Ako sa starať o syna narodeného v 35. týždni?
ahojte nas maly sa narodil v 35 tyzdni. Adaptoval sa dobre az na zvysene hodnoty zltacky. Poradte ako sa starat onho doma? Môže mať studene rucicky a nozicky aj v ponozkach napr bez perinky lebo v nej nechce moc byt. A ako ho obliekat a krmit? Prosim nepiste ze opytajte sa doktora chcem vediet realne rady kto mal alebo ma dieta v tomto tyzdni narodene.
Hmm. Moj sa narodil koncom 33. O 2t sme sli domov. Nebol v perinke. Vela spal. Menej sa hybal este dlshie. Inak sme sa dojcili kazde cca 3h a vzdy,ked to bolo mozne,bol na mne..
Náš mladší sa narodil v 36. týždni...tiež mal zvýšené hodnoty žltačky, viac preto spinkal....dávali sme ho na slniečko častejšie, detičky majú väčšinou končatiny studené...nie je to smerodajné či mu je zima...má mať teplý zátylok....v pôrodnici mi kázali striedať kojenie a fľašku...po tom ako nás pustili som výlučne kojila a pekne vládal piť a priberal....nemyslím, že by tam bola nejaká extra odlišná starostlivosť
A ako píše maminka vyššie často som ho mala "telo na telo" rád tak spinkal
Dcéru sa narodila pred dvoma rokmi v tomto obdobi v 35t s dobrou adaptáciou a starala som sa o ňu ako o iné bábätko 🙂 boli sme si ce týždeň v nemocke tiež len koli žltačke a následne kontroly do roku pre predcasniatka +kontrola cysty v mozgu. Bola síce menšia ako normálne detičky ale starostlivosť je taká istá ako o každé iné zdravé dieťatko 🙂 ohľadom obliekania si budeš musieť zvyknúť že to potrvá kým sa naučíš ako čo dieťatku obliecť pred dvomi rokmi bolo skoro stále teplo až moc takze často bola len v tričku a plienke keď chladnejšie tak body a nohavice , tiež nemala rada perinku keďže ani v pôrodnici nebola balená koli teplam 🙂
Mám 34+5tt, bola som prvorodička a starala som sa ako som vedela, akosi intuitívne to išlo a čo som nevedela spýtala som sa kamošky ktorá mala malé deti alebo mamy. Staráš sa o neho ako o normálne dieťa, pokiaľ po zdravotnej stránke nič extra nepotrebuje. Spomínaš studené ruky a nohy, to mal aj náš, akoby sa nevedel ohriať. Nosil ponožky, rukavičky aj tenkú čapicu aj doma ale on bol zimné dieťa. Obliekaj ho ako uznáš za vhodné podľa seba a kontroluj či nie je studeny alebo prehriaty. Dojči ak sa dá a buď čo najviac s ním, potrebuje tvoju blízkosť. Za pár mesiacov ani nebudeš vedieť, že je predčasný, všetko doženie. Držím palce ✊ 🧡
Moj prvy syn sa tak narodil. Nevladal sa dojcit ani pit z flase. Zltacka ho oslabovala. Takze sme mu davali z flase tak, ze sme stlacali cumel a nutili ho mlieko prehltnut, stopali ho. Musel, zltacka sa vyplavuje dost mocom

Nasa bola dva tyzdne v inkubatore - lebo zltacka, lebo nedrzala teplotu poriadne, lebo nechcela sama papat... ale ak sa dobre adaptoval, je to ine, preto tazko radit len podla tehotenskeho tyzdna... termoregulaciu mala inak hroznu este mesiac po narodeni...stale som musela kontrolovat, ci neni studena alebo naopak spotena. Na zaciatku ju sondovali, doma sme potom kojili... bola uzasne kludne pokojne dobre babo...