepsia rada je prestat pocitat, kolkokrT sa zobudi. To ti velmi pomoze.

lenkakravcova
11. dec 2021

@nekonecna_katastrofa Ja robím všetko mlieko večer. 🙂 nevstavam v noci kvôli tomu. Tri fľašky dám večer ku posteli a len dávam. Naša nechce teplé, vyhovuje jej izbová teplota, takže je to super. 😀

evaplev
11. dec 2021

Dva spánky pre pól ročné dieťa je málo. Večer aký dať UM tak o desiatej a uvidíš mne to pri prvom synovi pomohlo. Možno aj raz cez deň všimaj si či máš dosť mlieka a sem tam môžeš dať aj ovocnú výživu má už pol roka možno je hladná. Ale hlavne si ju užívaj čas rýchlo letí a ona nemôže stále iba spinkať . Teraz mám tretie dieťa mám 38 a snažím sa využiť každú minútu lebo ten čas už nevratiš . Prvé dve som si moc neužila bolo treba stavať dom a chodiť do práce ale teraz si to chcem vychutnať. Neboj ešte sa budeš mať kedy vyspať.

Strana
z2