icon

Baby - čo robím zle?

10. aug 2021

Ahojte, kde začať? Neviem či si idem po radu alebo si idem len zhrnúť svoje myšlienky a pocity, ale nejako to v poslednom čase už nedávam... Mám 2 deti( predskolaka a 10mesacne babo- mali sme ťažký štart, skorší pôrod, hospitalizácia ale už je to ok), no neviem čo je normálna materská dovolenka, lebo pri jednom aj pri druhom pracujem na živnosť (z domu ale predsa). Jednoducho nikdy ten čas nie je venovaný len deťom, pretože sa musím venovať aj práci a samozrejme aj domácnosti. Áno, bola to moja voľba kvôli financiám aby sme nemuseli žiť len z rodicaku a z manželovej výplaty, lebo to by sme vyšli len tak tak ak vôbec. Pomoc od rodiny s deťmi nemáme žiadnu, sme na všetko sami, čas len pre seba nemáme, keďže nám nemá deti kto postrážiť. Samozrejme, začína sa to podpisovať aj na vzťahu ( nervozita, únava) ale cítim už aj na svojom zdraví, že to nedávam. Mávam bolesti hlavy, tlak na hrudi...proste vyčerpanosť... Manžel chce začať podnikať, nápad dobrý, ale ja neviem či je na to tá správna doba( istota, naša situácia či už vzťahova alebo finančná...). Ako z vonku máme krásny život. Máme dom, krásne decká, "nič nám nechýba" ako by povedala moja svokra. No ja cítim, že tá povestná kvapka sa blíži a buď to nedám fyzicky alebo psychicky... Co radíte?

jana_eyre_2
10. aug 2021

Radim zvoľniť, pohovoriť si s mužom ako sa cítiš.. neskôr môže prísť reálne vyhorenie a z toho sa ťažko dostáva..

Ak nemáte prílišnú finančnú istotu, určite nech nepodniká, aspon nie teraz..

janickacrazy
10. aug 2021

Máš toho veľa. Uber z práce, možno pracuj len pár hodín týždenne alebo si nájdi opatrovateľku pre deti. Nedá sa všetko stíhať. Teda dá, ale za akú cenu. Ty unavená, deti nervózne, vzťah s mužom ide do ....prechodné vydržíte aj bez tvojho príjmu. Deti podrastu a bude lepšie.

deti95060810
10. aug 2021

stres si vyberie svoju daň...skús brať pravidelne Magnezium

zuvelyn
10. aug 2021

Ja poprii dieťati pracujem od jeho 6 mesiacov na pol úväzok a plánujem tak aj pri druhom ktoré sa ma narodiť o chvíľu, avšak také pocity ako ty nemám, práve naopak,som šťastnejšia, spokojnejšia a menej nervózna. Skús trochou poľaviť, lebo ta raz z takého temoa kleone.

annamalaga
10. aug 2021

Buď poľaviš ty alebo to nezvládne tvoja psychika. Chlap tvoj chce v com podnikať ? Lebo aj to je dôležité , aby bol potom nejaký dopyt, aby nebol prvé roky skôr v mínuse. Máte dom na hypo? Ked máš ale veľké výdavky , buď sa stará a ťahá chlap alebo budeš musieť si najst napr. opatrovateľku študentku , ktorá ti pomôže s deťmi.

iwesska
10. aug 2021

No nemozes mat vsetko. Niekedy si treba vybrat medzi pracou a zdravim. Lepsie sa uskromnit a byt zdrava,ako chora ale s peniazmi,ktore aj tak budes musiet minut na zdravie.

ivangeline
10. aug 2021

Opatrovatelka?

maria1989
10. aug 2021

Pri 10 mesacnom babe by si mohol muz najst druhu alebo lepsie platenu pracu aspon na rok. A potom sa uvidi, ako na tom budete.

surama
10. aug 2021

Pri takom vypäti to nebude o tom, ze tu zlyha psychika, proste ta jedneho dna vypne..rvoje telo skolabuje. Zazili sme to, ked moj manzel mal brutal narocnu a stresujucu pracu a makal do osalenia...nechceli mu nikdy dat dovolenku, lebo ze ho nema kto zastupit...tak robil robil robil...vies co sa stalo? Vydupal si dovolenku a po tom dlhom case, ked zrazu vypol od prace na druhy den vyplo jeho telo....volala som zachranku..nechci zazit. Odvtedy sme si povedali, ze zdravie je prvorade a ziadna praca ani nic nestoji za to, aby sme si znicili zdravie.

alvaluka
10. aug 2021

- v com chce manzel podnikat? Ma to preskumane? Ma skusenosti, ma kapital, nma mozno vyhliadnutych zakaznikov/odberatelov? Ma nejaku predstavu o finacnej investicii do podnikania? Mate nejaku rezervu na nejake obdobie, keby nahodou bolo treba?
- ty pracujes na plny uvazok? Alebo mozes si dovolit z vasho prijmu platit napriklad opatrovatelku na par hodin tyzdenne alebo upratovacku?
- nemozes ty pracovat menej, aby si nebola taka vytazena?
- nemoze manzel skusit inu pracu s vyssim prijmom a podnikanie odsunut na trochu lepsie obdobie?
- aby si si aj trocha oddychla nemozete prehodnotit tvoju pracu, zeby si prestala na nejaky cas pracovat a venovala sa detom a pripadne si aj trocha oddychla s tym, ze by ste sa uskromnili?

Ako tu uz viac krat odznelo v takomto tempe mozno casom pride vyhorenie, mozno ta klepne a mozno to nejako vybalansujes, ale chces skusat, ktora z moznosti to bude?

tosomja
10. aug 2021

Buď s deťmi, potrebujú zdravú a vyrovnanú mamu. Vyrastú a ani nebudeš vedieť kedy. Malými sú len raz. Oni nepotrebujú dovolenky, ani drahé hračky, oni potrebujú čas mami, otca. A buď aj s mužom, a on nech je s tebou.

podmostom
10. aug 2021

Skúste si to ešte raz prepočítať, ci by ste to nezvládli tie 2 roky bez tvojej práce. Alebo ako ti tu píšu, ci sa ti nedajú tie pracovné hodiny okresat. Ako píšeš, na deti máš málo času a si z toho nervózna. My sme tiež len tak tak vychádzali, ale nemenila by som. Po rodicovskej mame zase peňazí dostatok. A tá rodičovská už tiež nie je taká zlá ako bola.

maximilie
10. aug 2021

Ziadne peniaze sveta by mi za toto nestali. Radšej z výplaty do výplaty ako toto.

tosomja
10. aug 2021

Ináč, môj priateľ robí 13 rokov v zahraničí. 2mesiace preč,10 dní doma. Má 9 ročného syna z prvého vzťahu, nevidel ho vyrastať, nebol na krste, nebol prvý deň v škôlke, nebol na žiadnej oslave, pri žiadnom jeho dôležitom kroku, len aby sa mali finančne dobré, jeho bývalej žene to vyhovovalo. Ona sedela doma, on bol stále preč, ona mala peniaze, on nemal syna 🙄
Teraz som s ním ja už tretí rok, ešte stále pracuje vonku, ale už máme 16 mesačného syna a skoro 3 mesačnú dcérku a už ho to ťahá domov, už nezvláda byť vonku a prichádzať o prvé kroky deti, o ranné maznanie, večerné kúpanie, rozprávanie a učenie blbosti 😉
On to má ťažšie, z istých dôvodov doteraz nechcel robiť na SR, ale už aj ja som mu povedala, že nech nevymení deti a zdravie za peniaze. Verím, že už späť nepôjde, aj keď sa budeme musieť uskromniť.

brigib
12. aug 2021

Počkaj, ja tiež nemám pomoc a citím to čo ty.
Poraď sa s manželom, že keď dietaťko bude vačšie aby ste počkali, potom začnete.
Počkajte čo bude po 3 vlne a potom sa pustite do toho.
Potrebuješ oddych.
Ja som podnikanie odložila, ja mám aj náročné dieťa nešlo by. Mám pláne, že keď bude mať 2 roky dám ju do jaslí, aspoň sa socializuje pred škôlkou.
A ja potom začnem pracovať(chýbajú tie peniaze) ale dá sa vydržať(nemíňam na seba) ale minula som predtým dosť mám dosť vecí, vydržím ešte rok.
Ja som sa ešte pred dcérkou prepracovala a popísalo sa to na mojom zdraví.