Ako naučiť zaspávať 2-mesačne bábo bez nosenia na rukách?
Nasa mala si posledne dni zmyslela ze nebude spat inac ako na rukach.. Predtym v pohode zaspavala sama v postielke, len nejake potulkanie predtym stacilo a teraz reve hned ako ju polozime do postielky. Ide o to ze mam problem s chrbticou a staci ze ju raz tak uspavam a potom sa sotva pohnem tyzdne, takze si vravim ze je lepsie ju na to vobec nenaucit, mozno to bude jednoduchsie teraz ako potom neskor...Skusala som lezkanie vedla nej a mojkanie, ale to nepomaha...V nosici byt nechce, biely sum pomaha na chvilu, ale potom zas place...
Ja mám ročného a spíme spolu a už dlhšie ho uspavam v sede na posteli opretá o stenu (kojenim) chrbát mám podložený tvrdsimi vankúšmi,takže je to pre mňa celkom pohodlne,či to trvá 5min alebo hodinu.. keď zaspí,ho len položím.. ale teda on nikdy nezaspal v postieľke od narodenia, cítil že nie som pri ňom. (Podľa mňa to spôsobil cisársky, a teda že sme boli odlúčení a potom sme si hľadali cestu k sebe,preto sa odo mňa nevedel odpojiť)..
U nás cez deň kočík, aj dnu bol, a dokonca mal obdobie že aj večer a v noci kocik,len som ho preložila do postieľky. Ale už sa naučil aj oslobodiť zo zapínania v kočíku, už to není bezpečné a tak spí v postieľke, a teda že ako je starší tak je to s ním jednoduchšie,.vôbec si nezvykol na ten kočík.
@fobula cisársky to vôbec nemusel spôsobiť, my sme boli tiež odlúčení, spával v postieľke od príchodu z pôrodnice bez plaču a rád
Ja som takto uspavala do 1.75 roka, kedy dcerka sama povedala "maminka, len lazkat..." Mne to vyhovovalo cele tie 2 roky, jej to vyhovovalo... chrbat ma neboli... zaspala tak kdekolvek. Ak ta boli chrbat, to nepojde. Len bud pri nej... Urcite si najdete sposob, najma aby vyhovoval obidvom. Starsia zaspavala aj tak, ze len som bola pri nej... pripadnd na prse. Ale mladsia bola pri zaspavani rusena starsou. Toto bolo jedine riesenie pre nas.
@elizabet173 kolko deti, toľko pováh.. mne to vôbec neprekáža,ze spi so mnou.skor naopak.
@fobula veď ja som nepísala, že by ti to malo prekážať. Písala som včera v inej téme, že nech si každá mamička urobí tak, ako to vyhovuje jej a jej dieťatku. To, čo je pre jedno super, druhé neznáša. Môj nenávidel akékovek obmedzovanie v pohybe, takže ani perinku, zavinovačku, nič. Chcel byť rozvalený a sú deti, ktoré nezaspia bez tej perinky.
Najst si nejaky iny sposob, napriklad to lezanie pri nej a proste to vydrzat, kym bude plakat a protestovat. Inak ju to neodnaucis. Este mi napadla fitlopta, ze take pohojdavanie, ale to by si ju tiez mala na rukach, cize to nie je asi moc dobry napad. Alebo kamoska mala taky ten hojda vak pre maleho.
Ak chce byť v kočiku, tak na denne spanky by som určite vyuzivala kočik. Moja keď mala 2 mesiace, tak sme sa stale vozili vonku cely deň na všetky spanky. Večer nemala problem potom zaspať tak, že som ležala vedla nej a robila som sa, že spim. Keď videla, že mam zatvorene oči, spala aj ona.Dala som jej cumlik,plienku na hlavičku, ručičku a spinkala. Niekedy mi aj pri kojení zaspala. Skús takto, ale keď maš problemy s chrbticou, tak by som to nehrotila na hojdanie. Vyborna vec je vraj aj hačka. Pozri si na google.

určite by som neprešla na nosenie na rukách. Nedá sa ti dať dolu bočnica z postieľky a postieľka priraziť k posteli? Ľahla by si si k nej, si pri nej, hladíš ju, šepkáš jej, ale na ruky ju neber. Skús ju dať na chvíľu aj na bruško, možno sa jej zapáči, kým si pri nej. V kočíku vonku ti nezaspí? Keby si denné spánky riešila takto, večer ju už nejako poležiačky uspíš, bude viac unavená, ale na rukách by som ju neuspávala