Čo dokáže moje dieťa
Toto je diskusia na pobavenie. Takze nie v zmysle, v 3 mesiacoch sedi, v 9 chodi a v 12 plynule hovori troma jazykmi. Ale o tom, v com vase deti vynikaju, ale teda "pochvalit" sa tym da iba tu medzi ostatnymi mamickami 😉
Tak napriklad moje deti vedeli/vedia:
- pokakat sa az po lopatky (to je velmi oblubena disciplina aj u inych 😉 😀)
- dcera sa dokaze pokakat az po pupok
Tomuto hovorim pruser 😉 😀 A este najma dcera ma pruser zasadne vtedy, ked prave musime odist, a ju treba osprchovat a kompletne prezliect...
- syn ma uprostred noci vola, mama! mama! Tak pribehnem, a on sa ma spyta, ze com so robila! 😠 No co asi, spala som...
- dcera sa po nadojceni skumavo pozrie na bradavku, zacne po nej brnkat, a potom blazene povie mnam-mnam 😀 <3
- syn kakal do dialky... z kupelne az na chodbu, stihol pocas tych par sekund, kym nemal plienku na zadku 😅
- obaja dokazu narobit omrvinky snad aj z bananu. Prisaham 😀
- dcera sa prezenie ako smrst bytom a potom nemam ani kde stupnut, aj ked to chcem ist upratat. Vylozi kazdu policku, vyhodi vsetkych plysakov, pohadze vsetky topanky po celej chodbe, vyhodi papier z odpadu, roztrha ho na kusocky,... To vsetko stihne, kym ja som na wecku alebo chystam jest
- syn sa zasadne pokakal, ked som len rychlo vybehla do obchodu alebo do mesta BEZ prebalovacej tasky. Tak som potom neplanovane vliekla domov velke balenie plienok, obruskov a prebalovala som ho na najnemoznejsich miestach...
- obaja ma dokazu vyrusit pri vsetkom. Ani uvarit, an najest, ani ist na wecko a ani sex nejde bez prerusovania minimalne od jedneho z nich 😅 Odkedy mam deti viem, co je to prerusovana suloz 😀 😀 😀
Urcite ma este nieco napadne, ale potesim sa "vykonom" ostatnych deti. Tak piste, nech sa zasmejeme 🙂
Na počmáranú stenu v detskej izbe som už rezignovala . . dokonca som jej dovolila si po stene maľovať, ale len po tej jednej (zatiaľ funguje). . . má talent všade sa zaseknúť . . . nohu za radiatorom, prst v práčke, ruku v plote a tak ďalej . . ., a má neskutočnú záľubu v štipcoch a žaluziách . . .nerozumiem prečo, ale stačí jej dať štipce a mám pokoj 😀 . . .ten mladší má zatiaľ talent sa len všemožne ogrcať, dokonca aj keď som pripravená, tak sa ogrcia tak, že vzadu na chrbte, prípadne ponožky . . . uvidíme k čomu ešte dospeje po čase . . . 😀
ó a ešte, keď som ju učila cikať do nočníka, zakaždým sa pekne vycikala sama, ale akosi vždy zabudla dať dole tepláky a nohavičky . . .
a k teme, dcera pomalovala stenu v obyvacke fialovou fixkou, vyzeralo to ako penis, vraj to bol pavuk 😕 😅 zohla kluc v zamke od bytu, pokazila pocitac...
maly ma maniu na dialkove, stale nie su dostupne, niekde ich strci a potom cely den hladame
@mimikas No ja neviem, ja som uz dakedy z toho na prašky, presne ako pišeš pod gauč alebo ešte pod ladničku, jednu dobu všetko hadzal do uzkych velmi uzkych priestorov, ako za skrine, alebo podobne miesta a ešte s tym bananom, si mi pripomenula, ze moj si zase schovaval kusočky nedojedenej parky alebo nedojedeneho toastu, a ja som sa potom prevelmi čudovala, ked po tyzdni zrazu v ruke kusok parky, no proste odkladal si na horšie časy 😝
Hihi, to mame uz dobru zbierku 😀
Syn pomaloval CIERNOU farbickou nabytok z bledej brezovej dyhy 😲 Nastastie to bola dobre zmyvajuca farbicka a videli sme to hned, tak to slo aj hned umyt. Ked tie farbicky stihnu "zaschnut", uz sa to umyt neda. Preto mame farebne pasiky na parketach...
Ked mal prve fixky, tiez extra umyvatelne, pekne maloval, az potom pomaloval seba... Cele nohy mal pomalovane, bolo leto, mal kratasy 😉 😀
Raz som varila veceru, syn sa pekne hral v obyvacke. Podchvilou som nazrela, a raz sa hral s autickami, raz si kreslil, hovorim si, zlate dieta... Dovarim, pridem do obyvacky a na gauci nakreslene auticka a cesta... To bol moment, ked som po prve bola rada, ze mame gauc z Ikea s pratelnym navlekom a po druhe som sa rozhodla kupit mu koberec s cestami na hranie. Za dva dne sme ho mali doma a su to najlespie investovane 9,99 😉 😀
@gaby21 som sa zasmiala, no my uz mame skrine od steny odtiahnute tak aby sa mi tam vopchala ruka, lebo drobec si tam vsetko uklada, momentalne mame doma 2 pera lebo ostatne napchal za skrinu tak ze ju budeme musiet odtiahnut 😢 a aj to jedno pero okupal, takze funguje len jedno. Moj ma maniu s vodou, zachod je uplne naj, ale aj voda v umyvacke riadu je ok a bezne mame v umyvacke a v susicke odparkovane auta 😀 Ja som minule nasla auto v mraznicke 😖. A skrine ja uz neupratujem, vylazi mi ich minimalne 1x do dna takze to nema zmysel, ale co je divne v zasade vyklada len moje zasuvky a skrine 😀 . A bezne ho nachadzam stat na parapete alebo stole ako pozera vonku vtaciky. Ja som uz v stave rezignacie 😅
Raz syn odlozil kluce od domu. Dala som mu moj zvazok klucov nastastie uz v byte. Vtedy este lozil.
...
Tak som tri dni stravila stvornozky hladajuci moje kluce...
Pod gaucom neboli, ale za jednou polickou...
Sranda, vzit sa do koze a myslenia batolata a ist si hladat kluce 😀
no moje napodbne a syn ed sa oducal od plienok zasadne kakal cez obed ked mal spat, drzal to do vtedy v sebe kym som ho neulozila, potom s vysral do postielky a vymaloval celu postielku, celeho seba, iba oci mu svietili a samozrejem aj steny pokial dociahol, potom to nakuskoval ked ho to uz nebavilo a povyhadzoval z postielky kam len dohodil, robil to asi 3 mesiace
Syn ked mal 8 mesiacov (a krpec maly sotva 6 kil), tak si napchal do ust polovicku banana - nie zrovna maleho - obe lica mu trcali akoby tam mal pingpongove lopticky. Dobehla som ho zachranovat, on asi 3x zahryzol, prehltol a banan bol v bruchu! Absolutne bez problemov si spravil z polky banana doslova jednohubku. Vyzeral ako ti japonci, co sutazia v hltani hotdogov 😀
Syn zasadne chyti crevnu chripku a grcanie v noci... ☹ Takze potom musim prezliekat aj periny, okolo 3 rano, kym ho manzel osprchuje... Naposledy mal chudak grcky aj v uchu ☹
Zasadne sa ide vykakat pocas jedla... Takze dobru chut potom 😉 Ale uz aspon zatvori dvere a netrva na tom, aby ostali otvorene... 😉
super tema. napadol ma dcerin najvacsi uspech... bola asi 2-3tyzdne bez plienok, ked sme nakupovali sponky, gumicky a podobne vlasove doplnky v h&m-ku. stojim si pri pokladni, drzim ju na rukach. uz uz idem platit, ked ma vtom tak ocikala, ze sme za sebou zanechali asi litrovu mlaku 😀
ja tam stojim s prepacenim ostata este aj v gatkach, som polozila vsetko, co som chcela kupit a mlcky odisla...
dcera mi napchala jej najoblubenejsiu babiku do pracky, ja som tam nic netusiac hodila pradlo, zapla a potom ma skoro vykotilo, ked z tociacej sa pracky na mna pozerali oci smutnej babiky... v prvy moment som myslela, ze to je krpata. potom to zistila ona, to bolo revuuuuu kym sa pracka nevypla 😀
@ichbinich Aj ja som hladavala kluce. A moj maly ma este specialitu do kazdej tasky nieco pribalit. Moja mama (uctovnicka) si minule v kancelarii pred riaditelom vylovila z kabelky dinosaura.
Ked sme uz pri teme zachodov- ked mal maly rok, tiez sa rad obsmietal okolo WC. Splachoval, namacal ruky...Poobede na stedry vecer sme zistili, ze WC je upchate, pri splachnuti voda az po dosku!!! Tak moj manzel vianoce- nevianoce musel odmontovat celu zachodovu misu, zobrat haky a sprtat. No nas drobec splachol kosicek s vonavou WC tabletkou, konika a vlacik Tomas. Ten pohlad, ako na stedry den moj muz ma ruky zas...e az po lakte a WC misa stoji vo vani mi utkvie v pamäti do smrti.
@bubelko Takto z chuti som sa nezasmiala ani nepamatám kedy naposledy......úplne nahlas sa tu rehocem a malá so mnou, lebo si myslí že to na nej sa smejem.....Ďakujem za spríjemnenie dňa 😀
Starsi syn ,ked bol mensi pri zaspavani v posteli vytahoval fujky z nosa a rozmazaval a lepil ich po stene....krasny motiv, odporucam 😲
moja najstarsia dcerka rada zametala metlou, ked mala 14 mesiacov {8.5 kilove drobatko} vzala metlu , strcila do skary pod kupelnovymi dverami a PRAASK ...vyvalila dvere z pantov .
Takisto mala talent na skoky z kociara,.... v zasade po hlave 🙂 . Dali sme jej kozene popruhy...tie roztrhla, kupili sme pevnejsie popruhy, tak vyskocila tak ze prevalila sa aj s kociarom, nakoniec sme uplne zrusili kociar.
Dalej mala veeeelky talent na zobudzanie sa pri netradicnych zvukoch...vedelo ju zobudit .... strnganie lyzice pri miesani kavy, sustanie stranok casopisu, roztrhnutie sacku s cestovinami, ...vonku zase akekolvek kracajuce opatky, papagaj z balkonu, pipanie z dveri autobusu, strngot minci pri plateni v stanku atd. atd. atd.
Tak sa pridám...
Môj expert dokáže:
- okúpať sa v rybníku v parku - neskorá jeseň, domov asi 20 minút peši - ešte že som mala mobil a muž bol doma, prišiel pre nás autom, Filipa spm vyzliekla donaha a zabalila do svojej bundy a tak sme utekali k autu... Vtedy to bol stres, teraz sa už len smejem, ani jeden sme neochoreli, našťastie 😉
- pomaľovať stenu v detskej tmavomodrou farbičkou na bledozelenej stene - efektné, veľmi to ladí spolu 😉
- vyliezť kdekoľvek na konferenčný stolík - najmä u babky v obývačke, ľahnúť si tam na chrbát a tváriť sa že sa opaľuje .... 😉 (konferenčné stolíky miluje, možno preto, že doma žiaden nemáme)
- vysypať všetky svoje hračky z krabíc v priebehu milisekundy - upratovať mi to trvá aj hodinu 😉
- a ešte mnohé ďalšie zábavky napr. včera v inkriminovanom parku vletel do najväčšej kaluže - naháňal kačičky predsa - špinavú mal aj čapicu, bundu, nohavice a topánky nespomínam - najradšej by som ho naložila do práčky tak ako bol - komplet oblečný 😉
@monikafilip Ano to vysypanie hraciek... lutujem susedov pod nami. Ale ja uz upratujem len vecer, lebo to by moj muz ani nemohol dvere na byte otvorit.
my mame strasne prudky zjazd do garaze (az taky, ze ja si neviem vybrat auto z garaze, musi mi ho vyberat muz...) a nas mladsi, mal tri roky, sa dole spustil na odrazadle... pekne obisiel okolo mojho auta a nabural rovno do skrine a to do rohu... este teraz ma jazvu cez cele lice, je to vyse roka 🙄
odrazadlo to prezilo (puky) 😀
Syn sa vie zamocit aj napriek tomu, ze ma gumene nohavice do dazda, k tomu bundu do dazda a gumene cizmy... Je mokry po lakte a od clenkov po kolena... 😀
Raz ho chudaka prevratilo v mlake aj s autickom bobbycar, spadol dozadu na chrbat do tej hnusnej kaluze... Zatielko mu to krkom, chudakovi...
Tak som ho odniesla domov umyt (mame to od tej inkriminovanej mlaky asi 20m), ale prezliect sa a umyt som sa musela aj ja a okamzite vsetko oprat. Ta mlaka tak strasne smrdi, ze bleee. Ale magicky pritahuje vsetky deti v sidlisku...
hm, vymazalo mi prispevok, tak znova v skratke..
moje baby (2,5 r.) vedia:
grcat na metrovu vzdialenost (fakt!)
zavidiet si sialene veci ako chorobu aj prednost na zachode-typicke Slovenky 😒 ..ale vraj z toho vyrastu
pritiahnut si stolicku ku kuchynskej linke, z nej ukradnut, rozbalit a zjest dve minicokoladky, co mali dostat poobede-a to vsetko kym som bola na WC (a to mi trva max 1,5 minuty). este aj papieriky z tych cokolad vyhodili..keby som prisla o dve sekundy neskor, ani na to nepridem, len som jednu zastihla pri kosi. jedna dvojickova mamina tu raz pisala, ako jej dvojky vedia spolu naplanovat akciu a efektivne spolupracovat-uz rozumiem. presne viem, ktora dotiahla stolicky a zobrala cokolady (ta odvaznejsia). ta druha (s lepsou jemnou motorikou) ich odbalila, podala jednu sestre a isla vyhodit papiere. a dievcata-hanbim sa-ale ja som tuto situaciu absolutne vychovne nezvladla, lebo ked mi doslo, co sa stalo, tak som sa rozrehotala, ze som ich nedokazala ani vyhresit..teda skusila som, ale po prvych slovach som sa uz rehnila 😀. esteze nespadli z tych stoliciek.
a posledny mesiac si aspon desatkrat denne kusnu do jazyka.. 😕 doteraz to nerobili, tak fakt nechapem..
@sense:
No tak to teda je majstrovksa trieda 😉 😀
Za usami to moji maju az ked ich vyzliekam...
Zase kolegov syn sa vie pokakat po lopatky PO STOJACKY. Ked sa dcera pokaka a potom sa sucha po zadku po byte, tak to chapem, ze to vybehne. Ale on v klude po stojacky, zatlaci a je to! 😀 😀 😀

@masinka zaujimave, ja ked som cakala dceru, tak ked som prisla do tesca na kamenne v ba, ze jej nieco pekne kupim, tak vzdy ma tam prehnalo... bola som tam snad 6x za ten cas a vzdy sa mi to stalo...
@gugu