icon

Ako vyzerá váš deň s deťmi?

sonicika
8. mar 2014

Keď ráno vstanete až kým idete spať, myslím tým čas na prechádzky aby boli dostatočne na čerstvom vzduchu, varenie, domáce práce a v neposlednom rade starostlivosť o seba samú? resp. režim detí a režim maminy...
My bývame v paneláku už tri mesiace a stále chce ísť malý von v dome sme vybehli hocikedy ale teraz...
varím a stále behám každú minútu aby si niečo nespravil atď. Ráno prezliekanie je večný boj manželovi raňajky, zabaliť desiatu, deťom raňajky, a namna nezostane čas...
nehovoriac o učesaní a make upe akom takom...
večer padám mrtva a radšej ako si oholiť nohy si pustím dobrú hudbu.. no strach

Strana
z2
cmulinko
8. mar 2014

@mareli ano,deti spia a pracu mame cez cestu.ja som v minulosti ziadala o zmenu pracovneho casu...ziadala som o 15 minut skor zacat a o to skor aj skoncit.nevyhoveli my,tak inu moznost nemame ako nechat ich na tie 3 minuty doma.inak zial nie sme jedina rodina tu co takto fungujeme.my sme sa kvoli tomu museli stahovat,aby sme mali pracu pod nosom.moj kolega poliak musi prejst cele mesto,kym sa takto vystriedaju s manzelkou.

silvinuska6
8. mar 2014

no u nás to funguje približne tak že malý rano vstane závisí od toho či je tatino doma alebo nie ak áno tak mna nechaju spat naranajkuju sa preblecu z pyzamka ked nie je tatino doma tak vstavam ja naranajkujeme sa oblečieme pustim nejake rozpravky spravim taky "ranny poriadok" postelim poskladam nejake veci vyberiem umývačku naložim dalšiu začnem varit potom ideme von na taku pol hodinku hodinku prideme dnu naobedujeme sa a tobias ide spinkat ja zatial povytieram podlahy prach a ine drobne poriadky ( to robím každy den ) posedím si trochu na pc pohačkujem pozriem telku taky môj oddych a ked maly vstane (spí mi aj 3-4 hodiny) v zime je uz tma teraz v tomto pocasí ideme trochu na dvor nech sa vylieta prídeme dnu napapame sa okupem ho obleciem do pyzamka okolo 6-7 a potom sa len hrame pozerame telku okolo 10 chodí spať

bastika
8. mar 2014

Vstavame cca 6,30-7 obleciem obe deti na 8 beriem malu do skolky potom dám malému papat okolo 9 ide spat dovtedy porobim on je v choditku alebo na rukách. Spinka v kociku bohužiaľ ho treba hegat alebo vonku kocikam to pomenej. Ked treba navarim kým spi tak ze zabrzdeny kočík hegam nohou 😀 a upracem co sa da mame rodinný dom takze nonstop 😀 ked sa zobudi nakojit dám papat maly je zrutik a hráme sa chvíľu je v choditku ja zase robím okolo pól 2 ide zase spat tak do 3 potom ideme po dcérku nakúpiť ked treba a potom aky je program odlišné mala je vonku na tanečnej ci ine robi maly je na rukách ci v choditku pozerá sa seriál to hlavne v zime v lete a na jar sme nonstop vonku bicykel hojdacka bazén korčule a tak... Okolo 7 kupeme malého tak každý 2-3 den kedy ako malého uspim okolo 8 mala pozera s nami telku alebo sa hra puzzle tablet a tak a okolo pól 10 ide spat. Program sa líši od ročného obdobia. Na muža teda čas velmi nemám on robi aj v práci aj doma takze vlastne pri telke sa stretávame no zajtra ideme hrat squash a dnes prídu jeho deti na večeru a budu tu spat takze vzruso deticky sa budu tešiť 😀 idem varit 😀

sense
8. mar 2014

@jankastubka tak take dieta by som chcela mat co sa tolko samo hra aj tolko spi ...

helka107
8. mar 2014

baby našla som na FB stránku,je asi nová, ale veľmi ma zaujala, všetci sa môžu pýtať čo chcú anonymne, pridávať foto, skúste kuknúť https://www.facebook.com/pages/Materstvo-a-rodi...

jankastubka
8. mar 2014

@sense my mame len 9 mesiacov, takze spi cez den este dva spanky, kazdy po 1,5 hodine. A to ju chodim budit, aby potom dobre spala v noci. 🙂.
Cim bude starsia, tak to bude zrejme narocnejsie, hlavne ked zacne sama chodit, uz sa nebude dat spustit z oci.

sense
8. mar 2014

@jankastubka no moja ma 10.5 takze o tolko starsia nie je, tiez mame dva spanky take polhodinove a to uz velmi davno a byvalo to aj horsie pred takym mesiacom ked spala len raz a v noci tiez ziadna vyhra 😝 ....to je taka ticha zavist, ale v dobrom...

traffic
8. mar 2014

ja mam uz starsie deti 8 6 a 3 roky takze je to uz super s detmi podnikame rozne vylety do hor alebo ideme bicykolvat, plavat lyzovat podla obdobia a konecne si uz aj ja vychutnavam volnejsie chvilky kedze deti su vacsie a samostatnejsie a vedia sa medzi sebou zabavit a vyhrat same

luciaq
8. mar 2014

mam dve deti:syn ma tri roky dcera rok a pol. rano vsatvaju medzi siestou a pol siedmou. do osmej sa motkame po byte, decka hned ako vstanu vypiju mlieko. okolo osmej im spravim chlebik so zeleninou, potom sa hrame. o pol desiate,alebo o desiatej dostanu diesatu a ideme von. medzi siedmou a osmou vysavam. von sme od desiatej do pol dvanastej.o 11,45 ukladam dceru, syn uz nespava. kym spi dcera vacsinou varim obed a syn pozera rozpravky. o druhej sa naobeduju a o pol tretej ideme vonku. riad nahadzem do umyvacky co sa neda umyjem rychlo rucne. domov prideme okolo stvrtej pol piatej dostanu nieco male. o siestej robim veceru. o pol siedmej kupeme obe deti a o siedmej ukladame. syn zaspi hned , dcera tak do pol osmej. medzitym ako zaspava dcera ja vacsinou zehlim a doriadujem co som cez den nestihla. ak sa mi chce idem este vencit psa, ak nie mam uz relax. spat chodim okolo 22,00, lebo v noci sa mi dcera budi este na mlieko tak mavam aj "nocne" teraz jej idu zubky tak mam noci vesele 🙂

fidka79
Odpoveď bola odstránená
leeenka26
8. mar 2014

Mam 1 dieta, 22 mesacneho syna, rano vstavame okolo 7-7:30, spravim si kavu, malemu caj, ranajkujeme, pustam rozpravku, maly ranajkuje, ja pokukam chvilku net, alebo umyjem riady, alebo spracem co sa da, potom sa motkame, hrame, okolo 9-10:00 beriem maleho a psa von, ideme sa prejst velke kolecko, popozera maly autobusy, auta, odnesiem psa domov a ideme podla pocasia bud este von na prechadzku, alebo na ihrisko, kde travime tak 1-2 hod. Ideme do obchodu, dam mu nieco do rucicky a ked nam netreba nakupit, tak ideme domov a papat vacsinou jogurt alebo nieco podobne dostane doma. Este sa pohrame do takej 13.00 a ukladam vysanteneho spat plus cicik dostane, keeze sa este kojome. Nastastie zaspava uz klop klop bez najmensich problemov. Spi tak cca 2-3 hodiny, ako kedy. Ked spi, varim, upratujem, relaxujem, netujem. Niekeey ked som unavena z noci, kedze este kojim, tak si niekedy aj pospim s nim. Ked vstane, dame polievocku, druhe, pomojkame sa, ideme zase so psikom a zase dokola, na ihrisko, ci na veeelku prechadzku, pripadne niekam na vyletik, ako kedy. Prideme domov okolo 17-18.00, aj podla pocasia a pride nam tato z roboty, pohra sa s nim, okolo 19.00 sa kupe, veceria, pozrie rozpravku ked ma chut a ideme spat. Okolo 20.00 cca uz spi a ja mam potom este co to upratovat, navecerat sa a dokoncit co som nestihla skor a idem kukat burlive vino 🙂 ak je tato s nami doma, tak ideme bud autom nakupovat aj cez a tak podla potreby alebo vyjdeme niekam, mimo obec, nech mi nesibe a tak. Teraz, ked je uz vacsi, tak je to super, uz viem co s nim robit cez den, ako ho zabavit a tak, ked bol mensi mala som stale pocit, ze uz neviem co vymysliet 🙂

siska53
8. mar 2014

@sonicika a este som zabudla napisat,ze vlani sme raz do,tyzdna s malou chodili plavat dopoludnia,takze to zabralo cely cas.teraz zas s malym chodim poobede cvicit.
na,urcite veci mam,tiez menej casu,alebo sa mi nechce. Malovat som sa ani predtym velmi nemalovala,lebo mne robia problem odlicovace,takze to tak 2-3x do tyzdna,maximalne. Ak,citam knihu,tak,to,je na,ukor spanku. Ale zakladna,hygiena,musi byt dodrzana,len,obcas zanedbal vlasy,potom sa stvem,ze ich mam mastne.
takisto na jedlo si,cas najdem,jedavam s detmi.
unavena,byvam,ano,aj casu na seba je menej,ale,tak som to chcela a nemenila by som za nic na svete.

bombulka200
8. mar 2014

môj tiež už odo mna ranajky dlho nevidel 😀 😀 😀

ivetoy
8. mar 2014

ja neviem,nechce sa mi tu rozpisovat,ale ja som ucila malu k samostatnosti,takze ona vela krat respektuje ,ze ja varim,alebo este chcem dalej spat,nema ani dva roky a uz dlho sa rano po prebudeni sama pekne hra v postielke a caka na moju kotvu...a tak je to zo vsetkym,venujem sa jej ale ked mi treba nieco robit tak sa zahra aj sama,mam na vsetko cas...ale asi to je vec povahy...no ja naskacem po kazdom jej mrknuti..........asi tam je figel...😉) 🙂 ...

sendy182
8. mar 2014

@sonicika ahoj neviem aké veľké máš deti....no je rozdiel mať jedno dieťa a viac.... 🙂 🙂 🙂 .......ja nemám problém urobiť svoju mužovi desiatu a raňajky....u nás je to normálne 😉 😉 😉 keď že ja zostávam doma... mám už väčšie deti s väčším vekovým rozdielom.....ale viem čo je to byť na deti sama ... muž chodil na týždňovky.....ak ti môžem poradiť.....urob si aký taký režim....var rýchle jedlá....určite choď s deťmi von výnimkou len choroba alebo počasie.....ja som napríklad varila po raňajkách.....do tej 9.30 som mala navarené popraté deti mali desiatu a šli sme von.....ak nebol starší syn v mš .......po prechádzke bol obed ja som bleskovo umyla riad., povysávala....a šla som si ľahnúť k malému a väčšinou som aj zaspala..... 😀 ....olovrant....a zas sme niekde šli.....deti sa mi vedeli prehrať....no samozrejme som často som pri hraní asistovala....čo považujem za super vec.......ja som žehlila v noci keď deti spali.......musím sa priznať že mi veľmi pomohlo dvd rozprávky.....a pesničky........sprchovala som sa ráno kým deti spali.......a doteraz sa líčim cestou v aute na sedadle spolujazca....už tam majú svoje miesto 😀 😀 😀 😀........ináč doba je rýchla deti vyrastú .......treba si vziať príklad od svojích starých mám.......robota....domácnosť....a kopec detí.......a zvádli to.....no je tam aj fígel......deti súrodenci sa o seba viac zaujímali pomáhali si.....

fialkaa
8. mar 2014

Baby, tazke to mate mnohe. Ja sa casto lutujem, ale ked citam niektore prispevky, tak len cumim. U nas takto: moj muz so starsim synom vstavaju o 7,00 a pred 8.00 odchadzaju do skolky. Ja malem vecer nachystam komplet oblecenie, na ranajky mava jogurt. My s mladsim synom sa zobudzame okolo 8.30. Postaram sa o maleho, urobim nam obom ranajky, pozriem si maily, facebook.Toto vsetko v pomalom tempe, lebo viem, ze zvysok dna uz budem len kmitat. Potom dam do poriadku spalnu, nalozim pracku, zacnem daco varit, pripadne nieco ine nenarocne, podla nalady maleho, ktory je dost narocny, takze sa musim aj jemu povenovat. O 11.00 davam maleho spat. Ked zaspi, rychlo uvarim veceru, ktora je vkastne aj mojim obedom a prikrm pre drobca a upratujem. Toto je moj hlavny a jediny cas na upratovanie, kedze nikdy nie som doma bez deti. Potom si dam sprchu, make-up a hodim do seba obed. O 13.30 je maly hore, dam mu obed a dokoncim, co som nestihla, kym spal. Okolo 15- 15.30 sa zacneme chystat po maleho do skolky, cestou zo skolky sa zastavime na ihrisku. 18.30 davam detom veceru, potom ich kupem a o 20.00 su v posteli. Mm sa vracia domov najskor o 18.30 a pomoze mi s detmi, dost casto jeprichadza az vtedy, ked uz deti spia. Ked pospia, dam do poriadku kuchynu a zehlim. Ale max. Do 23.30. O 23.30 najneskor lezim v posteli a citam.

katrinka8
8. mar 2014

Ja mam 2 deticky, starsia dcerka ma 3 roky a 8 mesiacov a syncek ma 3 mesiace. My rano vstavame o 6:45, resp. ja mam tak budik. MM vstava pred piatou a o piatej odchadza do prace (cestuje vyse hodiny). Nachystam dcerke caj do skolky a ranajky, ona vstava ako kedy - niekedy zarovno so mnou, niekedy este spi, tak ju o siedmej budim. Syncek tiez tak nepravidelne, niekedy uz je hore, niekedy spinka este. Takze dovtedy ho musim stihnut nakojit. Ked je napapany, tak musi cakat, kym vychystam dcerku do skolky - t.z. najest, umyt, obliect, ucesat. Zatial mi s nou chodi rano do skolky mamina, lebo kvoli malinkemu to este nestiham, snad v lete to bude lepsie, uvidime.
Ked oni odidu (7:30), tak ja zatial malinkeho umyjem, obleciem, chvilku sa pohrame, znovu sa nakoji a ide spinkat (to je tak cca okolo osmej - pol deviatej, zavisi od toho, ako sa zobudil). Medzitym pride mamina zo skolky (byva na opacnom konci mesta, je uz na dochodku, este niekedy treba ist pre dcerku, vysvetlim nizsie, tak sa jej neoplati ist domov), malinky spi. Kym on spi, ja si urobim ranajky, najem sa, umyjem, ak stihnem, aj namalujem 😀, umyjem riad od ranajok, posteliem postel dcerke. Podla toho, ako dlho spi. Obvykle tak cca 45 minut. Ked sa zobudi, tak s nim chvilku este pohrame, ponosime atd., prebalim, a on potom par minut vydrzi sa pohrat s hrackami alebo s hrazdickou. Vtedy dokoncim obvykle vyssie uvedene cinnosti 😀 Ak je uz nerovozny aj medzitym, tak mamina sa mu venuje tych par minut. Potom varim obed, medzitym sa motkame s malinkym 🙂 Nejako sa to snazime s maminou pokombinovat. O 11:25 musim uz odchadzat z domu po dcerku do skolky (chodi len od septembra, casto chora, tak kvoli adaptacii chodi len na 1/2 dna, navyse tam odmieta jest, tak obeduje az doma).
Tu zavisi podla pocasia. Ak je uplne zle pocasie na vychadzky (leje ako z krhle alebo velika hmla alebo privelmi fuka - u nas dost casto neznesitelne teda v tychto dnoch ☹ ), tak malinkeho este pred odchodom musim opat nakojit a vychystat von - spinka na balkone v kociku (mamina moja je doma) a ja zatial idem po dcerku do skolky. Ak je dobre pocasie, beriem ho so sebou. Este je moznost, ze mu vyjde spanok na neskorsie a v case, ked treba ist pre dcerku, on prave papa, tak vtedy ide mamina - ale toto sa neda zatial pri nom dopredu naplanovat alebo odhadnut. No ak idem po dcerku ja aj s malinkym, tak ju zavediem domov sa najest, kym oni s maminou obeduju, ja som s malym vonku. Ked dojedia, mamina mi zavola a idem dat dcerku spat (pri mamine ani za nic nezaspi 😠 ) - ak je moc zle pocasie, kocik ide s nami na balkon, ak je OK, tak mamina ide na prechadzku. Ja medzitym dcerku ulozim spat, zjem obed. To je cca tak jedna hodina. Obe deti spia. Mamina je bud doma alebo s kocikom von - ako sa jej chce 🙂 Malinky sa budi ako pride, okolo druhej, niekedy aj o tretej, takmer zarovno s dcerkou. Cize mam cca taku hodinku, niekedy viac "volno" - to sa snazim oddychovat, resp. vypit si kavu a umyt riady od obeda. Potom vstanu, tak sa hrame. Ak mamina ostava u nas este, tak s dcerkou sa hraju, ja s malym. Potom olovrant dcerke a ak je pekne, tak ideme este raz vonku, v case, ked ma malinky opat spinkat. To uz pockame na mm, odprevadzame maminu moju, a bud nas zastihne mm vonku este a ideme spolu, alebo sa vratime domov. MM zvykne chodit domov okolo piatej, plus - minus, aj neskor dakedy. No a to potom uz len dako pozabavat sa s detmi do vecera, najest atd., prip. ked nie sme von, tak uspavam malinkeho doma... Okolo siedmej vecer kupe mm synceka (obvykle podla toho, ako sa mu podari spat ten treti spanok), plus - minus. Medzitym sa ja hram s dcerkou a este trochu ukladame hracky. Ked je syncek okupany, tak idem nakojit, uspat, kym mm kupe dcerku a cita jej knizku (prevzal po mne v lete citanie 😀 ). Ak syncek zaspi "normalne", tak este si ja idem lahnut k dcerke na chvilu, trosku sa rozpravame, kym zaspi. A to uz je devat hodin pomaly... Potom este dokoncit, co treba, porobit, pochystat, a ani sa nenazdam, a je polnoc... A to chcem este cvicit - ako teraz 😀

jolly84
8. mar 2014

fuuuu, ja som vlastne zistila, ze pri jednom dietati nic nerobim 🙂
@katrinka8

janinah
9. mar 2014

nebudem písať náš deň,keď som ešte bola MD,RD s dvoma deťmi,napíšem,čo mne pomohlo
-variť polievku na dva dni /nie vždy,ale niektoré sa v pohode dajú prihriať na druhý deň/
-čo sa dá,to navariť viac a zmraziť
-nakupovať sama ,ked bol manžel doma s deťmi a nie počas prechádzok s nimi,to trvá dlho a je to stres
-raz za týždeň cca 3 hod. sama pre seba mimo domu a mimo detí /kozmetička,kamarátky,kostol,kníhkupectvo../ to ma nabilo energiou na ďalší týžden
-"použiť" krstnú mamu detí občas ako operku,kým si poumývam okná či inú väčšiu prácu
-spať vtedy,keď spali aj deti,ak som to potrebovala po nevyspatej noci a kašlať na robotu
-výlety plánovať,nielen ráno sa zobudiť a hurá do Tatier,to bol potom jeden zmätok
všetko sa utrasie a potom už v robote budeš len spomínať ako bolo doma s deťmi dobre 😉

siska53
9. mar 2014

@jolly84 aj ja som zistila,ze pri 1to bolo vlastne lazo-plazo 🙂

jastemi
9. mar 2014

Nas den ked je tatik na tyzdnovke byvame v panelaku: 3-rocne dvojicky a 3 mesacne dievcatko je na flasi.Rano vstavame 6.45 ak niektore z deti nevstane skor co sa casto stava.Malej dam mlieko,dvojickam caj,neranajkuju,jedia v skolke, obleciem ich,mezitym sa oleciem aj ja a urobim zakladnu rannu hygienu a ideme do skolky cca sme tam o 8.00 pesi s kocikom,Ak mi treba nieco kupit ideme do obchodu doma sme tak o 9.00, Dam malej jest. Aj ja sa naranajkujem a zacnem upratovat,ale take bezne upratovacky, riad, ustlat postele, nahadzat do pracky,(periem skoro denne),povesam, pozehlim, umyt riad. Mala je dost samostatna, pohra sa sama v postielke.pospi,este nema pevny rezim spanku.Nieco navarim, (najradsej mam pondelky, to vtedy nevarim,vacsinou ostava z nedele 🙂 ) Zase dam malej jest. Ja sa naobedujem a po obede sa ju snazim dat spat.Vtedy ak spi si vylozim nohy a mam cas pre seba,alebo si nieco posijem.Dam malej jes.O 15.00 sa oblecieme a ideme po dvojicky do skolky,sme vonku do 16,30 - 17.00 podla pocasia, v lete budeme aj dlhsie.Prideme domou vsetkych vyzlect dat im jest, Hrame sa , pozerame rozprávky, o 19,30 zaciname vecerne ritualy ,osprchovat,( kazdy druhy den kupem aj malu) postelit ,obliect sa do pyzamka, umyt zubky ,pomodlit, precitat rozpravku.Takze dvojicky su uz v posteli je 20.00 a ja s malickou si uz tiez lahneme a pozeram telku,alebo som na PC, alebo telefonujem z manzelom. Tak asi tak nas den 🙂 Ale nieje kazdy den rovnaky a casi su len orientacne, je to ine ked je doma manzel a aj dvojicky.

horana
9. mar 2014

@sonicika ja by som ti poradila, teda skor utesila takto:
-vacsina mamin s malym dietatom ma presne taketo zaciatky ako pises, mna nevynimajuc, mnohe sa to hanbia priznat, alebo rychlo zabudnu - spomienkovy optimuznus funguje uz v mladom veku, a tak o par rockov ti budu svato svato tvrdit ake oni boli lepsie a ako si vsetko perfektne vedeli zorganizovat
-nikdy nepoznas pozadie inej rodiny, z ktorej ti tu nejaka mamina radi, preto mozes mat komplexy ked niektora maka pri detoch do polnoci aj robotu z domu a este vymalovana, kludna, ale co medzi riadkami nepovie ze maju peniazky na upratovacku, alebo im mama vari ci dokonca perie (poznam taku) a pod. pikosky, alebo dojde kocikovat babo a pod., ktore nenapadne "zabudnu spomenut" a vyzdvihnu len svoje klady
-moze byt ze zaroven aj viacej vladzu ine zeny, poznam take masiny, co skratka idu, maju viac energie a tak aj viac zvladaju, a/alebo taktiez to moze byt tym ze rozdiely v narocnosti malych deti byvaju znacne, to tiez poznam z vlastnej skusenosti, prve dieta sa doslova odrovnalo, pri druhom som sa nudila, co mmch vyvracia teoriu zienok nado mnou ze s jednym je to este pohoda, nemusi byt, ja som si to z dvomi omnoho viac uzivala a aj viac paradoxne stihala nez s jednym
-mnohe maminy co ti tu radia si nevsimli vek tvojho dietka, hoci ho mysli neuvadzas da sa usudit ze je to taka ta kriticka hranica kedy uz chodi ale este nie je skolar ani teda nejak samoobsluzne ale uz vela vyzaduje, to byva opruz, a zbytocne ti radia z pozicie mam odrastenejsich deti, skolakov a pod. co je v tvojom pripade uplne irelevantne

- konkretneu vychytavku ti neporadim, skor VYDRZAT, ono sa to neskor zlomi, mozno uz rocik, dva a bude vsetko ine, ide jar, uz aj von sa bude treba menej babusit, aj slnecne luce vycaria lepsiu naladu, neubudne ti sice prace ale mozno nejaka ta energia pribudne, aj maly sa ti vonku viac vyjasi a bude doma viac pokoj, drz sa
-neporovnavaj sa s inymi, lebo je tam tolko roznych faktorov pri kazdej ktore nemas sancu rozklucovat a preto ani ich system napodobit, skratka kazda mame karty inak rozdane, ale neboj, je nas vela ktore si zufaju tak ako ty a padaju/padali na hubu v prislusnom veku deti, respekt

suchonovam
9. mar 2014

ahoj, mame syna 5 rocneho a dalsie na ceste. Tiez byvame v panelaku. Syn od septembra chodi do 11:30 do skolky, no pokial nechodil, mali sme to asi takto: rano vstat , cca 7:30, hygiena, ranajky, po ranajkach na pol hodku rozpravka, ja som si zatial dala varit, po rozpravke, kym sa dovaril obed, sme sa hrali vnutri, cca o 10:00 sme sli von (bud ihrisko alebo som sa snazila nejaku zamienku na prechadzku, ze treba daco kupit - od 1 roka sme vsade chodili peso, lebo nas je velmi zivy a aby sa unavil, a teraz to je vidiet, ze aj dlhsie vzdialenosti peso mu nerobia problem) do cca 11:45, obed (obedujeme spolu), spanok (od cca12:30/13:00 - 15:00, syn spi aj teraz - byva unaveny zo skolky) - toto bol cas pre mna, bud som spala aj ja, alebo som sa venovala svojim hobby alebo domacim pracam - najcastejsie zehlenie. A snazila som sa striedat a tiez naucit sa, ze robota nie je zajac, neutecie. Poobede olovrant, a sli sme von, ked sa vratil manzel cca o 18ej, spolu sa zahrali, vecera, vecernik, chystanie na spanok, tak aby najneskor o 20:30 uz spal. Takto sme fungovali od jeho 1 roka do jeho 4,5. Teraz ked chodi do skolky - ja som doma, mam viac casu pre seba, ale kedze coskoro pribudne surodenec, vratime sa do stareho rezimu. Vsetko zalezi od teba, ako si co zadelis a casto aj od tolerantnosti manzela - ked som chodievala cvicit, postrazil, atd. Drzim palce!

katrinka8
9. mar 2014

@jolly84 - 😀 ja som - asi ako vsetky maminy 2 deti - zistila, ze nechapem, ako som mohla pri jednej nestihat 😀 Teraz, ked je nahodou dcerka u starych rodicov (ked je napr. chora dlhsie doma, tak aby mala zmenu a nenudila sa, tak ju vezmu na cely den k sebe) a ja sama so syncekom, tak mam pocit, ze neviem co s casom 😀

katrinka8
9. mar 2014

@jolly84 - kdezto pri dcerke - ked som mala len ju - som teda mavala pocit, ze nestiham vobec nic, len ju... Ale to je asi normalne, lebo myslim, ze pri nej som bola viac doslednejsia, viac sa vsetkemu venovala, pri dvoch sa to uz tak neda usledovat (vsimla som si to napr. na takej malickosti, ako vyvaranie cumlikov - teraz to uz tak casto nerobim ako pri dcerke) Plus ze dcerka bola taka, ze musela ma stale vidiet, cize ako som sla do inej miestnosti, napr. postlat, musela som ju tam brat so sebou, do kuchyne zase prenasat sedacku atd. A malinky je taky, ze sa aj sam par minutiek prebavi, staci, ked sa mu ozyvam, ked nanho rozpravam, nemusi "byt vsade", ako sa povie 😉 Cize aj od konkretneho dietatka zavisi.

angd2207
10. mar 2014

ahojte,ja mam 14 tyzd dievcatko.Prvych asi 6 tyzd.bolo vsetko na mne,ked uz spali,ja som do pol noci upratovala,zehlila atd + kazdu chvilu kojila.Ked mala cez den spinkala,spala som aj ja alebo som sa konecne najedla.Potom som si povedala dost a porozpravala sa s manzelom,ze jednoducho to takto neide a zacal mi viac pomahat a venovat sa aj viac malej,cim mam viac casu.Teraz mame 14 tyzd,byvame v panelaku,rano sa dcerka budi okolo 7,nakojim ju a este spolu spime cca do 9,potom sa jej venujem do 11-12, podla toho,aka je unavena,medzi tym nieco narychlo zjem a okolo obeda ju dam spinkat na balkon,lebo vnutri vydrzi spat len pol hod.Potom sa uz konecne najem a zacnem upratovat.Ked sa zacina uz v kociku mrvit🙂,rychlo sa namalujem a ked sa zobudi,zas sa jej venujem tak max.2 hodinky,potom ju obleciem a ideme von.Pocas prechadzky s nou na zaver este urobim nakup a ideme domov. To uz je aj manzel doma,on sa jej venuje a ja varim veceru. Okolo 6-7 ju spolu okupeme a o 7-8uz spi. To si uz kuknem TV a popritom zehlim alebo co treba.....🙂 A pred spanim nachystam este manzelovi ranajky a dam do chladnicky,aby som nemusela chystat rano.On si to nevyzaduje,ale ja mu ich robim dobrovolne,ma toho v praci dost a mna to neobtazuje.Cez vikendy nepracuje,tak ked upratujem alebo si vybehnem na nakupy,tak sa venuje malej on a ja pekne vsetko stiham🙂

cypercanka1
11. mar 2014

ahojte mam 6 mesacneho synceka a nas rezim vyzera asi takto: 6:00-6:30 sa maly zobudi este chvilku do 7:00 sa ho snazim udrzat v postielke a troska si polezim aj ja (viem ze cez den to uz pri nom nebude mozne🙂 a potom sa idem rychlo dat dokopy zarobim mu mliecko a obriadim maleho dam mu papat a oblecieme sa von a ideme na prechadzku okolo 9:00 maly tak o pol hodku zaspi a ja si zatial nakupim a vratime sa spat domkov okolo pol 12 to sa uz maly zobudi, prebalime sa a ideme papat ( obedik uz mam zvacsa vopred navareny bud den vopred alebo stiham rano pred prechadzkou) napapame sa dam maleho do sedatka al. nafukovacieho bazeniku tak aby na mna videl napapam sa ja a on sa zatial unavi ( niekedy ostane v jedal.stolicke a pozera na mna ako pripravujem obed pre muza aby ked sa vrati z prace mal co papat)...potom sa maly unavi a bud ideme znova vonka do kocika al. ak je zle pocasie sa uspime doma v kociku al. postielke a ja si zatial dam oprat, upracem kupelku, obyvacku , povysavam utriem prach a to uz sa maly zobudi a potom dam mliecko a to uz muz pride z roboty a troska sa naje a prip.ho vezme vonka al. sa mu venuje...vecer okolo 18:00 sa snazime aby sme uz boli domka a maly bol v klude naje sa, kazdy druhy den sa kupeme okolo pol 7 a ideme do postielky , prip. sa uz v izbe iba tak hrame a pak zaspinka bud sam al. ho uspim a mame s muzom okolo pol 9 cas pozriet si telku ( vtedy zvacsa zehlim) al. sa venujeme sebe ...desiatu mu spravim vecer den vopred do prace a dam do chladnicky....ranajky do prace si robi sam ..ked treba povysava, umyje riad , vynesie smeti a snazime sa aby kazdy z nas bol aj s malym ( samozrejme ja kedze som mamina som s malym castejsie ale vobec mi to neprekaza) ale mal aj cas na seba

anaj_janka
4. apr 2014

@sonicika ja ked si spomeniem na prvú dcérku, tak tiež som bola v soku, ze clovek akoby stratil seba. Stále tie myšlienky, že a čo ja a ja a ja a kedy príde na mna rada. Na poradnu o 13h som sa chystala uz od 11 a aj tak som to zmeskala :D.
Každá sme si to presli. Určite si a budes dobrá mamina 🙂 🙂 a jedinečná, oslobod sa od tlaku "že musíme byt neustále ako na titulke" aj ked jasné, ze starat sa o seba musíme 🙂 😉, a inak odkedy som mamina - klopačky odpočívajú v botníku 😀 😀 (zabárajú sa do blata na ihrisku 😀 😀 😝 ) Ona ked bude starsia, budete mat svoj rezim, pri takomto malinom clovek musí byť stalé k dispozícii. Hlavu hore 🙂 a zo srdca ti prajem krásne maminkovanie 🙂 Každá spokojná mamina je krásna mamina 🙂 😉 drzím palceky

jadodka
4. apr 2014

@sonicika nauc manzela aby si ranajky aj desiatu urobil sam, ked bude robit desiatu sebe, moze aj detom urobit a ten jeden dva chlebiky aj tebe...a pol hodinu mas usetrenu 🙂

Strana
z2