icon

Ako odnaučiť dieťa od večerného a ranného pitia ?

veronikamat
2. dec 2019

Ahojte. Koli nežiaducim účinkom nepije uz UM ani iné mlieko a sme na rastlinných nápojoch od 16m. Keďže tie nemajú výživou hodnotu, mame ho skôr zo zvyku. Chcela by som ho už obmedziť a postupne vylúčiť uplne, bud ráno alebo večer už ho nedávať... No neviem ako na to. Syn na 20mesiacov. V noci uz nepije.

klarissa25
2. dec 2019

@veronikamat no normalne mu ho nedaj prípadne na miesto toho nejaký čaj....a normalne ranajky a večer večeru....

veronikamat
autor
2. dec 2019

@klarissa25 on len cistu vodu, čaje vôbec nechce pit. Hm, tak najprv mu nedám večer? A za nejaký čas ani ráno?

klarissa25
2. dec 2019

@veronikamat no možno by som tak začala.

slniecko35
2. dec 2019

A z coho pije? Ak este z flase, tak prejdite na pohar, moja mala je mliecny zavislak, ale z pohara si uz tak casto nepyta.
@veronikamat

veronikamat
autor
2. dec 2019

@slniecko35 pije z fľaše, ale on pije rad aj z pohára, toto by nám veľmi nepomohlo 🙂.

slniecko35
2. dec 2019

@veronikamat skuste flasu uplne zrusit a dajte mensie pohare, moja najprv pila stale rano a vecer ale postupne to zacala sama vynechavat (mala vyse 3r ked som flasu zrusila)

lenuliatko84
3. dec 2019

Moj ma 4 roky a takmer kazdy vecer pije mliecko alebo caj.nevidim na tom nic zle

veronikamat
autor
3. dec 2019

@lenuliatko84 ja by dom mu nechala, keby mal mliecko, čo mu aj niečo dáva (materské, kravske, UM)... Ale keď to iba rastlinne ma, z ktorého nemá úžitok, este k tomu to aj do varenia dávam.

veronikamat
autor
3. dec 2019

@slniecko35 my po večeri až na zadávanie dávame, prečítame knihu, na lyžice vitamíny a potom ma do postele mliecko, neviem akoby to dopadlo s pohárom v posteli :/ musim to nejako inak vykunstit.

veronikamat
autor
3. dec 2019

@slniecko35 *zaspavanie

lenuliatko84
3. dec 2019

@veronikamat moj pije kravske mlieko,nie rastlinne