icon

Bijete svoje deti?

danuta1414
16. sep 2014

Mám dcérku a syna a čakáme tretie. Ešte som svoje det neudrela, ale zdá sa mi, že sú dosť neposlušné. Už sa mi stalo, že som sa aj rozkričala, čo ma potom trápolo. Musím sa asimierniť. Ako to zvládate vy?

Strana
z3
22beba
1. okt 2014

ja svojmu capnem po zadku ked nepomáha dobré slovo ani zvýšený ton ....

mircalla
1. okt 2014

Nie, ale par krat som mierne pacla po ruke....

canama
1. okt 2014

@mechurik myslim ze mladez v minulosti mala svojich problemov az az...nemalovala by som si to naruzovo. dobre si spominam ako u nas na sidlisku 10 rocne deti zo sacku fetovali Kanagon, bili sa, ze po sebe vrieskali a nadavali vulgarne bolo bezne...hlavne chlapci, ktori su standardne "aktivnejsi" ako baby a teda boli aj viac podrobovani vychovou bitkou. co sa tyka vychovy bez hranic, tak samozrejme, je nebezpecna, to je jeden extrem, ale zase deti ktore sa vychovavaju bitkou je extrem druhy. idealne podla mna je sa snazit dieta pochopit, preco robi to co robi....vacsina deti totiz nerobi nieco preto aby rodica (alebo aj ucitela v skole) nastvala. dalo by sa o tom veela pisat, a ono niekedy ani bit netreba, mnohi rodicia vedia svoje dieta dostatocne traumatizovat aj citovo.

senta_sofia
1. okt 2014

@danuta1414 neviem teda, ako stare deti mas, ale bud ich mas naozaj dobre povahy alebo im prilis dovolis, ze nemaju vlastne ani proti comu protestovat alebo mas pevne nervy 😀 ale urcite by som si okrem toho zodpovedala otazku, ze co povazujes za bitie a bitku, lebo podla mna jedna vychovna po riti, ruke, prip. "papuli" este nikoho nezabila, hlavne ked tisickrat a bez efektu omielas to iste a nepomoze ani zvyseny hlas, krik a podobne... a nech ma ukrizuju vsetky supermatky, ktore by v zivote na svoje dieta ani len skaredo nepozreli 😀

canama
1. okt 2014

@xsunx o tom, aky je clovek v dospelosti nerozhoduje len jeho vychova, ale aj jeho vlastne rozhodnutia...drza predavacka moze mat tych najprijemnejsich a najdecentnejsich rodicov na svete. a mozno je aj ona velmi prijemny a mily clovek, len mala zrovna veeelmi zly den.

mechurik
2. okt 2014

@canama potom na slovensku velmi vela predavaciek ma zly den. 🙂
ked ju to nebavi nech to nerobi.

siska53
2. okt 2014

@andreasiskova3 tu metodu ze izolovat,som aj ja skusala. Ale asi len 3x. Nikdy nezabrala.a raz sa z toho dovracal maly. Ucinnejsie je u nas sediet. Hoci aj priputany v kociku. A ak zacne vymyslat,pustam cas od zaciatku.

diusik
2. okt 2014

no,ja nebijem,.ale teda ziapem,co nie je dobre 😒 ale tazko je to s nimi...

hucko44
2. okt 2014

No veď cudzie nemôžem 🙂

zlamama
4. okt 2014

Ahojte. Má tu niekto ročné dieťatko? Ako ho učíte čo smie a čo nesmie. U nás nezaberá no-no!, nie!, ani prestaň!, nechaj!, pusti! Ani keď ho premiestnim, po viacerých napomenutiach, alebo mu zoberiem hračku. Už sme mu skúšali aj capnúť po rukách, ale nič to s ním nerobí, akoby ho to ani nebolelo. Viac to bolelo nás. Myslím, že ročný by už mal chápať čo môže a čo nie, aspoň by sa to mal učiť. Ale on stále robí neplechu. Chytá telku, stláča gombíky na pračke, štípe nás, hryzie, ťahá za vlasy,a podobné. Viem, že je to preto, lebo je zvedavý a skúša čo mu prejde. Ale už sme ho za tieto veci nespočetnekrát napomínali, aj skôr ako mal rok, a stále dokola to isté robí. Nechcem ho biť a myslím, že to uňho ani nebude zaberať. Čo mám s ním robiť?

lauricka
4. okt 2014

@danuta1414 nemozem napisat, ze som im nikdy necapla. Ale nerobim to velmi casto, v poslednej dobe uz ani nepamatam, kedy naposledy. Ale niekedy ich to schladi. Jasne, ze to nie je nejake bitie. Capnes po zadku. Skor sa ale snazim pracovat s hlasom a intonaciou, vysvetlenim, pripadne schladenim osamote. Mam dvojicky, takze superia furt, bitky a hadky na dennom poriadku, no ako deti. Kludne jedneho poslem do vedlajsej izby sa vyrevat alebo vyzurit a ked sa ukludni, moze prist. Nie je tam zatvoreny/zamknuty, kedykolvek si otvori a pride. Na mojich to funguje, sami sa tak ukludnia a pridu a uz je vsetko OK. Uz sa jeden druheho pytaju - "hotovo, uz je dobre?" a pokracujeme dalej 😀 . Pripadne im poviem, ze nejde s nami von alebo nieco take, kym sa neukludni. Tak rozne, podla situacie. Da sa to, ale stoji to dost sil.

moll
4. okt 2014

@zlamama u nas tiez nezaberalo nazaciatku, ale teraz mame 19 mesiacov a zacina sa ukazovat efekt .... trpezlivost a stale dookola no no nesmies a podobne .... ja nasu nebijem ... je to predsa len male babetko este ..mozno ti len nerozumie ... ked nas nasa ukusila aj ja som ju ukusila po par pokusoch prestala ...ked ma zatahala za vlasy aj ja som ju zatahala, ale ked nas udrie stale jen opakujem ze nesmies no no a musim povedat ze to zacina fungovat .... sufliky prestala otvarat, zacina si upratovat to co rozhadze a podobne ....takze este raz TRPEZLIVOST 😉

radinka2
4. okt 2014

tak to by ma teda fakt zaujimalo, ako mam svojmu rocnemu dietatu "dohovorit" ze nema pchat prsty do zastrcky, ze nema sa chytat horuceho krbu, nema na seba tahat televizor, atd atd.. pripadne aku formu trestu? co mu mam akoze zakazat? ano, poviem raz "no no", druhy krat, treti krat, ked neposluchne, dostane na zadok.. a to funguje.. taktiez ked bol na mna prilis agresivny (stipal, hryzol, fackal), tak dostal slabu po rucke, alebo po zadku.. a predstavte si, uz to nerobi.. tak isto uz obchadza krb ci televizor.. alebo by bolo lepsie, aby som dohovarala rocnemu dietatu, ktore vobec nerozumie, co od neho chcem a dnes by mal na rukach popaleniny tretieho stupna a na hlave televizor???? a to je len zaciatok.. ked vidim, co dokazu niektore 2-3 rocne deti vonku dorabat a pritom fackovat svoje mamy, ktore im spolu s ockom dohovaraju dalej, mam dost.. takrto dieta ja vychovat nechcem.. radsej dostane raz za cas po zadky, akoby mal z neho vyrast raky spratek, ako vydavam vonku, alebo aj v rodine, kde mame 3-r chlapca ktory je ako jeriadena strela a ked pride k mojej mamine, musia.zamykat pred.nim izby, spratavat z kuchynskej linky kanvicu, aby sa.neobaril atd atd.. a jeho mama po nom akurat cely cas vresti ako zmyslov zbavena a mlady pan ju ma absolutne na.haku...

zlamama
4. okt 2014

@radinka2 u môjho teda capnutie nezabera

kochanka
4. okt 2014

@zlamama to šticovanie poznam. Dva krat som jej to vratila samozrejme nie tak silno ako ona mne ale prestala to robiť. Naša mala je velmi jedovitá všetko si vydobija revom hadže sa o zem a robí samé nebezpečné veci. Skúšali sme no-no alebo som si ju zobrala a pekným slovom snažila dohovoriť nič nepomahalo. Teraz jej ustavičný rev sme začali ignorovať a ked zistí že nemá divákov prestane. A po zadku dostane ked už nič nepomôže ale je to už stále menej a menej

pat_mat_minnie
15. okt 2014

Ja mam 3 deti, dvoch chalanov a malinku dcerku.Niekedy je to tazke, vacsinou kricim alebo zakazujem, ale skor nez to urobim, snazim sa pochopit, preco dieta vystraja.Vsetko ma svoj dovod.Niekedy chce uputat pozornost, niekedy s chce len hrat a veci nedomysli, chce byt dietatom a objavovat...Deti vacsinou upozornim, ak moje upozornenia neberu na vedomie, vtedy kricim a ked ani potom nemienia zmenit svoje chovanie, dostanu po zadku.Ale svoje deti netlciem.Vacsinou skor zakazem nieco, co maju radi, ale nie nadlho, len kym si uvedomia, ze spravili zle.Manzel je na nich musim povedat , ze zly.Vresti a vyhraza sa.Deti sa ho boja.Uz som s nim o tom hovorila, ze tak sa predsa deti nevychovavaju, len sa usmeje a povie, ze ked mi budu skakat po hlave, ze tak mi treba.Preto deti aj viac respektuju mna ako jeho.Vedia, ze je sa snazim mat pre ich spravanie vacsinou pochopenie. Manzel to nikdy ani neskusil.

pat_mat_minnie
15. okt 2014

@zlamama Vacsinou to deticky robia, ked sa snazia uputat pozornost.Ja mam takmer 15-mesacnu dcerku.Robi to, ked sa jej dostatocne nevenujem.Presne to iste, co Vase dietatko.Venujte mu viac casu, ked stipe a hryzie, objimte ho a ukazte mu, ako velmi ho lubite.U nasej to zabera.🙂

Strana
z3