icon

Čo hovoríte na fotenie miminiek na šestonedelí?

luciabodkask
29. feb 2012

Novorodeniatka sa najlepšie fotia do prvého týždňa ich života, väčšinou spinkajú a dajú sa dobre polohovať. Lenže toto obdobie ležia mamičky často ešte na šestonedelí. Odvážili by ste sa dať si spraviť umelecké fotografie vášho miminka ešte počas vášho pobytu na šestonedelí?

Ďakujem za každú odpoveď 🙂

Strana
z4
kralicica
29. feb 2012

v niektorych nemocniciach, napr. na antolskej chodi fotografka na 3. den po porode sa pytat, ci sa chcete dat fotit. ale je to neskutocne drahe a nezda sa mi to az tak kvalitne... ostati fotografovia preferuju fotenie do 2 tyzdnov veku dietata, teda hned p navrate z porodnice. ja by som asi nesla, jedine ze by prisla fotografka ku nam, co je od veci, kedze najlepsie foto je u nej v atelieri, kde ma vsetky kulisy a pod. takze ja by som nesla, asi az tak v mesiaci, respo, po 6nedeli.

luciabodkask
autor
29. feb 2012

V Trnave chodí 2 krát do týždňa a za 10 fotiek, cd, 5 oznámení o narodení je to 39 eur. Je to vela?

kisska
29. feb 2012

@luciabodkask sa s konom zrazila fotografka? Samozrejme ze je to vela... rodina na materskej, bez prijmu. Robota na hodinu vratane upravovania. Za 10 fotiek mozno polovicka by mohla byt za exkluzivne fotky v style Anna Gedes... Aspon pre mna, gratulujem vsetkym mamickam, ktore by si to mohli dovolit...

edusik
29. feb 2012

to je normálna taxa, my sme sa boli fotiť v ateliéry na 1. rok a tam základný balíček bol 15 fotiek upravených, z toho 5 fotiek vyvolaných, cd a bolo to za 35Eur. My sme brali všetky zábery bez úpravy a bez vyvolania, 10 fotiek nám upravili - len na USB a po dlhšom jednaní sme sa nakoniec dohodli na 50Eur. Aj fotenie napr. v materskom centre na Veľkú noc Vás nevýjde lacnejšie ako 15Eur a tam Vám akurát tak urobia 5pohľadníc z 2 záberov... Takže podľa mňa normálne...

bambi2
29. feb 2012

neverili by ste aka drina je za tym.. 😉 da to poriadne zabrat take miminko nafotit. a tie upravy... niekedy stravi fotograf aj 3 hodiny pri jednej fotke. mozno aj viac... zavisi od podmienok a situacie. to nie je len cvaknut a vypytat 50 eur za par fotiek. to je fakt riadna namaha a kto to nevyskusal, nepochopi... 😉 samozrejme, zakaznici niektori nerozoznaju kvalitu, niektorym ide iba o kvantitu. ale radsej kvaliten fotky a menej ako viac a o nicom...

luciabodkask
autor
Odpoveď bola odstránená
luciabodkask
autor
29. feb 2012

@bambi2 tiez si myslim 🙂

bambi2
29. feb 2012

@luciabodkask no tak tato pani alebo slecna ma este velmi daleko k Anne Geddes. sorry... 😉 podla mojho nazoru, nie je to profik. je to nejaky hobbyfotograf. od profifotografov vyzeraju fotky uplne inac.. 🙂

ikke
29. feb 2012

@luciabodkask reklama je na tychto strankach platena.

podla mna su deti ovela krajsie, ked maju niekolko tyzdnov, uz nie su rozne pokrcene, opuchnute z porodu, cervene a pod. 😀 samozrejme, potom to uz nie je take pohodlne pre fotografov a treba mat trpezlivost. cize moja odpoved: nie, moje dieta by som par dni po porode nedavala fotit na reprezentacne fotky 😝

pallacinka
29. feb 2012

V Nemecku to funguje bezne, len ceny su niekolkonasobne vyssie. Dobry figel je, ze oni vsetko vytlacia (fotoknihu, obraz na stenu, 10 oznameni, 50 fotiek, kalendar na stenu, tri mensie trojobrazy) a behom 2 dni to poslu domov. Potom bud zaplatite prilozenu faktoru alebo vsetko vratite. To je fakt super trik, podla mna malokto ma to srdce vsetko vratit ( plus cas zorganizovat ine fotenie).

chelonka
29. feb 2012

@bambi2 3hodiny pri jednej fotke, pre boha to je čo za ametéra, moj mažel je profi fotograf a ja fotím tiež, ale upravovať jednu fotku 3 hodiny je moc vela. Pokial je fotograf dobrý a vie si správne nastaviť foták pri daných podmienkach tak tam nieje čo upravovať 3 hodky 😀

bambi2
29. feb 2012

@chelonka ziadny amater, profik!!!! by som chcela videt fotky tvojho manzela aj tvoje... rada by so sa na ne pozrela. aj ja fotim... 😉 ale niekedy nestaci iba cvaknut a doladit farby ci doostrit. a okrem toho, chlapi vidia inak ako zeny... farby atd... takze, ja mam odskusane, k chlapovi fotografovi by som nesla ani zadarmo. k zene nemam problem... pozri tu na mk v profikoch ako fotia chlapi. ja si nepomozem ale mne su tie fotky nudne, o nicom co vidis vsade. nic zaujimave... 😉

undy
Odpoveď bola odstránená
undy
Odpoveď bola odstránená
bihan
29. feb 2012

Fotky novorodencov, ktoré sa volajú aj newbor posing nie sú o tom, že položím dieťa na posteľ a cvaknem 😀

Je to o tom, že musím mať ideálne prostredie, teplotu blížiacu sa 30 stupňom, teplý fúkač na dieťatko, veľa veľa času s uspávaním, upravovaním polohy bábenka.. jedno také fotenie trvá cca3h.
Potom si fotograf donesie tie fotky domov a čaká ho retuš.
Vyretušovať nerovnosti pleti, vyhladiť pleť, odstrániť lokálne červenú a magentu, upraviť celkovú teplotu fotky (ak treba), pohrať sa s okolím.. a to je len jedna fotka...

bambi2
29. feb 2012

@bihan kde ti uslo to foto?? 😀

bihan
29. feb 2012

No a potom z toho vylezie napr. niečo takéto... určite to nie sú fotky v nemocnici na posteli 😀

bihan
29. feb 2012

@bambi2 som opravila :D ale táto koníkovská kompresia ma zabíja :(

briketa
29. feb 2012

Celkovy problem na Slovnesku je vyska priemerneho prijmu normalneho cloveka.
Nakolko fototechnika ma ceny uplne rovnake a aj vyssie ako v zahranici, ak sa musi prenajimat atelier to tiez nieco stoji a navratnost sa musi bohuzial odrazit aj v cene fotiek.

Pre obycajny mlady par s malym dietatom je ta cena potom takmer nerealna.

cigaretka5
29. feb 2012

@bihan no fotit dieta 3 hodky je poriadny hard core

No ked som ležala s malou na Kramaroch ja , tak ma fotografka pekne ortavovala, by ma zaujímalo kto okrem pani fotografky z toho profituje? Pan prednosta, alebo sam riaditel? Manzel ani moja mama z hygienciych dovodov na izbu nesmu a pani fotografka a ujo fotograf chodili po oddeleni hore dole a mierne povedane otravovali. my taketo fotky mame iba no kvalitnom mobile, kedze manzel fotograf a kameraman v telke na izbu prist nemohol. Zasa nechutny biznis.

bambi2
29. feb 2012

@cigaretka5 tak ja by som povedala, ze sa necuduje, ze to na sk takto chodi. u nas v ch si mozes priniest aj celu rodinu k porodu ak ti to nevadi... 😀 ziadny biznis, nemocnica ma totiz svojho fotografa ale mozes si priniest svojho ak chces. to iba SK je divne a zaostale alebo ako to nazvat.. 😉

karmelka77
29. feb 2012

co si tu nejaky " fotograf" robi prieskum touto otazkou a chce sa dostat k cenam a nazorom na cenu??? Baby naco reagujete? A este dnes zaregistrovany!!

cigaretka5
29. feb 2012

@briketa aha a ceny fotenia. No podla mna v porovnani s inymi fotografmi to ma pani fotografka pekne predrazene. Ked si pozriem ponuku ateierovych foteni deti kde su ceny za hodinu asi 80 zaberov za 50 evri, tak potom tych par zaberov je fakt pekne predrazenych . No a kreativita tiez nulova, ked si kuknes pracu pani fotografky, tak je to ten isty zaber len deti su ine. Dovolim si tvrdit ze to by zvladol kazdy,

@undy

zmrzlinkams
29. feb 2012

@luciabodkask treba si poriadne tu stranku pozrieť čo si sem dala lebo to neni že sa 3 hodiny upravuje fotka ale 3 hodiny trva fotenie a to je velky rozdiel to može byť, jeden kamarat mojej sestry neni sice uplny profik rozbieha sa ale urobil nám prekrásne fotky jednu mám aj v profile aj v albume a nejake ešte mi ma poslať, fotil nás doma a než si to všetko nachystal tak aby mohol začať fotiť tak to trvalo aj 3 h. lebo sa musel prisposobiť svojmu okoliu v atelieroch je to ine tam už zaklad maju prichystany a už len sa foti a tyto fotografi robia tak vela fotiek 300-400 aby mali z čoho vyberať a potom ti bud na dvd alebo cd napalia možno takych 40-50ks a ked je babatko nespokojne a nevrle tak len 20ks takže to zaleži podla sytuácii a nalady babatka preto je najlepšie isť sa fotiť ked je čerstvo vyspinkane, napapane a spokojne ...... takže než ten fotograf nafoti tolko fotiek tak može to tak dlho trvať plus prezliekanie a polohovanie babatka a hlavne rozveselovanie babatka aby sa usmialo - je to ozaj velka drina fotiť male babatka musim povedať že sme sa 4 dosť zapotili okolo našej malej čo sme ju zabavali a rozosmievali a fotograf fotil - neni to sranda a su to podla mna aj zaslužene peniažky ale už ked sa pyta viac ako 45-50e tak je to podla mna vela na to že to da len na cd ale ak ponuka toho viac tak sa to da aj ked finančna sytuácia hovori za svoje a neda sa to u každej mamičky ja som bola rada že som nemusela platiť za to lebo by som na to nemala normálne a preto si treba rozmyslieť kedy dať to babo nafotiť lebo sa každy okamih veku neda ak su neni peniažky. my sme fotili v 4 mesiaci kedy sa už Kajka vedela krásnu usmievať a pekne ma zdvihnutu hlavičku ale su nádherne fotečky aj s menšim babom, ale to som moc nechcela lebo bud spinkalo stale a ked sa nám zobudila tak zas velmi plakala pokial sa nenapapala a to mi zas spinkala takže preto nie. a ta cena 39e je velmi dobra za to čo tam ponukaju, tu si pytaju za fotenie 40-50 e a vyšie a to je len nejaky 40 ks na cd čo je dosť podla mna drahe a nič viac ktomu. a ja osobne by som si dala babatko fotiť až po takom mesiaci ked chceš mať uplne take fotečky kde babo len spinka a tuli sa k tebe ako napr. na ockovi alebo v rukách ked ho máš ak už chceš take kde sa aj usmeje tak po tom 3 mes. 🙂

cigaretka5
29. feb 2012

@karmelka77 a co nech si robi prieskum, ak to ma fugovat , tak nech na sestonedelie ma pristup aj iny fotograf a nech je konkurencia . Len si neviem predstavit ako to bude madherne otravovat , uz aj tak unavene maminy

bihan
29. feb 2012

@cigaretka5 ja takéto nemocničné fotky nemám.. príde mi to totálne nevhodné, aby ma niekto otravoval v nemocnici, keď si to sama neželám a ešte si za to pýta nehorázne peniaze... vo FR sú tie ceny niekde inde, ale stále je to cca cena jedného dobrého rodinného fotenia.. len za pár smiešnych cvakov na nemocničnej posteli...lebo rodičia zaplatia, keď už tie fotky vidie.

Tie 3h sú reálny čas na to, aby fotograf prišiel k mamine domov, rozložil si pozadie a rekvizity, bábenko spolu s maminkou uspal (čo je najťažšia časť), pofotil dieťatko na viacerých pozadiach, vo viacerých pózach.. v ideálnom prípade sú to 2h, v tom horšom pokojne 4.

undy
29. feb 2012

@bambi2 je to vec vkusu 🙂

cigaretka5
29. feb 2012

@bihan no ja som myslela ze iba cvakas tri hodky Potom chapem sak moj mm ked ide fotit deti , starsia uz uteka, ze sa zas bude nekonecne dlho chystat 😀

cigaretka5
29. feb 2012

@bambi2 ano ak by som si mohla doniest fotorafa , tak mi to nevadi, ale na SK sa podsuva jedna fotografka, za nudne fotky , ktora pracuje s emociou maminy, hlavne prvorodicky

monika15
29. feb 2012

hmmmm volajte ma za staromodnu ale mne sa to vobec nepaci hihihi 🙂
nemam rada take fotenie...
ozajstne fotky su tak krasne ked sa fotia doma take momenty vychytavky....

moj ma 18 mesiacov a veru mi ludia ani neveria ked pozeraju albumy ze ake krasne fotky..... ze som to ja fotila.... 🙂))))))

nemiem sa tu hadat... ! je to moj nazor !.

Strana
z4