icon

Chcem zbiť 22-mesačné dieťa

19. sep 2022

Veľmi často mám pocit že už to nezvládnem a zbijem ho. Vôbec nepočúva, je autista takže sa to ani nezlepší.. stále plače aj bez toho. Snažíme sa mu vyhovieť ale keď nerozumieme čo chce.,Tak to nejde. Má len 22 mesiacov. Ja viem že bitka nepomôže. Ako sa ovládnuť v takej situácii?

Strana
z2
daniela2202
19. sep 2022

A ty na čom fičíš?

jkrausova
19. sep 2022

Vobec nebudem spochybňovať diagnózu vašho dieťaťa. Mám 3 deti, najstarší je autista aj najmladší. Keď mal najmladší 15mesiacov, zistila som, že je autista (kedže sme už mali skúsenosť so starším synom) a diagnózu sme dostali, keď mal až 3,5 roka. Nie je dôležité,či má vaše dieťa diagnózu na papieri. Dôležité je, aby ste dostali ,čo najskôr intervenciu a pomoc. Aby vám niekto pomohol a ukázal ako pracovať a motivovať takéto deti,lebo tým,že majú narušené porozumenie,je to nesmierne ťažké. Takéto dieťa je ako cudzinec,stále naňho niekto hovorí cudzou rečou a on si nevie vyjadriť svoje potreby. Tak to robí krikom, hádzanim na zem,kopaním, ubližovaním...Autisti sú svojím správaním a prejavmi ako malí teroristi. Mamičky čo to zľahčujú obdobím vzdoru v živote nazažili,aké strašné amoky môže mať vaše dieťa kvoli zle zatvoreným dverám. Chápem vaše vypätie aj hnev a chuť vaše dieťa ubiť, lebo niekto koho milujete vás denno denne psychicky a niekedy aj fyzicky týra. VYDRŽTE ! Neubite ho, lebo ste silnejšia.(dospelého chlapa,kt.by na vás kričal,by ste asi neudreli) otočte sa ,počítajte, choďte si dať sprchu,alebo sa na chvíľu zamknite na záchode. A vyhľdať odbornú pomoc.Centrum včasnej intervencie a odporúčam organizáciu VIA ABA, pani Maštenovú. Ona nás naučila neskutočné veci.robieva prednášky pre rodičov( košice, zvolen) aj keby ste mali cestovať cez pol Slovenska,choďte! Na povzbudenie: najstarší ma 7rokov, pekne rozpráva,má min.problémové správanie,integrovali sme ho do školy a najmladší už má 3,5 síce ešte neropráva,ale mandujeme(znakujeme) eliminovali sme mnohé problem. správanie, je odplienkovaný....Veľmi vám držím palce!

lasoli
20. sep 2022

@dilino no ale ked si po sebe precitas ako vulgarne pises,tak niesi o nic lepsia ako autorka,ktora mimochodom ani nikoho nebije!Len jej praskli nervy asi ako kazdej matke,a pri takom urevanom dietati by som bola zvedava aka by si bola ty,kedze v tvojim prispevku v kazdom,druhom slove utok .Tiez si jej moc nepomohla k psych pohode!

cineva
24. nov 2023

@jkrausova dobry den prajem, vedeli by ste mi povedat, ci v Kosiciach funguje VIAABA aktivne? snazim sa dovolat, ale marne a na internete neviem dohladat, ci v sicasnosti este funguje aj kosicka pobocka. dakujem🙂

tiika
24. nov 2023

V tej vyhrotenej situacii, keď ti dochádzajú sily, máš možnosť niekoho požiadať o pomoc, prestriedat sa pri malom? V každom prípade je VŽDY lepšie odísť, ist sa niekam upokojit, než sa neovladnut.
Ak to mas permanentne náročné, potrebovala by si ten stres nejako ventilovať skôr kým je ešte maly, nie pokial ho už ťažko zvladas. Ísť sa nadýchať na vzduch, pustiť obľúbenú hudbu, nájsť si čas na oddych, urobit si čas na seba.
Odsledovať si, ktoré situácie ta najviac stresuju, predstaviť si možno, ako by sa dali zvládnuť pokial by si bola pokojná… je toho viac.

Skús pozrieť:

https://www.youtube.com/watch?v=5V3U01oD0v8

a iné:

https://m.youtube.com/playlist?list=PLjZovHkily...

jkrausova
26. nov 2023

@cineva Dobrý deň, neviem Vám povedať ako fungujú v Košiciach. Skúste napísať správu ozrejmujúcu vašu situáciu na viaaba@outlook.com verím, že sa Vám ozvú.

cineva
14. dec 2023

@jkrausova dakujem pekne za odpoved, napokon som sa aj dovolala☺️🌸

pkgirl30
14. dec 2023

@alenah31 môj syn už mal diagnózu autista v dvoch rokoch

pkgirl30
14. dec 2023

autorka ...ak chceš nápiš mi do správy, ja som tiež mala čo robiť keď môj syn bol nezvladnuteľný do nejakých 4 rokov , vyžaduje to veľa práce a trpezlivosti nie len s dieťaťom ale aj so sebou samým 🙂

zuzubb007
14. dec 2023

Nepocuva, nerozprava podla toho si usudila, ze je autista? Tak to by bolo takmer kazde dieta autista na svete nie kazde dieta je spiaci anjelik, pokym nemas diagnozu od doktora mas zdrave dieta

Strana
z2