Bábätka v kočíkoch večer v nákupných centrách
A rodicia to zjavne neriesia?
Ja som sa od porodnice snazila aby sme malu o 18.00 kupali a o 19.00 aby uz v postielke spinkala. Viac menej sa nam to krasne podarilo. Nestacim sa cudovat, ked vidim po 20.00 hod. vecer mnoho rodicov, co maju malilinke babatka ktore im v kocikoch spinkaju a oni nakupuju 😖
som ja divna, ze mi to pride nezodpovedne?
@zuzana581 ale ja to prijímam... 😀 len NC sa mi nezdá na spánok detí to správne miesto.... 😉 Je uplne normálne,že každé dieťa má svoj biorytmus...ale flákať sa niekde po obchodoch o pol deviatej s dieťaťom...sa mne osobne nepáči....a myslím,že aj vela deťom sa to nepáči...len to nevedia povedať 😉 (MOJ NAZOR...)nikomu ho nevnucujem...
a ešte mi nedá.... na margo večerných nákupov... sú aj ľudia, ktorí nie sú z mesta. bývajú na dedine aj s ich malými deťmi... je preto hriech, ak idú robiť trebárs mesačný nákup po NC a idú aj s bábenkom, že zájdu aj do obchodov, kde kúpia veci pre seba... že sú v NC dlho do večera??? Pre mňa je jediné nepochopiteľné na bábetkách a NC... voziť sa po nich, ak moje dieťa v kočíku plače... ale ak je spokojné, prečo nie????
nič sa nedá vidieť len čiernobielo.... všetko má svoje pre a proti.
ja som nakupovala sama... asi je tam preklep ..... 🙂
mm ostal doma.
maly sa narodil v stredu som mala cisara a pondelok som zu bola v potravinach nakupovat...
ale sama....... maly bol doma s mm.
keby som bola v takom pripade by som sla do obchodu do obedu.... 🙂)))
a inak ja neusudzujem... len som pisala nazor.... =)=) v NC asi potraviny nebudu vecer o 8 hehehehehehehe :DD:D:D:D:D:D:D
@winona24 @adulik23 no akurat rozmyslam, co s nacatou nedelou... tak les to asi nebude... 😉 park ani detske ihrisko tiez nie... ta pesia zona je asi najlepsia volba - skoda, ze u nas vianocne trhy este nezacali, lebo takto tam nestretnem ani vtacika-letacika... 😉 zial, dnes je taka doba, ze ked chce clovek vidiet aj nejaku tu tvar, hoci aj neznamu, na zahnanie depky zo samoty, tak bud cumi do televizora alebo ide do nc... ale uvitam aj ine tipy... 🙂
@winona24 jasné, ty neodsudzuješ, ale tvoj príspevok je jedno velké odsúdenie 😀 Ale nevadí. Beriam tvoj názor. A súhlasím s tým fajčením. Ja som síce príležitostný fajčiar (no teraz ma asi zožerete 🙂 daktoré), ale fajčiť pri deťoch sa mi nepáči. Ani keď ideme s kamoškami na kávu, tak pri deťoch nefajčíme. A v nákupných centrách ja osobne s deťmi na kávu nechodím, lebo sa tam nudia 🙂))
čím dlhšie čítam tým mi príde táto diskusia stále viac a viac smiešna a zbytočná...nechápem na čo je dobrá, nechápem je význam...aj tak si každý rodič urobí tak ako uzná za vhodné, vidím tu v podstate 2 druhy názorov a tak sa tu naťahujete kvôli nim...ale na veci to nič nezmení, tá mamička ktorá uzná za vhodné zobrať dieťatko do NC či už večer alebo cez deň tak ho tam vezme a tá čo to za vhodné neuzná tak ho tam proste nevezme...ale aj tak sa nijako neovplyvníte iba sa tu hádate a nič nevyriešite. Viem že ešte nemám dieťatko ale tak isto mám na to svoje názor ale na čo ho vyjadrovať...aby ma buď jedna strana alebo druhá strana zhodila? aj tak si urobím tak ako uznám za vhodné ja, je to každého vec...
@zuzana581 myslíš??? 😅 😅 je to Tvoj názor...neberiem Ti ho.... 😉 apropo,to ,že s niečím nesúhlasím neznamená automaticky,že to odsudzujem....
snažila som sa písať bez urážania...bez zbytočných emócií....ja za to nemôžem,že drvivá väčšina z Vás to zobrala tak proklate osobne....
ako to je? jááj...trafená hus zagága
@winona24 hej, myslím 🙂 Velmi odsudzujúci príspevok 🙂 A ak to trafená hus zagága bolo ešte mne, tak nevadí, ja patrím medzi tie "nezodpovedné" matky, ktoré svoje deti vláčia po NC aj večer. Ikeu väčšinou zatvárame 🙂 A moje deti to milujú.
No baby, velmi dobre sa mi napodiv táto téma číta, lebo ešte som tuším ani jednu nečítala od začiatku až po koniec, ale musím už končiť. Ponáhlam sa do NC, aby sme tam zasa neboli do desiatej. 😀 Prepáčte, nedalo mi.
Ale naozaj. Prajem krásnu adventnú nedelu, či už doma, vonku alebo v NC. Každému podla chuti. A hlavne nikdy nikoho neodsudzujte, pokial "nenosíte jeho kabát".
😅 to kam sa už téma uberá??? 😕
prepáčte, ale fakt sa čudujem, že fórum ešte šlape
lebo ak niekto založí tému alebo položí otázku-ak nie v prvej odpovedi je hneď sfúknutý / to čo za blbú otázku?, najradšej mám takéto otázky, to má niekto problémy,...a pod/.
nechápem-ak sa nechcem vyjadrovať, alebo si myslím, že je to blbosť, neprispievam
pre zakladateľky to asi blbosť nie je
za ďalšie- ak má niekto opačný názor, pomaly ho tu nevie prezentovať bez urážok a zosmiešnenia zakladateľky
jak za komáča: kto nie je s nami, je proti nám 😀 😒
diskutujme, neodsudzujme, voľme slová a zostávajme tu slušné
baby no čo sa tyka nebezpečenstva, ktore na nas čiha v NC 😅 viac sa bojim ked nesadam doauta, popri tych blaznoch, čo jazdia ulicami. Ruku na srdce aj do hory sa bojim isť viac ako do NC kedže su plne nakazenych klieštov. No napriek tomu tam chodim... samozrejme, to len na margo toho velkeho nebezpečnestva čo tam na nas čiha, nechcem porovnavať horu a NC, samozrejme že priroda je priroda 😉
. A keby mam dať na každe slovo mojej lekarky (ktoru si inak važim vo vela vela veciach) tak do roka malemu všetko varim len v dojčenskej vode 😅
@berenika39 je smutné že človek tu nemoze nič napisat. Nikoho neurazam nikoho neriešime nikomu nic nevnucujem. Kazdy konáme ako vieme. Ja tak ty onak. Tak má nerieši. Moje dieta o nič neprislo že som Ho tam netahala. Mali sme aj lepší program ako nc.
ach...neviem co by ste robili kebyze zijete v USA 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 the eng...howgh 😀 😀 😀 😝
podla mna je to kazdeho osobna vec ako si dieta vychovava a co s nim robi, alebo nerobi, pokial ho samozrejme netyra. ja sice s detmi nechodim pravidelne po nakupnych centrach, ale uz sa nam stalo, ze sme isli okolo osmej od babky a stavili sme sa v Tescu na nakupe, dokonca raz si pamatam ze bolo aj okolo 9tej ked sme boli v Tescu, ale to bolo tiez po ceste domov odniekial.
po skusenosti kamosky, ktora odvsadial utekala o 6-tej domov, lebo maly musi ist spinkat do svojej postielky som si povedala, ze moje deti budu naucene na vsetko mozne a aj su, od malicka s nimi absolvujeme rozne chaty, dovolenky, vikendove vylety kde je chaoticky rezim, naucili sa spat u hocikoho, v akychkolvek podmienkach a tym padom sme volnejsi a nemusime stale riesit ako sa co najrychlejsie dostat domov. aby sa olupali a o do nejakej hodiny boli v postielke.
ja osobne dokiaľ nemusím, nejdem do NC, ale pokiaľ som nútená a potrebujem, tak idem tak isto ako kdekoľvek do obchodu. Môj malý miloval detské kútiky, neodkladala som ho tam, lebo ja som chcela, ale chcel byť medzi deťmi, vyrastal medzi dospelými tak sa mu ani nedivím. To isté budem praktikovať aj pri malej, tiež je neplánujem dať do škôlky skôr ako 4ročnú, a syn už pre ňu parťák na hranie nie je. V lete budeme využívať ihriská a kúpaliska a v blbom počasí čo? tie čo ste proti tým centrám poraďte čo robiť. Teraz má 4 mesiace a nebaví ju byť celý deň doma, ale zatiaľ jej stačí kočíkovanie.
podla mňa je návšteva NC v dnešnej dobe nový typ slovenskej turistiky 😀
no neda mi nenapisat.....aj ked sa do mna asi niektore pustia 😀 😀 😀
ako co hrozi detom v NC?? ze su tam ludia a bacily??? jaaaaj boze, tak drzte tie svoje deticky v sterilnom prostredi, ale potom sa necudujte, ze maju stale sople, stale su chore len co vytiahnete paty z domu a este ich dajte proti vsetkemu zaockovat a dobabrite im imunitu uplne.....
Tamca isla rovno z porodnice do Tesca, vo vajicku si tam spinkala (mala 4 dni) a haaaadajte co vsetko pochytala??? no nic....a doteraz sme nemali ani len sople a kasel... a chodime minimalne raz do tyzdna po vsetkych hypermarketoch u nas...obehame vsetko a je zdrava....boze, asi bude nejaka vadna, ze este nic nechytila.... 😀 😀

@6mia6 bacily a vírusy sú aj v obyčajných obchodoch, mhd, lekáreň, dokonca aj na čertvom vzduchu. Takéto veci netreba riešiť. Dieťa si tým vytvorí imunitu.