icon

Bábätka v kočíkoch večer v nákupných centrách

bibap
26. nov 2011

A rodicia to zjavne neriesia?
Ja som sa od porodnice snazila aby sme malu o 18.00 kupali a o 19.00 aby uz v postielke spinkala. Viac menej sa nam to krasne podarilo. Nestacim sa cudovat, ked vidim po 20.00 hod. vecer mnoho rodicov, co maju malilinke babatka ktore im v kocikoch spinkaju a oni nakupuju 😖
som ja divna, ze mi to pride nezodpovedne?

lucadra
27. nov 2011

@nelicefo Umelé oplodnenie s Wikipediou(anonymný darca) kedže obe su ženy a normálne dieťa s facebookom.
Výsledok? Nejaký goobook.
Budú mať chlapca s facebookom, bude pomotaný ako facebook, dievča neurobia, google matka by mala konkurenciu!

Ufff, moja hektika sa ozýva vo mne a píšem už samé pitominky.
Utekám radšej..... 😀 😀 😀 😀

nelicefo
27. nov 2011

@lucadra 😀 😀 😀 😀 😀 ale moja...sranda čítať 😀 😀 😀 taká závavka na ráno 😉 😉

titkovamiriam
27. nov 2011

Za prvé-po prečítaní celej diskusie sa smejem 😀 😀 😀 😀
Za druhe-nevidim problém ak dieťa nakojím/nakrmim/ naposledy o 22 preco nebiť vonku v centre,na nakupoch ,na čajíčku s kamaratkov.Ak viem že dieťa je pokojné,spokojné a potom bude doma spat do 6-7 je mi to fuk
Za trietie-čo robia iní neriešim,mám svoj rozum a názory aj životný štýl
Mať dieťa neznamena byť stale doma,prať,žehliť a ,,nežiť,, 😉 -aj teraz ked su napriklad vianočné trhy a relatívne nieje este snehu a mraz je super sa ist na ne prejsť s kocikom aj o 21.00 😉

nelicefo
27. nov 2011

@titkovamiriam 😉 😉 😉 presne tak

vodnarky
27. nov 2011

@bibap -tiez som to tak myslela..😉vidim,ze sa to tu hned z rana rozbehlo.. 😀 🙂 😉

didiana333
27. nov 2011

Myslím si,že zakladatelka nemala na mysli starať sa do niekoho... 😉 Ja osobne pracujem v nák.centre a niekedy sa tiež viem zadiviť,čo tu ešte robí matka s bábom o deviatej.... 😒 Podla mna by sa malo dieťa o takom čase aspon chystať na spánok a nie sa motať s rodičom po nákupáku....potom sa niektoré matky čuduju,prečo im dieťa v noci nespí,alebo prečo sa budí?????? sa nečudujem...deti spracovávaju zážitky z celého dna v noci a ked má zážitok z hlučného nákupného centra....Ale zase,nemyslím tým,že nechodiť s deťmi na nákupy,alebo niekam...len si osobne myslím,že prisposobiť čas nákupov so spánkom dieťaťa.... 😉
Tiež to nemyslím nijako v zlom,tak vás prosím,aby ste nereagovali na mna nejak brutááálne...lebo potom aj ja budem ťažko spracovávať zážitky..... 😀 😀 😀

bambi2
27. nov 2011

ja neviem ale ja si myslim, ze je to kazdeho osobna vec... kazdy nech si robi tak ako uzna za vhodne... 🙂 mne je to jedno co si robia druhi s detmi.. ak im to tak vyhovuje, tak je to potom ok... 😉

miroslava124
27. nov 2011

ahojte. Moj nazor je že deti by mali mat režim. Aspon ako taký. Je hlupe vyhovarat sa na to že aj ja som len človek a musim mysliet na seba. Matka ma v prvom rade mysliet na dieta. Ked ma babo režim dá sa vela stihnut a nie len po večeroch kavičkovat s kamoškami v centrach napr.. Je ine ked sa proste inak nedá a urobit občas vynimku ale brat to ako pravidlo je podla mna nezodpovedne. Takže @bipab ja s tebou suhlasim.

zuzana581
27. nov 2011

@didiana333
@miroslava124
takže režim dieťaťa je správny iba keď je od 8:00 do 19:00 áno????

kaja73
27. nov 2011

ja si myslim,že sa vela odvíja od typu dietata-s mojim prvym synom so mohla behat hore dole,hocikedy-aj tak cez den spal v kuse najviac 40minut a v noci pred 22 ani za boha nezaspal-nikdy-ani ako skolkar ci skolak,ani ako babo.
Mohla som sa aj rozkrajat,unavit ho akokolvek,alebo naopak nahodit kludovy režim-nič nezaberalo,tak sme to vzdali a prosto zili s tym aky je-bezrežimovy.
S nim sa dalo ist poobede hocikde,vecer tiež a nič sa na jeho spravani nezmenilo.
Druhy syn je zas opak- režimak ako hovado 😝 -nikde nemožeme ist ,ked ma spat-spi jedine v postielke za pritmia-inak pospi 20 min a koniec,do vecera len nervaci a nevie zaspat od pretaženia.
On proste MUSI byt od cca 3m presne na cas vecer v postielke-okolo 19h a cez den tiež len v postielke-to od cca 6m-dovtedy cez den mohol byt aj kocik aj nosic.
Vsetko musime prisposobit jeho režimu.
Inak neviem co je lepsie-nemat režim,spat malo,do neskorych hodin sa venovat dietatu,ale moct behat hore dole,alebo mat režim,až na cas rastu zubkov 😝 ,mat vsetko predvidatelne,mat spiace babeno-aj 2h poobede a od 19h vecer klidek,pohodicka-ale zas tomu vsetko prisposobovat. Fakt neviem.
Každemu asi vyhovuje nieco ine.
Ja som si aj na jednom aj na druhom nasla nieco pozitivne. 🙂

vejula
27. nov 2011

@miroslava124 ja si myslim že velakrat ked si matka mysli že sa zrieka veci ako kavičiek a stretnuti s priatelmi pre dobro dieťaťa, paradoxne mu tym spravi horšie akoby si občas vyšla aj s babom sadnuť hoc aj o 20 ked sa jej cchce. Šťastna matka - šťastne dieťa. Dieťa je sučasťou života, nie reťaz ktorou mam zviazane nohy. Vôbec si nemyslim že by dieťa trpelo tymto spôsobom života, ako som už napisala, myslim že viac trpi ked mu chceme nanutiš našu predstavu o systeme, ktory sme si v hlave vyrvorili.

estterka
27. nov 2011

@miroslava124 myslim na svoje dieta a preto je stale so mnou,aby stale mala moznost sa nadojcit kedy potrebuje a nikde ju nenechavam. ako zakladatelka alebo ine mamicky,co vidia v nakupnych centrach deti o jedenastej vecer a su tam bez svojich deti 😉 napriklad 😎

miroslava124
27. nov 2011

@zuzana581 nevravim že od 8 do 19 🙂 ale nejaký určite. Ked o 19 čo 20 nevravim na minutu presne ale cca +- 30 minut tak myslim že ano. Ked budu chodit neskor do školky a školy atd..všade su nejaké pravidlá a nejaký režim.

miroslava124
27. nov 2011

ja nevravim nezajst si na kavu s dietatom ale určite nie vo večerných hodinach. Deti maju v noci spať. Ked nemam s kým nechať dieta alebo alebo nemožem lebo kojim atd tak proste nejde. Dieta nemá byt reťazou a nikdy som to tak nebrala proste su veci kedy sa treba na nejaký čas zriect. To mam brat aj manželstvo tak že ma zviazava lebo nespim s inými mužmi???

zuzana581
27. nov 2011

@miroslava124 Ale iste, že režim je pre deti dôležitý, ale nie vynútený režim. Sú deti, ktoré proste chodia spať neskoro. Keď budem moje deti nútiť chodiť spať o ôsmej, tak viem, že nezaspia a budú nekludné. Budem sa opakovať, ale nie všetky deti chodia o siedmej, ôsmej spávať.

Zaujímalo by ma ešte či tie maminy, ktoré nesúhlasíte s chodením detí do nc, chodíte s nimi vôbec do obchodu. Odhliadnuc od času návštevy obchodu, ja totiž nevidím rozdiel v tom, či idem s deťmi iba do billi alebo idem do nc. Vidím v tom práve výhodu, že mám všetko pod jednou strechou. Nechápem, čo vám tak na tých nc vadí?

miroslava124
27. nov 2011

ja chodim z detmi všade aj do obchodov ale nie v noci alebo večer.

macamac
27. nov 2011

@amouramour ale veď sa čuduješ? že v jednej ruke ciga a v druhej dieťa na prsníku?
ak náhodou zablúdila sem na MK a do iných médií,tak mohla tak konať s kľudným svedomím
lebo tu niektoré fanatičky prehlasujú, že dojčenie je to najlepšie a najviac, čo môžeš dieťaťku dať 😝
takže dávala mu najviac, čo mohla-dojčila a to stačí na titul "matka roka"...a že pritom fajčí-to len ako bonus pre ňu 😝
😉 jasné, že ironizujem 😉
ale na tento a mnoho iných faktov fanatičky nepozerajú
rozlišujú dojčiacu-super matku a nedojčiacu-krkavčiu mater
lebo mlieko materské je to najviac
láska, svoj čas,.....a kopec ďalšieho je až druhoradé
a keď dotečie mlieko, som zvedavá, čo potom NAJVIAC mu ponúknu...

mimo tému,ale predsa- súdiť a posudzovať sa dá množstvo vecí
kto sa cíti na to,aby súdil, nech sa páči
mňa bude súdiť niekto iný
ale názor vyjadriť môžme všetci 😉

vejula
27. nov 2011

@miroslava124 🙂 tou poslednou veto si ma dorazila. Proste niektore deti nezaspia o osmej aj keby si sa na hlavu postavila. A druha vec, ja tomu dieťaťu nespravim nič zle ked ho zoberem so sebou niekam, Ja som bola pred cca 2 mesiacmi s malym synčekom v hore pri vatre, braško mal narodky tak sme si pospievali aj, maly mi tam zaspal na ciciku pri ohničku a gitarke. A ver mi že mu bolo isto lepšie akoby som mala isť sama a maleho som nechala doma. A aky bude pyšny ked bude mať fotky ako 1.5 ročny v noci trampoval v lese

S tym manželom je to uplne o inom toto nieje podvadzanie, proste to su dve uplne odlišne veci a vôbec nechapem ako ťa napadlo toto porovnavať, uplne od veci

zuzana581
27. nov 2011

Aj mne príde to porovnanie divné 🙂

vejula
27. nov 2011

@macamac blbosť, prepač ale blbosť... Pointa bola v tom že fajčila a ty to prekrutiš na dojčenie. Bože... Je jedno či ta žena čo mala cigu v ruke dojčila alebo nie, proste pri dieťati nema čo huliť cigy. Dojčenie tu prosim ťa nepleť

miroslava124
27. nov 2011

@vejula nieje to od veci, prečitaj si diskusiu celej strany. Poedala som jasne že určite vynikma su ok ale určite nie brat ako samozrejmost chodit v noci s detmi po obchodoch. Nič v zlom ale to naozaj nemaju vaše detičky žiadna režim? Alebo ako vam spia cez den ked chodia spat okolo 22 hod? 6e vam by nezaspali o te 20. Pýtam sa v dobrom a len zo zvedavosti.

vejula
27. nov 2011

@miroslava124 mne maly spinka cez den ako kedy niekedy 1,5 niekedy 2,5 hodiny. Pred deviatou nezaspi a ja niesom ten typ čo bude malemu nasilu oči zatvarať, len aby spal lebo musi. Ja tiež nezaspim pokial niesom unavena tak do toho netlačim ani maleho. V noci sa mi zobudi ešte par krat na cicik. Rano vstava medzi 7-8

miroslava124
27. nov 2011

@zuzana581 myslela som to tak že brat dieta ako zaťaz lebo nemožem chodit večer von alebo napr disko a pod.. Proste su veci ktorých sa musiš zriect pri malých detoch. Aj v manželstve sa musiš vela veci zriect a neriešime to ako príˇťaž a reťaz ančo ja viem čo ešte.

vejula
27. nov 2011

@miroslava124 ale ved to že ja to neriešim ako zaťaž, tu ide o to či je to fakt na dobro toho dieťaťa, ked ma žena pocit že je dobrou matkou, len vtedy ked jej dieťa už o osmej večer spi v postielke

macamac
27. nov 2011

@vejula 😉 to len prirovnanie 😉 s iróniou 😉 aj som to tam napísala 🙂
takže-kľud 😉
nie som na hlavu padnutá, že nechápem, že dieťa nemá čo v zafajčenom prostredí robiť
a už vôbec nemá čo robiť pri fajčiacej matke 😉
takže opakujem-nepletiem, len prirovnávam, vieš, menej inteligentná matka si môže aj to dojčenie spojiť s cigou 😀 a že robí predsa to najlepšie 😀 😉

vejula
27. nov 2011

@macamac ok asi som nepochopila, to je nevyhoda tejto virtualne komunikacie, že nevidiš mimiku a nepočuješ ton hlasu

macamac
27. nov 2011

@vejula 😉 OK

ale-musím podotknúť, že tentoraz zase ani ja nechápem, prečo tu viaceré do detailu rozoberajú a opakujú dokola to isté-spánkový režim svojich detí, ako nakupujú,....
zakladateľka sa pýta niečo iné
myslím,že jej je jasné,že deti majú rôzny spánkový režim 🙂
stačí napísať svoj názor, postreh, pohľad.....a nie sa tu točí už x-tá strana o tom istom
ako-proste je super napísať svoj názor, ale neodsudzovať iný 😉
možno to zakladateľka nevystihla presne....ale zato nebuďme k nej tvrdé 😉

ikke
27. nov 2011

mat tak taketo problemy a onasisove peniaze... 😅
pokial to nie je pipina, ktora chodi s dietatom namiesto na cerstvy vzduch denne do klimatizovanych nakupnych centier, je to ok, aj ked je to neskor vecer. a pokial to je pipina, co sa cele dni po nakupnych centrach vlaci, aj tak s tym nic nemozes urobit 😉
a ak je dieta spokojne v kociku, ani nie je co riesit.

zuzana581
27. nov 2011

@miroslava124 myslím, si že ziadna z nás nechodí s deťmi večer von, alebo do nc len preto, že deti berieme ako záťaž a tým pádom sa deti musia prispôsobovať nám. Tak isto, ako si niektoré musíte večerné vychádzky odriecť, lebo sa prispôsobujete sčasti dieťaťu, tak aj my sa tým naším deťom prispôsobujeme a robíme im program aj večer. A osobne si nemyslím, že by rodičovstvo bolo o nejakom velko odriekaní si niečoho. Vždy sa dá všetko zariadiť tak, aby bola spokojnosť na oboch stranách. Prísne tabulkové názory sú niečo, čo ja naozaj nemusím.

fairynika
27. nov 2011

prijde mi naozaj chore nieco taketo aj riesit aj ja som bola par krat s malou vecer na nakupoch a co a bola som aj rada lebo cestou v aute konecne zasplala a potom si dobre pospinkala aj pri nakupe...vobec mi to neprijde ako nieco zle..koli tomu ze autorka tejto temy nevysla von 9mesiacov bez svojho dietatka mi nemozme..mam to brat tak ze ked vidim vonku z balkona ako otecko chodi okolo panelaku s drobcom aby ho uspal, resp. sa dobre vyspinkal neskor vecer je zly rodic???? 😲 😲 😲 len koli tomu ze tvoje dieta uz o 7 spi??bud rada a nekritizuj inych za taketo hluposti preco neriesis maminky ktore ako tehotne fajcia ci piju aklohol a ine veci ale koli tomu ze ide niekto von s dietatom ktore mozno inak nedokazalo zaspat to je naozaj velmi hlupe