Chcem zbiť 22-mesačné dieťa
Veľmi často mám pocit že už to nezvládnem a zbijem ho. Vôbec nepočúva, je autista takže sa to ani nezlepší.. stále plače aj bez toho. Snažíme sa mu vyhovieť ale keď nerozumieme čo chce.,Tak to nejde. Má len 22 mesiacov. Ja viem že bitka nepomôže. Ako sa ovládnuť v takej situácii?
Kto ti prosim ta ani nie 2-rocne dieta zdiagnostikoval na autizmus?? Kolega ma dieta s PAS, moznost diagnostikovania mali az v troch rokoch, teraz ma sedem.
Kto 22 mesačnému dieťaťu diagnostikoval autizmus? Nerypem,pytam sa. Lebo aj zdravé dieta dvojročné ma svoje fanty ale mať chuť zbiť? Kvôli plaču?
Si unavená,vyhorena. Poziadaj o pomoc rodinu. Urgentne požiadaj o pomoc.
Nepomôže keď das facku sebe?
Navštívte centrum, kde vám poradia, ako s ním komunikovať. Ak nerozpráva, tak cez kartičky, symboly, predmety ukazuje, čo potrebuje. Preto je taký, lebo je frustrovaný, že mu nerozumiete, cíti chaos. Autisti potrebujú rovnaký režim, pravidlá. Vyhľadajte pomoc.
Vyhľadať pomoc pre teba.
Zbitím dietata sa tebe teda neulavi....😔😔😔
... stále plače, nepočúva - rozpráva? ako vyjadruje svoje potreby a požiadavky? počuje? predpokladám, že je frustrovaný z toho, že mu nerozumiete a preto "vystrája" - kto mu stanovil diagnózu? aké rady ste dostali? ako s ním komunikujete?
@jjanulienka máš dieťa s autizmom?
Nemá to potvrdené na papieri
TAk problem je v tebe a nie dietati...ze take male dieta nerobi veci na povel je normalne. Ze sa jeduje je tiez normalne. Ze sa hodi o zem je tiez normalne. Ze este nerozprava zrozumitelne tiez (aj ked sluch uz skontrolovat dat mozes) Diagnostikovat autizmus u tak maleho dietata nie je mozne, takze tiez pises hovadiny. Mozu tam byt nejake crty, ale nie diagnozu. Normalne popracuj na sebe - dychacie cvicenia, meditacia, joga, najdi si cas pre seba mimo dietata, pripadne ho daj den-dva v tyzdni opatrovatelke a ty zresetuj hlavu a chod do toho "boja" zasa s cistym a triezvym usudkom... a ano to ti pisem ako mama, ktora to dieta s autizmom ma...
Odkiaľ vieš, že dieťa ma autizmus? Veď ešte nema ani 2 roky, také deti ešte ani nemusia rozprávať a revu, plaču, majú rozne "fanty" a sú úplne zdravé.
Zároveň je to aj obdobie vzdoru,bezna situácia je, že dieťa plače, lebo chce banán, potom plače lebo nechce banan, o sekundu zase plač, lebo ho chce, ale musí byť olúpaný a vzápätí sa rozplače, lebo je olúpaný
To si mu diagnostikovala sama cez Google? Ci ako,ked to nema na papieri? 🤔
Biť dieťa? A ešte k tomu susp. autistu? Sebe si daj facku.
V takom veku Ti nikto seriozny nestanovi diagnozu autizmu. Takze zato, ze si si nieco vygooglila, lebo nezvladas mozno prvy vzdor, tak to naozaj este nemusi byt autizmus. Zober dieta na cerstvy vzduch, pomoze Ti to. Alebo sa chod sama prebehnut, ak mas privela energie, ze chces bit male dieta.
Chodíte na terapie? Určite čím skôr začať, naučia vás ako s ním komunikovať a bude to lepšie. Keď mu budete viac rozumieť, bude menej frustrovaný a bude aj menej plakať. A ty si skús nájsť čas pre seba, aby si úplne nevyhorela.
Prosím ta, hlavne si dieťa nediagnostikuj sama. Moja má od neurológa (predčasne narodená, Vojtovka do roka, spomalený PMV) napísané, že ma výrazne znaky PAS. To napísal, keď mala cca vek tvojho dieťaťa, možno troška menej (už si to presne nepamätám a kartu nemám doma). Aktuálne má 2r4m, čiže o pol roka viac ako tvoje dieťa a za posledné dva mesiace sa začala pekne hrať, rozprávať, odplienkovala sa, prestala si ubližovať, dosť veci už chápe a prestala trepotat rukami. Hlavne si neonálepkuj dieťa bez reálnej diagnostiky odborníkov. Dokonca, ani tí spomínaní odborníci si mnohí nedovolia uzavrieť dg do 3r dieťaťa. Nasaď rybí olej, môžeš aj b komplex v kvapkách a sebe magnezko alebo niečo voľnopredajné na upokojenie 🙂 Nemyslím to rypavo, naozaj ta chápem a mimochodom moja dcéra dostane aj po zadku, no žiadne bitky hlava nehlava.
Ani nie 2 j ročnému dieťaťu nikto autizmus nediagnostikuje. Takze facku môžeš dat akurát TK sebe a nie byt dieťa? Ak nerozpráva je jasne ze plače keď mu nerozumiete. Pretože dkekat kt nevie rozprávať nevie inak vyjadriť co mu je ako. Plačom
Uvedom si, ze si P*** ak chces udriet dieta a este k tomu postihnute a skus mu dat miesto toho lasku, objatie. Ak sa ti to neda, daj si predpisat lieky na nervy. Ocividne ich potrebujes 😠
Zapoj do starostlivosti o dieťa aj jeho otca. Rovnako ho zapoj do domácich prác. To dieťa si nevybralo aké bude, takže to, že ho nezvládate nie je jeho vina. Začnite konečne niečo robiť so sebou, potom bude aj dieťa zvladnutejsie. Aj keby bolo autista, čo asi nie je, len, chúďa, ma rodičov, ktorí zabudli používať hlavu a srdce
Tu asi autizmus diagnostikovala sama mamička, samozvaná MUDr. 2 ročne deti plaču, niektoré veľmi často, sú vzdorovite a ,, neposlušné". Takému dieťaťu treba s láskou a porozumením vysvetľovať a učiť ho. Náročné dieťa potrebuje inteligentných a láskavých rodičov.
Ahoj, mame dietatko s autizmom a sice ti to nik v tom veku nediagnostikuje vedela som ze nebude ok. Na pas som myslela uz v 6m tak silne mal prejavy. Keby som viac o tom vtedy vedela a menej pocuvala okolie tak by som si uz vtedy bola 100%ista. Jasne ze som sa citila ako total neschopna krava,ved vsetky deti revu, spravia cirkus atd. To ano ale nie taky cirkus ze mas chut zavolat mu pohotovost a to denne xkrat za hodinu. S revom vstaval, so skrekotom, metanim, behanim po byte, rozhadzovanim rozbijanim... s tym isiel spat. S tym sa budil v noci a rozhadzoval veci a trieskal dverami atd noc co noc den co den. V zivote som nepocula niekoho tak skriekat akoby ho za ziva drali z koze x hodin denne. Vrieskal skriekal kotulal sa po zemi, vyzliekal, s celej sily sa snazilskocit pod auto, kopal metal sa zakazdym ked sme isli von. Nic ine tam nerobil, rozbehol sa k prvemu byciklu ktory videl a metal nim kym ho nehodil o zem, vythaval babkam z ruk palice, detom hracky, kabelky,liezol pod auta, trieskal po vsetkom co bolo po ruke atd. Totalne neovladatelne decko. Nie sem tam, stale. To bol taky stres ze som mala chut vyskocit ja z okna. Cize ja ta nesudim. Vyhladaj pomoc pre seba, pre dieta, ja som sa naucila predychavat, uplne sa vypnut ked ma zachvat, chladna hlava inak sa nezdrzim. To ze mas ine dieta neznamena ze mas aj extra nervy a trpezlivost,prave naopak aj tvoje nervy su napate ako struna.. Casom sa zlepsi porozumenie a bude to ovela lepsie🍀🍀🍀❤ a bitka urcite nepomoze ani tebe ani jemu, nic sa tym nezmeni. Potrebuje skor vela lasky ako vlastne vsetky deti❤
Este pockaj prosim ta,sesternica pracuje dlhodobo s autistami a s detmi,ktore maju rozne poruchy spravania atd a vravela,ze mnohi javili znamky autizmu,no po case akoby utalo a prestalo to. Preto casto nechcu davat taku dg hned na papier. Mozno ma naozaj silne prejavy a si si viac,nez ista,ale mozno je to len “take” dieta a o par mesiacov sa otoci o 180 stupnov. Neviem,co vsetko mate uz za sebou,vysetrenia,predikcie atd,lebo asi by si to len tak nenapisala,ale na tvojom mieste by som asap viac zapajala rodinu-ak ste blizko a ak sa da a aj muza-ak sa da,potrebujes vydychnut a hlavne by som sa obratila na take centrum,v akom pracuje aj sesternica,chodia za klientami aj oni,pomahaju mamickam,ucia ich ako na take deti,alebo su s nimi nejaky cas cez den v centre a specialne sa im venuju. Ak ma naozaj autizmus,vypraskom na zadok tym situaciu u neho len zhorsis,on za to nemoze,aku ma diagnozu a po “bitke” sa ti neulavi,naopak,budes sa citit pod psa,ze si zbila bezbranne,male dieta a este s diagnozou. Mne asi 3krat rupli nervy a nakricala som na malu a ver mi,bolo mi potom este horsie a vobec sa mi neulavilo. Nevies este spracovat tu diagnozu a hlavne,musis si nechat poradit a ukazat,ako na take dieta…lahke to mat nebudes uz nikdy,ale vies si to ulahcit,ak ti to niekto ukaze a budes vediet s tym pracovat…
Chorá si na hlavu malé dieťa zbiť. Sociálka nech ti ho zoberie. Dúfam že ťa niekto náhlasi. A ked ho budeš mať nútkanie zbiť tak si streľ predtým poriadne po papuli. Takú by TI trebalo po papuli poriadne že by si sa neprebrala. Na teba len nejakého poriadného alkoholika čo by ťa mlátil deň a noc. Toto je určite vymyslene lebo normálna matka z IQ a s OP by toto nenapísala. By sa nechválila svojou debilitou na hlavu. Lebo by vedela že ju čakajú následky cez sociálku. Teba tak treba zbiť ako žito aby si si zapamätala že choré dieťa sa nebije.
@lasoli vytočilo ma to a nahnevalo a druhý majú taký istý názor a zasa len mňa slovne napádaš. Ty mňa nepoznáš nič o mne nevieš. Ja viem prečo som to napísala. A predstav si som triezva nepijem mám choroby. Takže triezva som aj pri vedomí a ešte raz má budeš napadať a písať o mne veci že nie som triezva nahlásim ťa že má obťažuješ z ničoho nič má napádaš ked má nepoznáš má napádaš že nie som triezva z akej veci. Ked tu je verejne forum. Skoro všetky jej tu píšu že nech sebe da poriadne facky a TY mňa akurát mňa vyberieš s akej veci som nepochopila asi TY nebudeš v poriadku lebo ja cudzím ženám nepíšem že nie sú triezve. Ja mám vyjadrovanie aké mám tak prosím ťa veľmi pekné nevšímaj si ma tu vo fore a prestaň ma šikanovať. Svoju energiu minaj niekde inde. Myslíš si že byť 22 mesačne autisticke dieťa je normálne tak zájdi za odborníkom TY.
K tomu rozpravaniu - prvy syn zacal zrozumitelne nieco rozpravat v 2,5 roku, dcera uz ako 12 mesacna a druhy syn este povie len par slovicok, ma 21 mesiacov. Zlosti sa, reve, vrieska, vie sa urazit, bucha ruckami po stole, po zemi, po dverach, kde prave je.
Ani jedno z tych 2 starsich nie je autista a to dcera bola iny nervak - vrieskat dokazala aj hodinu, rozbit a rozkopat dvere, skoro nam rozbila sklo na dverach, takze metoda nechat dieta v izbe, nech sa vyzuri, u nas nefungovala. Po takychto vylevoch mala modriny pod ocami, co jej poraskali zilky od nervov. Dostala aj po zadku, ziadne ze zbit, ale take na prebratie capnut, este sa to zhorsilo, ani objat, nic. A napriek tomu som si nemyslela, ze je autistka, fakt nie. Ani na 100-tinu sekundy ma to nenapadlo. Naozaj, toto si nevsugeruj, to dieta sa vyvija, bude mat svoje emocie, ktore sa Ty ako dospela musis naucit prijat, regulovat, ukazat, ako sa s nimi spravne naraba. A nie ze zbit 2 rocne babo. Pre mna je to este fakt len babatko.
Moj syn az teraz dostalna papieri diagnozu autizmus.. podotykam ze ma 6 rokov.. takze na samodiagnostiku sa vykasli.. mam tri deti a dve z nich su urevane az hruza, vratane toho s pas.. a co ich mam teraz mlatit kvoli tomu? Co dosiahnes? Ze sa za nejaky cas zacne zahanat na teba a pritne ti jednu tiez.. to je asi tak ako ked kricis po dietati aby nekricalo..
Nerob to, bude ti to luto. Bude ta to boliet. Omnoho viac...... pišu ti, ze si pi.. a podobne, ja ti rozumiem. Ale nerob to.
Chod k psychiatričke hneď aj k psychologičke, na urade prace su zadarmo a malo by ich tam byť viac a maju povinnosť mlcanlivosti. Pomozu Ti aj rodicovskymi kompetenciami. Tiež má dobré výsledky apiterapia, autisticke deti sa upokojili, nadviazali kontakt s rosicmi, ale teda tak male dieta zrejme si hlada cestu k Tebe, ci uspoojujes dostatocne jeho potreby

To už máte autizmus potvrdený?