icon

Babka dala 7 ročnej prútikom po zadku

mata300a
9. jún 2021

Ahojte,
mám 7 ročnú dcéru a bola cez víkend na prázdninách u babky. Vraj sa tam mala dobre, ale celkom ma prekvapila situácia, ktorá sa tam udiala.
Vraj nepočúvala, tak babka odtrhla zo záhrady prút, (ale iba na pohrozenie) a malú odviedla do kúpeľne. Tam ju osprchovala a keďže vo vani stále vyvadzala, tak babka švacla dcére s prútikom na zadok.
Čo si o tom myslite vy? Už teraz ďakujem za poradenie.

esterba
9. jún 2021

@mata300a precitala som ju poriadne, pytas sa, ci ju mas capnut poriadne a nie len tak symbolicky, pretoze sa ti zda, ze u babky to pomohlo. Tento prispevok si nezmazala, vsetci ho tu vidime, na ten druhy, co si zmazala, som nereagovala, lebo ten som nevidela, kym som pisala, ale tam si to len zhorsila.

gelifil
9. jún 2021

Co si o tom myslim?Ze je to vymyslena tema a musis sa velmi nudit.

makova333
Autor odpoveď zmazal
liljana
9. jún 2021

Ak sa po tom svihnuti prutom sprava k babke pekne, kup babke bonbonieru a podakuj. Vsetci sme dostali obcas viac, obcas menej par zasluzenych par na zadok a sme tu. Aj spravat sa vieme. Aspon poniektori. 😂

sasitimi17
9. jún 2021

Neviem či je to vymyslene alebo nie, ale vy matky ktoré vravíte že za tu vaňu si to zaslúžila a nerobili by ste z toho vedu ako vážne ? Tak neviem či by sa Vám páčilo keby vás slahnu do vane (predpokladám že ju osprchovala studenou vodou) asi by vás tiež taká sprcha neukludnila... hrdinky, keby sa to stane vašim deťom možno by ste názor zmenili..
a to že aj v minulosti sa deti bili a oveľa horšie to neznamená že je to v poriadku. Keď sa spomenú choditka pre batoľatá to je hrozná katastrofa ale tiež sa tam dávali deti v minulosti. Telesným trestom nevychovas dieťa.
Je rozdiel keď dieťa počúva preto lebo ťa rešpektuje ako rodiča alebo keď počúva pretože sa ta boji a berie ako autoritu. That´s all

evka258
9. jún 2021

@mata300a ja by som bola celá šťastná, že mi niekto zoberie dieťa na víkend. A neriešila jedno po zadku. Nás, boli sme traja, mama tlkla a sme tu. Nič nám nie je, máme svoje rodiny, dobrú prácu, vzdelanie. A sme úplne normálni

gbgb
9. jún 2021

@mata300a keby mojmu detsku hento niekto spravi, tak ho tam uz nepustim. To muselo byt ponizujuce jak v napravnom zariadeni z 50tych.. (vana? Sprcha? Tresty prutikom ?). Moje dieta ma 3 a od dobreho ma hodne daleko, ale ked starka dorazne nieco povie (ano niekedy aj 3x), tak to plati!

ewelinka21
9. jún 2021

Svokra je podla mna kapitola sama o sebe...
Zatial by som nerobila z toho halo., vydiskutovala by som si to na jednej druhej strane, pokial by sa takato situacia este raz zopakovala rsp jej podobna, zacala by som to riesit a dost razne...
dnes vychovat slusneho cloveka je celkom umenie, ked sme dnes sli na detske ihrisko tak uz mali skolkari tam recitovali vulgarne basnicky, kamoska- mimochodom slobodna mamicka, ktora sa ozaj ukazkovo stara o svoje deti sa mi stazovala, ze jej 5rocna sa v skolke od deti naucila vulgarizmy a minule je nimi otitulovala...
A nie tu este riesit svokru a jej vychovne metody. Razne urcite hranice nielen dietatu, ale aj svokre.

martina1201
9. jún 2021

@mata300a to s prútikom povedala malá? Má po ňom odtlačok na zadku? Opýtala si sa babky či ju fakt buchla alebo len naznačila, že ju udrie ak neprestane, prutikom po riti?

bluka2
9. jún 2021

Už by moja dcéra s ňou nebola sama a to je mi úplne jedno, či by sa jednalo o moju mamu alebo svokru.
Otras, aj táto diskusia, komu sa to zdá akceptovateľné

tncka
9. jún 2021

@mata300a preco riesis konanie babky. Ries si dieta preco nepocuva babku. 7r. uz dobre vie co smie a co uz je cez. V prvom rade si uprac decko a potom skac do svokry😅

slovakboy
9. jún 2021

@mata300a babka to nezvládla a priklonila sa k zúfalému riešeniu. Sprcha a bitka na holú to robili v koncentrakoch a väzniciach. Alebo na psychiatrii sprcha studena mohla pomôcť chorému to je pravda. Ak dcéra neposlúchal ani vo vani tak nie preto že by nechcela poslúchať ale nemohla. Babka ju chcela zlomiť. Bol to už prejav zdravého sebavedomia a sebaúcty. Babka v nej tu sebaúctu zlomila a keď sa to bude viac krát opakovať dcéra si nebude veriť a bude pritakávať každemu čo na neho urobí bububu. Tak ako veľa ľudí v tomto rodičmi a soc. školami porobenom národe. Dieťa je slobodne a nie vždy robí to čo my chceme. Pozri si video od Jaroslava Dušeka jak byt svobodný. Ja mám 50 ale páči sa mi mlada generácia pretože vidím že vedia slobodne povedať svoj názor a zdravo nerešpektujú formálne autority. My starší sa bojíme každého s frčkou na mundúre a on si to často rad využije. Ale to som odbočil.

andreatytler
10. jún 2021

@mata300a Nepacilo by sa mi to a pohovorila by som si s babkou.

canany
10. jún 2021

Kam sa tento svet ruti. Ucitelia maju problem zvladnut deti v skole, nedavno som pocula rozhovor jedneho ucitela co dal vypoved, ucil druhy stupen, ze najcastejsie problem ani nie deti, ale ze rodicia a ich vychova. Kedysi bol ucitel autorita, dnes mu na chodbe vypapuluju, ze rodicia si to s nim vybavia, alebo ze si jo pockaju za skolou.
Nikto pri tom nebol, nikto z vas nevie ako ju tym prutikom svacla, ci len tak symbolicky a vana? Ja ked som bola decko a mala afekty placu, tiez ma dali do studenej vody, nech sa sokovo ukludnim a som tu, uspesna v zamestnani, vystudovana a normalnejsia ako stvrtka slovenska. Parkat som to aplikovala na synovi, ked s nim boli podobne problemy po narodeni dcery a skludnil sa. A varechu pouzivam aj dnes a to ma 7 rokov. Ja ked mu dam na rit rukou, prasknu mi zilky v prstoch a mam modriny, tak pouzivam varechu, kedy aj znizim silu, a ze sa to dotkne jeho ega? A nech, aspon vie, ze uz prepiskol. Poznam si syna a raz vyfasoval na zadok aj u nasich a viem, ze zasluzene, ze to nebolo len tak. A teraz co? Mam sa ist s rodicmi sudit, ze mu sposobili psychicku ujmu? Decka sa otrasu a za chvilu ani nevedia, ze dostali na rit. Desim sa dna, co z tych deti vyrastie, ziadne hranice, len tutuli mutuli. Same eko bio. A co sa tyka zahranicia, vsimol si niekto, co tam z tych deti vyrasta, lebo nedostavaju fyzicke tresty? Ja vykonam trestny cin, policajt vyvinie na mne nasilie, aby ma spacifikoval a ja sa zacnem odvolavat, ze to nesmie, to je fyzicky trest, ze mi ma len dohovorit slovne a nechat ma na pokoji 😅.
Spytala by som sa dcery, ci chce ist este k babke, ak povie, ze ano, tak si je vedoma, ze prepiskla a neberie to tragicky. Urcite tam babke nerevala v afekte po vyprasku, ze chce ist domov za maminkou. Ja si pamatam tiez jednu situaciu u mojej babicky a viem, ze som vtedy riadne prepiskla a mrzi ma to dodnes, hoci som nedostala za to na zadok.
A teraz do mna, ze tyram vlastne deti a socialku na mna 😉

andreatytler
10. jún 2021

@canany HNUS!!! Pouzivas varechu, aby si si uchranila svoje fajnove rucicky. HNUS!!!
Toto je jeden z najhorsich prispevkov co som tu kedy citala.

canany
10. jún 2021

@andreatytler presne takuto reakciu som cakala 😅😅😅 zvysok mojej odpovede som zmazala, nepotrebujem tu nic zdovodnovat, ale sprijemnili ste mi rano

eva112014
10. jún 2021

@canany Ty, keď nesieš napr. nákupné tašky v ruke, tak ti praskajú žilky na rukách, alebo nie?

A pri tomto zmýšľaní ani sa nečudujem, keď už vznikajú situácie, kde policajt kľačí kolenom na mužovi a zabije ho. Potom sa ľudia búria ....

Nečudujem sa ani v DD, že niektoré opatrovateľky/ošetrovatelia dvíhajú ruky na dôchodcov. Však, keď nepochopí, treba asi udrieť, však?

bluka2
10. jún 2021

Škoda, že nie si v napriklad Nemecku, už by boli deti u niekoho snáď menej poškodeného. Keď ti "hnus" sprijemni ráno....

slovakboy
10. jún 2021

@canany problém rozmaznaných deti nie je ten že ich nebijú ale ten že sa im nevenujú a nevedú ich k samostatnosti. S bitkou to nič nemá. Fyzický trest je zlyhanie rodiča ja som nikdy svoje deti nemusel udrieť. Pár krát mí ušli nervy ale to som vždy nakoniec vyhodnotil ako moju chybu ktorá k tomu viedla. Väčšinou som nerešpektoval to čo akurát dieťa chcelo alebo som mu pred tým nevenoval dostatok času. Decko keď sa rozbaví nechce aby ho z hry rodič vytiahol. Bitka nemusí všetkým deťom uškodiť niektoré skvelé vyrástli aj tak. No nie kvôli bitke ale napriek bitke. Možno lepšie ak by sa k tomu vyjadril odborník.

vroni
10. jún 2021

Mňa by viac než prútik vytočila sprcha. Resp. celý ten postup. Keby babka kdesi ufikla prítok a pacla ním decko, lebo neposluchalo.... No, povedzme, babke uleteli nervy, decko bolo besne, stalo sa. Ale odvliect decko do vane, priniesť so tam prútik (čiže úmysel ho použiť tam jednoznačne bol), tak to by banka vnúča viac nevidela. A po mojom príhovor asi aj nepočula, tak by jej brneli uši.

makova333
10. jún 2021

@slovakboy ako odbornik suhlasim 🙂

mata300a
autor
Autor odpoveď zmazal
aylinn
10. jún 2021

Mojej mamky svokra dala mojej (vtedy 5 ročnej) sestre facku za to že naňu stále rozprávala a niečo sa jej pýtala.
“ a babi? “.... “a babi ako toto ?” .... “a babi prečo takto” typické decke otázky ale každú minútu, TOTO by som riešila ale pokial ju nevyšvacala prutom po riti že došla domov Modrá tak by som to asi neriešila , teda keď už ma 7 rokov... už vie čo sa patrí a čo nie a môže počúvať na prvé upozornenie.

makova333
10. jún 2021

@mata300a ked ta tvojej dcere manzel dve tri razne, lebo asi si zasluzila, tiez to bude ok?

juliet86
10. jún 2021

@mata300a je to fyzicke tyranie. je to nezakonne. je to nemoralne.

kate_cs
10. jún 2021

@mata300a vadilo by mi aj to, že ju sprchovala aby ju upokojila (predpokladám, že studenou vodou) a ten prútik by mi vadil ešte viac. Deti sa nemajú biť. Nemali by veci robiť zo strachu, tak sa rešpekt nebuduje. Ak by som sa dozvedela, že takto fungujú moje deti u babky, vydiskutovala by som si to s ňou. Ak by tvrdila, že to je v poriadku a treba to, zvážila by som, či tam deti musia chodiť s preferovali by som stretnutia u nás.

mata300a
autor
Autor odpoveď zmazal
canany
10. jún 2021
sticker
simca06022011
10. jún 2021

No mne to zobratie deitata "prebrat sa do vane", do sprchy a svacnutie prutikom (cize ten prut trepala zo zahrady do domu, ako na co?) pride pritiahnute za vlasy. Proste by som babku poprosila nech sa tychto psychologickych postupov zdrzi. Moja by sa jej uz nedala v 7r ani osprchovat. Uplne klasicke starodvane, vyvadza dieta na zahrade, nepocuva (?), dostane jednu na zadok a ide si sadnut,a lebo robit co ma by uplne stacilo, bez tychto teatier ? a ako vyvadzala? Moje dieta je riadny cert, v zivote od babiek/dedkov nedostala na zadok... a to tam byva sama a casto. A ja to teda vobec nezakazujem, aj odo mna dostala ked bola mensia a papulovala babke na zadok... (nechcela sa obliect, lietala po dvore a utekala pred nou povyzliekana, ta ju vyprosovala nech stoji, ze sa musi obliect.. nuz som msuela zakrocit)

simca06022011
10. jún 2021

@canany no tak to mu teda riadne chudakovi musis svacnut na rit ked ti prasknu zilky.. chuda dieta...