icon

Chudučké dieťatko, čo mám s tým robiť?

laura164
24. nov 2019

Ahojte, prosím o radu. Moja malá má 2 roky a 2 mesiace a má váhu 10 kg a výšku 85 cm. Papá dosť, nevracia, stolicu má ok, má veľa pohybu a neobsedí. Už som z toho zúfalá. Ja som tiež chudá a v jej veku som mala rovnako a aj teraz mám ledva 50 kg, ale dr ma nastrašila, že má celiakiu a neviem čo ešte.. 1x v živote vracala, 2x mala hnačku za tých 26 mesiacov..

janulka1802
24. nov 2019

Keď je po zdravotnej stránke v poriadku tak nerieš gény sú gény je po Tebe ja som tiež bola ako dieťa chudá dlho až na strednej som trosku nabrala ženské tvary a čo som sa nepočúvala tých hlúpych rečí a úplne zbytocne

evkamotka
24. nov 2019

Moj ma vekovo tak isto, je september 2017. 11.8kg a len tento mesiac presiel z 86ky na 92ku ktora mu je zatial s rezervou (neviem kolko meria ale asi okolo 88cm). A je to chlapec. Pediatricka je s nim ok. Ved si to hod do rabuliek, kde sa nachadza. Niektore deti su trocha mensie.... Na detskom cviceni kde je s rovesnikmi uplne zapada

simsalabim
24. nov 2019

@laura164 moja mladsia (porodna vaha skoro 4kg) mala v roku necelych 8kg a v 2 rokoch necelych 9kg, takze tvoja je na tom este dobre... Do mna dzubala hlavne svokra, kvoli nej jej nasa lekarka urobila vsteky mozne vysetrenia... zdrava. Tak neriesim...drobec je doteraz, najmensia z triedy, 14 rokov, tesne nad 150cm a vaha cca 32kg (uz som ju dlhsie nevazila). Ak bude kopirovat trend v rodine, v urcitom veku sa kila na nu zacnu lepit nech robi, co robi....

3petka
24. nov 2019

@laura164 môj drobec má 3,5 skoro 19 kg a už nosí veľkosť 116. Všetky rukáve sú mu aj tak krátke. Je riadne vysoký a tenucky od narodenia.

laura164
autor
Autor odpoveď zmazal
paulinoocka
24. nov 2019

@laura164 podla mna to je tiez ok, niektore deti su ako pavuci hehe kym pridu do puberty, proste to ma v genoch, ona to podla mna dobehne...

sanssa
24. nov 2019

@laura164 ja som to tiez tak mala ked som bola v jej veku, nabrala som asi az v 10 rokoch do normalnej vahy, inak som vzdy podla bmi bola podvyzivena

kittykat22
24. nov 2019

@laura164 nam povedala pediatricka, ze najdolezitejsie je stabilne naberanie vahy u dietata. Syn mal v 6 rokoch 130cm a 22kg. Ked sa vyzlecie, tak mu mozem pocitat rebra. Ma klasicke jedlo - biele rozky, bielu muku - nema teda mlieko lebo nemoze, ale inak vsetko ako deti. Lekarka ho nikdy nebrala ako chore dieta. Ale je pravda, ze tej skor robia vrasky obezne deti. Hovorila ze 60% jej detskeho osadenstva bud nadvahu ma, alebo su tam jednou nohou. Stav alarmujuci, kedze ma deti a dorast.

pipikcek
24. nov 2019

Ahoj, tiež som mala hlavne druhú dcérku veľmi chudučkú. Aj som sa trápila a aj mali ľudia blbé komentáre a aj Dr.riesila tabuľky atd. Naštastie je zdravučká a tieto detičky to potom dobehnú. Určite to bude ok 😊 netreba deti porovnávať, sú chudučké a naopak tučnučké, ved ani dospeli nie su rovnakí 🙂 Vôbec sa tým netrápte 😊

abeata
24. nov 2019

Jooj...MUDr sa dnes veru až nezdravo namudrujú. Stále sa snažia dieťa posudzovať podľa nejakých tabuliek a nedajbože, ak sa do nejakého okienka nehodí... Sama najlepšie vidíte, či dieťa prospieva, či nie. Môj mladší syn mal pôrodnú váhu 3,65 kg. Dobrý jedák, psychmotorický vývin nadpriemerný, prvý krát bral ATB v troch rokoch. A do školy nastupoval ako 15 kilové žihadlo. S mladším bratom (rozdiel 2.5 roka) vyzerali pár rokov ako dvojčatá 😁. A absolútne nik jeho váhu neriešil.
Iné by bolo, keby dieťa trpelo nechutenstvom, hnačkami, vracaním a celkovo by neprospievalo. Vtedy je váha dôležitým ukazovateľom.

laura164
autor
Autor odpoveď zmazal
sterea
24. nov 2019

Pokiaľ dobre je, nemá zdravotné problémy tak to nerieš. Ja keď som končila základnú školu mala som 45kg, pri výške 175cm a to moja mama vždy vravela , že je lepšie ma šatiť ako živiť 🙂. A v pohode, na strednej som prý rok nabrala 10kg a tie som mala ďalších 25 rokov a to som sa v jedle nikdy neobmedzovala. Moje deti sú tiež chudé nikto to nerieši, lekár rešpektuje, že sú proste pomne. A oni iní nebudú. Na endokrinológii nám sice tiež povedala, že by mohli trochu pribrať, ale hneď v druhej vete povedala, že radšej nech sú takýto, ako by sme tu mali riešiť obezitu. Malá mala v 8,5 rokoch 20kg a teraz v 10,5 má 30kg a syn len o kilo viac ako ona.

petrapod
24. nov 2019

Aj moja je taká maličká.

vvveron
24. nov 2019

moja ma 12,5kila a to ma vyse 4 roky... vyska je tiez biedna ma 95cm takze ako 3rocne dieta... ale ja viem tak ze sa toto priberanie a rast riesi az po troch rokoch...

siska53
25. nov 2019

@laura164 ak je po zdravotnej stranke ok, tak jednoducho genetika.. ja som po mojej babke.. mam 44r. A stale sa mi vaha mota okolo 42 kg.. a mam len 155cm. No.. a moja mala.je tiez z tych chudsich deti..

jane982
25. nov 2019

Tiež mám drobné, chudé dievčatko, v roku a pol má 7600g. Lekárka ma nestrašila, ale aj pre môj pokoj som jej dala vziať krv, a spravili sme kompletný rozbor, vyšiel nedostatok B12, čiže ten berie, a ja mám aspoň čisté svedomie, že je všetko v poriadku 🙂 malá je inak šikovná, spokojná, veselá 🙂

laura_222
25. nov 2019

@laura164 nasa mala je presne ako Vasa j vekovo aj mierami mala robene vsetky testy na alergie a pod a vsetko ma negativne, ona je ale aj zly jedak. Tiez velmi akcna neobsedi na minutu. Aj je Vasa mala zdrava cula papa nema problem s kakanim nevracia je proste asi len taky typ dietata. Nestresovala by som

abeata
26. nov 2019

@laura164 naozaj sa netrápte. Moja mama je pediatrička a ako každá babka by pri akomkoľvek podozrení, že s jej vnúčatámi nie je niečo OK urobila všetko pre to, aby boli v poriadku. V podstate si ani nepamätám, že by sa v predškolskom veku nejako pravidelne vážili. Chalani sú už dospelí a v ich detstve sa skutočne neposudzovalo zdravie podľa váhy. A skôr platilo, že subtílne dieťa - zdravé dieťa.