icon

Ako uspávať dve vekovo rozdielne deti?

tinucha
10. dec 2010

Mám 21 mesačného syna a teraz som v 7. mesiaci tehotenstva. Rozmýšľam ako to bude s dvoma malými deťmi a jednou z vecí, nad ktorými rozmýšľam je napr. uspávanie dvoch detí či cez deň alebo v noci. Mamičky dvoch detí s cca dvojročným rozdielom, ako to robíte vy? Dopredu ďakujem za všetky rady a skúsenosti.

Strana
z2
deina
19. dec 2010

U nas to bolo tak, ze sme maleho nechavali sameho zaspat asi tak 3-4 mesiace pred narodenim babetka. Ale on bol vzdy bezproblemove dieta, jeho som dako extra uspavat nemusela, stacilo, ze som pri nom lezala a rychlo zaspal. Tak som vyskusala nelezat tam a zaspal pekne sam... odvtedy zaspava sam. Problemom bolo, ze nas mladsi sa trapil s kolikami, velmi, takze spolocne spanie, to sa nedalo... tak manzel siel spat k starsiemu, ja som bola s mladsim a takto fungujeme az dodnes, pretoze tento nas mladsi sa zobudi na kazdy maly zvuk a pri manzelovi spat nevie (lebo chrape). Starsiemu chrapanie nevadi, tak sme takto rozdeleni. 😒 Uz sme skusali aj spolocne spanie (teda starsi sam v izbicke - to bolo bez problemov a my ostatni v spalni), ale neslo to, maly sa neustale budil na chrapanie.

Strana
z2