icon

Bábätka v kočíkoch večer v nákupných centrách

bibap
26. nov 2011

A rodicia to zjavne neriesia?
Ja som sa od porodnice snazila aby sme malu o 18.00 kupali a o 19.00 aby uz v postielke spinkala. Viac menej sa nam to krasne podarilo. Nestacim sa cudovat, ked vidim po 20.00 hod. vecer mnoho rodicov, co maju malilinke babatka ktore im v kocikoch spinkaju a oni nakupuju 😖
som ja divna, ze mi to pride nezodpovedne?

katrinka8
27. nov 2011

@hori - do nakupneho centra?.....Ja chodim s malym dietatom von na cerstvy vzduch. Mame neprejazdne sidlisko (niektore "oblasti" su bez aut), a tiez nase sidlisko ma cestu veducu k lesu, kde sa chodia mamicky s kociarmi prechadzat. Ale moznosti, kam ist s kociarom, je vela - staci len chciet ich pohladat 😉

tina_22
27. nov 2011

Zdravím všetkých, úžasná téma na súdenie, posudzovanie a odsudzovenie🙂
Nakupovanie je neoddeliteľnou súčasťou každej mamičky, či chcete, či nechcete. A nie každý má doma osobu, ktorej môže bábatko zveriť a hor sa na nkup. Aj mamička potrebuje vypadnúť medzi ľudí, zaobliecť, nakúpiť. možno len vyvetrať hlavu. Je jasné, že NC nie sú ideálne miesta pre maličké deti, ale veľa nástrah na nich čaká aj inde- všade sú riziká, je prioritou mamy svoje dieťa chrániť a dopriať im to naj naj naj. Ale prosím, všetko s mierou. Každá mama vie, čo jej dieťa potrebuje, o ktorej má ísť spinkať a tak. Darmo uložíte dieťa o 19,00, keď aj tak zaspí o 23,00. Niektoré sú také. Šťastné mamičky, ktoré majú "ľahko uspateľné" dieťa. 😀 a krásne zaspí vždy o tej istej hodine-hlavne ak sa bavíme a malinkých bábatkách. A ak je mu v kočíku dobre, spokojne spinká, veď tam hádam nechodí spávať každý večer 😀
A len tak na okraj, určite je oveľa lepšie nakupovať bez detí, keby to išlo 😉

katrinka8
27. nov 2011

Este k tym bacilom atd. - ano, su vsade, ale najma v obdobi chripkovych epidemii sa vseobecne odporuca ludom, aby sa vyhybali zhromazdovaniu sa a miestam, kde je vela ludi. Co potom take babatko, ktore nema imunitu? Taktiez si nemyslim, ze take babo, co bolo 9 mesiacov v brusku v klude a pokoji sa zrazu tak nahle preladi, ze mu staci par tyzdnov ci dokonca dni a citi sa dobre na miestach typu NC. Nevravim, ze ho to zabije, ale naco ho zbytocne tak skoro bezdovodne (podotykam, ze niekedy proste nie je ina moznost) vystavovat takemu prostrediu, ak to nie je nutne? Ja tuto temu o NC beriem tak, ze sa tu mysli extremne promenadovanie sa s detmi v NC - nie bezne nakupy, kedy mamicka ci rodina ide nakupit s babatkom, lebo ho nema kde nechat, prip. ma iny dovod, preco ho nechce nechavat s niekym inym. Proste ide, nakupi a odchadza. A tiez je to podla mna myslene na malicke babatka, ktore este nemaju vyvinutu imunitu (nemyslim, ze zrovna NC je miesto, kde by si mali babatka budovat imunitu). Tot moj nazor 🙂

anjelicek26
27. nov 2011

@katrinka8 - babätko ma praveze imunitu od maminy, pokial ho koji, je okolo neho uzasna ochranna aura, ak si mozem dovolit pripomienku. A bacily su fakt vsade, ako staci, ak dojde babka na navstevu, kychne ci sa ho chyti neumytymi rukami - a mas to iste.

Ono sa da udrziavat dieta v uplnej sterlitie, piplat si ho mimo prostredia bacilov, nech sa s nicim takym nedostane do kontaktu - ale ti garantujem - ako taketo dieta dojde do skolky, bude 25/30 dni doma, pretoze ho skosi doslova kazdy bacil. Imunita sa buduje uz od narodenia. Nemozeme deti drzat v bubline. Lebo v urcitom momente z nej aj tak musi von.

ani3012
27. nov 2011

Paťko bol veľmi živé dieťa (čo klamem..aj je 🙄 😀 ) a zaspával dosť neskoro.. niekedy sa stalo,že sme sa na návšteve zdržali dlhšie ako sme chceli,ale už 21 hod. sme boli doma (výnimočne cez leto aj neskôr cca aj o 23 hod. 😅 ).....ja som mala rada večery,keď sme si uvarili čaj, dali pohár vína alebo len tak si sadli k telke,malý okúpaný napapaný sa hral v obývačke a my pozerali televízor....
do nákupného centra chodím zatiaľ len s Paťkom ak musí aj on,ten ide do detského kútika (tu by som chcela upozorniť,že nie je kútik ako kútik,sú kútiky vo veľkých nák. centrách s dozorom)- pokiaľ tam mám stretko s nejakou maminkou z MK,tak ide aj Evička, ale aj to je cez deň.....večer tam chodím len sama (teda bez detí ale nie sama ,aby ste si nemysleli 😀 😉 )

a teraz mám pocit,akoby som sa vyspovedala z prípadných hriechov 😀 😀 😀 😀

ešte by som chcela dodať,že aj keď Patrik nezaspal skôr ako pred 23 hod. tak ten režim sme mali- kúpanie,papanie, rozprávka(hra)...lebo ak toto nebolo,tak jeho správanie bolo horšie...aj teraz je to tak:ak má narušený režim,tak je viac nepozorný,neposedný ......

margarita
27. nov 2011

myslela som si, ze toto je tak "divna" tema, ze sem neprispejem ani omylom 😀 ale uz sa nemozem zdrzat.
Odpoved zakladatelke temy : neviem, ci si Ty divna, ale napr. ja si divna nepripadam, a tiez ma trapia rozne veci ako napr. zeny, co fajcia v tehotenstve, tie co biju svoje deti ked placu alebo este asi 300 inych podobnych veci.

No nemienim si kvoli tomu zakladat temu na MK, aby som zdoraznila, aka som JA vzorna matka, ze nepijem, nefajcim a nebijem vlastne - ani cudzie - deti. Neviem, potom by som si uz mozno trochu divna zacala pripadat 🙂

PS: moje dieta svojvolne nespi cez den uz od roka a pol, je to asi strasne nezodpovedne, ze spava len v noci a cely den je hore. Az by o tomto raz niektora chcela zalozit temu, prosim, najprv pridte skusit ju dobrovolne po obede uspat 😉

miroslava124
27. nov 2011

K tým centram som sa už vyjadrila. A čo robit s dietatom doma ked je zle počasie?? To už je fakt trapna otazka a ano ja taketo matky odsudzujem ked ich riešenie je NC. Moje deti nepozeraju vobec telku a nechodime pozerat NC. Hrame sa doma spolu a je to super. Teda 4 ročný syn pozera telku od troch rokov cca 1 hod. denne. A do NC ide možno raz za mesiac sa zahrat na taký hrad.. Matka ma vediet vymysliet aktivity pre dieta príslušne k jeho veku. Ked to nevie tak nech sa poradi..ked sa jej nechce tak načo robila deti???

aliza
27. nov 2011

boze, zienky, tato tema stale 'fici'? 😀
Este k tomu cerstvemu vzduchu...mne uz je zle, len ked to citam, ako verklik....a keby ste zili v krajine, kde takmer stale prsi? akoze dat prsiplast na kocik je taaaaky cerstvy vzduch ze az...ved uz prestante s tym poucanim, co je spravne a co nie. Ja zijem v krajine, kde je ten druhy extrem a to obchodakova kultura, fakt rovno z porodnice a zasadne vo vajicku a nikomu to netrha zily, okrem Slovakov, samozrejme. A deti aj napriek tomu su v pohode, ziadne skoliozy a dolamane chrbty, nie su nijak postihnute nedostatkom cerstveho vzduchu...a nie su ani tolko chore, ako tie nase. Jednoducho niekto rad travi cas v NC a co? co vas na tom zere? ved vy chodte na ten cerstvy vzduch, ked to tak citite a nechajte druhych, nech robia to, co citia oni. Aj jedno aj druhe je spravne, kedze nikto nema patent na to, co je spravne a co nie, kazdy robi tak, ako sam uzna za vhodne.
Ja mam nakupaky rada a rada si tam zajdem aj len tak aj s detmi a nikdy tam nic nechytili, ani ich to nijak neposkodilo. Nehanbim sa za to a mam total 'na salame', co si o tom myslia slovenske mamicky 😝

tina_22
27. nov 2011

@miroslava124 Prepáč, ale nesúďme, aby sme sami neboli súdení 😉 Tvoje slová sa mi zdajú príliš tvrdé a ostré. A blahoželám, si supermatka

miroslava124
27. nov 2011

@tina_22 ďakujem až doteraz som si to neuvedomovala lebo som si myslela že aj ostatne matky travia čas najma s dietatom a nie len tulanim sa NC a pod.Takže teraz si tak už pripadam.

katrinka8
27. nov 2011

@anjelicek26 - ja viem, ze ma imunitu od maminy 😉 Otazne je aku, to sa nikdy nevie 😉 Ale ja si myslim, ze minimalne to sestonedelie ma svoj vyznam nielen v zivote mamicky, ale aj babatka. Netvrdim, ze mame babatka drzat v uplnej sterilite, ale ani si nemyslim, ze ich mame zbytocne vystavovat posobeniu zbytocnych bacilov ci virusov napr. v tych nakupnych centrach ci inych miestach, kde sa v uzavretych priestoroch zhromazduje vela ludi. Ani na navstevu k novorodencovi nepustim predsa choreho cloveka - a prave napr. v takom NC neviem, kde a aki chori ludia sa mozu pohybovat 😉 Myslim, ze cim mensie babo, tym tazsie prekonava aj bezne nachladnutie ci nadchu. Ale vseobecne ani to prostredie podla mna nie je OK v zmysle takom, ze predsa len ten hluk, chaos, rev hudby, klima, donedavna aj fajcenie v restikach a podobne... Ved len na dospeleho ako to posobi? Nemyslim si, ze mu nieco ujde, ak nebude v NC 😉 Na vsetko treba cas. Taky maly tvor ma co robit, aby sa aklimatizoval na zivot v rodine, v domacom prostredi ci v blizkom okoli. Aby si zvykol aj na inych ludi ako najblizsich. Ja si myslim, ze mu treba dopriat cas 😉 Netvrdim, ze ukamenovat toho, kto tam s babom - najma novorodencom ide, ale ja by som nesla, ak by som na to nemala nejaky nevyhnutny dovod 😉 Mam na to proste svoje dovody 😀
Mozno som ovplyvnena tym, ze nasa mala ako novorodenec tazko znasala hluk a vela vzruchu naraz. Ked k nam prislo na navstevu viac hlucnych ludi (napr. svagor s 3 detmi), tak bola sice tichucko, ale kukala na nich tak "vyplasene" a ked odisli, tak spustila plac ☹ Toto jej zostalo, napr. pred spanim musi mat klud - nevadi jej ine miesto, neboji sa cudzich ludi, ale tazko spracuva prilisne vzruchy - narusi sa jej spanok. A to ju nedrzime v sterilite, dost skoro sme s nou zacali cestovat

anjelicek26
27. nov 2011

@katrinka8 - dopriat cas nie je vzdy mozne. Pri prvom? Ano. Pri druhom? Ani nahodou 😅 Maly mal dva mesiace,co Saska zacala chodit du v UK do skoly, takze ranne/poobedne vozenie, von z auta, do kocika, ku skole, zasa k autu, do auta a to vzdy dva razy denne, bezne vybavovacky, aj tie kratke nakupy, absolvoval beznu rutinu vratane navstevy u Saskinych kamaratok, vyletov do vnutornych ihrisiek a podobne. Kvoli tomu, ze sme v zahranici, casto cestujeme, za posledny rok letel 16x a o tri tyzdne poletime zas... zatial zije 😅 Zvlada aj letisko, aj lietadlo, aj vsetko... deti su nenormalne prisposobive.

Maly znasa hluk v pohode, okolo neho mozu traktory padat - on bude spat. Preco? Lebo je na to zvyknuty. 4/5 rocne dieta totiz ohlad na nieco ako spiaci surodenec - neberie.

Jaj a nepustim choreho cloveka, vidis na kazdom cloveku, ze je chory? Vies, coho sa dotykal. Viem, ze tu na konikovi je maminka, ktorej mala dostala salmonelozu ako par dnova. Odkial? Nikto nevie. Vonku neboli. A aj tak. Nasledky bohuzial su, pridruzil sa opuch mozgu a uz to slo :(

katrinka8
27. nov 2011

@anjelicek26 - ved ja v podstate s Tebou suhlasim, chapem, ze ked nie je ina moznost, situacia sa riesit musi 😉 Ale ak je moznost sa takym miestam vyhnut, ja som za vyhnutie sa im 😀
Ja viem, ze babo si zvykne v podstate skoro na vsetko, deti su prisposobive, ja som vsak skor za to, aby sa prisposobovali postupne, ak je to mozne 😉 Ale v podstate to asi zavisi vsetko aj od konkretneho dietata, kazdy sme iny a inak reagujeme na rozlicne podnety 🙂
O chorych ludoch - ja som myslela, ze co sa novorodenca tyka, dam si na to pozor. Jasne, ze nie vzdy sa to da zistit, ale ja som taka cicina, ze ak som napr. bola v styku s nachladnutym ci inak ocividne chorym clovekom (teraz nemyslim, ze nahodne vidim v meste vedla kychat nejakeho uja 😀 ), tak ak idem na navstevu do rodiny, kde maju male deti, tak sa spytam, ci im to nevadi, ze mozem byt chora 😉 A co sa novorodencov tyka, tak to si davam specialny pozor na umyte ruky a tak 🙂 Ale to som asi v tomto taka precitlivena mozno, lebo mne sa novorodenci zdaju strasne krehki. Ja som bola strasne prekvapena aj vtedy, ked mi kamoska povedala, ze jej sestra prisla z porodnice vo stvrtok a v sobotu uz babo krstili v case najvacsej kumulacie tzv. prasacej chripky ☹

muca1212
27. nov 2011

@baby2 hahahah si zabila som sa nerehotala s polovičkou 🙂

zuzana581
27. nov 2011

@macamac Veď daj nejaké tipy, čo robiť s deťmi keď vonku prší alebo je inak nepriaznivé počasie.

zuzana581
27. nov 2011

@miroslava124 no ty máš možno deti, čo sú radi doma, ale napríklad moje radi labzujú a nechce sa im byť doma. Potrebujú okolo seba ludí. A vôbec nechápem, prečo reaguješ tak podráždene ako reaguješ. Čo je teba potom, kam druhí chodia, alebo nechodia? Trošku sa spamätaj. Dnes sme boli v nc (inak boli sme už o pol osmej doma, nie je to velmi neskoro?) a bolo tam milion malých, velkých, stredných detí. Ani jedno neplakalo, nebolo mrzuté, ani inak psychicky narušené z toho, že je v nc. Skúste aj vy, čo držíte svoje deti iba doma (bavíme sa o zlom počasí) pri spoločenských hrách, zájsť do nc, nech sa pohrajú v guličkách s inými deťmi. Vy si zatial dajte aj tú kavu napríklad. Možno vám to pomôže a nebudete také kŕčovité.

Mne sa najviac páči, že matky, čo tu odsudzujú tie čo do NC chodia, nezabudnú k svojim odsudzujúcim prispevkom vždy dodať, ale veď "nech si robí každý čo chce" ale ďalší príspevok je zasa o tom, že ako môžu tie matere chodiť do tých nc namiesto prechádzky v lese? No ja by som naozaj chcela vidieť každú z vás, ako sa v zime o piatej prechádzate v lese, alebo v daždi? Tiež nechápem, prečo tu každá spomínate ako to robili naše mami. No chvalabohu, že už to nemusíme robiť ako naše mami, alebo staré mami a máme slobodu v chodení kamkolvek a kedykolvek. Vy tu robíte z tých, čo chodia do nc aj neskôr než vám je milé nejaké obludy, čo trávia v nc celé dni, ale vy samé do nc chodíte. Ako často je podla vás prípustné do nc chodiť?

Naozaj sa každá zamyslite nad tým, prečo odsudzujete niečo, čo sa vás ale ani v najmenšom netýka?

monika2606
27. nov 2011

@zuzana581 konečne nejaká rozumná reč, čítam to tu len tak náhodne už pol dňa a som stále viac a viac znechutená ako tu každý na každého len zleee.....každý má svoj názor, svoje metody a toto nikam podľa mňa nevedie, myslím táto diskusia...aj tak si bude každá mamička robiť so svojim dieťatkom to čo uzná za vhodné, ja svoj názor radšej nevyjadrujem, na čo...aby sa do mňa pustila buď jedna alebo druhá strana? zbytočné, aj tak ma to neovplyvní a budem robiť to čo JA uznám za vhodné..ale tvoj názor sa mi páči..a s tým ako každý napíše že nech si každý robí čo chce máš pravdu 😀 najprv to napíšu a potom dobre že ďalšiu mamičku aj nezabijú za to že chodia do centra ach jaaaaj nechápem na čo je toto dobré

zuzana581
27. nov 2011

@monika2606 No a pritom stačí napísať, "ja do nc s deťmi nechodím, lebo sa mi to nepáči. A tečka. Normálne je cítiť z tých príspevkov pohrdanie.

monika2606
27. nov 2011

@zuzana581 no presne tak, každý ma na to svoj názor a keď ho chce vyjadriť nech vyjadrí ale nech neodsudzuje, no ale čo už, keď to tak potrebujú tak nech ale neviem či im to volako pomôže že budú niekoho odsudzovať, asi sa nudia alebo čo, ja neodsudzujem ani ten názor ani ten...lebo v podstate sú 2, tie čo idú na NC a tie čo ani náhodou 😀
No neviem mne osobne proste príde táto diskusia až smiešna, naozaj nikam nevedie, ale nedalo mi to si to neprečítať ako som to našla, len som nečakala čo sa tu všeličo dočítam

zazalienka
27. nov 2011

A už mi to fakt nedá, musím sa zamiešať aj ja.. no a tón hlasu ( resp. myšlienok) sa nedá prečítať, tak upozorňujem že je to len môj skromný názor, aby ste ma neukameňovali po prvej vete.. načo do tejto témy vlastne píšete a osierate sa tu? každá jedna si alibisticky pochválite to čo robíte a to je najlepšie pre Vaše dieťa.. a najviac ma pobavila veta: ako patrí dieťa na detské ihrisko, tak patrí aj do nákupného centra.. kokoooos.. to čo už je?
ja v podstate súhlasím s otázkou ( resp. konštatovaním) autorky.. takisto ma to zaráža, bábatko narvaté vo vajíčku a odstavené niekde v kaviarni NC alebo pomedzi vešiaky na handry.. nie, nezažila som to s malým, večer s ním nechodím medzi ľudí, ale nespadla som z palmy, žila som aj pred pôrodom a všímala som si.. a pochopila som že niektoré maminy sú vyslovene reštauračno kaviarensko nákupné typy.. ano chodíme s malým do NC, u nás v TT v podstate do Tesca, do Maxu, iné tu nie je.. povybavujem nákupy ( v rámci dňa), ak vyrazíme do Ba tak sa snažím byť najneskôr 19.30 doma.. najneskôr a ešte sa mi nestalo aby som prišla neskôr .. keď sme sa zdržali, radšej som zostala spať u našich, aby mal svoje to, na čo je zvyknutý.. tým myslím tu toľko odsudzovaný režim.. ktorému nás učili už v pôrodnici.. hobliny je jedno kde decko zaspí.. aké je potom zmagorené či zaspí v kočíku alebo v svojej postieľke a kde sa zobudí.. Miško mi vždy zaspáva v posteli, nikdy som ho neprekladala spiaceho z kočíka aby nemal chaos.. takisto dodržujeme večerný rituál - sprcha, večera, umyť zubky, mlieko, spinkať.. ja teda ním mám vždy čo robiť, hráme sa, pozrie si rozprávku .. keď bol malinkatý,, tak sme o 19.00 kúpkali a kým sme všetko zvládli bolo 20.00 a spal..
pre pána jána, veď fungujú aj materské centrá, kde sa maminy stretávajú, je tam čisto, toalety, hračky, od boh sveta všeličo.. tak mi nehovorte že v prípade zlého počasia je NC jediná možnosť..
teraz niečo mimo tejto kontroverznej témy.. neviem, asi je to tým že som trochu iná veková kategória a príliš si vážim to že mám zdravé dieťa, vysnívané, s ktorým oveľa radšej večer trávim čas doma, s manželom, vieme sa s ním zahrať, zabaviť, stavať kocky, pozerať krtka, čítať mu, spievať.. je u samostatnejší, niekedy sa tak zažerie do hračiek že nás nevníma a my ho len ticho pozorujeme.. tak asi som potom chorá, keď si užívam toto obdobie radšej doma v súkromí , hlavne večer, keď sme doma všetci traja, pretože hrozne rýchlo to ubehne, malý pôjde o rok do škôlky a potom to bude už len jeden kolobeh pri ktorom nestihnem vnímať čas.. je to možno moje jediné dieťa, čas s ním chcem využiť maximálne ako sa dá..

@zuzana581 "Naozaj sa každá zamyslite nad tým, prečo odsudzujete niečo, čo sa vás ale ani v najmenšom netýka?" veď autorka témy sa len spýtala, resp. pozastavila a vyjadrila názor.. dostala zopár síce urážlivých a sem tam plytkých odpovedí, ale myslím že po prečítaní celej témy radšej do toho NC začne chodiť aby nebola považovaná za zaostalú..
nečítala som síce úplne dopodrobna každý riadok, ale v podstate každá mamina ktorá vyjadrila súhlas s autorkou, tak je ako na pranieri.. veď to je choré...
toto je asi dlhý príspevok... howgh.. kameňujte 😀 😀 😀

zuzana581
27. nov 2011

@zazalienka A v tom to práve je. Režim ako máš ty s dieťaťom a názor ako máš ty tu nikto neodsúdil ani jednou vetou, ale nechceš mi snáď tvrdiť, že iba ten režim ako máš ty a názor ako máš ty je správny, či áno? A keď mi už berieš vetu, tak si aspom prečítaj celú diskusiu, aby si pochopila súvislosti a komu vlastne bola určená. Jediný, kto sa tu do niekoho naváža sú matky, ktoré opovrhujú tými, čo chodia do nc aj večer.

zazalienka
28. nov 2011

@zuzana581 ja som tú vetu pochopila správne a bola určená predpokladám všetkým diskutujúcim.. nie menovite 😒 😒 ja som napísala len to aký máme my režim, ako sme zvyknutí, v podstate od narodenia.. ja sa neurážam ani netvrdím že som dokonalá a všetko robím správne .. len v podstate nevidím už zmysel tejto diskusie.. pretože to prešlo do roviny útokov a nie diskusie.. ale to sledujem vo viacerých témach ako to je.. nie len tu.. ale veď to je jedno, každý má tú svoju pravdu.. a za ňou si stojí.. inak dosť pokročilá doba... asi prestanem piť kávu 😎

anjelicek26
28. nov 2011

@zazalienka - kamenovat? Mozno. Ano mozno je to vekom, mozno je to tym vysnivanym dietatom, mozno tym, ze nemas potrebu "zit", si tu len pre svoje dieta. Lenze mne moje deti sice zivot zmenili, ale zavriet sa medzi 4 steny a vyhybat sa zivotu? To hadam nie. Nakupne centrum, boze aky strasiak 😕 Nechapem. Nechapem, co je na tom take zle.

Nie kazdy sa potrebuje zasit doma v sukromi a stavat kocky a pozerat krtka, isteze robime aj to, ale pani moji mne na druhej materskej uz tak zasibava, hackujem ciapky, peciem torty a robim VSETKO aby som sa zabavila a nevypadnut par krat do tyzdna mimo tychto stien, tak asi fakt scvoknem. Potrebujem byt medzi ludmi, bytostne mi to chyba. Moje dieta je moja rodina a moja rodina robi to, co robim ja, je to uplne normalne. Ak cez vikend vyrazime nakupit nejake oblecko, popozerat vianocne trhy, pokupit malej nejake veci do skoly... skoncime aj v nakupnom centre. Je tam toho! Najeme sa, decka sa vyjasia pri fontanach a v detskom kutiku a cestou domov zaspia vyblaznene v aute. Normalny den.

zazalienka
28. nov 2011

@anjelicek26 veď hovorím že som nezliezla z palmy včera ráno🙂 len potreba žiť zrovna nemusí znamenať pravidelne rajzovať po obchodoch.. inak aj ja hačkujem čiapky, torty ešte nezvládam🙂
to že trávim veľa času s krpcom, tak neznamená že som zanevrela na život.. a život v NC mi nechýba..
ja som napísala že je to môj skromný názor, ako to funguje u nás, tak som aj očakávala odpovede že budem tak trochu pozadu vo vývoji..
podľa Teba potreba žiť je NC, podľa mňa je to niečo iné.. koncert, kino, priatelia, kamošky, aj tie Vianočné trhy.. všeličo.. sme dvaja rodičia, ako si delíme radosti tak aj starostlivosť.. takže nejak zvládame organizovať program..

zuzana581
28. nov 2011

@zazalienka ja osobne keď nevidím zmysel diskusie, tak do nej ani neprispejem. Pre mňa zmyslel táto diskusia má. Rada by som zmenila krčovité, puritánske a hlavne pohrdavé zmýšlanie niektorých mamin. Pozor !! nie chovanie a režim, aby ma zasa niekto nechytal za slovíčka. Nechcem nikoho presviedčať, aby začal chodiť do nc, aby nechodil do lesa, alebo aby nedával deti spať o 19:00, ale bola by som rada, keby po "skončení" tejto diskusie bolo viac tolerantných mamín. Tolerantných k druhým, ktoré nerobia všetko tabulkovo. Prečo si myslíš, že máme potrebu sa alibisticky pochvalovať? Prečo máš pocit, že nerobíme pre naše deti, to čo je pre nich najlepšie? Ak moje deti chcú "behať" medzi ludmi a vonku leje ako z krhly máš pocit, že by pre nich bolo lepšie sedieť doma a skladať si tie kocky, alebo ísť ich vyvenčiť do nc? Jasné, zakážem im to, "nie! vy ste deti, vy musíte mať kludový režim a hrať sa tuto s mamičkou a tatinkom"

zuzana581
28. nov 2011

@zazalienka ty chodíš s ročným dieťaťom na koncert alebo do kina?

anjelicek26
28. nov 2011

@zazalienka - aj my chodime na koncert, do kina, s kamoskami von, ako sa len da, mame to stazene, kedze na vsetko zhaname opatrovatelku, ale zvladame. Ale vyhybat sa nakupnemu centru? To zasa nie. Nie sme tam kazdy den, ale raz za cas, podla nalady, ked je uprsany den, preco nie? Je to prijemne mat vsetko pod jednou strechou - a slovenske nakupne centra sa na tieto tu zatial nechytaju. Najeme sa v peknej restauracii, deti sa vyhraju, pokupime nejake veci. Nikto nepisal, ze zije v NC, ci? Podla mna to v dnesnej dobe patri k zivotu... a deti nenecham kvoli tomu opatrovatelke, aby som mohla ist na nakup. Prijde mi smiesne robit z NC taky strasiek, ze nevezmem deti zo sebou 😕

zazalienka
28. nov 2011

@zuzana581 veď to, pohŕdavé zmýšľanie.. kto má iný názor ako väčšina, je ním opovrhované.. a zmýšľanie nezmeníš, je to v každom z nás.. pár názorov tu bolo takých že NC je v podstate jediná možnosť vyžitia a vyvenčenia .. OK, ja to nikomu neberiem, opakujem, napísala som svoj názor, za ním si stojím.. nemyslím si že je kŕčovité a puritánske keď má dieťa svoj režim, keď pôjde do škôlky ťažko budem vysvetľovať že jednoducho musí ísť skôr spať lebo ráno bude ako omáčka.. že "musí" vstávať.. máš už väčšie deti, to sa už relatívne dá, ísť si pobehať medzi ľudí aj podvečer.. autorka písala o malinkých bábätkách, nie o škôlkároch alebo takmer škôlkároch..
fakt neviem ako by sme žili keby nebolo obchodov..

zazalienka
28. nov 2011

@zuzana581 no jasné dám do nosiča a fičím 😀 😀 😀 .. veď som písala že si s manželom vieme zorganizovať program, vie malého okúpať, uložiť, dať mu mlieko.. malý bude mať takmer dva roky, do 16 mesiacov som prudko kojila, takže vtedy sa nedalo vôbec, ani mi to nechýbalo... a podotýkam, nie je to každý druhý deň, na to som príliš lenivá , ale tak raz za dva mesiace, aby som zasa nebola riešená že zanedbávam svoje dieťa nedajbože 😎

zazalienka
28. nov 2011

@anjelicek26 Ty si mi napísala že som sa vzdala života, tak som to pochopila v súvislosti s tým aký mám postoj k tráveniu času v NC.. a čo sa týka kvality NC , naozaj sa tu nie je čím chváliť, minimálne kým sa neodizolujú fajčiari.. keď ideš okolo detského kútika a štípu oči od dymu.. jedine čo ma očarilo je Eurovea, ale tým ako je upravené okolie vonku, fontána, trávniky, že sa tam dá krásne poprechádzať, kuknúť Dunaj.. to hej.. to môžem..