icon

Bábätka v kočíkoch večer v nákupných centrách

bibap
26. nov 2011

A rodicia to zjavne neriesia?
Ja som sa od porodnice snazila aby sme malu o 18.00 kupali a o 19.00 aby uz v postielke spinkala. Viac menej sa nam to krasne podarilo. Nestacim sa cudovat, ked vidim po 20.00 hod. vecer mnoho rodicov, co maju malilinke babatka ktore im v kocikoch spinkaju a oni nakupuju 😖
som ja divna, ze mi to pride nezodpovedne?

vejula
27. nov 2011

@nelicefo 😀 😀 😀 😀 nieeeee....

nelicefo
27. nov 2011

@vejula 😀 😀 😀 len aby si nebola prekvapkanáááá moja 😉 😝 😝 😝 😝

lucadra
27. nov 2011

@nelicefo Ešte rozmýšlam, či skôr ona sa nechce poradiť, či môže chodiť večer von s dieťaťom. Chcela asi počuť názory, či je to normálne chodiť von tak neskoro.
Ako vie, keď je stále večer doma, že maminy chodia von aj večer? Hm?

Ja sa nestarám do nikoho, nech si chodí vonku. Ja som cez leto bola vonku aj do desiatej.
Malú som nekupala každý deň o rovnakom čase. Každé dva dni a to vždy bud o siedmej večer, dať napapať a uspať. A keď mi to nevyšlo večer ju okúpať z rôznych dôvodov, či už sme boli vonku alebo to nebolo potrebné, tak som ju kúpala ráno. A čo?
Do kelu, veď je to moje dieťa. Aj teraz sa hocikedy hodíme do vane, ked máme chuť na to.
Ona sama sa pýta do vane. Tak čo jej teraz poviem? Nie, až večer?
No určite. Dám ju tam, nech sa zahrá. A večer sa už nekúpeme, len osprchujem zadoček.

A keď je dieťa naučené spať v kočíku, tak nevidím problém. Dieťa ked chce spať, tak zaspí aj pri buchote.
A to, že prezliekať do pyžama? No nie. Prídem z vonku a vyzlečem hornú vrstvu a ostane len v bodynku.
To sú problémy niekedy teda, čo sa tu riešia. Fakt životne dôležité.

A ešte napr. : Čo ked dieťa spí od 12-tej do 14-tej a od 17tej-19tej???
Hm??? To ako po 19-tej nejdeme na čerstvý vzduch??? Čo?? Ked viem, že bude hore do desiatej, tak von idem. A basta, nech sa kuká kto chce a nech si hovoria čo chcú! Dieťa tým netýram ani ho nijak nepoškodzujem.
Sú aj horšie problémy ako riešenie tohto.
To je asi založené len aby sme sa mali kde pohádať alebo kde napísať svoj režim s dieťaťom.
Ozaj nechápem niektorým veciam.
Najlepšie kukať do cudzieho taniera niekomu. Fakt.

zuzana581
27. nov 2011

@traktor inak ja si nemyslím, že sa táto téma vyhrotila do nejakého konfliktu. Práveže si myslím, že toto je prvá protinázorová téma, ktorá je aj zábavná 🙂 Niektoré tie komentáre ... 😀
@bibap neber to tak, že sa niekto do teba pustil. Použila si slová, ktoré môžu aj uraziť. Keby si to formulovala inak "je podla vás v poriadku, že chodia rodičia večer s deťmi von a do nc?" možno niečo v tom zmysle, tak ti odpovie väčšina v klude, či áno, či nie. Ale ty si nás, ktoré nie sme o 19:00 s deťmi doma nezodpovedné. Dieťa môže mať režim a nemusí byť nastavený od 8:00 do 19:00.
My sa snažíme teraz byť väčšinou o tej pol deviatej až deviatej doma, lebo dcéra chodí do školy a predsa sa tak nedá labzovať. Dcéra zaspáva cca o pol desiatej večer. Vstáva o 6tej ráno a cez obed, alebo po škole nikdy nespí. Proste jej to stačí. Prečo by som ju nútila byť o siedmej doma v posteli? Malý zaspáva až okolo 22:00. Obaja sú taký od narodenia. Prečo by sme sedeli o siedmej doma? Ja chodievam spávať medzi 1-2 v noci. Ja chodím s deťmi cez deň von a večer o siedmej keď príde muž, tak ideme spolu niekam a v zime väčšinou do NC. Zasa si teraz nemysli, že to takto robíme každý deň.🙂 To nie. Ale neodsudzuj ma za to, že ja mám iný režim. Tvoj režim je v poriadku, ak tebe a tvojej rodine vyhovuje a môj je v poriadku, lebo vyhovuje mojej rodine.

nelicefo
27. nov 2011

@lucadra tak toto nie je 100€ názor ale už 1000€ 😀 😀 😀 Ale nie...naozaj zo všetkým súhlasím 😉 😉 😉 😉

katrinka8
27. nov 2011

My sme sa s malickou dcerkou NC vyhybali - nie z dovodu rezimu, ale z dovodu, ze si nemyslim, ze je to vhodne prostredie pre babatka 🙂 Avsak jasne, ze niekedy sa proste neda babatko dat postrazit a ist na nakup. Tak je jasne, ze musi s rodicmi ci maminkou aj do NC. Dokonca by som aj pochopila, ze v case uprsaneho pocasia, ked sa s trochu vacsimi detmi neda ist von ani do materskeho centra ci inde je jedine miesto, kde je nejaky detsky kutik prave NC... Ja osobne sama nemam rada nakupne centra, kym nevyhnutne nemusim, nejdem. Vadi mi kvantum ludi a ten hluk v kazdom obchode, co sa rozlieha aj po chodbach a navyse donedavna aj cigaretovy smrad z restauracii. Co sa tyka nakupov, tiez sa snazime ist vtedy, ked je dcerka so starymi rodicmi, ale "ked to nejde, tak to nejde" 😀 Ma sice takmer rok a pol, ale som spokojnejsia, ked do NC ci hypermarketov nechodi - naco provokovat najma v case chripkovych a inych obdobi? 😉 Avsak nemame problem ju tam zobrat. Kazdy si musi zvazit, co je pre neho a jeho dieta najlepsie 😉

lucadra
27. nov 2011

@nelicefo 😉 😀 🙂

nelicefo
27. nov 2011

@lucadra pošli mi do IP číslo účtu...keď už tak rozdávam 😀 😀 😀 😀 😀 😝

lucadra
27. nov 2011

@nelicefo hahaha 😀 😀 😀 Budeš mať toľko peňazí dokopy? 😒 😀 Ale nie. Ešte niečo by som mala zadreť, možno by som získala ešte viac, nie? xixi 😀 😀 😀 😀

luciferkax
27. nov 2011

nakupovať by som nešla... len kvôli tomu, že večer som unavená aj ja, tak do nákupného centra ma to neláka.... resp. celkovo tam chodím s deťmi málo, radšej odložím u starých rodičov alebo len tak prebehnem.. je to centrum ôchorôb a bacilov... ale nevidím dôvod, prečo by sme nemohli isť von, len tak na prechádzku.... čo teraz, že sa máme o šiestej večer kupať? to aj v lete som tak mala sedieť doma? nekupali sme od nareodenia každý den, drobec kúpanie neznášal....aj teraz bežne ôchodievame domov neskoro... ked je čas na spinkanie,okolo ôsmej, a nestíhame domov dojsť, len ho skrátka niekde uspím, vložím do kočíka, doma preložím do postelky... ak sa preberie, dám prsník a zaspinká, nevidím v tom žiaden problém

nelicefo
27. nov 2011

@lucadra 😀 😀 😀 poďme sa "hrať" na milionára....čo chodil na STVčke...pamätáš??? 😀 😀 😀 😀 😀 Jasné zadri ešte niečo zvýšim sumu 😀 😀 😀 😀 😀

katrinka8
27. nov 2011

A este k tomu rezimu - citala som niekde, ze existuju 2 typy deti - jeden je taky, ze si podla neho mozes obrazne nastavit hodinky - potrebuju vsetko robit v rovnakej hodine. A druhy taky, ze im staci len "opakovanie" cinnosti po sebe bez nejakeho casoveho rozvrhu - proste je im vlastne jedno, o ktorej vstanu, budu papat ci mat denne spanky. Obvykle im staci, aby po papani bol spanok a po spanku hra a pod. (obrazne povedane). Napr. nasa mala je druhy typ, raz sa zobudi o siestej a na druhy den spi aj do pol deviatej. Nenarobim s tym nic, spavat chodi vecer pravidlne cca okolo stvrt na devat - to je jedine, co pri nej mozme praktizovat pravidelne, napriek tomu vstava o roznej hodine, cim sa jej ostatne cinnosti posuvaju hore dole aj o dve hodiny 😉

anjelicek26
27. nov 2011

Tema ma uprimne pobavila 😅 Prve dva mesiace, kym si Saska obratila rezim drahy chodil o druhej rano pravidelne kocikovat po okoli 😅 😅 S blikackami na kociku a teniskach hore dole nasou ulicou 😅 Fakt netusim, co sa tu riesi, ale zasa niekto riesi inych okrem seba, to je takaaa choroba, tusim polka modreho konika je nakazena, bohuzial sa mi to zda neliecitelne 🙄 🙄 🙄 Hlavne, ze na mieste sa nikto neozve, ale na internete ci poza chrbat budu klavesnicu drat.

lucadra
27. nov 2011

@nelicefo Jasné, pamätám. Ten Nykodým či jak sa volá moderoval, že?
Ja som si ho ako malá mýlila s nikotýnom. 😀
Priatel na telefone : Pomôž: Nykodým alebo Nikodým alebo Nikodím alebo Nykodím?
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Normálne že haluz 😀 😀 😀 😀 😀

nelicefo
27. nov 2011

@lucadra 😀 😀 😀 😀 😀 😀 počkáááj ujo google mi pomôže 😀 😀 😀

nelicefo
27. nov 2011

@anjelicek26 zlatá moja....že o 2 v noci...🙂)) umriem z nej 🙂 🙂 len bacha o chvíľku ťa tu ukameňujú ako si ju straaašne týrala 🙄 😝 😝 😝 😀

lucadra
27. nov 2011

@nelicefo No pekne. Aj ty volíš pomoc priatela? Hihi.
Ale google vraj nie je muž ale žena. Lebo všetko vie!

nelicefo
27. nov 2011

@lucadra ták ujo mi pomohol je to Martin Nikodým 😀 😀 😀 😀

nelicefo
27. nov 2011

@lucadra čože???? 🙄 🙄 a kedy bude mať potomkov???? 😀 😀 😀 😀

anjelicek26
27. nov 2011

@nelicefo - no nastastie som na hadzanie kamenou sakra daleko, ale nech skusia 😅 Ona spala cele dni, v noci bola hore, no co sa budeme na seba pozerat 😅 Bolo leto, aj v noci vyse 20 stupnov, tak sme sli von, co uz, aspon to ju uspalo 😅

nelicefo
27. nov 2011

@anjelicek26 😀 😀 kúpia stíhačky ništ sa neboj 😀 😀 😀 😀 😝 Moja mne to nemusíš hovoriť aj ja mám potomka netopiera doma 😝 😝 😀 😀

lucadra
27. nov 2011

@nelicefo Vieš, to potom by malo dieťa asi 30% matiek a ostatné by brala sociálka, keby brali ohľad na to kedy sme vonku a prečo sme vonku. Či kebyže ju niekto udá, tak to budú riešiť? 😝 Nebudú podla mňa. Ved aj oni sú iba ludia, možno aj rodičia a možno by pochopili, že tomu dieťaťu je dobre a nič mu nechýba, ked spí v kočíku alebo pobehuje ako za rána. 😀

nelicefo
27. nov 2011

@lucadra Suma sa zvyšuje na 10 000€ 😀 😀 😀 😀 ale uff...to kde naškrábem 😀 😀 😀 😀

lucadra
27. nov 2011

@nelicefo Google bude bezdetná. Možno v buducnosti sa niečo pritrafí. 🙂 🙂

azarijka
27. nov 2011

@bibap juuuu mat tak tvoje problemy 😀
inak mne sa strasne nepaci ked sa ludia takto staraju do druhych a vobec ich pritom nepoznaju 😠 😠

mne tiez dcerka donedavna chodila spat o 9tej.... a skor nezaspala ani keby neviem co... "zboznujem" tie reci A nemala by uz spinkat? A preco si jej nespravila iny rezim? atd.....

Kazda mama pozna rezim svojho dietata najlepsie ... a ostatny nech si radsej hryznu do jazyka ako by mali hadazat poznamky (resp. zakladat taketo temy) 😖

nelicefo
27. nov 2011

@lucadra 🙂 🙂 🙂 s wikipediou???? 😅 😅 😀 😀 😀 alebo s facebookom? 😀 😀 😀

lucadra
27. nov 2011

@nelicefo Len nerozdávaj. To by si sa zadĺžila dokonca života.
No ale stačilo. Už sme mimo témy, ešte nás náhodou zmažú 😒 😒 😀 😀 Nevadí, prežijem to 😀 😀

vejula
27. nov 2011

@nelicefo jaj a čo sa tyka chudnutia, u mna je to ťažk ena jednej strane zadok kriči schudni, na druhej strane ked schudnem ciciky hned ovisnu. To je taka dilema 😅 asi založim temu 😀 😀 😀 😀 zadok verzus prsia 😝 😀 😀

nelicefo
27. nov 2011

@lucadra 😀 😀 😀 dočkaj tie odpovede....."čo to tu riešiš veď máš decko" 😀 😀 😀 😝 hm ale hrozná dilema ☹ ☹ ☹ ☹ 😀

lucadra
27. nov 2011

@azarijka No a nemá sa to náhodou tak robiť, že matka sa prispôsobuje dieťaťu? 😀 😀 😀
Pekný koment. Súhlas.

Baby idem, už som sa moc rozpísala. Čauko zatím na dneska doobeda stačilo. Treba ísť aj do práce 😠 😠 😠 ☹